0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ωραίος ο αγώνας λόγων! Να υπενθυμίσω ότι στη γενική τα αντιμετωπίζεις όλα με εξαίρεση τις βαριές περιπτώσεις. Προσωπικά, έχω κάθε χρόνο μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Έχουν περάσει μαθητές με δυσλεξία, διάσπαση προσοχής, σχοιζοφρένεια, Asperger κτλ... Κακώς τους έχουν στα τμήματα γενικής, όμως εκεί βρίσκονται. Η ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ. Δε μπορει ένας που διαθέτει προσόντα για εργασία στην ειδική να μην μπορεί να μεταφέρει την προυπηρεσία του , ενώ ένας της ειδικής να μπορεί.
Ρε συναδελφοι για σταθειτε Τα μορια των .50 σε περιπτωση μονιμου διορισμου μετρανε κανονικα Αν καποιος επιλεξει να εργαστει με βασει τα ειδικα και εξειδικευμενα προσοντα του στην ειδικη αγωγη γιατι αυτα να μετρανε και στην γενικη Αφου στοχος του ειναι η ειδικη Ως μονιμος μετα ας επιλεξει οτι θελει Δεν του στερει κανεις το δικαιωμα διορισμου ουτε του διαγραφει την προυπηρεσια Αλλα δεν μπορει να παιζει σε διπλο ταμπλω Εδω πριν μερικα χρονια επελεγε και που να δουλεψει μια και τον καλουσαν και στην ειδικη και στην γενικη Ε οχι πια ελεος
Συνάδελφε, δεν παίζουμε σε διπλό ταμπλό. Στην ειδική θέλω να δουλέψω. Και μόνο στην ειδική. Στην οποία όμως δεν ανοίγουν οργανικές θέσεις για τη Δευτεροβάθμια. Είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι διορίστηκαν στη Γενική Αγωγή και αμέσως ζήτησαν τοποθέτηση στην Ειδική. Έφαγε τη θέση κανενός; Κενή συνέχισε να είναι.
Άρχισαν τα ανέκδοτα. Το ίδιο είχα ακούσει και εγώ όταν ήμουν αναπληρωτής, μια συνάδελφος γενικής έλεγε ότι θα έπρεπε και αυτή να πάρει το επίδομα ειδικής αφού τα παιδιά που ήταν στο τμήμα ένταξης τα είχε και αυτή στην τάξη.
Πολύ σωστή η κίνηση διακοπής του επιδόματος της ειδικής αγωγής. Θυμάμαι όταν διεκόπη ήμουν σε ΤΕΕ Ε.Α. και οι περισσότεροι μόνιμοι με οργανική ήθελαν να κάνουν αίτηση μετάθεσης ή απόσπασης σε γενικά σχολεία. Κατα τα αλλά, αγαπούσαν τα παιδιά...Η ειδική αγωγή ειναι ένας ξεχωριστός κλάδος εκπαίδευσης που θα έπρεπε ήδη να διαχωρίζεται απο την γενική και όχι να ειναι το μέσο για μόνιμο διορισμό στη γενική. Πολλοί που εχω συναντήσει (δυστυχώς) θέλουν να μπουν στην ειδική (ιδίως παλιότερα που οι πίνακες δεν ασφυκτιούσαν), να κάνουν λίγο υπομονή και να διοριστούν μετά σε γενικό σχολείο. Αυτο το καραγκιοζιλίκι πρεπει να σταματήσει. Δυο πίνακες λοιπόν και καθένας ανάλογα με την εμπειρία, τα προσόντα και την αγάπη να διαλέξει που πραγματικά ανήκει...
Πραγματικά τέλειο! Αμβλύνει όλες τις στρεβλώσεις! Συγχαρητήρια που το σκέφτηκες! Μακάρι να μας διαβάζουν στο υπουργείο. Πιστεύω πως δε θα υπάρξει άνθρωπος να μη συμφωνήσει...
Όλα σωστά όπως τα λες . Θα πρέπει όμως αν πάρω και εγώ το χαρτί των σεμιναρίων να μπω στον πίνακα ειδικής με την προϋπηρεσία μου γιατι απέκτησα τα προσόντα και για τους ίδιους λόγους αποφάσισα να έρθω στην ειδική αγωγή .