0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα! Γονείς παίρνουν τηλ στο Υπουργείο και ζητούν Παράλληλη Στήριξη για τα παιδιά τους! Η απάντηση είναι: << Αναβαθμίσαμε τους ήδη προσληφθέντες και θα πάρουμε κι άλλους για τα υπόλοιπα κενά έως το τέλος Νοεμβρίου!>> Μακάρι!!!
Προφανώς και εσύ θα είσαι από αυτούς που έγιναν ΑΚΩ και θίγεσαι προσωπικά! Αυτό που αναφέρθηκε από την chrysa84 είναι η πραγματικότητα και έτσι έπρεπε να είναι τα πράγματα. Από την αρχή στην εγκύκλιο να αναφέρονται αυτά και όχι ότι του "φανεί του λωλοστεφανή". Το θέμα όμως δεν είναι ο "τσακωμός" και οι αντίθετες απόψεις μέσα στο forum αλλά η πραγματική αδικία που γίνεται σε βάρος όλων μας και ειδικά με την παράλληλη στήριξη στη βθμια εκπαιδευση, η οποία δεν είναι πλήρους ωραρίου όπως γίνεται στην πρωτοβάθμια. Ο "αντίπαλος" μας είναι το υπουργείο και όχι εμείς μεταξύ μας, αν το κατάλαβες αγαπητή ΛΩΡΑ. Εκεί πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας και τις δυνάμεις μας και όχι να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Αλλά το κάνεις πολύ προσωπικό και στρέφεσαι εναντίον μου. Εγώ παρέθεσα την άποψή μου χωρίς να κατηγορήσω κανέναν, αλλά επισημαίνω το βασικό πρόβλημα. Και εμένα η κοπέλα μου από ΑΜΩ έγινε ΑΚΩ αλλά θεωρεί πράγματι πως είναι αδικία...
Πάντως το σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών είναι γνωστό σε όλους μας....απλά φέτος έγινε αυτή η (αυθαίρετη συμφωνώ) αναβάθμιση των ΑΜΩ και κάποιοι νοιώθουν αδικημένοι....αλλά μην ακούω και σαχλαμάρες πως ο άλλος δεν δήλωσε ΑΜΩ ούτε στο νομό του και του φταίνε οι άλλοι που προσλήφθηκαν ΑΜΩ........!!!
Εγώ πάντως θεωρώ και ίσως εκφράζω καλύτερα αυτό που και άλλοι προσπαθούν να πουν ότι πριν από τις αιτήσεις θα πρέπει να γνωρίζει ο καθένας το καθεστώς. Φέτος για πρώτη φορά οι μειωμένου έγιναν πλήρους. Για πιο λόγο να μην υπάρχει ενημέρωση; Επίσης οι προσλήψεις στην παράλληλη δεν έγιναν βάση όλων των προτιμήσεων που είχαμε (δηλώσει μειωμένο & πλήρες) παρά μόνο με το μειωμένο... Και τώρα αυτός που προσπέρασε κάποιον που είχε δηλώσει μειωμένο στην περιοχή, βρίσκεται με πλήρες ωράριο... Αν ήταν έτσι θα έπρεπε να είχαν προσληφθεί βάσει προτιμήσεων πλήρους, αν θέλουμε να μην καταστρατηγείται ο πίνακας, διότι εδώ αυτό έγινε..
Εγώ πάντως θεωρώ και ίσως εκφράζω καλύτερα αυτό που και άλλοι προσπαθούν να πουν ότι πριν από τις αιτήσεις θα πρέπει να γνωρίζει ο καθένας το καθεστώς.
Νομίζω πως με βάση κι αυτά που παρέθεσε κι ο boca...θα πρεπε να γνωρίζουν όλοι πως αυτό που έγινε ήταν πιθανό να γίνει και βάσει νόμου απ'ό,τι βλέπω κι εγώ τώρα...δεν έγινε τροποποίηση της τελευταίας στιγμής, αλλά προβλεπόταν από πέρσι ήδη...Απλά στην πράξη έγινε τώρα πρώτη φορά...ούτε στη γενική εκπαίδευση έχει ξαναγίνει, παρόλο που προβλεπόταν βάσει νόμου.Άρα θα μπορούσε ο καθένας να γνωρίζει πριν τις αιτήσεις το καθεστώς, εφόσον διαβάζει την εγκύκλιο καλά και ερμηνεύει στοιχειωδώς τα όσα γράφονται. Νομίζω πως δεν χωράει περαιτέρω συζήτηση περί της νομιμότητας του θέματος...το θέμα τώρα είναι οι 800 πιστώσεις που ακούστηκαν να μην είναι κατά 80% για Α'θμια.