0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Άσε που το 2ο προπτυχιακό θα το βγάλεις πολύ γρήγορα γιατί:εγγράφεσαι στο 2ο έτος, που σημαίνει ότι μπορείς να βγάλεις την σχολή στα 3 χρόνια.Αν υπάρχουν κοινά μαθήματα με το 1ο σου πτυχίο γίνεται αναγνώριση μαθημάτων οπότε λιγοστεύουν ακόμα περισσότερο τα χρόνια φοίτησης.Μπορείς μέσα σε 2-2.5 έτη να καθαρίσεις και να έχεις 2ο πτυχίο και να σου ανοίξουν πόρτες!Στην Ελλάδα μην ξεχνάς το βασικό πτυχίο είναι που μετράει. Όλα τα άλλα είναι πρόσθετα προσόντα. Χωρίς βασικό πτυχίο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.!
Με κατατακτήριες νομίζω μπαίνεις στο
Αναλογα με το ποσο σχετικο ειναι το πρωτο πτυχιο σε σχεση με τη σχολη που θες μπορεις να μπεις 1ο , 3ο ακομη και 5ο εξαμηνο ειδικα αν δωσεις καποια πιο δυσκολα μαθηματα για να μπεις. Π.χ. φυσικος μπαινει στο μαθηματικο και 3ο και 5ο εξαμηνο (δινοντας πολυ πιο δυσκολα μαθηματα για το 5ο εξαμηνο).
έχεις δίκιο, αλλά νομίζω ότι δεν ισχύει για το μαθηματικό του ΑΠΘ
Έχω 2ο πτυχίο και είναι εντελώς άχρηστο. Κρίμα τα χρόνια που σπατάλησα γι΄αυτό. Μακάρι να είχα κάνει μεταπτυχιακό. Ούτε χρόνια πλασματικά πήρα, οπότε ο μισθός δεν αυξήθηκε, ούτε στην αξιολόγηση με κατατάσσει μεταξύ των "αρίστων", ενώ το μεταπτυχιακό θα το έκανε, ούτε κανένα χαίρι είδα τελικά απ΄αυτό. Πτυχίο στην Πληροφορική είναι το δεύτερο και είμαι Μαθηματικός.
Ηταν ενας λαγος και καθοταν εξω απο μια σπηλια. Περνα η αλεπου και τον ρωτα τι κανεις λαγε; Ο λαγος απαντα με υφος: γραφω το διδακτορικο μου. Και τι τιτλο εχει το θεμα σου ρωτα η αλεπου; "Πως ο λαγος κατασπαρασει την αλεπου" η αλεπου ξεσπα σε γελια... Αυτο ειναι ανηκουστο δεν γινεται λεει η αλεπου Ο λαγος απαντα ελα μεσα στην σπηλια να σου δειξω πως γινεται... Με το που πλησιαζουν πετάγεται ενα λιονταρι και ξεσκίζει την αλεπου... Τη ιδια απορια είχε και η τιγρης η υαινα και αλλα σαρκοφαγα. Ποιο ειναι το συμπερασμα; "Δεν εχει σημασία ο τιτλος του διδακτορικού, αλλά ο επιβλέπων καθηγητής"Τώρα σοβαρα ρε φιλε με τόσα διπλώματα και δεν αγανακτάς που παίρνεις 840 τον μηνα με μηδενικο βαθμο εξέλιξης;και θες και διδακτορικό; να δαπανήσεις αλλα τοσα λεφτα και χρόνο για να παρεις 900; Και με τόσα διπλώματα καθηγητής επέλεξες να γίνεις; Να έχεις το καθένα κομματόσκυλο σφουγκοκωλαριο με μηδενικα προσόντα που δεν ξέρει να ανοιγει τον υπολογηστή να μην ξέρει να διαβάσει ενα νομο και να στο παίζει και έξυπνος και προισταμενος;Επειδη το έθεσες ξεκάθαρα σε λάθος βάση- δηλωσες οτι σε ενδιαφέρουν τα μόρια και όχι η επιστημονική παιδαγωγική κατάρτηση- ποιο αποδοτικό θα σου ειναι να πας να γραφτείς σε καμιά παράταξη και να καβατζωθεις σε καμια θεση προισταμενου βιβλιοθήκης της ΤΑΔΕ σχολης/ιδρύματος και άσε τα παιδαγωγικά για κανενα που να τον ενδιαφέρουν.
Και γνώσεις δίνει και επαγγελματικά δικαιώματα δίνει, συμφωνώ! Το θέμα είναι: τα χρειάζεσαι; Δεν το λέω με την έννοια ότι η γνώση είναι άχρηστο πράγμα (μακριά από μένα τέτοιες σκέψεις) αλλά αν έχεις περιορισμένο χρόνο/χρήμα καλό είναι να ενεργείς στοχευμένα. Αν σε ενδιαφέρει πρωτίστως το να αποκτήσεις μόρια, για μένα είναι ξεκάθαρο ότι πας για μεταπτυχιακό (1) και μετά για διδακτορικό. Αν σε ενδιαφέρουν οι γνώσεις που θα αποκτήσεις σε διαφορετικά αντικείμενα, μαζεύεις πτυχία.