*

Αποστολέας Θέμα: Δ' φάση αναπληρωτών ΠΕ60  (Αναγνώστηκε 426667 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vickara

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνεις!!!
    • Προφίλ
Απ: Δ' φάση αναπληρωτών ΠΕ60
« Απάντηση #1204 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 01:09:25 pm »
Θα κάνω μια παρέμβαση. Το προγραμμα εχει υπογραφή απο τον υπουργό παιδειας . Οι προσλήψεις θα γίνουν απο τον ΟΑΕΔ για λογαριασμό του Υπουργειου Παιδειας. Νομίζω οτι το υπουργειο δεν παράνομει κ εγω γνωρίζω το θεμα πολυ καλα. Θα σας πω κ ενα άλλο παράδειγμα για να καταλάβει οκ.Μπρατης κ ο οποιοσδήποτε άλλος οτι είναι νόμιμο.Φαντάζομαι γνωρίζετε το προγραμμα διαπολις του Αριστοτελειου. Το ΑΠΘ προσέλαβε άτομα κ τα τοποθέτηε στα σχολεια σαν τα ΖΕΠ. Υπήρχαν λοιπον σε δημόσιο γυμνασιο άτομα για ΖΕΠ με πρόσληψη απο το Υπουργειο κ άτομα με πρόσληψη απο το ΑΠΘ. Άρα ας επιχειρηματολογήσει κάποιος οτι δεν γίνεται μέσω ΟΑΕΔ.
Να έχεις τα μάτια ανοιχτά στις ομορφιές του κόσμου, να έχεις το μυαλό ανοιχτό στη γνώση, να έχεις την καρδιά ανοιχτή στην αγάπη...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:30:48 »

Αποσυνδεδεμένος smet

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1205 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 01:12:16 pm »
αν έδινε εντολή η διευθύντρια να κρατήσει το τμήμα ....δεν θα το έκανε;

Φαντάζομαι θα ξέρετε περιπτώσεις που απουσιάζει ο μόνιμος για 10-15 μέρες λόγω ενός προβλήματος υγείας και αναθέτουν οι διευθυντές ακόμα και σε αυτούς που είναι παράλληλη στήριξη να κρατήσουν το τμήμα. Η ακόμα και στα ΖΕΠ. Μπορεί να απουσιάζει και σου λέει απασχόλησε αυτό το διάστημα εσυτα παιδιά...

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1206 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 01:12:24 pm »
      (...) χρειάζεται καταστατικό και κάτι ακόμα που μου είπε αλλά δεν το συγκράτησα καθότι άσχετη και'γω με νομικούς όρους :P.

πρακτικό ίδρυσης
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος helenintza

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • κ τωρα?τι θα γινει τωρα????
    • Προφίλ
« Απάντηση #1207 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 01:13:57 pm »
rania κ μεις συγχιστηκαμε με αυτα που ακουγαμε κ ξεφυγαν πολυ χθες ...δεν ειχαν κ δεν εχουν ιδεα τι παιζεται..ακομα επισημη προκυρηξη δεν εχει βγει για λεπτομερειες ωραριου αλλα απο ολα τα site θα βρεις αυτες τις πληροφοριες  http://ipaideia.gr/600-nipiagogoi-meso-oaed-sta-dimosia-nipiagogeia.1a33e0a812737125ef83c8d8f2b0c4b9.html

η pandwra πηρε στη δοε σημερα κ μιλησε εκει με τη νομικη εκπροσωπο...εχει γραψει παραπανω σχετικα..θεωρητικα εαν κλεινουμε πος καποιο δικηγορο θα πρεπει να υπαρξει κ συνεργασια δικηγορου κ νομικου εκπροσωπου πριν κινηθει καποια δαδιακασια.ε? παντως περιμενουμε ημερομηνια απο το συντονιστικο για συναντηση με τη ΔΟΕ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:30:48 »

Αποσυνδεδεμένος helenintza

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • κ τωρα?τι θα γινει τωρα????
    • Προφίλ
« Απάντηση #1208 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 01:15:15 pm »
τη νομικη εκπροσωπο της ΔΟΕ εννοω..

Αποσυνδεδεμένος dimi-asia

• Ιστορικό μέλος
  • Κάθε εμπόδιο για καλό!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1209 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 01:15:43 pm »
αν έδινε εντολή η διευθύντρια να κρατήσει το τμήμα ....δεν θα το έκανε;

Φαντάζομαι θα ξέρετε περιπτώσεις που απουσιάζει ο μόνιμος για 10-15 μέρες λόγω ενός προβλήματος υγείας και αναθέτουν οι διευθυντές ακόμα και σε αυτούς που είναι παράλληλη στήριξη να κρατήσουν το τμήμα. Η ακόμα και στα ΖΕΠ. Μπορεί να απουσιάζει και σου λέει απασχόλησε αυτό το διάστημα εσυτα παιδιά...

Ω καλα!!!!Ε βεβαια!Εχεις δίκιο!Ειπαμε στο ονομα "για της ανάγκες της υπηρεσίας" πολλα γινονται....κ πολλα μας υποχρεώνουν να κάνουμε!!Κατα τα αλλα υπαρχει νομοθεσία κ ολοι οι σχολικοί σύμβουλοι μας λένε να διαβάζουμε καλα το Προεδρικό Διαταγμα που μας αφορά!!Ο, τι να ' ναι!!

Αποσυνδεδεμένος pandwra

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1210 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 01:23:01 pm »
Συγχωρέστε με για την εμμονή μου αλλά θα επιμείνω στις χθεσινοβραδινές προτάσεις μου:

1. Να αναλάβει μια κοπέλα να κάνει έναν συγκεντρωτικό πίνακα με τα στοιχεία όλων μας (αδιοριστοι αναπληρωτες ΠΕ60 που επιθυμουμε να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε δράση για να βρούμε το δίκιο μας).
2. Να επικοινωνήσουμε με τις κοπέλες που κινητοποιήθηκαν με ενστάσεις για την τραγελαφική α΄φάση ώστε να δούμε τί έκαναν, σε ποιον απευθύνθηκαν και να συμπαρασταθούν κ αυτές (εφόσον το επιθυμούν στις κινήσεις μας -άλλωστε τη νέα σχολική φορά θα τις αφορά κ αυτές η παρούσα κατάσταση-).
3. Να συντάξουμε ένα μικρό κείμενο στο οποίο να ενημερώνουμε τις μόνιμες για το τι μελλει γενέσθαι μήπως και μας συμπαρασταθούν.
4. Να απευθυνθούμε σαν σύνολο σε δικηγορο (εφόσον συγκεντρωθεί η λίστα που ανεφερα παραπάνω)
5. Καθιστική διαμαρτυρία με κουδουνίστρες έξω από το ΥΠΕΠΘ (κάνω και λίγο χιούμορ) αλλά πρέπει να το κάνουμε και αυτό να μας δούν εκεί, γιατί ότι κι αν κάνουμε εδώ, εκεί δεν φτάνει.

Γράφω κ ξαναγράφω στην ομάδα της ΔΟΕ στο fb αλλα δεν μου απαντά κανείς... Να δείτε που θα κινηθούν αφού βγει το πρόγραμμα και μετά θα μας πουν καναμε ότι μπορούσαμε, αλλά..... Επίσης πρέπει να ενημερώσουμε τις μονιμες, είναι πολύ σημαντικό, όπως και να επικοινωνήσουμε και με άλλους κλάδους και αδιοριστους αναπληρωτές. Για να εχουμε αποτέλεσμα οι κινητοποιησεις πρεπει να ειναι μαζικές και με βάθος. Οι καθηγητές ξεκίνησαν αλλα δεν βρήκαν ανταπόκριση... Ελπίζω αυτό που ανακοινώθηκε με τις οργανικές χτες το βράδυ να ξυπνήσει κόσμο...

μίλησε με τη raniasop σε προσωπικό μήνυμα. Έχει αναλάβει το θέμα το νομικό

Αποσυνδεδεμένος happyhippo

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1211 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 01:32:13 pm »
     Καλημέρα και από εμένα!

Να μην επαναλαμβάνομαι,χθες ήμουν και εγώ στην συνάντηση και άκουσα όσα σας μετέφεραν τα κορίτσια.Πολλές φορές ένιωσα την ανάγκη να σηκωθώ να φύγω γιατί τα θέματα ξέφευγαν από το ένα και βασικό που μας καίει, το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.Επειδή λοιπόν πέρυσι που έμεινα εκτός σχολείου αναγκάστηκα ν'αναζητήσω αλλού δουλειά,δούλεψα part time σε δικηγορικό γραφείο.Σε συνομιλία που είχα σήμερα με τον δικηγόρο και του μετέφερα όλο το θέμα μου είπε ότι είναι παράνομο και σαφώς μπορούμε να κινηθούμε νομικά.
         Αρχικά πρέπει να προσφυγούμε σε διαταγή προσωρινής αναστολής της απόφασης και άρα της εγκυκλίου.Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και αυθημερόν μου είπε,βγαίνει αμέσως και έτσι μπορούμε να φρενάρουμε την αρχή των αιτήσεων την 1η Νοέμβρη.Σαφώς μου είπε και θα προσπαθήσει το υπουργείο να βρει άλλη πατέντα για να το περάσει αυτό που θέλει,αλλά εν τω μεταξύ εμείς θα έχουμε κερδίσει πολύτιμο χρόνο.Θα ήθελα όμως για να μην πάρω όλη την ευθύνη πάνω μου, αν μπορούσαμε να μαζευτούμε 3-4  συνάδελφοι να πηγαίναμε μαζί στο δικηγόρο να μας τα πει κατ'ιδίαν σε μια συνάντηση.Όσο για τα δικαστικά έξοδα ,γιατί βεβαίως του ανέφερα ότι όλες όσες θέλουμε να προσφύγουμε είμαστε άνεργες και άρα μετράμε και το πενηνταράκι,μου είπε ότι το ποσό είναι ίδιο είτε μιλάμε για ένα άτομο είτε για 50.'Αρα όσοι περισσότεροι μαζευτούμε το ποσό που θ'αναλογεί στον καθένα θα είναι πολύ μικρό(ίσως και 5 ευρώ μόνο , όπως μου είπε).
    Όποια θέλει να κάνουμε την συνάντηση ας επικοινωνήσει μαζί μου σε pm.Όσο για την σύσταση συλλόγου(για να μας πέρνουν στα σοβαρά) ναι χρειάζεται καταστατικό και κάτι ακόμα που μου είπε αλλά δεν το συγκράτησα καθότι άσχετη και'γω με νομικούς όρους :P.Σε πρώτη φάση θα ήθελα αν έχει κάποιος να μου στείλει το link της εγκυκλίου με όλο το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θέλει να του το προωθήσω για να το διαβάσει προσεκτικά.
     Απλώς σας υπενθυμίζω ότι πρέπει να κινηθούμε άμεσα για να μην ξεκινήσουν οι αιτήσεις.Αυτό είναι το αγκάθι και όχι οι μ@λ@κίες που άκουγα χθες για το πώς θα δουλέψει το πρόγραμμα, τι ωράριο και σε ποια μορφή.Δηλαδή σαν τετελεσμένο γεγονός....Στο χέρι μας είναι να μην γίνει.Περιμένω νέα σας και στείλτε μου ένα link με όλη την απόφαση please!!!
αδυνατώ να παρευρεθώ στην συνάντηση λόγω μεγάλης απόστασης αλλά όσον αφορά την συμμετοχή στο οικονομικό σκέλος για τον δικηγόρο είμαι μέσα εφόσον ανόιξει κάποιος λογαριασμός.

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΡΙΤΣΟΥΗ

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1212 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 01:33:00 pm »
Raniasop,η εγκύκλιος που μας αφορά και βγήκε από το γραφείο της διεύθυνσης σπουδών του υπουργείου δεν κυκλοφορεί στα διάφορα site.Εγώ την έχω.Μου την έχει δώσε στέλεχος εκπαίδευσης.Πώς μπορώ να σου τη δώσω,για να τη διαβάσει ο δικηγόρος;;;

Αποσυνδεδεμένος sophia_pap

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #1213 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 01:34:31 pm »
μπράβο σας κορίτσια!!!!  και γω είμαι μέσα σε όλα ότι αφορά τον δικηγόρο, αλλά δύσκολο το βλεπω να παρευρεθώ

Αποσυνδεδεμένος pandwra

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1214 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 01:46:20 pm »
Raniasop,η εγκύκλιος που μας αφορά και βγήκε από το γραφείο της διεύθυνσης σπουδών του υπουργείου δεν κυκλοφορεί στα διάφορα site.Εγώ την έχω.Μου την έχει δώσε στέλεχος εκπαίδευσης.Πώς μπορώ να σου τη δώσω,για να τη διαβάσει ο δικηγόρος;;;

http://www.proson.gr/sites/proson.gr/files/attachproson/kya_koinwfelis.pdf

τη βρήκα εγώ. Πράγματι δεν κυκλοφορεί όπως κυκλοφορούσε τόσες μέρες...

Αποσυνδεδεμένος zael

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1215 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 01:46:46 pm »
αδυνατώ να παρευρεθώ στην συνάντηση λόγω μεγάλης απόστασης αλλά όσον αφορά την συμμετοχή στο οικονομικό σκέλος για τον δικηγόρο είμαι μέσα εφόσον ανόιξει κάποιος λογαριασμός.

Κι εγώ εννοείται

Αποσυνδεδεμένος vickara

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνεις!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1216 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 01:51:18 pm »
Ασχημα τα νέα από το συντονιστικό. Αν με ρωτάτε εγώ τον Καψαλάκη τον εμπιστεύομαι, δεν έχει λόγο να μας πει ψέμματα, από την άλλη ο Μπράττης έχει πολλούς λόγους να μας ριξει στάχτη στα μάτια. Αφού από τη ΔΟΕ προκοπή δεν βλέπουμε προτείνω να κάνουμε τα εξής:
1. Να αναλάβει μια κοπέλα να κάνει έναν συγκεντρωτικό πίνακα με τα στοιχεία όλων μας (αδιοριστοι αναπληρωτες ΠΕ60 που επιθυμουμε να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε δράση για να βρούμε το δίκιο μας).
2. Να επικοινωνήσουμε με τις κοπέλες που κινητοποιήθηκαν με ενστάσεις για την τραγελαφική α΄φάση ώστε να δούμε τί έκαναν, σε ποιον απευθύνθηκαν και να συμπαρασταθούν κ αυτές (εφόσον το επιθυμούν στις κινήσεις μας -άλλωστε τη νέα σχολική φορά θα τις αφορά κ αυτές η παρούσα κατάσταση-).
3. Να συντάξουμε ένα μικρό κείμενο στο οποίο να ενημερώνουμε τις μόνιμες για το τι μελλει γενέσθαι μήπως και μας συμπαρασταθούν.
4. Να απευθυνθούμε σαν σύνολο σε δικηγορο (εφόσον συγκεντρωθεί η λίστα που ανεφερα παραπάνω)
5. Καθιστική διαμαρτυρία με κουδουνίστρες έξω από το ΥΠΕΠΘ (κάνω και λίγο χιούμορ) αλλά πρέπει να το κάνουμε και αυτό να μας δούν εκεί, γιατί ότι κι αν κάνουμε εδώ, εκεί δεν φτάνει.

Ο δικηγόρος που πήγαμε εμείς για την α φάση είπε ότι αναλαμβάνει αυτός να μας φτιάξει δωρεάν το καταστατικό για να ιδρύσουμε δικό μας σύλλογο οι αναπληρωτές.
Να έχεις τα μάτια ανοιχτά στις ομορφιές του κόσμου, να έχεις το μυαλό ανοιχτό στη γνώση, να έχεις την καρδιά ανοιχτή στην αγάπη...

Αποσυνδεδεμένος sofi9

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1217 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 01:54:59 pm »
οι κοπελες απο την  βόρεια  Ελλαδα θα συναντηθούμε την
  Τρίτη 15/10 στις 3 στην Θεσσαλονίκη(στην καμάρα)

Διαδόστε το πάντου...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182614
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144