0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και την καλυτερο μεθοδο διδασκαλιας να χρησιμοποιεις , για τις ταξεις Α-Γ το εαεπ ειναι εξοντωτικο. Τα παιδια φευγουν απο το σχολειο σαν κοτοπουλα. Τα μεσα διδασκαλιας που δεν εχουν οι ειδικοτητες δεν τα σχολιαζει κανεις. Σωνει και καλα να υπαρχουν ειδικοτητες,χωρις να υπαρχουν τα καταλληλα μεσα και συνθηκες
επειδή με ειρωνεύεσαι..όταν λεω ότι αποδιδω ωραια, εξυπακούεται ότι εννοω μαζι με τους μαθητες μου, δε δουλευω με τον τοιχο..μη φτανουμε σε σημειο να επεξηγούμε τα αυτονόητα, επειδή κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτροια.θα πρεπει να σκεφτεις τι κανεις εσυ λαθος και δεν συνεπαίρνεις τους μαθητες σου..το εαεπ δινει εμφαση στην παιγνιωδη, δημιουργικη μαθηση και μπορεις να κανεις παπαδες, να απογειωσεις τη δουλεια σου σε συνδυασμο με τις υπολοιπες ειδικοτητες.και οι διευθυντες σου παρεχουν ότι θες προκειμενου να σε βοηθησουν.προσωπικα εχω φοβερη βελτιωση τα χρονια που δουλευω σε εαεπ, τοσο που τρεμω μη ξαναπαω σε κλασικο γιατι ξερω ότι δε θα μπορω να κανω τα πραγματα που θελω. θα μπορουσα να σου πω 2 συγκεκριμένες προτασεις να βελτιωθείς, αλλα σε τετοιο κλιμα αρνησης και αγενειας νοιώθω ότι χανω την ωρα μου να γραφω.
Τι εννοείς 'μέσα' διδασκαλίας; Άλλα 'μέσα' διδασκαλίας ισχύουν για τους δασκάλους και άλλα για τις ειδικότητες; Και τι εννοείς 'συνθήκες';
Μαλιστα...Μουσικα οργανα.ΟΚ ...μπορουμε να κανουμε αυτοσχεδια οργανα με τενεκεδακια,σκουπες, μπουκαλια κτλ..Η θεατρικη αγωγη στην ταξη που μετα βιας χωρανε καθιστα παιδια, να βαλουμε τα θρανια στην ακρη και αιντε παλι απτην αρχη.Για τα εικαστικα ουτε φραγκο ,ολα απτην τσεπη του ο εικαστικος...Δεν εχω κανενα προβλημα,με καμια ειδικοτητα. Το προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορουν εκ των πραγματων να συνεχισουν να υπαρχουν αυτες οι ειδικοτητες. Ειχαμε την ευκαιρια,οταν υπηρχαν λεφτα, να χτισουμε ενα καλο εκαπιδευτικο συστημα, με τις καταληλες υποδομες. Τωρα δεν υπαρχουν λεφτα .Αυτα θα κοψουν πρωτα. Δεν ξερω αν εχει αναφερθει απο κανεναν αλλα το ποσταρω και γω.Συμβουλος των Σερρων μιλωντας σε σχολειο με εαεπ ζητησε να αναλαβουν τις μεγαλες ταξεις οσοι εχουμε τπε α η β επιπεδου για να κανουν πληροφορικη. Σε λιγο καιρο θα λενε οποιος εχει γυμνασμενο σωμα θα κανει φυσικη αγωγη και οποιος βαφει τα μαλλια του εικαστικα. Αυτα κυριοι
Ναι, ο σύμβουλος όμως όντας δάσκαλος, τον κλάδο του θέλει να προστατέψει.... Αφου δεν έχουμε λεφτά να κόψουν τους δασκάλους απο τα ολοήμερα βρε παιδιά. Έτσι και αλλιώς δουλειά δε γίνεται αφού οι ώρες είναι πολύ περιορισμένες πλέον λόγω έλλειψης πιστώσεων, τα τμήματα δε χωρίζονται σωστά , υπάρχει μεγάλη αναλογία δασκάλου -μαθητών. "Ειχαμε την ευκαιρια,οταν υπηρχαν λεφτα, να χτισουμε ενα καλο εκαπιδευτικο συστημα, με τις καταληλες υποδομες" αλλά τώρα λεφτά δεν υπάρχουν. Υ.Γ ούτε όταν υπήρχαν λεφτά άκουσα ποτέ κανέναν δάσκαλο να υποστηρίζει το ΕΑΕΠ...
μουσικα οργανα-> όλα τα παιδια ειχαν αγορασει φλογερα και εξασκούνταν σ αυτην. δεν εχω δει ωραιοτερες γιορτες στη ζωη μου από αυτές που διοργανωναν στα εαεπ οι μουσικοι..να δεις πως απογειωναν ένα τραγουδι.ενας επαιζε πιανο, άλλος βιολι, άλλος κιθαρα (εννοείται αυτά τα παιδια πηγαιναν σε ωδειο και εφερναν τα δικα τους οργανα) αλλα τους παντρευε με τους υπολοιπους που ειχαν ξυλόφωνα, μαρακες κτλ..το αποτέλεσμα μαγεια, σα να βλέπεις χορωδια τυπαλδου..αλλου εμπαινε ο ενας, σε άλλο σημειο ο άλλος, κανανε παυση και ακουγονταν λιγες νοτες από το ταδε οργανο κτλ..επαγγελματικη δουλεια..επισης η εικαστικος σε σχολειο που δουλεψα εφτιαξε με παιδια αυτοσχεδια μουσικα οργανα αριστουργήματα και δουλεψαν και με αυτά, γιατι ειρωνεύεσαι? και αυτό "μαθημα" ηταν μετα παιδια.η θεατρικη αγωγη σε μας γινοταν στην αιθουσα αικδηλωσεων (πανω στη σκηνη) και που να βλέπατε τι θεατρικα ανεβασε η εκτη.για τα εικαστικα κανεις λαθος.περυσι να δεις ποσο "ριξαμε εξω" το ταμειο με την εικαστικο με τα 3 προγράμματα που καναμε περυσι. για να μιλησουμε με αριθμούς πρεπει μονο για μας να εδινε η διευθυντρια 50 ευρω το μηνα.οτι θελαμε το ειχαμε.βεβαια και εγω αγοραζα βιβλια για το πρόγραμμα (τα οποια πληρωνα μονη μου γιατι εξαλλου θα τα κραταγα εγω μετα στη βιβλιοθηκη μου).δεν μου προκαλει εντυπωση αν ζητησουν να καλυφθουν ωρες με αναθεσεις στο δημοτικο, εδώ μη ξεχνατε σε καποια σχολεια δεν κανουν καν αγγλικα, γυμναστικη κτλ.παρ' όλα αυτά δε θεωρω ότι θα κανουμε πισωγύρισμα, ότι θα καταργηθουν τα εαεπ κτλ.φιλε νικητα, δεν εχω δουλεψει σε ιδιωτικο σχολειο..μετα το πανεπιστημιο εδωσα εξετασεις μπηκα στο μεταπτυχιακο στο 2ο ετος του μεταπτυχιακου εδωσα ΑΣΕΠ και διοριστηκα. ένα μηνα μετα το διορισμο πηρα και το πτυχιο του μεταπτυχιακου.χαρη λογου το ειπα.εχεις δικιο σε οσα λες για καποια ιδιωτικα, τα εχω ακουσει και εγω.εννοουσα να μη το βλέπουμε σαν το δημοσιο στη δεκαετια των 80s, εχουν αλλαξει τα πραγματα, πρεπει να το βλέπεις σαν να δουλευεις σαν επιχειρηση, που απαιτείται να εισαι επαγγελματιας, παραγωγικος κτλ αλλιως σε διωχνουν και παιρνουν έναν από τους χιλιαδες που παρακαλανε. η εικαστικος περυσι μου ειπε "στο ιδιωτικο που δουλευα δε γινοταν τετοια δουλεια".το δημοσιο λοιπον μπορει να γινει ακομη καλυτερο από το ιδιωτικο (εννοω στο κομματι της δημιουργικότητας των εκπαιδευτικων) γιατι ειμαστε ελευθεροι να δουλεψουμε οποιο πρόγραμμα θελουμε, να δωσουμε ότι διασυνδέσεις/προεκτασεις θέλουμε-κανεις δε μας περιοριζει..ορεξη να υπαρχει, καλη συνεργασια και να συναντάς ανθρώπους στην πορεια σου που δουλευουν να αποκομιζεις από αυτους..καλο βραδυ