0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
.....δεν κατάλαβαν τι ακριβώς έγινε στο χώρο της
εσυ σωστα τα λες αλλα δεν τους ενδιαφερει.
Και μας γιατί να μας ενδιαφέρει τι λάνε αυτοί; Λες να αποφασίσουν αυτοί τι θα γίναι;
Μια απορία.Όταν κάναμε τις αιτήσεις για μετάταξη μήπως έγραφε πάνω προς ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και όχι Υπουργείο Παιδείας;
Ξεχνάς όμως μία σημαντική λεπτομέρεια. Εγραφε Υπουργείο Παιδείας....και προφανώς τμήμα Μετατάξεων του υπουργείου και όχι τρελό παρεάκι 2-3 ατόμων του Αρβι και με έναν πληροφορικό να τους παίζει το excelάκι.
Να τρέξει η μηχανογράφηση του Υπεπθ τον αλγόριθμο της 1ης διαπιστωτικής και το 98% των μετατάξεων θα είναι οκ. Έτσι κι αλλιώς, το ποσοστό των συναδέλφων που πήραν νόμιμα μετάταξη αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία.
Αν και όπως έχω ξαναπεί, το πιο αναίμακτο θα είναι να πιέσουμε όλοι μαζί να επεκταθούν τα ΕΑΕΠ και στις ειδικότητες που μπορεί λόγω αριθμών να είναι λίγο δύσκαμπτα τα πράγματα (πχ ΠΕ05, ΔΕΝ είμαι ΠΕ05) να γίνει το 4ωρο->5ωρο, βλέπω τουλάχιστον ότι κάποιος λειτουργεί συνετά και προτείνει έστω και κάτι δίκαιο.Να τρέξει σωστά λοιπόν ο όποιος αλγόριθμος (δεν υπάρχει πληροφοριακό σύστημα να τον υποστηρίξει, χειροκίνητα θα γίνει) και να καλυφθούν τα κενά των διαπιστωτικών.Δεν καταλαβαίνετε ότι είναι ΑΚΡΩΣ προκλητικό κάποιοι να υποστηρίζετε ότι τα επιπλέον -ανύπαρκτα στις διαπιστωτικές- κενά πρέπει να καλυφθούν πάλι από τους υποχρεωτικά μεταταγμένους και όχι πχ από τους μετέχοντες μόνο στις εθελοντικές του Απριλίου; υ.γ. Αν είχε βρεθεί μια λύση θα είχε ξανατρέξει σωστά η διαδικασία μόνο στους αιτούμενους υποχρεωτική μετάταξη και εθελοντική. Τώρα υπάρχει η πιθανότητα να τρέξει από την αρχή για όλους και πιθανότατα χωρίς προγραμματισμό στην Αθμια (επέκταση των ΕΑΕΠ). Γιατί αν μια διαδικασία θεωρηθεί διάτρητη, θα καταπέσει στο ΣΤΕ (το οποίο βέβαια δε διακρίνεται για τη συνέπειά του γενικώς...) και μετά το υπουργείο θα μπορεί να κάνει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ. Είτε να ακυρώσει τη διαδικασία, είτε να καλύψει τους μεταταγμένους αλλιώς. Θα πρέπει όμως να θέλει...Το "ισχύς εν τη ενώσει" δεν το καταλάβατε. Κρίμα για όλους σας, λιγότερο για εμένα, όπως έχω ξαναπεί.
Συνάδελφε, η βεβαίωση είχε το λογότυπο της Ελληνικής Δημοκρατίας, του ΥΠΑΙΘ, Αριθμό Πρωτοκόλλου, Υποβληθείσα αίτηση, υποχρεωτικής μετάταξης, και όλα τα στοιχεία που ειχε δηλώσει ο αιτών. Φυσικά δεν έγραφε ούτε αυτό που αναφέρεις, άλλα ούτε ΔΟΕ- ΟΛΜΕ. Το ΥΠΑΙΘ λοιπόν έχει μηχανισμό ελέγχου, να τον ενεργοποιήσει, να εντοπίσει όσους υπέβαλλαν ψευδή στοιχεία, όπως λέγεται, και να επιβάλει τις κυρώσεις που προβλέπονται, Τίμιες λύσεις.Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ έχουν προτείνει, όπως είχαν υποχρέωση, στις 26/3/2015 μια συμβιβαστική λύση χωρίς κατάρες και αφορισμούς. Η λύση αυτή όμως πρέπει να εφαρμοστεί από το ΥΠΑΙΘ και από τις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς τις παρεμβάσεις τρίτων.ΥΓ. Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι απίθανο να μην έχει γίνει το 2013 ένας στοιχειώδης έλεγχος την αιτήσεων. Μην τα μηδενίζουμε όλα... Επίσης δεν είμαστε όλοι πελάτες του εκάστοτε υπουργού. Οι αιτήσεις δεν είχαν ισχύ αν δεν γινόταν ταυτοποίηση από τις διευθύνσεις, με ο,τι αυτό συνεπάγεται.
Όπως δεν μας λέτε και τα μόρια που παίρναν στρογγυλοκαθήμενοι στα γραφεία ορισμένοι και άλλοι τρέχανε στα ξερονήσια.
Με όσους έκαναν στις εθελοντικές μετατάξεις του Μαρτίου 2013 αλλά όχι στις υποχρεωτικές του Αυγούστου τι θα γίνει; Δεν έχει βγει κανείς επίσημα να ακυρώσει εκείνες τις αιτήσεις. Δεν πρέπει κάποιος να απαντήσει επισήμως τι έγινε με τις αιτήσεις αυτές; Γιατί ακούω διάφορα κουλά εδώ μέσα από κάποιους. Νομιμότητα μόνο όταν τους συμφέρει.