0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κάποιος στο ιδιωτικό τομέα με πλήρες ωράριο για να πάει αναπληρωτής πρέπει να παραιτηθεί απ το ιδιωτικό και μετά να περιμένει να πάρει την άδεια ιδιωτικού έργου και να ξαναπροσληφθει με νέο ωράριο; Η υπάρχει πιο εύκολη λύση;
Όχι. Συνεχίζεις να δουλεύεις. Παράλληλα κάνεις αίτηση ασκήσεως ιδιωτικού έργου. Από την πρώτη ημέρα πουωθα ξεκινήσεις ως αναπληρωτής. Έπειτα συνεδριάζει το ΠΥΣΠΕ ή ΠΘΣΔΕ και σου χορηγηθεί την άδεια με ημερομηνία έναρξης αυτής που αναφέρεις στην αίτηση σου.
Και τι ημερομηνία έναρξης βάζω πόσο κενό να αφήσω για να προλάβει να συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ ώστε να είναι μεταγενέστερη.
Σίγουρα μπορεί να συνεχίσει να δουλεύει; Σε δική μου ερώτηση στην πρωτοβάθμια μου είχαν απαντήσει πως δεν πρέπει κατά την ανάληψη να εργάζομαι αλλού και οι ίδιοι μου είχαν αναφέρει τα περί παραίτησης κι επαναπρόσληψης κατόπιν άδειας του ΠΥΣΠΕ. Το ίδιο μου τόνισαν ότι πρέπει να γίνει και σε περίπτωση που θέλω να δουλέψω αλλού εφόσον ήδη έχω προσληφθεί ως αναπληρώτρια.
English είναι πρακτικά αδύνατο να προλάβεις να παραιτηθεις και μετά να κανεις αίτηση και Φτου και απ’την αρχή. Άσε που δεν είναι και λογικό. Δηλαδή αναγκάζουν τον αναπληρωτή να εξαρτάται από την ανεργία μόνο; Όπως και να χει έχω αρκετούς φίλους αναπληρωτές που έτσι το κάνουν κάθε χρόνο.
Καλησπέρα. Έκανα αίτηση για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου στο ΠΥΣΔΕ, η οποία εγκρίθηκε. Θα εργαστώ κάποιες ώρες την εβδομάδα στον ιδιωτικό τομέα. Το ερώτημα είναι πως θα υπογράψω τη σύμβαση με τον εργοδότη μου; Η λογίστρια που ρωτήσαμε δε γνώριζέ καν πως επιτρέπεται να εργαστώ παράλληλα. Ένας δεύτερος λογιστής το ίδιο. Πήρα τηλέφωνο στο 1555 και την πρώτη φορά με παρέπεμψαν στην επιθεώρηση εργασίας. Από εκεί επίσης μου πως δε γίνεται να εργαστώ! Ξανά τηλέφωνο στο 1555. Τη δεύτερη φορά άφησε τα στοιχεία του ο μελλοντικός εργοδότης μου ώστε να τον καλέσουν μόλις μάθουν.Έχει τύχει κάποιος να ασκήσει ιδιωτικό έργο; Απλά υπογράφεις σύμβαση ορισμένου χρόνου και δε φαίνεται πουθενά πως ταυτόχρονα είσαι δημόσιος υπάλληλος;