0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τα μαθηματικά (όπως και τα άλλα θετικά μαθήματα υποθέτω) δεν είναι στείρα γνώση. Είναι πάνω από όλα τρόπος σκέψης. Επιπλέον, είναι σημαντική η διαμόρφωση ή η αλλαγή στάσης των μαθητών απέναντι στα μαθηματικά - ειδικά στο Γυμνάσιο. Νομίζω λοιπόν ότι το θέμα δεν είναι σωστά τοποθετημένο στο "ξέρω ή δεν ξέρω μαθηματικά", αλλά στο αν είμαι σε θέση να βοηθήσω τους μαθητές να αναπτύξουν μαθηματική σκέψη και να αγαπήσουν τα μαθηματικά. Και αυτό δεν μπορούν να το κάνουν όλοι. Ούτε καν όλοι οι μαθηματικοί.
Νομίζω λοιπόν ότι το θέμα δεν είναι σωστά τοποθετημένο στο "ξέρω ή δεν ξέρω μαθηματικά", αλλά στο αν είμαι σε θέση να βοηθήσω τους μαθητές να αναπτύξουν μαθηματική σκέψη και να αγαπήσουν τα μαθηματικά. Και αυτό δεν μπορούν να το κάνουν όλοι. Ούτε καν όλοι οι μαθηματικοί.
Στον ασεπ θα έχουμε μόρια για το ΄΄πτυχίο΄΄ πληροφορικής που αντικατέστησε τα σεμινάρια, ελάτε όλοι να γράψετε ασεπ με την ανανεωμένη υλη που θα τα περιλαμβάνει όλα… με ένα μαγικό φίλτρο θα δημιουργήσουν το τέλειο αποτέλεσμα και ένα πίνακα για προσλήψεις!Κάπου διάβασα πως στο εξωτερικό οι καθηγητές κάνουν όλα τα μαθήματα μέχρι το γυμνάσιο, εκεί φτάσαμε και εμείς, το μόνο που έμεινε είναι να αλλάξει το σύστημα διορισμών και να γίνει ασεπ για 5 ειδικότητες μόνο!!!
Το γεγονός οτι συμβαίνει τώρα αυτό με τα μαθηματικά οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός ότι υπάρχουν πλεονάσματα σε πληροφορικούς και ελλείματα σε μαθηματικούς (για πολλούς και διάφορους λόγους).
Πιστεύετε ότι ένας πληροφορικός ΠΕ19 π.χ από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που έχει διδαχθεί τα παρακάτω υποχρεωτικά, είναι αδύνατο να διδάξει κάποια απλά μαθηματικά;;
Υπήρχε υπουργική απόφαση για κάτι τέτοιο;Μήπως εννοείς ότι επειδή είχε βασικό πτυχίο μαθηματικού μπορούσε να πάρει κάποιες ώρες για συμπλήρωση ωραρίου (όμως προηγούνταν οι άλλοι που είχαν β΄ανάθεση τα μαθηματικά).
Στον κλάδο της Πληροφορικής, θα μπορούσε να πει κάποιος, ότι υπάρχουν πολλές ανεπίσημες "υποκατηγορίες".Το βάζω σε εισαγωγικά γιατί δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρχει καμία διάσπαση.Υπάρχουν αυτοί με άλλο βασικό πτυχίο (κυρίως μαθηματικοί-φυσικοί αλλά και άλλοι) που έχουν σεμινάρια πληροφορικής (500 ωρών? δεν είμαι σίγουρος. μόνο για κάποια χρόνια είχαν το δικαίωμα), αυτοί με άλλο βασικό πτυχίο με μεταπτυχιακά πληροφορικής (κυρίως στο εξωτερικό λόγω έλλειψης μεταπτυχιακών στην Ελλάδα τη δεκαετία του 90), αυτοί από ΑΕΙ, αυτοί από ΤΕΙ, αυτοί που έχουν εκπαιδευτική επάρκεια (σελετε κτλ), αυτοί που θεωρούνται ότι δεν έχουν εκπαιδευτική επάρκεια, αυτοί που διορίστηκαν με ΑΣΕΠ, αυτοί που διορίστηκαν με επετηρίδα, πάρα πολλοί που έχουν μεταπτυχιακά, αρκετοί που έχουν διδακτορικό (αναλογικά σε σχέση με άλλες ειδικότητες πολλοί). Μέχρι πρόσφατα (ίσως υπάρχουν ακόμη?) υπήρχαν και συνάδελφοι που ήταν ΤΕ και μάλιστα πολλοί από αυτούς ήταν και πολύ καλοί στη δουλειά τους.Η μεγαλύτερη βλακεία είναι να κάθεσε να λες ότι αυτοί έκλεψαν τις θέσεις από τους άλλους, εγώ έχω διδακτορικό και εσύ δεν έχεις ούτε καν σελετε, εγώ είμαι από αει και εσύ από τει και ότι άλλη βλακεία μπορεί να σκεφτεί κάποιος.Όλοι συνάδελφοι είμαστε, έχουμε κοινούς στόχους και ο καθένας πρέπει να σέβεται όλους τους άλλους. Όποιος θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο ας στείλει το βιογραφικό του στον Bill Gates.Στο ερώτημα αν μπορούμε να διδάξουμε Μαθηματικά τώρα, παρόλο που είμαι σίγουρος ότι ένα μεγάλο μέρος του κλάδου μπορεί να το κάνει, η συνολική απάντηση ΔΕΝ μπορεί να είναι ΝΑΙ. Δεν νομίζω ότι μπορούν όλοι. Παρόλο που μας συμφέρει...
θεωρώ ότι με διάβασμα και μεράκι οι περισσότεροι θα πετύχουν (όπως άλλωστε έκαναν και οι συνάδελφοι μαθηματικοί, θρησκευτικών κτλ στον δικό μας τομέα)
Θεωρώ τουλάχιστον ντροπή να υποβαθμίζουμε τους Πληροφορικούς λέγοντας ότι δεν είναι ικανοί. Φυσικοί, Χημικοί,