0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αλήθεια , εξακολουθούν να λειτουργούν τμήματα που προετοιμάζουν κόσμο για έναν ΑΣΕΠ που υπήρχε μόνο στα λόγια ενός φαφλατα πολιτικού που σύντομα θα είναι μια θλιβερή αναμνηση ? Και κυρίως, υπάρχουν άτομα που εξακολουθούν να τα σκάνε στα φροντιστήρια ? Ήμαρτον , που λέει και μία ψυχή.
Κατα την άποψή μου, σημασία έχει ο τρόπος που ο ίδιος ο υποψήφιος φιλτράρει, επεξεργάζεται και δουλεύει πάνω στο υλικό με το οποίο προετοιμάζεται, από όπου και αυτό αν προέρχεται. Σίγουρα έχουν διοριστεί και υποψήφιοι οι οποίοι παρακολούθησαν μαθήματα σε φροντιστήριο και υποψήφιοι που προετοιμάστηκαν μόνοι τους. Το βέβαιο είναι ότι αυτοί που κρίθηκαν διοριστέοι κάτι έκαναν πιο αποτελεσματικά από τους υπόλοιπους. Προσωπικά, έδωσα δύο φορές ΑΣΕΠ, την πρώτη έγραψα καλά αλλά ήμουν καμιά εκατοστή θέσεις κάτω απτον τελευταίο διοριστέο και τη δεύτερη ήμουν στους διοριστέους. Τη διαφορά σε εμένα την έκανε η ειδική διδακτική στην οποία την πρώτη φορά με δικό μου διάβασμα είχα γράψει συμπαθητικά, τη δεύτερη φορά έχοντας παρακολουθήσει κάποιες ώρες σε φροντιστήριο έγραψα σχεδόν άριστα.
Οι ΑΣΕΠίτες του 2008 επαρκούν για την κάλυψη των κενών ή τελευταία στιγμή θα ανακοινωθεί διαγωνισμός και όσοι είχαν τα λεφτά και το χρόνο θα βολευτούν;
Εσείς ζείτε σε άλλο κόσμο μου φαίνεται. Δεν σας έχουν ειδοποιήσει ότι ο γραπτός διαγωνισμός ασεπ απεβίωσε? Να ζήσουμε να τον ξεχάσουμε.
Κι όμως είναι πολύ πιθανό η νέα κυβέρνηση να υποχρεωθεί να τους πάρεις, καθώς έδωσαν τόσα χρήματα και ενέργεια για να περάσουν. Επίσης, λόγω κρίσης δε διορίστηκαν όλοι. Οπότε ουσιαστικά υπάρχει μια άτυπη δέσμευση. Το πιθανότερο είναι να καλυφθούν τα κενά από τους αναπληρωτές, αλλά όσο γίνεται πιο σύντομα. Αφού δε φροντίζουν να παίρνουν καθηγητές με γεωγραφικά κριτήρια και να δίνουν κίνητρα σε όσους θέλουν να πάνε εκτός της πόλης/χωριού τους...
Όταν μάθετε για τα νεα κριτήρια μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικων κάποιοι θα ευχοσασταν να είχε γίνει ΑΣΕΠ.Σε λίγο καιρο θα ξέρουμε.. ;)Όσοι έχετε πολλα παιδια και μεγάλη προϋπηρεσία απο ιδιωτικά δεν έχετε κανένα λόγο ανησυχίας.
Ολα ειναι ρευστα και υποκειμενικα.