*

Αποστολέας Θέμα: Πρωτη φορα ωρομισθιος  (Αναγνώστηκε 27214 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
Απ: Πρωτη φορα ωρομισθιος
« Απάντηση #84 στις: Δεκεμβρίου 07, 2007, 04:52:20 pm »
1. Για ΠΔΣ, ζητάνε διαφορετικά χαρτιά στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας και διαφορετικά στο σχολείο.

Η σύμβαση υπογράφεται στη δευτεροβάθμια, σε 3 αντίγραφα, ένα για το σχολείο, ένα το κρατάει η δευτεροβάθμια και ένα ο έρμος και καημένος καθηγητής. Για να πάει η σύμβαση στο σχολείο, πρέπει οπωσδήποτε να υπογραφεί από τον διευθυντή δευτεροβάθμιας, ο οποίος συνήθως αργεί. Ενίοτε, αρχίζουν τα μαθήματα χωρίς να υπογραφούν οι συμβάσεις, οι οποίες υπογράφονται μετά προχρονολογημένες.

Το σχολείο ζητάει ΑΦΜ, μητρώο ΙΚΑ και λογαριασμό εθνικής. Επίσης, πρέπει να συμπληρωθεί ένα έγγραφο με διάφορα στοιχεία και να μηχανογραφηθεί. Αυτό, τώρα, δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται.

2. Για να διατηρηθεί ένα τμήμα ΠΔΣ, χρειάζεται μίνιμουμ 7 μαθητές. Το μάξιμουμ είναι 14. Στους 15, γίνονται δύο τμήματα. Για τους απόφοιτους, δεν ξέρω τι ισχύει νομικά, πάντως στο δικό μου τμήμα έχω και απόφοιτο, και μαθητή από άλλο σχολείο, στο οποίο δεν υπάρχει τμήμα στο συγκεκριμένο μάθημα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:20:35 »

Αποσυνδεδεμένος constans

• Moderator
  • Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 04 01
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Δεκεμβρίου 07, 2007, 09:12:40 pm »
1. Για ΠΔΣ, ζητάνε διαφορετικά χαρτιά στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας και διαφορετικά στο σχολείο.

Η σύμβαση υπογράφεται στη δευτεροβάθμια, σε 3 αντίγραφα, ένα για το σχολείο, ένα το κρατάει η δευτεροβάθμια και ένα ο έρμος και καημένος καθηγητής. Για να πάει η σύμβαση στο σχολείο, πρέπει οπωσδήποτε να υπογραφεί από τον διευθυντή δευτεροβάθμιας, ο οποίος συνήθως αργεί. Ενίοτε, αρχίζουν τα μαθήματα χωρίς να υπογραφούν οι συμβάσεις, οι οποίες υπογράφονται μετά προχρονολογημένες.

Το σχολείο ζητάει ΑΦΜ, μητρώο ΙΚΑ και λογαριασμό εθνικής. Επίσης, πρέπει να συμπληρωθεί ένα έγγραφο με διάφορα στοιχεία και να μηχανογραφηθεί. Αυτό, τώρα, δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται.

2. Για να διατηρηθεί ένα τμήμα ΠΔΣ, χρειάζεται μίνιμουμ 7 μαθητές. Το μάξιμουμ είναι 14. Στους 15, γίνονται δύο τμήματα. Για τους απόφοιτους, δεν ξέρω τι ισχύει νομικά, πάντως στο δικό μου τμήμα έχω και απόφοιτο, και μαθητή από άλλο σχολείο, στο οποίο δεν υπάρχει τμήμα στο συγκεκριμένο μάθημα.

Σε ευχαριστώ πολύ.Ρώτησα γιατί στο δικό μου τμήμα είναι 14 μαθητές

Αποσυνδεδεμένος minus

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 03:23:28 pm »
Απο οσα διαβαζω και μαθαινω μιλωντας με διαφορους, το συμπερασμα που συναγω, ειναι οτι -και στην εκπαιδευση, οπως και σε καθε τομεα στην ελλαδα- η κατασταση ειναι μαλλον μπαχαλο.

Εχω ακουσει, για τμηματα πδς με 17 ατομα, για τμηματα πδς με 2 ατομα, καμια σχεση με οτι επιτρεπεται, σωστα?
Επισης για 'μαιντανους'-αποφοιτους, που παρακολουθουν ως τι?
Οσα πανε κι οσα 'ρθουνε? Οτι γουσταρουν κανουν, διευθυντες, συντονιστες κλπ?

Αποσυνδεδεμένος minus

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 03:45:16 pm »
Τα πολυποθητα μορια, ως συνεπεια της ωρομισθιας διδασκαλιας, πως 'μπαινουν'?

Εννοω, ο ωρομισθιος υπογραφει καπου, καθε φορα που κανει μαθημα και μετα τι?
Ο συντονιστης καταγραφει και συγκεντρωνει καπου τις ωρες? Και ποτε στελνει τις καταστασεις? Αποστελλει ωρες καταγεγραμμενες, και στο υπουργειο τις μετατρεπουν σε μορια?

Κατα τη διαρκεια της χρονιας, ο ωρομισθιος εχει καποιο τροπο να ελεγχει οτι η ωρες του καταγραφονται σωστα? Διοτι αν γινει ενα λαθος και σταλουν λαθος στοιχεια στο υπουργειο, εκ των υστερω πιστευω οτι θα ειναι πολυ δυσκολο να γινουν αλλαγες.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:20:35 »

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 04:06:29 pm »
Καθε φορα που πηγαινεις στο σχολειο υπογραφεις για την προσελευση και την αναχωρηση σου καθως και για τον αριθμο των ωρων που εκανες μαθημα.Καθε τελος του μηνα ο δασκαλος του ολοημερου κανει καταστασεις με τις ωρες που διδαξες κατα τον μηνα αυτο.Την κατασταση αυτη την υπογραφεις κι εσυ αφου κανεις εναν ελεγχο για τον αριθμο των ωρων,αν ειναι σωστες κλπ.Οι καταστασεις αυτες στη συνεχεια αποστελονται στην πρωτοβαθμια ή δευτεροβαθμια στην οποια υπαγεται το σχολειο που διδασκεις.Αυτα τα ολιγα... ;)
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 04:10:32 pm »
Στο τελος της σχολικης χρονιας η διευθυνση στην οποια υπαγεσαι σου δινει,μαζι με την απολυση σου, βεβαιωση προυπηρεσιας οπως αυτη προκυπτει απο τις μηνιαιες καταστασεις  ωρων που καταθετει ο υπευθυνος του σχολειου...
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

Αποσυνδεδεμένος minus

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 04:28:45 pm »
ok, καταλαβα, ευχαριστω.

Αποσυνδεδεμένος minus

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 05:50:42 pm »
Μου ειπε ο συντονιστης οτι 'εσυ μπορει να αρχισεις αργοτερα την προσθετη, αλλα θα φαινεται οτι ξεκινησες στις 12 νοεμβρη'.
Αν θυμαμαι καλα τα λογια του βεβαια.
Καλα, αυτο πως γινεται?
Ετσι οπως παει, με τοση καθυστερηση, βλεπω να ξεκινα η πδς το Γεναρη.
Πως θα φαινεται οτι ξεκινησε στις 12 Νοεμβρη? Θα φαινεται οτι διδαξα Νοεμβριο τις αντιστοιχες ωρες, χωρις ουσιαστικα να εχω κανει μαθημα?

Οπως βλεπετε, η θεωρια απο την πραξη απεχει παρα πολυ, κι εγω ψαχνομαι να βρω τι ισχυει.

Πως γινεται αυτο λοιπον?

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 05:57:34 pm »
Γινεται το οτι εσυ θα καθεσαι και η προυπηρεσια σου θα μετραει χωρις να δουλευεις...Αυτος θα γραφει οτι εσυ κανεις κανονικα μαθημα...

Αποσυνδεδεμένος minus

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 06:07:47 pm »
Μαλιστα, εμαθα οτι γινεται κι αυτο.
leti77 να σαι καλα.

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 06:16:18 pm »
Ολα γινονται!!!!!!!!!!!! ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Δεκεμβρίου 09, 2007, 08:14:12 am »
Αυτος θα γραφει οτι εσυ κανεις κανονικα μαθημα...

Για να γινει αυτο, πρεπει να βαλει ψευτικη υπογραφη διπλα απο το ονομα τουλαχιστον ενος μαθητη, ετσι ωστε να φαινεται οτι ο μαθητης ηταν παρων στο "μαθημα". Φουλ παρανομο. Κι αν περασει ο ελεγκτης την ωρα που δηθεν γινεται μαθημα? Τον ξερεις τοσο καλα αυτον το σχεδιαστη που παιρνει τετοιο ρισκο για χαρη σου? Αλλά κι εσυ, εισαι διατεθειμενος να μπλεχτεις σε κατι τετοιο?

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Δεκεμβρίου 09, 2007, 08:37:49 am »
Nομίζω πως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.Minus, προσπάθησε τουλάχιστον να κάνεις κάποιες παραπάνω ώρες στα παιδιά και να πεις στο σχεδιαστή ότι συμπλήρωσες εκ των υστέρων τις ώρες που χάθηκαν. Πέρυσι θυμάμαι για να φύγω 3 μέρες να πάω να δώσω Ασέπ χωρίς να χαθούν οι ώρες το ανέφερα στο σχεδιαστή κι εκείνος με παρέπεμψε στον προϊστάμενο.Τελικά , παρόλο που συμπλήρωσα τις ώρες , για να είμαι τυπικά εντάξει δεν τις έγραψα.
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Δεκεμβρίου 09, 2007, 02:48:05 pm »
Και ποιος ειπε οτι αυτο ειναι νομιμο?Φυσικα και δεν ειναι...Απλα στην Ελλαδα ολα γινονται και δεν ειναι ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος που το κανει...Γινεται κατα κορον και το γνωριζουμε ολοι...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182566
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)