*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου  (Αναγνώστηκε 144495 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου
« Απάντηση #420 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2025, 06:07:35 pm »
Αρα το 100% των μικτών αποδοχών της οργανικής δεν μπορεί να ξεπεραστεί για κανέναν λόγο, ακόμα και αν πρόκειται από ΕΛΚΕ;
Από ΕΛΚΕ σίγουρα όχι. Τώρα από καθαρά ιδιωτικό τομέα, έχω ακούσει κι εγώ αυτή την ερμηνεία που ανέφερε ο John1988 (ότι δεν τίθεται όριο απολαβών, εφόσον αυτές φορολογούνται ανάλογα με το ύψος τους), αλλά δεν είναι φορολογικό το θέμα. Θεωρώ ότι ο (συνταγματικός) νομοθέτης θέλησε να θέσει ένα ανώτατο όριο, διότι σε διαφορετική περίπτωση (δηλ. αν βγάζει από αλλού διπλά και τριπλά λεφτά) αναπόφευκτα θα παραμελούσε ο δημόσιος υπάλληλος την κύρια εργασία του. Για περισσότερα θα πρέπει κάποιος να ανατρέξει στα πρακτικά της Συντακτικής Βουλής και των Αναθεωρητικών της.

Επίσης, μήπως Πατρέας μπορείς να μας πεις υπό ποιες περιπτώσεις μπορεί κάποιος να συμμετέχει σε εταιρία; Πχ  αρκει το να μην ασκεί διοίκηση;
Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι ένα απλό ναι ή όχι. Έχει να κάνει και με τη μορφή της εταιρείας (άλλο Α.Ε., άλλο ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ). Δείτε τα άρθρα 32 και 33 του ΔΥ Κώδικα. Εντεταλμένος σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας ή διαχειριστής οποιασδήποτε εμπορικής εταιρείας σίγουρα δεν μπορεί να είναι. Στις περιπτώσεις, πάντως, που επιτρέπεται, απαιτείται άδεια που χορηγείται με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που χορηγείται και η άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου. Επίσης επιτρέπεται όταν προβλέπεται από ειδικές διατάξεις (βλ. παρ. 5 του άρθρου 32). Σχετική με το σκεπτικό για τα ασυμβίβαστα και η γνωμοδότηση 115/2010 του ΝΣΚ.

Για πιο αναλυτική απάντηση, καλό είναι να απευθυνθείτε σε δικηγόρο. Να δουλέψουν κι αυτοί, κλέφτες να γίνουν; :)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:19:30 »

Αποσυνδεδεμένος Goat

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #421 στις: Οκτωβρίου 01, 2025, 03:12:19 pm »
Καλησπερα σε ολους.
Εχω θεμα με τη σιβινανιδειο. Ειναι να αναλαβω 6 ωρες  ως μονιμος και ζηταω τη βεβαιωση φορεα . Η απαντηση απο τον (εξαιρετικος ανθρωπος) συναδερφο εκει ηταν η εξης: ''Τη σχετική βεβαίωση θα μπορέσεις να την αιτηθείς στη Γραμματεία της Σ.Α.Ε.Κ Σιβιτανιδείου Δ.Σ.Τ.Ε, κατά την ημέρα έναρξης των μαθημάτων του 2025Β 6μήνου κατάρτισης''
Δεν θα εχω προβλημα που θα εχει ξεκινησει το εξαμηνο - συμβαση και εγω θα κανω μετα αιτηση στο ΠΥΣΔΕ?
Θα κάνετε αίτηση στο ΠΥΣΔΕ από τώρα. Θα εκκρεμεί το συγκεκριμένο δικαιολογητικό που θα το πάρετε την ερχόμενη εβδομάδα με την έναρξη των μαθημάτων. Δε θα υπάρχει θέμα! Καλή αρχή!

Αποσυνδεδεμένος ΠΕ 23

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #422 στις: Οκτωβρίου 01, 2025, 03:21:37 pm »
https://www.esos.gr/arthra/95520/den-apaiteitai-adeia-gia-dimosioys-ypalliloys-gia-me-amoibi-didaktikoy-i

Δεν απαιτείται άδεια για δημοσίους υπαλλήλους για την παροχή με αμοιβή διδακτικού ή συμβουλευτικού έργου σε Ε.Σ.Π.Α. και σε δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 01, 2025, 07:25:03 pm από ΠΕ 23 »

Αποσυνδεδεμένος Goat

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #423 στις: Οκτωβρίου 01, 2025, 03:32:56 pm »
Πέρσι η δική μου διεύθυνση απαιτούσε κανονικά την άδεια άσκησης ιδ. έργου, όπως όλα τα χρόνια.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:19:30 »

Αποσυνδεδεμένος Ribopaido

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #424 στις: Οκτωβρίου 01, 2025, 05:18:13 pm »
Θα κάνετε αίτηση στο ΠΥΣΔΕ από τώρα. Θα εκκρεμεί το συγκεκριμένο δικαιολογητικό που θα το πάρετε την ερχόμενη εβδομάδα με την έναρξη των μαθημάτων. Δε θα υπάρχει θέμα! Καλή αρχή!

Σε ευχαριστω πολυ γιατι αγχωθηκα με αλα αυτα επειδη ειμαι νεοδιοριστος, ειναι 6 ωρες μονο που τις θελω πολυ.
Μετά οταν το παρω ( 15 οκτωβρη) θα παω παλι στη δευτεροβαθμια να καταθεσω τα χαρτια στο πυσδε?
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 01, 2025, 05:20:50 pm από Ribopaido »

Αποσυνδεδεμένος Goat

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #425 στις: Οκτωβρίου 01, 2025, 06:33:13 pm »
Σε ευχαριστω πολυ γιατι αγχωθηκα με αλα αυτα επειδη ειμαι νεοδιοριστος, ειναι 6 ωρες μονο που τις θελω πολυ.
Μετά οταν το παρω ( 15 οκτωβρη) θα παω παλι στη δευτεροβαθμια να καταθεσω τα χαρτια στο πυσδε?
Θα στείλεις ένα μαίηλ στο ΠΥΣΔΕ τη βεβαίωση που θα πάρεις, και αναμένεις να γίνει συνεδρίαση για να σου δοθεί η άδεια άσκησης ιδ. έργου.

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #426 στις: Οκτωβρίου 01, 2025, 08:05:16 pm »
Θα στείλεις ένα μαίηλ στο ΠΥΣΔΕ τη βεβαίωση που θα πάρεις, και αναμένεις να γίνει συνεδρίαση για να σου δοθεί η άδεια άσκησης ιδ. έργου.

Ευχαριστω και παλιι!

Αποσυνδεδεμένος bagelisb

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #427 στις: Οκτωβρίου 01, 2025, 10:45:12 pm »
Καλησπέρα,
αναπληρωτής ΜΝΑΕ μειωμένου ωραρίου (10 ώρες απασχόληση), ζητά άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου για απασχόληση που υπερβαίνει τον (μειωμένο) μισθό του, εμπίπτει στη φραγή του συντάγματος και δεν μπορεί να παίρνει παραπάνω από το μισθό του ή μπορεί να πάρει την άδεια άσκησης;

Πιστεύω ότι δεν εμπίπτει γιατί δεν κατέχει οργανική θέση, επίσης υπάρχει ένα παλιό έγγραφο του υπουργείου που λέει ότι στους αναπληρωτές μπορείς να είσαι πιο ελαστικός

Αποσυνδεδεμένος kappa_taf

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #428 στις: Οκτωβρίου 07, 2025, 11:21:16 pm »
https://www.esos.gr/arthra/95520/den-apaiteitai-adeia-gia-dimosioys-ypalliloys-gia-me-amoibi-didaktikoy-i

Δεν απαιτείται άδεια για δημοσίους υπαλλήλους για την παροχή με αμοιβή διδακτικού ή συμβουλευτικού έργου σε Ε.Σ.Π.Α. και σε δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Είναι προς ψήφιση, άρα ακόμα δεν τέθηκε σε ισχύ.

Αποσυνδεδεμένος kappa_taf

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #429 στις: Οκτωβρίου 07, 2025, 11:25:14 pm »
Για να εργαστεί ως ωρομίσθιος με σύμβαση έργου κάποιος αναπληρωτής εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Σ.Α.Ε.Κ. ή Σ.Δ.Ε του ΙΝΕΔΙΒΙΜ του ΥΠΑΙΘΑ σε ώρες εκτός λειτουργίας του σχολείου στο οποίο δουλεύει το πρωί, θα πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσει άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου από το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ στο οποίο ανήκει, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ανεξαιρέτως της διεύθυνσης εκπαίδευσης στην οποία υπηρετεί, σωστά;

Ή απλά αρκείται σε έγγραφη ενημέρωση προς ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση ανάθεσης διδακτικών ωρών από τη Σ.Α.Ε.Κ. ή το Σ.Δ.Ε. στο οποίο προσλαμβάνεται ως ωρομίσθιος, χωρίς να χρειάζεται επίσημη απόφαση από το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου;

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #430 στις: Οκτωβρίου 11, 2025, 01:57:46 pm »
Καλησπερα σε ολους!

Μιλησα με σιβιτανιδειο, θα εχω το χαρτι για την αδεια ιδιωτικου εργου τωρα την δευτερα το πρωι. Εχω αιμοδοτικη οποτε θα παω να το παρω για να φτιαξουμε και με τη διευθυντρια τα υπολοιπα. Αν εχω ολα τα χαρτια ετοιμα τριτη πρωι να τα στειλω με email στο πυσδε και να ξεκινησω μαθημα τεταρτη θα υπαρχει προβλημα λετΕ? παλι θα ειναι εμπροθεσμη η αιτηση.

Αποσυνδεδεμένος Goat

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #431 στις: Οκτωβρίου 12, 2025, 10:40:59 pm »
Καλησπερα σε ολους!

Μιλησα με σιβιτανιδειο, θα εχω το χαρτι για την αδεια ιδιωτικου εργου τωρα την δευτερα το πρωι. Εχω αιμοδοτικη οποτε θα παω να το παρω για να φτιαξουμε και με τη διευθυντρια τα υπολοιπα. Αν εχω ολα τα χαρτια ετοιμα τριτη πρωι να τα στειλω με email στο πυσδε και να ξεκινησω μαθημα τεταρτη θα υπαρχει προβλημα λετΕ? παλι θα ειναι εμπροθεσμη η αιτηση.
Όλα καλά ξεκινάς κανονικά. Παίρνει πρωτόκολλο κ ειναι όντως εμπρόθεσμη.

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #432 στις: Οκτωβρίου 13, 2025, 09:07:48 am »
Όλα καλά ξεκινάς κανονικά. Παίρνει πρωτόκολλο κ ειναι όντως εμπρόθεσμη.

Ευχαριστω goat!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193276
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 229
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144