0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν μείνουμε σε ορισμούς, θα έπρεπε να πω πως η έκφραση του καλλιτέχνη δεν παύει ποτέ να είναι και πολιτική και υπαρξιακή. Η πρώτη είναι εξαρτημένη από το περιβάλλον του, η δεύτερη απ’ αυτά που φέρνει μέσα του και που διαμορφώνονται στα χρόνια της ζωής του. Για να πάρουμε δυο μεγάλους αντίποδες, τον Μπρέχτ και τον Μπέκετ. Ο πρώτος ασχολείται περισσότερο με την κοινωνικο- πολιτική τοποθέτηση του ανθρώπου, με το δίκιο και το άδικο του περιβάλλοντος, χωρίς όμως να λείπουν οι υπαρξιακές προεκτάσεις. Τον δεύτερο τον απασχολεί αυτή καθεαυτή, η ύπαρξη του ανθρώπου, χωρίς όμως να ξεχνά το περιβάλλον όπου κινείται και διαμορφώνεται. Αλλά, πάντα, ο άνθρωπος και το περιβάλλον του μέσα στο χρόνο αποτελούν τον ολοκληρωμένο πίνακα της σύνθεσης του καλλιτέχνηΤι θα λέγατε για τους τρόπους ανάπτυξης της παραπάνω παραγράφου;
syrrahm, δεν μπορώ να πω ότι δεν εχεις δίκιο... γι' αυτό το λόγο δημοσιευσα και την απορία μου!! Γιατι όλα όσα έχουν ειπωθεί τα σκεφτηκα και μπερδευτηκα...Απλά οταν αναφερεται στον Μπρεχτ και Μπεκετ και χρησιμοποεί και τα "ο πρώτος" , "ο δευτερος" δεν παραπέμπει σε σύγκριση; Δεν ξέρω ... κάποιες φορες όταν ασχολουμαι υπερβολικα με κατι νομίζω πως περιπλέκω περισσότερα τα πράγματα.Μέσα από το ψαξιμο βρηκα το κειμενο σε 2 βοηθήματα: το ένα λεει αιτιολόγηση και παράδειγμα και το άλλο διαίρεση, σύγκριση-αντίθεση και παράδειγμα!
Την ύλη που δεν διδάχθηκε στην α λυκείου την συνεχίζουν στην β΄ και μετά ξεκινάνε το βιβλίο της β';;;;;
Όχι, ξεκινούν από το βιβλίο της