0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν ήταν ευθύνη των συνδικαλιστών, δεν αποφάσισαν αυτοί το ξέρεις. Να αναζητήσεις ευθύνη από όσους τα ψήφισαν. Εγώ αυτό κάνω. Εκτός και αν νομίζεις ότι ήταν στο χέρι τους οι συνδικαλιστές να ανατρέψουν το νομοσχέδιο. Ακόμα και αν οι ίδιοι φώναζαν ότι να υπάρχει αναλογική μείωση σε όλους τότε εγώ αν ήμουν υπουργείο και πάλι δεν θα το έκανα. Για 2 λόγους. 1ο) γιατί δεν με συμφέρει οικονομικα αφού οι μεγάλοι θα φύγουν με σύνταξη και θα απαλλαγώ σύντομα από τον μεγάλο μισθό ενώ ο μικρός θα μείνει για καιρό 2ο) για να δημιουργήσω ρήγμα μεταξύ των εργαζομένων.
You can't teach an old dog new tricks.Πρέπει ν' αναλογιστούμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Έλληνα συνδικαλιστή στο χώρο της εκπαίδευσης, και τι απαιτήσεις έχουμε εμείς από αυτόν πλέον. Του επιτρέπουν τα χαρακτηριστικά του να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις μας;Ποια είναι λοιπόν τα χαρακτηριστικά του Έλληνα συνδικαλιστή; Για να μη μακρηγορώ, θα αναφέρω λέξεις: βολεμένος, ρουσφετολόγος, διαπραγματευτής πίσω από κλειστές πόρτες, κομιστής/ διασπορέας ψευδών ειδήσεων, αναξιόπιστος, διαπλεκόμενος κτλ. Μπορείς εσύ από έναν τέτοιο εκπρόσωπο να περιμένεις ν' αγωνιστεί για την εξάλειψη των αδικιών και των παθογενειών της εκπαίδευσης; Αφού αυτές οι αδικίες και οι παθογένειες για δεκαετίες αποτελούσαν το... παντεσπάνι του. Είναι σαν να ζητάς από ένα λύκο ν' αγωνιστεί ενάντια στους άλλους λύκους για να προστατέψει τα πρόβατα.
Κυνέγειρε, ελπίζω η απάντησή μου να σε κάλυψε. Σαφώς έχουμε τεράστιο μερίδιο ευθύνης.
Όλα αυτά τα μέτρα που ευαγγελίζεται το υπουργείο κατά καιρούς δεν είναι καινούργια. Και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, θυμάμαι, ακριβώς τα ίδια ίσχυαν (διορισμός και υποχρεωτική παραμονή στα δυσπρόσιτα επί τριετία, διπλά μόρια). Απλά τότε είχαν λογική, γιατί γίνονταν και διορισμοί και μεταθέσεις. Τώρα τι να τα κάνει ο αναπληρωτής τα διπλάσια μόρια αν δε βλέπει διορισμό στον ορίζοντα; Και ο μόνιμος τι να τα κάνει όταν οι μεταθέσεις δίνονται με το σταγονόμετρο;