0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μετά από εμπειρία 3 ετών στο πρόγραμμα της παράλληλης με όλα τα συνακόλουθα προβλήματα (μη αποδοχή εκπαιδευτικών γενικής παιδείας, έλλειψη συνεργασίας γονέων, κάκιστοι διευθυντάδες, προστριβές για καθήκοντα και διαφωνίες για τα παρουσιολόγια, μοίρασμα ωρών σε 3-4 σχολεία), απορώ που ασχολείστε με τα χρήματα κ τα μόριά των αναβαθμισμένων ξέροντας πόσο κακοπερνούν και φθείρονται καθημερινά. Δεν αξίζει τον κόπο αυτό το πρόγραμμα. Το θέμα της ανεργίας κατανοητό αλλά η συναισθηματική υγεία σημαντικότερο.
Δεν είναι και το πιο ενδιαφέρον πράγμα αλλά σίγουρα τα χρήματα είναι πλεόν καλά γι αυτό που κανουμε. Δε χρειάζεται προετοιμασία στο σπίτι, δε περνάς απουσίες, δε μιλάς με γονείς παρά μόνο των 2 παιδιών που έχεις, αν έχεις καλό διευθυντή δε πας σε εκδρομές ή τις μέρες που λείπει ο πιτσιρικάς κ.α. Τώρα αν κάποιος χαλιέται τόσο πολύ ψυχολογικά από όλο αυτό και προτιμάει να μένει άνεργος στο σπίτι του, πάσο.
Θα μου επιτρεψεις να πω οτι το αναπληρωτηλικι οπως το αποκαλεις ειναι πραγματικοτατη δουλεια, τα εχεις περασει κι εσυ και οπως ειπες ειδες ποσο δυσκολα ειναι. Οι κοπανες που λες δεν γινονται συστηματικα και βασικα δεν γινονται. Οσα χρονια εργαζομαι και στον ιδιωτικο και στο δημοσιο δουλευα κανονικα τις ωρες μου και "εκανα κοπανα" μονο οταν μου επετρεπε ο διευθυντης οπως φανταζομαι κι εσενα αν εχεις καποιο προισταμενο και σου πει να μην ερθεις σε μια γιορτη η μια παρελαση δεν θα πατησεις ποδι να πας σωνει και ντε... Ειδικα οταν το σχολειο βρισκεται 1 ωρα+ δρομο απο το σπιτι σου. Οι περισσοτεροι που συνομιλω ειτε σε ενταξη ειτε σε παραλληλη προετοιμαζονται καθημερινα για την επομενη μερα. Δεν ειναι οτι δεν εχω γνωρισει καποιους που εχουν την σταση που περιεγραψες παραπανω, αλλα η περισσοτεροι ενδιαφερονται πραγματικα. Φιλικη επισημανση καθως η λεξη αναπληρωτιλικι χτυπησε ασχημα σε μενα τουλαχιστον που εχω εργαστει και σε ιδιωτικο και σε δημοσιο και μειωμενου και πληρους αλλα και ωρομισθια...αγαπαω τη δουλεια μου ας ειμαι και ..... αναπληρωτρια.
Ξεχνάς πως κάθε χρόνο δεν τυχαίνουν τα ίδια περιστατικά....κι εγώ την πρώτη χρονιά ήμουν ζάχαρη...τη δεύτερη όμως μου έτυχε το πιο δύσκολο περιστατικό στην Α Αθηνών....ΔΕΠΠΥ στα κόκκινα με επιπλέον διατατραχή διαγωγής που χρειαζόταν φαρμακευτική αγωγή και οι γονείς δεν καταλάβαιναν...απ'την άλλη και το σχολείο του έκανε πόλεμο. 2 φορές ήρθε σύσσωμο το ΚΕΔΔΥ στο σχολείο να μιλήσει στους καθηγητές...και από δω μπήκαν από κει βγήκαν! Όποτε έθετα ερώτημα στις ημερίδες που είχαμε και έλεγα ποιο περιστατικό είχα (γιατί με ρωτούσαν) μου λέγαν με τρόμο και θαυμασμό ταυτόχρονα.."Αααα.....εσύ έχεις τον τάδε;" Ήταν πασίγνωστο το παιδί σ'όλη την Α Αθηνών...!!Και αυτά μπορεί να σου τύχουν και κάθε χρονιά!Επίσης το να λες πως όποιος δεν πάει να δουλέψει ας κάτσει σπίτι του άνεργος...είναι η στάση αυτού που δεν θέλει να δουλέψει πραγματικά (όπως απαιτεί ο ιδιωτικός τομέας) και που θέλει να την βγάζει στον αφρό με τις συνθήκες που περιέγραψες δηλ. καθόλου προετοιμασία στο σπίτι , κοπάνες όταν είναι εκδρομή και δεν πάει ο μαθητής κ.τ.λ...Πέρα απ'το αναπληρωτιλίκι φίλε υπάρχουν και οι πραγματικές δουλειές που μπορείς να βρεις, αρκεί να προσφέρονται στον τόπο που ζεις (δύσκολο για την επαρχία το παραδέχομαι) και να θες να δουλέψεις.Με 2 λόγια...η εναλλακτικη λύση δεν είναι η ανεργία! Γι αυτό αστο...είσαι άκυρος και καλό είναι να μην περνάμε τέτοια μηνύματα παθητικότητας στο φόρουμ!
Aν δεν είναι το πιο ενδιαφέρον πράγμα, μπορείτε να παραιτηθείτε. Ξέρετε υπάρχουν άλλοι εκπαιδευτικοί που την ειδική αγωγή ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε την θέλουν πραγματικά. Το γεγονός ότι κάτι δεν είναι ενδιαφέρον είναι διότι δεν προσπαθεί κάποιος, με νέες μεθόδους κτλ να φτάσει έναν μαθητή από το 0 στο 0,5 ή ακόμα και πιο πάνω ανάλογα με την περίπτωση. Άρα εφόσον δεν θέλετε να προσπαθείτε, επίσης καλό είναι να παραιτηθείτε, μιας και για αυτό πληρώνεστε. Με λίγα λόγια εσείς οι ίδιοι προτάσσετε πλεον επιτακτικά την αξιολόγηση, μήπως και μπορέσει το τοπίο να ξεκαθαρίσει με αυτούς που κάνουν πραγματικά έργο και αυτούς που τα απλά κάθονται!!!Εννοείται ότι δεν ισχύει αυτό σε όλα τα σχολεία ειδικής, μιας και υπάρχει μεγάλη ποικιλία περιπτώσεων. Υπάρχουν ειδικά που έχουν πολύ δύσκολες περιπτώσεις, άλλα που έχουν μια ποικιλία περιπτώσεων κτλ κτλ. Ο κάθε μαθητής άλλωστε είναι πάντα διαφορετικός από τον άλλο και για αυτό πληρώνεται ο εκπαιδευτικός ώστε να έχει ενδιαφέρον για κάθε περίπτωση !!!
Physike........τι ακριβώς δεν άντεξα; Την Ειδική Αγωγή σε πόστο αναπληρώτριας;; Και έτσι επειδή δεν την άντεξα...είπα να πάω σε κάτι ακόμη πιο απαιτητικό...στην Ειδική Αγωγή στον ιδιωτικό τομέα!! Μια και είμαι λολή και είπα να πάω κάπου που κρίνεσαι άμεσα κάθε λεπτό!! Αυτό που δεν άντεξα (και που δεν πήρες χαμπάρι τι είπα.... ) ειναι το να τα δίνεις όλα μέσα σε δύσκολες συνθήκες και να σε εμπαίζουν με την απειλη της ανεργίας κάθε 7-8 μήνες! Προτίμησα λοιπόν να πάω στα δύσκολα (γιατί τα αντέχω και το είδε αυτό ο εργοδότης που με προτίμησε από καμιά 35αρια ΠΕ70 που απευθυνθηκαν σ'αυτόν) αλλά να έχει και συνέχεια η δουλειά μου!Εσύ λοιπόν απ'αυτό που είπα........κατάλαβες πως δεν άντεξα και τα παράτησα!!Ευγε για τα επίπεδα κατανόησης που κατέχεις....και καλή αναμονή για δουλειά!!ΥΓ: Ο κάποιος ειρωνικός μου τόνος δεν απευθύνεται σε όλους, αλλά σε άτομα που δεν μπορούν να κατανοήσουν και αμολούν άκυρα πράγματα! Κατανοώ πλήρως πόσο άσχημη και δύσκολη είναι αυτή η αναμονή και δεν την εύχομαι σε κανέναν....ο λόγος που έγραψα όσα έγραψα για το "αναπληρωτιλίκι" (που κατανοώ γιατί ακούστηκε άσχημα αν και εξήγησα γιατί το αποκάλεσα έτσι) ήταν για να απαντήσω σε αποφθέγματα τύπου "όποιος δεν θέλει τη δουλειά ας κάτσει άνεργος"ΌΧΙ...δεν είναι έτσι τα πράγματα! όποιος θέλει να μην υποβιβάζει κι ο ίδιος τον εαυτό του (εκτός απ'το Υπουργείο που μας το κάνει ασύστολα) και εφόσον ζει ΄και σε κάποια περιοχή που υπάρχουν και 5 δουλειές στην Ειδική Αγωγή (δεν μιλάω για ιδιαίτερα....τα κανα κι εγώ και δεν τα θέλω κι εγώ καθόλου για πολλούς λόγους) μπορεί να απεθυνθεί και αλλού πριν τον τρελάνει το Υπουργείο! Το μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή δεν μας κάνει ικανούς να δουλέψουμε μόνο σαν αναπληρωτές, αλλά υποτίθεται και αλλού στην ειδική αγωγή...αυτό πίστεψε με physike δεν είναι παραίτηση, αλλά ακριβώς το αντίθετο και θέλει και κότσια!
Κοίταξε επειδή δε μπορώ να ξέρω τους ακριβείς λόγους που σε έκαναν να αλλάξεις ρότα, αν ποτέ δούλεψες ως αναπληρωτρια, και επειδη δε με ενδιαφέρει και να τους μάθω δε συνεχίζω άλλο τη κουβέντα μαζί σου. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη δουλειά μου στην ΕΑ απλά προτιμώ να έχω τάξη από το να κάνω παράλληλη. Όπως και να χει τη βρίσκω βαρετή, είναι η άποψή μου, δεν αλλάζει και σε όποιον αρέσει.