*

Ψηφοφορία

Θα απεργήσετε στις πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες Σεπτεμβρίου 2013;

Ναι θα απεργήσω μέχρι τέλους
199 (53.4%)
Ναι θα απεργήσω αλλά κάποιες μέρες μόνο
126 (33.8%)
Όχι δεν απεργώ
30 (8%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
18 (4.8%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 371

Η ψηφοφορία έληξε: Νοεμβρίου 09, 2013, 10:42:16 am

Αποστολέας Θέμα: Συμμετοχή στις πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες Σεπτεμβρίου 2013  (Αναγνώστηκε 180596 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος asterix

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
δυστυχως υπαρχει μια παγιωμενη συμπεριφορα που μοιαζει δημοκρατικη, απτην μερια των συνδικαλιστων. Τα "μουστακια"αποφασιζουν, οποιαδηποτε αντιθετη αποψη λοιδορείται είτε σε επιπεδο συζητησης ενδοσχολικής είτε σε συνελευση. Οταν χαρακτηριζεται η μη συμμετοχη στην απεργια ως ελλειψη αξιοπρεπειας και σε προσβαλλει μεσα στα μουτρα, για ποιες δημοκρατικες αποφασεις μιλαμε. Εγω τα ερμηνευω ολα αυτα : θα περασει μια γραμμη θελετε δεν θελετε, κι οποιος δεν θελει ειναι κιοτης, προδοτης, αναξιοπρεπης. Χαιρετε λοιπον κυριοι, εγω δεν συμμετεχω

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
Με το ζορι επαναστατης δε γινεσαι. Το θεμα ειναι οτι αυτοι οι λιγοι (26%του συνολου των ελληνων) αναγκαζουν εμας τους υπολοιπους να φευγουμε αηδιασμενοι απο τη χωρα.
Και ναι εγω ισως και να εμπαινα στην ταξη απο την τριτη η τεταρτη μερα αλλα αν ειμουν ειληκρινης με τον εαυτο μου θα ενιωθα ντροπη και ενοχη που δεν αντεξα αλλο.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 22, 2013, 08:24:54 am από giokspy »
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος tzhna

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 06 & TE16
    • Προφίλ
Στη δική μας συνέλευση όποιος τολμούσε να μιλήσει για εναλλακτικές μορφές αντίδρασης, για την οικονομική δυσχέρεια που λειτουργεί ανασταλτικά, ή για τα φθίνοντα ποσοστά δεχόνταν αυτομάτως επίθεση ότι προσπαθεί να δημιουργήσει αντιαπεργιακό κλίμα. Ούτε λόγος για αναστολή της απεργίας.

Αν δεν σε γνώριζα, θα έλεγα ότι ήμασταν στην ίδια συνέλευση ;-)

Και στις δικες μας, και οχι μονο τωρα με τις απεργιες αλλα οποτεδηποτε. Οσοι δεν ανηκουν σε "κατηγορία" δεν γινονται αποδεκτοι ουτε για να πουν μ ια λογικη γνωμη. Και γι αυτο μαζευονται οι ιδιοι και οι ιδιοι και κατηγορουν αυτους που δεν πατουν -τους οποιους ομως αυτοι με τη συμπεριφορα του διώχνουν.
Ετσι λοιπον αποδυναμώνονται οι συνελευσεις.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 22, 2013, 08:29:07 am από tzhna »

Αποσυνδεδεμένος perastikos_kav

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Παρατήρηση νο 1: Όλοι βγάζουμε συμπεράσματα με βάση τον μικρόκοσμο του σχολείου μας ή της ΕΛΜΕ μας (για μένα πρώην ΕΛΜΕ μου).  Δε σημαίνει οτι αντιπροσωπεύουν το γενικό μέσο όρο.

Παρατήρηση νο 2: Έχεις δίκιο giokspy οτι κάποιοι που προέρχονται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο έπαιξαν το χαρτί της κινδυνολογίας και της καταστροφολογίας για να πείσουν τους συναδέλφους για την απεργία. Όμως δεν νομίζω οτι εκεί οφείλεται η συμμετοχή στην απεργία. Οι συνάδελφοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους ήταν ήδη αγανακτισμένοι και οργισμένοι με όσα γίνονται όλο το καλοκαίρι. Εξ' άλλου η συντριπτική πλειοψηφία έχει με κάποιο τρόπο εμπλακεί σε σενάρια. 5.700 έκαναν αίτηση γιοα υποχρεωτική μετάταξη κάτω από καθεστώς φόβου, άλλοι 2.500 βγήκαν σε διαθεσιμότητα. Άλλοι (πχ τεχνολόγοι) είδαν το μάθημα τους να εξαφανίζεται και να ξαναεμφανίζεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα σαν σε ταχυδακτυλουργικό κόλπο. Άλλοι φοβούνται τις υποχρεωτικές μεταθέσεις. Η αλήθεια είναι οτι τα προβλήματα και τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα είναι τόσο πολλά που δεν χρειάζονται οι υπερβολές και οι αβάσιμες φήμες που πολλές φορές κυκλοφορούν. Τελικά κάνουν μόνο κακό στην ίδια την απεργία οι υπερβολές

Παρατήρηση νο 3: Έχεις δίκιο Τζήνα για το κλίμα. Αυτό επικρατεί πολλές φορές και ο κάθε συνδικαλιστής προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα υπέρ της άποψης του και οι διαφορετικές φωνές περιθωριοποιούνται. Όμως θα ήθελα να μου πεις τι εννοείς εναλλακτικές μορφές αντίδρασης και ποιο ιστορικό παράδειγμα επιτυχίας τους υπάρχει. Δυστυχώς από όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας, το πιο αποτελεσματικό, αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη πίεση είναι η απεργία. Και ναι θα χάσουμε μεροκάματα και ναι θα ζοριστούμε και ίσως ένα μήνα να τρώμε οτι υπάρχει στο ντουλάπι και να τρώμε μια βδομάδα μόνο μακαρόνια ή να πηγαίνουμε ένα μήνα ποδαράτοι στη δουλειά, γιατί δεν θα έχουμε λεφτά ούτε για το εισιτήριο του λεωφορείου. Όμως αν δεν βρέξουμε κ@λο ψάρια δεν θα πιάσουμε. Δεν είναι θέμα αντίληψης, ιδεολογίας κλπ είναι μαι σκληρή πραγματικότητα. Η κάνουμε τη μια θυσία, ή απλά καθόμαστε παθητικά και ελπίζουμε να μην συνεχίσουν τα μέτρα, όπου όμως όλες οι ενδείξεις δείχνουν οτι όχι μόνο θα συνεχίσουν, αλλά θα ενταθούν κι όλας.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος Garcia4

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Δευτέρα-Τρίτη 48Ωρη της ΟΛΜΕ
Τρίτη Τετάρτη 48ωρη της ΑΔΕΔΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΑΔΕΔΥ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ?

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
Δευτέρα-Τρίτη 48Ωρη της ΟΛΜΕ
Τρίτη Τετάρτη 48ωρη της ΑΔΕΔΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΑΔΕΔΥ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ?
Nαι

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Han shot first...
    • Προφίλ
Μας καλύπτει και με το παραπάνω!  ;)

Αποσυνδεδεμένος Garcia4

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
ευχαριστώ...ελπίζω να ναι σίγουρο..γιατί αλλιώς θα με βγάλουν α/α και θα μου κόψουν το μεροκάματο...χαχα

Αποσυνδεδεμένος tiel

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
ευχαριστώ...ελπίζω να ναι σίγουρο..γιατί αλλιώς θα με βγάλουν α/α και θα μου κόψουν το μεροκάματο...χαχα
είναι στανταράκι, μας καλύπτει όπως και τις προηγούμενες φορές... και νομίζω ότι ειδικά τότε, θα πρεπει να συμπορευτούμε στην απεργία με τον υπόλοιπο  δημοσιο τομέα.

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
  • Η γνώση είναι δύναμη και η σιωπή συνενοχή...
    • Προφίλ

Δυστυχως δεν ειναι εικασια, ειναι θλιβερη διαπιστωση οταν βλεπεις ατομα, ουκ ολιγα, τα οποια ειχαν φτασει στο παρα πεντε της διαθεσιμοτητας (πχ τεχνολογοι) και χωρις πολυ σοβαρο οικονομικο προβλημα (γιατι ολοι εχουν οικονομικο προβλημα αλλα οχι ολοι σοβαρο) υποχωρουν το πολυ τη δευτερη μερα. Δε σχολιαζω τους κλασικους μη απεργους που εκαναν 1-2 μερες για το καλο αλλα αυτους που ειχαν μια εστω ελαχιστη αποφασιστικοτητα.
ή να μην απεργούν ούτε μια μέρα θα συμπλήρωνα εγώ.
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
  • Η γνώση είναι δύναμη και η σιωπή συνενοχή...
    • Προφίλ
Την όποια επίθεση οι συνδικαλιστές την κάνουν, πάντα, σε παρατάξεις και όχι σε απλούς συναδέλφους που θα πάρουν το λόγο ή που θα ψηφίσουν αντίθετα. Μη λέμε ό,τι θέλουμε. Μάλιστα, υπάρχει και συγκεκριμένος χώρος συνδικαλιστικός που αρέσκεται σε αυτή την καφρίλα. Όσοι πάτε στις συνελεύσεις, θα καταλάβετε ποιους εννοώ. Όμως, και αυτοί επιτίθενται σε παρατάξεις που έχουν την πλειοψηφία στις ΕΛΜΕ. Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να κάνουμε μια ενδοσκόπηση και να βρούμε γιατί ο καθένας μας έσπασε και μπήκε μέσα. Το να μεταθέτουμε αλλού τις ευθύνες δε βοηθάει.
το να μεταθέτουμε αλλού τις ευθύνες δε βοηθά, αλλά
η αλήθεια είναι ότι πολλοί συνδικαλιστές στις συνελεύσεις, δεν επιτίθενται σε απλούς συναδέλφους που θα πάρουν το λόγο γιατί πολύ απλά δεν τους αφήνουν να πάρουν το λόγο στις συνελεύσεις ή στα σχολεία που έρχονται για ενημέρωση, έρχονται να πουν το ποίημα τους, δείχνουν να μην αντέχουν τη διαφορετική άποψη εγκλωβισμένοι στα παραταξιακά κλισέ τους,
και ναι όλοι θα κρίνουμε από τον μικρόκοσμο των ΕΛΜΕ μας που τελικά δεν είναι και τόσο μικρόκοσμος,
σμίκρυνση της πραγματικότητας είναι, τα ίδια πάνω κάτω γίνονται σε όλες τις ΕΛΜΕ,
εδώ έχουμε φτάσει να ζητείται συμπόρευση με δασκάλους και υπόλοιπο δημόσιο τομέα,
και όταν αυτή συμπορεύονται μαζί μας, ακόμα και τότε κάποιοι επιλέγουν συνειδητά να πορευθούν μόνοι,
σε όλες τις μεγάλες συγκεντρώσεις της προηγούμενης βδομάδας στην Αθήνα βιώσαμε για πολλοστή φορά το θλιβερό φαινόμενο των διαφορετικών συγκεντρώσεων,
και αυτό ψέμα είναι?
δε νομίζω.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 22, 2013, 12:06:06 pm από silkcut »
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Αποσυνδεδεμένος drakos13

• Πλήρες μέλος
  • πε03
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
Τι εννοείς, Silcut, ότι δε σ' αφήνουν να πάρετε το λόγο; Γραφτήκατε ομιλητές και σας εμπόδισαν; Σηκωθήκατε να πείτε κάτι και σας γιουχάρισαν; Θα ήθελα να μου πεις παραδείγματα.

Τι εννοείς ξεχωριστές συγκεντρώσεις, συνάδελφε; Όλοι μαζί δεν καταλήξαμε στο Σύνταγμα; Είναι κακό να υπάρχουν προσυγκεντρώσεις, είναι κακό άνθρωποι που έχουν διαφορετικά αιτήματα να δηλώνουν με τις σημαίες τους και τα πανό τους ποιοι είναι; Εγώ δεν μπορώ να κρατάω π.χ. το μπράτσο ενός φασίστα ούτε με εκφράζει αυτός που υποστηρίζει ότι με την απεργία μου θα βοηθήσω κάποιον να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

Μ. Μπρεχτ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182561
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 636