0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το μαθηματικό υπόβαθρο των ΠΕ 19 ΠΕ 20 είναι ιδιαίτερα υψηλό. Ένας μηχανικός πληροφορικής αν είναι και καλός δάσκαλος μπορεί να διδάξει ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ακόμα και καλύτερα από έναν μαθηματικό. Η αλγοριθμική σκέψη και η διαθεματική προσέγγιση που θα επιλέξει αναπόφευκτα μπορεί να τον βοηθήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση.Επίσης θεωρώ παράλογο οι μαθηματικοί που έχουν κλέψει περί τις 2000 οργανικές θέσεις καθηγητών πληροφορικής να αισθάνονται αδικημένοι.
Πότε θα καταλάβουμε ότι σημασία δεν έχει ποιος ωφελείται ή ποιος πλήττεται την κάθε φορά. Πέρυσι ήταν οι φιλόλογοι , φέτος οι μαθηματικοί, του χρόνου ...Κάποτε, κάποιοι, πίστευαν ότι οι ειδικότητες αυτές ήταν στο απυρόβλητο και παρακολουθούσαν ατάραχα τις εξελίξεις. Αργά ή γρήγορα θα έρθει η σειρά του καθενός..."Στην αρχή κυνήγησαν τους Εβραίους Δεν ήμουν Εβραίος και δεν φώναξα....Μετά ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές.Δεν ήμουν κομμουνιστής και δεν φώναξα.Έπειτα ήρθε η ώρα των σοσιαλδημοκρατών.Δεν ανήκα σ΄ αυτό το κόμμα και δεν έβρισκα λόγο να διαμαρτυρηθώ.Ακολούθησαν οι ομοφυλόφιλοι.Ούτε κι αυτό σκέφτηκα ότι με αφορούσε.Στο τέλος ήρθε η σειρά των τσιγγάνων.Ούτε και τότε βρήκα λόγια για να εκφράσω την αντίθεσή μου.Ο επόμενος στη σειρά ήμουν εγώ.Αλλά δεν υπήρχε κανείς για να φωνάξει,για να αντισταθεί μαζί μου...''Μ. Μπρεχτ
Αν και εκτός θέματος, πώς τις έκλεψαν δηλαδή τις θέσεις? Ένας μαθηματικός ή φυσικός με μεταπτυχιακό πληροφορικής στις αρχές και μέσα της δεκαετίας του 90 τι έπρεπε να κάνει?Να διδάσκει για 5-10 χρόνια μέχρι να αποφοιτήσουν από τα ανύπαρκτα τμήματα πληροφορικής και μετά να δώσει τη θέση του με ευχαρίστηση? Τα οποία πρώτα τμήματα πληροφορικής επιπλέον σνόμπαραν αρχικά την εκπαίδευση?Έτσι σου τις κλέψανε τις θέσεις? Δηλαδή ας πάρουμε έναν ΠΕ20 που αποφοίτησε το 2002 και έναν μαθηματικός ή φυσικός με μεταπτυχιακό πληροφορικής που δούλευε αναπληρωτής από το 92-93 και διορίστηκε το 95. Του έκλεψε τη θέση και θα έπρεπε να του την παραχωρήσει με ευχαρίστηση? Καθόλου συμφεροντολόγος!!!Και μη μου πεις για πλαστά πιστοποιητικά για σεμινάρια κτλ. Ας πάνε να τους βρούνε αυτούς που έχουν τα πλαστά πιστοποιητικά. Μην τους τσουβαλιάζεις όλους.Χιλιοσυζητημένα θέματα βέβαια αλλά μην λέμε και ότι θέλουμε, για κλοπές και βλακείες.