0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
...Η αλησμόνητη Διαμαντοπούλου επιδίωξε να καταργήσει της σχολές θετικών επιστημών.Οι μαθητές θα εισάγονται σε μια και ανάλογα με τα μαθήματα που θα επιλέγουν θα έχουν και την αντίστοιχη ειδικότητα, . Έτσι Όλοι θα διδάσκουν τα μαθήματα γυμνασίου σε α ανάθεση και θα έχουν υποχρεωτικά παιδαγωγική επάρκεια για το δημοτικό!...
Αλλά για κάποιους μαθηματικάριους που τώρα ξεσπαθώνουν ας αναλογιστούν το γεγονός να διδάσκουν στα παιδιά τους μαθηματικά: Κομμώτριες, Θεολόγοι, Τεχνολόγοι Τροφίμων κλπ., γιατί έχει και τέτοιους ο κλάδος της πληροφορικής.
Γεωγραφία μπορούν να κάνουν όλοι, είναι ένα μάθημα ανάγνωσης και αποστήθισης.
α μαλιστα... ευστοχη παρατηρηση... οντως δεν αρκουν 3 μαθηματα μαθηματικων σε ολα τα ετη. δεν υπερασπιζομαι τα ΤΕΙ, πολυτεχνειο εχω τελειωσει, αλλα απαντησε μου εσυ στο παρακατω: για να δουμε τα μαθηματα που εχουν σχεση με Φυσικη ή Γεωγραφια (τα εχετε
Την άποψή μου για τη Γεωγραφία την έχω καταθέσει εδώ http://www.pde.gr/index.php?topic=31110.msg817371#msg817371 Είναι προφανές ότι δεν θεωρώ τους Μαθηματικούς αλλά και κανέναν ΠΕ04 αρμόδιο να τη διδάσκει πλην των ΠΕ04.05.Για τη Φυσική που με ρωτάς, βεβαίως και δεν πρέπει οι ΠΕ03 να την διδάσκουμε. Ξέρεις όμως κάτι; Οι Φυσικοί και οι Μαθηματικοί κάνουν ο ένας το μάθημα του άλλου κι όσο παίρνει ο ένας κλάδος απ΄αυτή την ανταλλαγή, άλλο τόσο δίνει κιόλας. Σε ώρες εννοώ. Επίσης, δεν ξέρω την ηλικία σου, αλλά στους παλιότερους είναι συνείδηση η ειδικότητα του "ΦυσικοΜαθηματικού". Θες να το πεις συναδελφική αλληλεγγύη; Θες να το πεις σεβασμό προς το μάθημα του άλλου; Υπάρχει πάντως. Και είναι πολύ σημαντικό να προσεγγίζεις το ξένο μάθημα με σεβασμό. Μοιάζουμε βρε αδερφέ οι ΠΕ03 και οι ΠΕ04! Απ΄την άλλη, η δική σας ειδικότητα είναι ένα συνοθύλευμα απίστευτο. ΤΕΙ και ΑΕΙ ούλοι αντάμα. Απ΄τους Πολυτεχνίτες που τους βγάζουμε το καπέλο, μέχρι ΤΕΙ της κακιάς ώρας. ΤΕΙ που μπαίναν οι φοιτητές απ΄το παράθυρο και βγαίνανε νύχτα για να κρατήσει η επαρχιακή Πόλη το ΤΕΙ της... Κι είναι θέμα στους κόλπους σας αυτή η εξομοίωση, γνωστό κι αυτό.Προσωπικά, έχω πτυχίο Μαθηματικού, αλλά και Πληροφορικής. Από ΑΕΙ. Μαθηματικός νιώθω κι ως τέτοιος μιλάω. Αυτό το πτυχίο θεωρώ τίτλο τιμής. Ξέρω πολύ καλά λοιπόν, απ΄τη σκοπιά του φοιτητή, σε τι βάθος μαθαίνουν Μαθηματικά οι Πληροφορικοί, δε χρειάζομαι στοιχεία! Το θέμα -για μένα τουλάχιστον- δεν είναι πόσα ξέρουν. Κουτσά-στραβά όποιος νοιάζεται να μη γίνει ρεζίλι στην τάξη, θα ασχοληθεί και θα μάθει και ενδεχομένως θα το κάνει και πολύ καλά. Μια θεολόγος που δουλεύαμε μαζί στο φροντιστήριο παλιά, έκανε Μαθηματικά με τρόπο που έκανε τους άλλους Μαθηματικούς να ζηλεύουν. Δεν είναι εκεί το θέμα.Το θέμα είναι ότι στην παρούσα συγκυρία, παρουσιάζεστε ως οι άρπαγες των ωρών των Μαθηματικών κι αυτό είναι που ξεσηκώνει τον κόσμο. Δεν είναι ανταλλαγή, είναι αρπαγή για να βολευτείτε. Κι όσο δεν εστιάζετε στο Υπουργείο που κοιτάει με π..... να βάψει αυγά, αλλά επιμένετε να τονίζετε τις γνώσεις και την ικανότητά σας να διδάξετε Μαθηματικά, λες και επιτέλους αποκαταστάθηκε μια αδικία χρόνων... ε, μην περιμένετε να εισπράξετε τίποτε περισσότερο από εκνευρισμό και κακεντρεχή σχόλια.Αλλά αφού είσαστε τόσο καλοί κι επιμένετε, θα χαρώ πραγματικά να σας δω να διδάσκετε Μαθηματικά και στο Λύκειο!
.....................................................δεν εχεις ιδεα για τον λογο που δοθηκε η
Κάποιοι έχουν την απαίτηση οι καθηγητές πληροφορικής να πετάξουν αυτό το κοκκαλάκι που εκ του πονηρού τους πέταξαν (τη β ανάθεση), το οποίο ως γεγονός είναι "Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα" (είπαμε, αν αρνηθείς θα σε βγάλουν και ανίκανο) και να αρχίσουν να διαμαρτύρονται για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα άλλων ειδικοτήτων.Αυτές οι άλλες ειδικότητες που "ξεσηκώθηκαν" όταν οι ενώσεις τους παρήγαγαν "καθηγητές πληροφορικής" που δεν ήξεραν τι είναι το τροφοδοτικό και απαγόρευαν σε αποφοίτους συνναφών τμημάτων να διοριστούν.Εγώ δηλώνω πως θα είμαι σύμμαχός σας, μόλις δεχτείτε ένα πράγμα.Την υποχρεωτική μετάθεση των ΠΕ19 χωρίς πτυχίο Πληροφορικής στον κλάδο τους.Και μάλιστα χωρίς αλλαγή της σχολικής μονάδας.Με διατήρηση της οριστικής τοποθέτησης τους στην ίδια σχολική μονάδα.Το ποιος θα βγαίνει (ΑΝ βγει κάποιος) υπεράριθμος (ο παλαιότερος των ΠΕ03 ή ο πρόσφατα μεταταγμένος) ας το βρείτε μόνοι σας. Δε με νοιάζει.ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ και η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, αλλά όχι a la carte.
Άμεση μετάταξη όμως των γιαλαντζί πληροφορικών στις ειδικότητες τους και να σταματήσει και η ανάθεση των μαθηματικών σε φυσικοχημικοβιολογογεωλογους καθώς και η ανάθεση της φυσικής στους μαθηματικούς.Αν γίνουν αυτά εγώ πρώτος θα βγάλω πιο καυστική ανακοίνωση από την ΕΜΕ για την ανάθεση των μαθηματικών στους πληροφορικους ...Αλιιως δε πιστεύω να έχει κάνεις μαθηματικός αντίρρηση να έρθω στην ΕΜΕ να μου κάνουν 400 ώρες σεμινάριο και να γίνω και εγώ ένας ΠΕ03 με πρώτη ανάθεση τα μαθηματικά. Άλλωστε οι μαθηματικοί έγιναν πληροφορικοί με 400 ώρες σεμινάρια, δεν μπορώ εγώ με 8 καθαρά μαθήματα μαθηματικών στη σχολή και με 400 ώρες από την ΕΜΕ να να γίνω μαθηματικός;; Τι λέτε;;