0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
όση σχέση έχουν οι πε19-20 με την μαθηματική παιδεία τόση σχέση έχουν και η συντριπτική πλειονότητα των μηνυμάτων με το θέμα του νήματος.γιατί δεν πάτε να τα πείτε κάπου αλλού, εδώ είναι για τα μαθηματικά γυμνασίου....σοκ ε ?
Απαντάω μία μία στις δικές σου ανακρίβειες1. Στο τμήμα που σπούδασα εγώ, από το 1993 υπήρχαν τρία μαθήματα διδακτικής της πληροφορικής (δύο υποχρεωτικά, ένα επιλογής) με μικροδιδασκαλίες σε σχολείο της Θεσσαλονίκης. 2. . Μέχρι και το 2000 επαναλαμβάνω ότι οι πτυχιούχοι Πληροφορικής ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ δικαίωμα να υποβάλλουν, ούτε αίτηση για αναπληρωτές (με εξαίρεση ένα σχολικό έτος στο ενδιάμεσο, όπου πρόλαβαν και διορίστηκαν κάποιοι πτυχιούχοι), αλλά εσύ γνωρίζεις ότι δεν ενδιαφέρονται. Όλες τις άλλες επιλογές τις έκαναν , ακριβώς επειδή ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΤΑΝ η δυνατότητα εργασίας στην εκπαίδευση.3. Ανήκω σε αυτή τη χρονολογική κατηγορία που αναφέρεις και υπηρετώ 11η σχολική χρονιά φέτος μακριά από το σπίτι μου, 11 χρόνια στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ, ενώ οι συνάδελφοι, χωρίς βασικό πτυχίο έχουν καπαρώσει τις οργανικές στην περιοχή δοιρισμού μου. Έχω υποχρεωθεί 5 σχολικά έτη να υπηρετήσω σε διαφορετική περιοχή από αυτή του διορισμού μου για να συμπληρώσω το ωράριο μου. Σαν και μένα γνωρίζω δεκάδες πρώην συμφοιτητές μου και άλλες δεκάδες συναδέλφους στην περιοχή που υπηρετώ. Περιττό να αναφέρω ότι τουλάχιστον στην περιοχή μου, το 100% όσων μετατάχθηκαν στην πρωτοβάθμια είναι πτυχιούχοι πληροφορικής, γιατί δεν είχαν οργανική, ενώ όσοι δεν έχουν βασικό πτυχίο, είναι ήρεμοι και εργασιακά εξασφαλισμένοι στην οργανική τους4. Έχω γνωρίσει καμιά 20ρια μαθηματικούς που εργάζονται ως πληροφορικοί. Από αυτούς οι 4 έχουν μεταπτυχιακό και οι υπόλοιποι σεμινάρια. Από τους 4 και οι 4 έχουν κάνει μεταπτυχιακό στα πληροφοριακά συστήματα. Αλλά και οποιοδήποτε μεταπτυχιακό να είχαν κάνει ακόμα και στο ΜΙΤ δεν έχει σημασία, γιατί πολύ απλά το μεταπτυχιακό δεν δίνει τα δικαιώματα άσκησης επαγγέλματος σε οποιαδήποτε επιστήμη. Προσωπικά μπορώ κάλλιστα με αυτό που ασχολούμαι αυτή τη στιγμή να ξεκινήσω του χρόνου διδακτορικό σε ένα τμήμα ψυχολογίας ή στο τμήμα του
όση σχέση έχουν οι πε03 με την Γεωγραφια και την Φυσικη αλλη τοση σχεση εχουν οι πε19-20 με τα μαθηματικα. σοκ ε?
Φυσική είχαμε αρκετά μαθήματα!
Ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή...
Είναι τόσο απλό. Προσφορά και ζήτηση λέγεται. Όταν δεν υπάρχει αρκετή προσφορά το κενό καλύπτεται με άλλο τρόπο.Δεν θα το καταλάβεις ποτέ γιατί δεν θέλεις να το καταλάβεις.Κυνήγα ανεμόμυλους εσύ λοιπόν προσπαθώντας να διώξεις άλλους για να τους πάρεις τη θέση.Και αν θέλεις και τη δικιά μου, έλα να σου τη δώσω.Και για να μπούμε και εντός θέματος, στη συγκεκριμένη περίπτωση, στους Μαθηματικούς υπάρχει υπερπροσφορά. Άρα δεν στέκει και η διδασκαλία μαθηματικών από ΠΕ19. Μπορεί να μας συμφέρει αλλά δεν το κατέχουμε όλοι.
επιτελους και ενας μαθηματικος να απορει με τα επιχειρηματα των μαθηματικων περι 3ωρου μειωσης για τα εργαστηρια πληροφορικης, περι φορτου για το ωρολογιο προγραμμα και αλλα παρομοια αστεια. όση σχέση έχουν οι πε03 με την Γεωγραφια και την Φυσικη αλλη τοση σχεση εχουν οι πε19-20 με τα μαθηματικα. σοκ ε?