Σύνολο ψηφοφόρων: 133
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καταλάβατε γιατί θα γίνει ασεπ για 5 ειδικότητες? Οι τεχνικές θα περάσουν στον οαεδ και έτσι σύντομα θα εξαφανιστούν από τα δημόσια σχολεία…
Αυτή πάντως είναι η νέα μόδα-τάση για να ανελιχθεί κάποιος...καθώς πλέον όλοι σχεδόν έχουν ή ολοκληρώνουν μετ/κά.
ΑΣΕΠ μορίων εννοώ την διαδικασία που εφμαρόζεται σε ολο το δημόσιο για μόνιμους, δηλαδή με σειρά προτεραιότητας απο το σύνολο μορίων που βγάζει κάποιος. http://www.asep.gr/asep/site/home/LC+Functions/Ipologismos+morion.csp?tabId=0&lcmenuId=Δες το παραπανω λινκ και θα καταλάβεις. Μπορεί άνετα να γίνει ενα τέτοιο σύστημα σαν το παραπάνω με το οποίο θα δοθεί έμφαση σε μοριοδότηση εκπαιδευτικών δεξιοτήτων και προσοντων. για παράδειγμα μοριοδότηση εκπαιδευτικής εμπειρίας, μεταπτυχιακά διαδακοτιρκα στην εκπαίδευση, ξενες γλωσσες, βαθμος πτυχίου πολλαπλασιαζόμενος με εναν συντελεστή, και άλλα πολλα. Γρήγορη και συνοπτική διαδικασία με 0 κόστος για το κράτος όπως ξανα είπα. Δηλαδη με το να παω και να ξαναδω παιδαγωγική και γνωστικό ειδικότητας τι θα βγει????Θα τεστάρουν εαν εχω τη γνωση που το ιδιο το ελληνικο κρατος με πιστοποιησε με το πτυχιο μου οτι εχω???
Όπως είχα γράψει και παλιότερα, το καλύτερο (για επιλογή διορισμών) θα ήταν γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ χωρίς καμία επιπλέον προσαύξηση/μοριοδότηση κλπ., δηλαδή ο καθαρός βαθμός του γραπτού. Αυτή είναι η απόψή μου.Φυσικά θα με βολέψει πολύ η μοριοδότηση που προβλέπεται από τον τελευταίο νόμο, αλλά άλλο τι μας βολεύει και άλλο τι είναι δικαιότερο.
Δεν είναι δυνατόν όμως ακαδημαικά προσόντα όπως μεταπτυχιακά ή ξένες γλώσσες να μην έχουν καμία βαρύτητα όταν μιλάμε για επιλογή εκπαιδευτικού προσωπικού.