Σύνολο ψηφοφόρων: 133
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
balaoutis δεν ξέρεις πως δινόταν η ΠΔΣ παλιότερα δηλαδή? Και αν εσύ έχεις μπάρμπα ιδιοκτήτη ιδιωτικού και σε προσλάβει θα ρθεις μετά να μας μοστράρεις την προϋπηρεσία σου αξιοκρατικά και δίκαια για να διοριστείς στο δημόσιο? Και γιατί το 60/40 είναι δίκαιο τελικά? Γιατί όχι 50/50? Γιατί όχι 70/30? Όντως εδώ δεν είναι δικαστήριο και γι'αυτό εμένα μου φτάνει η εμπειρία μου από την κατάσταση και τα όσα γνωρίζω. Τώρα άμα εσύ ζεις στην Ελλάδα, αλλά θες να νομίζεις ότι είσαι στη Γερμανία δικό σου θέμα.
Σε ποια χώρα του πολιτισμένου κόσμου διορίζονται οι εκπαιδευτικοί με την προϋπηρεσία τους?
Απλοικό, αβάσιμο και απολιτικό το συμπέρασμα σου για την διεξαγωγή γραπτού Ασεπ επειδή υπάρχειυπερπληθώρα πτυχιούχων. Για αυτό το λόγο θα έπρεπε να έχουν κάθε χρόνο εξετάσεις για να παίρνουν τους καλύτερους η ακόμα καλύτερα να βάλουν ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ για να ξέρει ο νέος ότι δεν πρόκειται να προσληφθεί και να μειωθεί η ζήτηση των καθηγητικών σχολών
Η προϋπηρεσία πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την μισθολογική ανέλιξη. Οι διορισμοί πρέπει να γίνονται σε ίση βάση, αν θέλουμε να γίνονται όσο γίνεται πιο αξιοκρατικά, δίκαια και ισότιμα. Για την παλαιότητα (βλ. επετηρίδα) δεν έχουμε να πούμε πολλά.. αναχρονιστικό και άδικο πλέον μέτρο, που λειτουργούσε μόνο όταν η αναμονή ήταν μικρή στο παρελθόν.Συμπέρασμα: δεχόμενοι το γεγονός ότι πρέπει με κάποιον τρόπο να γίνεται επιλογή προσωπικού στους διορισμούς (αφού και στην ιδανική περίπτωση, πάλι θα έμεναν οι περισσότεροι αντίστοιχοι πτυχιούχοι αδιόριστοι), πρέπει να επιλέξουμε ΕΝΑΝ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο επιλογής. Τώρα έχουμε (λέμε τώρα.. γιατί με τα 60-40 κλπ παράθυρα δεν ήταν ουσιαστικά) το γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, όπου με την πρόβλεψη του ν. 3848 θα υπάρχει και πρόσθετη μοριοδότηση διαφόρων προσόντων, μεταξύ αυτών και προϋπηρεσίας. Αποτελεί δηλαδή μία μέση λύση, που ικανοποιεί κυρίως όσους έχουν προϋπηρεσία, εις βάρος της ισοτιμίας του καθαρού γραπτού διαγωνισμού. Εδώ είναι να απορεί κανείς γιατί διαμαρτύρονται οι "προϋπηρεσιάκηδες" με αυτό.Αν δεν αρέσει σε κάποιους αυτός ο τρόπος, πρέπει να προταθεί εναλλακτικός, ο οποίος θα βασίζεται επίσης σε αξιοκρατικά, δίκαια και ισότιμα κριτήρια. Μέχρι τώρα δεν έχω δει να προτείνεται κάτι σοβαρό (επετηρίδες ή διατήρηση 60-40 είναι πλέον έξω από τη σφαίρα του σοβαρού). Λοιπόν;
Η μοριοδότηση μέσω ασεπ καλύπτει όλα τα κριτήρια που λες και ακόμα περισσότερα μιας και θα περιλαμβάνει όλες τις προσπάθειες του καθενός για εξέλιξη, επιμόρφωση και απόκτηση εμπειρίας. Ξεκολλήστε από την προϋπηρεσία, αυτή είναι μόνο μια συνιστώσα.Ο γραπτός ασεπ είναι μια διαβλητή εικόνα τις στιγμής που υπόκειται σε μια πληθώρα από ανασταλτικούς και υποκειμενικούς παράγοντες. Άσε που η μοριοδότηση μέσω ασεπ θα γίνει και κίνητρο για την δια βίου μάθηση.
Σε πάρα πολλές και όχι μόνο στα δημόσια σχολεία, αλλά ακόμα και στα ιδιωτικά αν εργαστείς ορισμένα χρόνια με σύμβαση ορισμένου χρόνου, οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να τη μετατρέψουν σε αορίστου.