0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η πρόσληψη κόσμου από το δημοτικό και το νηπιαγωγείο δε θα κάνει τα παιδάκια να αγαπάνε το σχολείο.Νομίζω ότι η μέχρι τώρα επικρατούσα τάση να περνάνε όλοι στο γυμνάσιο γιατί είναι υποχρεωτική εκπαίδευση και στη συνέχεια να περνάνε όλοι και στο λύκειο με ΜΟ 5 σε όλα τα βασικά μαθήματα πρέπει να τελειώσει ...χτες,επιπρόσθετα να φροντίσει η πολιτεία να δώσει αξιόπιστη εναλλακτική εκπαιδευτική πρόταση σε αυτούς τους μαθητές, είτε αρέσει(βολεύει) κάποιους είτε όχι τα προγράμματα σπουδών του λυκείου προσφέρουν εξειδίκευση στα γνωστικά αντικείμενα με σαφή στόχο την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Κάνε ένα κόπο και διάβασε παραπάνω την απάντηση μου επίσης θα ήθελα να μου πει ποιος έβάε την τραπεζα θεμάτων και στα ΕΠΑΛ και ποιον εξυπηρετούσε αυτό... μήπως τις καλοβολεμένες διαχρονικά ειδικότητες του Λυκείου που φοβήθηκαν μην βρεθούν ξεκρέμαστοι χωρίς ωράριο και πέσουν τα μούτρα τους να πάνε σε 2 σχολεία (ή μήπως χάσουν μελλοντικούς πελάτες)? Μήπως οι ίδιες ειδικότητες εξαφάνισαν από τον χάρτη τα Πολυκλαδικά Λύκεια? Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να αναφερθούμε και στο ποιες ειδικότητες έκαναν κουμάντο διαχρονικά στα Π.Ι. και στο ΙΕΠ τώρα τελευταία... αν θέλουμε φυσικά να λέμε και καμία αλήθεια εδώ μέσα...
την έχω διαβάσει όπως και κάποιες προηγούμενες, απλά βλέπω το θέμα της τράπεζας από άλλη οπτική γωνία.ΥΓ η αλήθει δεν είναι μονοπώλιο κανενός, επίσης θα έλεγα ότι είναι υποκειμενική.
εγώ ανήκω σε 1 από αυτές τις ειδικότητες που εσύ λες ότι θεωρούν μονοπώλιο τους την εκπαίδευση, προσωπικά με ενοχλεί ο χαρακτήρας του Λυκείου τα τελευταία χρόνια, επιθυμώ να ξεκαθαρίσει το τοπίο, το αδιαμφισβήτητο και απολύτως αντικειμενικό είναι ότι τα υφιστάμενα προγράμματα έχουν σαφή προσανατολισμό (με την εξειδίκευση γνώσεων που προσφέρουν σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα) στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, "
Συμφωνώ ότι τα προγράμματα του νέου λυκείου εξυπηρετούν την πρόσβαση στην τριτοβάθμια και μόνο. Για κάποιους αυτό μπορεί να είναι θετικό, για κάποιους άλλους στρέβλωση του ρόλου και της αποστολής του λυκείου.ΥΓ. Στο σχολείο μου παραπέμπεται το 50% των μαθητών της Α'.