0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αρχικα ξεκιναει απο τον αρχαιοτερο προς το νεοτερο οπου παιρνουν ολες τις ωρες Α αναθεσης και στη συνεχεια αφου συμπληρωσουν ολοι τις Α αναθεσεις επιλεγουν
η συζήτηση δεν θα είχε νόημα (βεβαίως βεβαίως) αν οι (νέοι) βιολόγοι δεν αρνούνταν σθεναρά να αναλάβουν μαθήματα εκτός της βιολογίας... όλα έχουν ένα τίμημα παιδιά "γιατί να το κρυψομεν άλλωστε;"
gvasilis θα σου κάνω μια (πολύ) απλή ερώτηση. Όσα χρόνια δουλεύεις στην εκπαίδευση πόσες ώρες ανέλαβες εκτός βιολογίας στο ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας τη φορά; 1,2,3 ώρες;Οι φυσικοί (και οι χημικοί) οι οποίοι (καλώς ή κακώς) δεν θέλουν να τρέχουν σε 2 ή 3 σχολεία είναι ικανοί να διδάξουν και όλες τις βιολογίες του λυκείου ή του γυμνασίου αν χρειαστεί. Πόσοι βιολόγοι είναι ικανοί να διδάξουν όλες τις φυσικοχημείες του λυκείου προκειμένου να μην μετακινηθούν σε 2ο σχολείο; (δεν ξέρω ούτε έναν εγώ)Δεν εξετάζω το αν είναι ορθό παιδαγωγικά, πώς να το κάνουμε όμως... μην τα θέλουμε και όλα δικά μας! Δεν γίνεται.
gvasilisΓια να καταρίψεις με επιστημονοφανή τρόπο τον ισχυρισμό μου θα πρέπει να φτιάξεις ένα ερωτηματολόγιο με ...60 ας πούμε ερωτήσεις, να το απλώσεις σε 2000-3000 άτομα (μόνιμους, αναπληρωτές, αδιόριστους) και μετά ξανασυζητάμε. Θα πρέπει βέβαια να στηθεί έτσι ώστε να τσεκάρει ξανά και ξανά και ξανά και ξανά... την ειλικρίνεια με την οποία δίνεται μια απάντηση...μέχρι τότε αναρωτήσου για τον εαυτό σου αν η ιδέα να αναλάβεις 23 ώρες φυσική+χημεία την εβδομάδα σου είναι ή όχι υποφερτή (δεν είμαι αρκετά κακιά για να πάω σε αναρτήσες σου εδώ μέσα 4-5 χρόνια πίσω, αφήνω εσένα να το κάνεις)... και κάτι ακόμη πόσες ...φυσικοχημείες στα υποχρεωτικά μαθήματα του προγράμματος σπουδών έχει το βιολογικό σήμερα, πόσες είχε 30 χρόνια πριν; Για ψάξτο κι αυτό λίγο...φιλικά(μια βιολόγος που ποτέ δεν αρνήθηκε να διδάξει φυσική ή χημεία)
Υποφερτο ειναι και απο μενα και από όλους. Δεν το δεχομαι και ειναι αντιπαιδαγωγικό. Πρώτα θα προσπαθησω να βρω τις βιολογίες και να τις πάρω και να παρουν τις φυσικοχημειες αυτοι που τις σπουδασαν και να αφησουν τις βιολογίες τους σε μενα. Αν ομως δεν υπάρχουν βιολογίες γιατι τις πήραν αλλοι βιολόγοι, τοτε εγω δεν εχω καμιά θεση εκει. Προφανως θα μου εχουν δωσει θέση άλλης ειδικότητας. Εκ του ασφαλους τα λεω αυτά γιατι δεν χρειαστηκε ουτε θα χρειαστει να κανω αυτο που αναγκαζονται να κανουν οι φυσικοί και οι χημικοί.Το να αρνεισαι μεχρι το βαθμό που ειναι δυνατόν για το καθένα να παιρνεις ΜΟΝΟ β ανάθεση δεν εχει να κάνει με την μαγκια αν μπορεις ή οχι να το κάνεις. Τα εχω ακουσει αυτά. Υπάρχει και ηθική!Ολοι θα τη κανουν την 23 β αναθεση αν χρειαστεί, αλλά δεν θα λεω και ψευτικες δικαιολογίες για ικανοτητες και σημαντικες/ασημαντες επιστημες, ευκολα/δυσκολα μαθηματα για να το περάσω σαν φυσιολογικό και να κρατησω κατι που δεν μου ανηκει και προφανως μου δοθηκε από "λάθος"