0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΘΑ σας πρότεινα να ζητήσει η ένωσή σας ένα απλό στατιστικό από το survey.Να βγει το ποσοστό κάθε μαθήματος, άρα και των ιστοριών, ωρων που διδάσκονται σε β ανάθεση προς συνολικές ώρες, χωρίς να φαίνεται από πιο κλάδο, για να μην είστε και διασπαστικοί στο εκπαιδευτικό κίνημα. Αλλά όλα τα μαθήματα! ώστε να συγκριθείται με ένα φυσιολογικό Μέσο όρο.Αυτό θα αποδείξει το δίκιο σας.
Δεν ξέρω αν έχετε διαφορετική εμπειρία αλλά φέτος σε όλα τα σχολεία που γνωρίζω οι ξενόγλωσσοι δεν πήραν ιστορίες γιατί με την αύξηση ωραρίου οι φιλόλογοι δεν συμπλήρωναν διαφορετικά ωράριο (και πάλι σε κάθε σχολείο δεν συμπληρώνουν όλοι!).
Δεν υπάρχει καμία λογική. Δουλειές του άρπα-κόλλα.Μιας και το θέμα αφορά στους ΠΕ02, έχω να πω το εξής: κάποιοι φιλόλογοι χρόνια φωνάζουμε για την κατάσταση με τις ιστορίες. Μέχρι πολύ πρόσφατα όμως, δεν είχε γίνει καμία σοβαρή ενέργεια υπεράσπισης από συλλόγους για το ζήτημα αυτό. Χαρακτηριστικά αναφέρω πως όταν διορίστηκα, δεν μπόρεσα να πάρω ούτα μία ώρα ιστορία γιατί κάποια συνάδελφος ξενόγλωσση συμπλήρωνε το υποχρεωτικό της ωράριο (21 ώρες) αποκλειστικά με ιστορία.Και φυσικά δεν ευθυνόταν αυτή. Τέτοιες στρεβλώσεις (όπως και οποιαδήποτε στρέβλωση) δεν μπορεί παρά να οδηγήσουν σε μεγάλα προβλήματα.Οι σύλλογοί μας ξύπνησαν τώρα (και πάλι όχι όσο θα έπρεπε) γιατί τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Μέγα λάθος, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.Προσωπικά θεωρώ πως πρέπει όλοι μας να θέσουμε αίτημα στις απεργίες και την ακύρωση της αύξησης ωραρίου. Διαφορετικά, ελπίδες δεν υπάρχουν για κανένα κλάδο. Το σχέδιο τους είναι σαφές. Θέλουν να διώξουν κόσμο και καμία ειδικότητα δεν είναι πλέον στο "απυρόβλητο".
Καθόλου δίκαιο. Ο νομοθέτης πρόβλεψε αυτή τη δυνατότητα όταν τα πράγματα ήταν φυσιολογικά. Σου λέει "αν είναι όλοι εντάξει και περισσεύουν 2 ώρες ιστορία, ε, ας τις πάρει ο θεολόγος/ξενόγλωσσος να μην τρέχει για 2 ώρες".Αποκλείεται να είχε στο μυαλό του ότι φιλόλογοι διαθεσίτες ή αποσπασμένοι κινδυνεύον να βρεθούν ακόμη και στην παραμεθόριο γιατί οι έχοντες β ανάθεση συμπληρώνουν μεγάλο μέρος του ωραρίου τους με ιστορία.Προσωπικά,από συναδελφική και μόνο αλληλεγγύη, θα το δεχόμουν αρκεί να γινόταν με μέτρο. Όταν όμως έχω σπουδάσει ιστορία/εξεταστεί σε αυτή στο διαγωνισμό ασέπ/κάνει μεταπτυχιακό και κινδυνεύω να βρεθώ ξανά στα δωδεκάνησα από όπου ξεκίνησα, ε, πρέπει να μπει ένα τέλος. Εκαστος στο είδος του.
Συμφωνώ απόλυτα σε όλα, απλά έχω να επισημάνω οτι οι εξελίξεις τρέχουν γρήγορα και "πρόλαβαν" τον νομοθέτη.........
Παιδιά, φετος στο σχολείο μου πρώτη φορα δε συμπληρώνω ωράριο.Πρεπει να πάρουμε την ιστορία πίσω!