0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το αυτάς με δασεία περιλαμβάνεται στο κείμενο, αν αυτό εννοείς: "πάλιν αὑτὰς ἀνέλαβον".
στα νοηματικα πως βλεπετε την δευτερη; διαβασα στο διαδικτυο καποιες απαντησεις 4-5 σελιδων! δεν νομιζω οτι ηθελε τοση εκταση η απαντηση...
Θέλω να πιστεύω ότι δεν έβαλαν εκεί το κόμμα τα σαΐνια της ΚΕΕ. Θα ήτανη πρώτη φορά στα χρονικά που η "πάνσοφος" ΚΕΕ επιχειρεί να διορθώσει ακόμη και τους περισπούδαστους εκδότες κλασικών κειμένων... Όμως επιφυλάσσομαι, μήπως και υπάρχει σε κάποια έκδοση η γραφή με κόμμα.
Α... Και επι τη ευκαρία, το εἶπεν, κανονικά (δηλαδή σχεδόν πάντα) στην πεζογραφία συντάσσεται με τελικό απαρέμφατο, έχει δηλαδή κανονικά βουλητικό περιεχόμενο. Επειδή το είχα ψάξει παλιότερα, νομίζω ότι δεν υπάρχει (σε κείμενο πεζό της κλασικής πεζογραφίας) ούτε μια εμφάνιση του συγκεκριμένου τύπου εἶπεν + ειδικό απαρέμφατο, παρά μόνο +αιτ., + ὅτι/ὡς, + ερώτηση. Σε άλλους τύπους θυμάμαι ότι είχα βρει τέτοια σύνταξη, έστω και ελάχιστες φορές, δηλαδή με ειδικό απαρέμφατο (πχ. εἴπομεν στον Πλάτωνα μερικές φορές, εἰπεῖν νομίζω στο Θουκυδίδη κλπ.). Αλλά ενδέχεται να κάνω και κάποιο λάθος, είπα από μνήμης μιλώ. Τεσπα, αυτό δεν δημιουργεί δα και πρόβλημα σε εξεταστικό επίπεδο.
για μία όμως ακόμη φορά αποκλείστηκε η οριστική φιλοῦσιν, σαν να είναι αδύνατη μετά από ιστορικό χρόνο. Αναρωτιέμαι, πράγματι, αν υπάρχει προς τους διορθωτές σχετική οδηγία από την ΚΕΕ.