0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όπως και να έχει, οφείλουν απαντήσεις στον κλάδο. Αν υπάρχουν περιοχές με ελλείμματα και ανεκπλήρωτες αιτήσεις μετάθεσης (σε οποιαδήποτε ειδικότητα), ενώ την ίδια ώρα παρατηρούνται τερατουργήματα του στυλ "50 μεταθέσεις οικονομολόγων στην Α' Αθήνας",
Μα ποιος το λέει ότι οι μισές ειδικότητες έγιναν με τον ένα τρόπο και οι μισές με τον άλλο. Κάποιοι κάνουν εκτυμήσεις. Μόνο από το υπουργείο μπορούν να σου πουν τι έκαναν. Νομίζω ότι ακόμη και οι αιρετοί δεν το ξέρουν αυτό. ίσως όμως θα μπορούσαν να το μάθουν.Το δίωρο προφανώς έβλαψε περισσότερο τις πολυπληθείς ειδικότητες όπως οι φιλόλογοι, γι'αυτό και μπορούν να μην κάνουν μεταθέσεις σε αυτή την ειδικότητα στα αστικά κέντρα. Επίσης, έρχονται και οι αποσπάσεις, που όσοι έχουν παιδιά τις παίρνουν σχετικά εύκολα:νομίζω ότι πέρισυ οι μαθηματικοί πήραν απόσπαση σε αστικό κέντρο με 3 μόρια.Τα νησιά γιατί άδειασαν από δασκάλους και δεν μπορούν να αδειάσουν από καθηγητές;(δεν μπορώ να το καταλάβω)
«Ανακοινώνεται ότι η αναμονή για όσους επιβάτες έχουν κάνει αίτημα αναβάθμισης θέσης πληρώνοντας το αντίτιμο διαφοράς ( μόρια ) θα παραταθεί…»Και βρίζουμε όλοι μαζί … τον καπετάνιο, τη ναυτιλιακή το λιμενικό και το φαινόμενο του… θερμοκηπίου!Και καλά κάνουμε!Έπρεπε να ταξιδέψουμε όλοι! Κι όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι!Μα δεν υπάρχουν θέσεις για όλους!Έλα μωρε τώρα ποιες θέσεις! Στην Ελλάδα είμαστε!Κάπου θα τη βγάλουμε… λίγο κατάστρωμα ( καλό καιρό έχει,… / προ μνημονίου ), κανένα καφέ στο σαλόνι ( απόσπαση ), όλο και κάποιος θα σηκωθεί να ξεπιαστεί και να κάτσουμε (αδειες εκπαιδευτικές, λοχείας, υγείας), κάποιοι θα κατέβουν παρακάτω (σύνταξη) Θα τη βγάλουμε μη μασάτε! Χρόνια τώρα έτσι γίνονται τα ταξίδια .Κι όσοι ήμασταν έξω στο λιμάνι… δώστου να σκουντάμε στον καταπέλτη ο ένας τον άλλον να «τρυπώσουμε» μέσα… κι όσοι ήμασταν μέσα δώστου να φωνάζουμε «εδώ και τώρα επιβιβάσεις / διορισμοί» γιατί τα περάσαμε κι εμείς αυτά!Κι καπετάνιος ήξερε… αλλά δε βαριέσαι. Έπρεπε να κόψει κόψει εισιτήρια ( ψήφους) για να κρατήσει τη θέση του με μια ακόμη τετραετή σύμβαση εργασίας … Και το παπόρι πήγαινε… Κι ενώ πήγαινε, πολλές φορές η εταιρεία ανέβαζε και μεσοπέλαγα κόσμο. Με ένα επικό ρεσάλτο κάποιο μαγικό καλοκαίρι επιβιβάστηκαν 2500 για μια συγκεκριμένη διαδρομή (πρόγραμμα εκπαιδευτικό) ανοίγοντας πτυσσόμενες καρέκλες στο κατάστρωμα…Μετά το πέρας της διαδρομής ( προγράμματος) οι καρέκλες αυτές κλείσανε αλλά οι επιβάτες παραμέινανε…(καθίστε όπου βρείτε μέχρι να δούμε τι θα γίνει… εν ανάγκη δε θα πιάσουμε λιμάνι για τα επόμενα δέκα χρόνια για να μην ανέβει άλλος)Η ταλαιπωρία όμως δε σταματά εκεί…Ατέλειωτη ουρά στη ρεσεψιον για μια αναβάθμιση θέσης ( μετάθεση) γιατί το κατάστρωμα δεν παλεύεται… Κάποιοι ευέλικτοι, δεν χάνουν τη σειρά τους ενώ απολαμβάνουν όλα τα καλά τις Α΄θέσης με απόφαση του καπετάνιου ( για τις ανάγκες της υπηρεσίας)Κάποια στιγμή για λόγους ανωτέρας βίας, η εταιρία καλείται , προκειμένου να συνεχίσει να παίρνει την επιδότηση για την ζημιογόνα γραμμή που εξυπηρετεί ( παιδεία ), να «εξορθολογήσει» ( δυστυχώς κι αυτό μεσοπέλαγα) όλο το θέμα με τις θέσεις και τους επιβαίνοντες.Ο καπετάνιος ρίχνει μερικούς στη Θάλασσα (τεχνικές ειδικότητες) λέγοντάς τους ότι σε εννιά μήνες κάποιος θα τους μαζέψει (διαθεσιμότητα).Αν περίμενε κανείς ανταρσία από τους υπόλοιπους, έκανε λάθος..Αυτοί μετράνε ποσοστά θνησιμότητας (συνταξιοδοτήσεων) των επιβαινόντων στην πρώτη θέση, μήπως προωθηθούν…laertis
ΥΣ. Κι επειδή φαγωθήκατε για το πώς θα βγουν τα νούμερα αν οι μεταθέσεις θα είναι ελάχιστες στις "ευγενείς ειδικότητες", οι "γαλλικής φιλολογίας" θα έχουν μονοψήφιο νούμερο!Αυτά!
Η ρίζα του προβλήματος με τις μεταθέσεις βρίσκεται στον όλο τρόπο διαχείρισης του προσωπικού και στην τεράστια διάσταση μεταξύ οργανικότητας, λειτουργικότητας και πραγματικών αναγκών. Άλλο τα οργανικά και άλλο τα λειτουργικά κενά/πλεονάσμα, δε λέω, όταν όμως η διαφορά τους είναι χαώδης, τότε κάτι δεν πάει καλά. Κάπως έτσι καταλήγουμε να βλέπουμε μαθητές και γονείς στα κάγκελα επειδή δεν έχουν καθηγητές σε ειδικότητες που μερικούς μήνες πριν δε δώσαν μεταθέσεις γιατί είχαν πλεονάσματα. Και ο καθηγητής που δεν πήρε μετάθεση, και κοντεύει να γίνει ένα με το τοπίο στο ξερονήσι ή το κορφοβούνι, έχει κάθε λόγο να εξεγείρεται όταν βλέπει μερικούς μήνες μετά να προσλαμβάνονται σωρηδόν αναπληρωτές στον τόπο συμφερόντων του. Όποιος και αν είναι ο λόγος που αυτό συμβαίνει.Δεν πλεονάζουν επί τους ουσίας οι εκπαιδευτικοί, τουλάχιστον στις περισσότερες ειδικότητες, με την έννοια ότι τα σχολεία χρειάζονται περισσότερα άτομα για να δουλέψουν από τον αριθμό των οργανικών θέσεων. Το σύστημα είναι στημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει πλεονάσματα. Αποσπασμένοι σε φορείς, σχολικοί σύμβουλοι, διευθυντές, στελέχη εκπαίδευσης κτλ, όλοι μπαίνουν στη διαίρεση (ώρες α' ανάθεσης/20) βάσει της οποίας υπολογίζονται τα οργανικά κενά. Είμαι ο μόνος που βλέπει αντίφαση σε αυτό; Τι μπορεί να γίνει;- Να δίνονται μεταθέσεις ακόμα και όταν υπάρχουν μικρά οργανικά πλεονάσματα προκειμένου να δημιουργείται ένα "μαξιλαράκι" διαθεσιτών που θα καλύπτουν τα λειτουργικά κενά που νομοτελειακά θα προκύψουν. Και ας τεθεί ένα όριο στο πόσοι θα είναι αυτοί (π.χ. 10% επί των οργανικών). - Να συνεχιστούν οι μετατάξεις σε φορείς μέχρι μηδενισμού αποσπάσεων. Να τελειώνουμε με το φαινόμενο "είμαι δια βίου αποσπασμένος αλλά κρατάω και την οργανική στο σχολείο μου" γιατί έτσι δεν μπορεί να μετατεθεί κάποιος που θέλει πραγματικά να μπει στην τάξη.- Να κατανέμεται ισομερώς η μείωση των ωρών των διευθυντών και των συμβούλων σε όλες τις ειδικότητες για τον υπολογισμό των οργανικών κενών.
Ενταξει καλε μου ανθρωπε δεν θα ερθουμε στο μαγαζακι σου μεχρι να τοποθετηθεις!!!οκ!!!μπορεις να πανηγυρισεις!!!(τωρα βεβαια εσυ πως βρεθηκες εκει χωρις οργανικη κ ολοι οι υπολοιποι που τωρα υπερασπιζεστε το νομιμο,δεν θα ρωτησω!εγω παντως επειδη το εχω ξαναπει,την "οργανικη μου" τη χαριζω σε οποιον θελει κ ναι θελω να ερθω στο σπιτι μου κ ας καλυπτω λειτουργικο κενο,θα το παρω το ρισκο γιατι ο βρεγμενος τη βροχη δεν τη φοβαται,το χειροτερο που μπορει να μου συμβει,να πλεοναζω κ να με απολυσουν;μα ουτως ή αλλως δεν σκοπευω να ζω ολη μου τη ζωη με την οικογενεια μου χωρισμενη στα δυο,καποια στιγμη θα παραιτηθω!)
Εαν οι αιρετοι δεν δωσουν στη δημοσιοτητα τα κενα που τους δοθηκαν θα ειναι απαραδεκτοι Λογικα ομως μπορει καποιος να ζητησει τα παντα απο τη διευθυνση προσωπικου με αιτηση του . Ειναι υποχρεωμενοι να τα δωσουν. Το πδ του 96 προβλεπει καταρτιση πινακα κενων οργανικων θεσεων που δινεται απο την αρμοδια διευθυνση στο κυσδε προκειμενου να γινουν οι μεταθεσεις.Μαλιστα η καταρτιση του πινακα γινεται με βαση τις εκτιμησεις των πυσδε λεει το πδ.Μια αντιπαραβολη των εκτιμησεων πυσδε, περιφερειακων διευθυντων και των αριθμων που τελικα εδωσε το υπουργειο στο κυσδε θα ηταν ενδιαφερουσα.
Ξέρεις πως βγαίνει ο αλγόριθμός του υπουργείου?Πόσα Λύκεια έχω στο ΠΥΣΔΕ, π.χ Α Αθηνών....... 62.Πόσα τμήματα....................................................960Πόσες ώρες χρειάζονται για Χημεία................... 1120Πόσους χημικούς έχω; ......................................74πόσους χρειάζομαι με βάση τις άνωθεν ώρες;...... 53Αποτελεσμα : Πλεόνασμα!!! Δεν περιλαμβάνει β αναθέσεις (που θα τις κάνεις ούτως ή άλλως), δεν περιλαμβάνει διευθυντές και παροπλισμένους με οργανικές ,.... δεν περιλαμβάνει ΤΙΠΟΤΑ!!