0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Επίσης θα πρέπει να διευκρινηστει με σαφήνεια το θέμα του HONDOS CENTER ...Μην πας κάπου και δεν έχει ...Παντως ,- αν εχεις οικογένεια που δεν μπορεις να εχεις μαζι σου (ο μονος σοβαρός λογος)- αν εισαι καλομαθημένο- αν εισαι ιδιόρρυθμος- αν εισαι απροσάρμοστο- αν αντιμετωπίζεις τους κατοίκους ως "ιθαγενείς" ....- αν εχει μεγαλη ιδεα για τον εαυτο σου ...ΜΗΝ ΤΟ ΑΠΟΤΟΛΜΗΣΕΙΣ. Θα δεινοπαθησεις.Η τοπικη κοινωνια θα σου δωσει αυτο που της δινεις. Ασε να παει καποιος που δεν εχει τετοια προβληματα και που μπορει να ενταχθει στην κοινωνια.Οσοι πηγαν με καλη προθεση περασαν καλα και εχουν τις καλυτερες αναμνησεις. Οσοι πηγαν και το αντιμετωπισαν ως εξορια , γιαυτους ηταν εφιαλτης ... ...
στο τριτο μεγαλυτερο νησι των Δωδεκανησων που δεν θεωρειται δυσπρόσιτο (συμφωνα με το υπουργειο παιδειας) γιατι εχει και ατμ και hondos και αεροδρόμιο στο οποιο δεν πεταει ουτε χελιδόνι εαν σηκωσει ανεμους τις ταξεως 5 μποφορ, στο οποιο πιάνει λιμανι καραβι 3 ολολοκληρες μέρες την εβδομαδα... στο οποίο αν σε βρει στο δρόμο μια μπόρα του 10λεπτου απλα κάνεις τον σταυρο σου και ψαχνεις την τσάντα σου να δεις αν πήρες τα μπρατσακια σου γιατι το νερο φτανει το μισο μετρο στους κεντρικους δρομους... στο όποιο το 90% των σπιτιων επειδη δεν κανει ποτε χειμώνας (για εκεινους) εχουν 90% υγρασία δεν εχουν θερμανση, μπάζουν απο παντου (οχι μονο κρυο αλλα και νερο). Στο οποιο τα βασικα αγαθα (ψωμι) ειναι πάνω απο 50% ακριβοτερα απο τις αλλες περιοχες. Τοτε ναι ειμαι δυστροπη απροσαρμοστη και καλομαθημενη γιατι οταν θελω να κλεισω αεροπορικο εισητηριο δεν μπορω να πάρω τηλεφωνο τον Θεο να μου πει τι καιρο θα κανει εκεινη την ημερα, γιατι δεν μπορω να πληρωνω σχδον 2,5
Συμφωνώ!
Χμ ακολούθησα το λινκ που έδωσε η Απρι και βρήκα πχ πως δεν έχουν ατμ οι Λειψοί, το Καστελλόριζο, η Τήλος και η Χάλκη. Κάποια μέρη όπως ο Άγιος Ευστράτιος δεν τα βρήκα καν και τέλος πάντων δεν μπορώ να φανταστώ τι κάνεις σ'αυτ'α τα μέρη. Προφανώς θα έχει κάποιο υποκατάστημα τράπεζας. Αν όμως δεν είναι η τράπεζα μισθοδοσίας σου τι κάνεις, αν πχ είσαι στους Λειψούς; Ούτε τράπεζα ούτε ατμ; Τρέμω. Γι'αυτό είπα νωρίτερα μήπως πρέπει να πας έχοντας όλα τα χρήματα που λογικά θα χρειαστείς μες στη χρονιά... Προσωπικά δεν έχω ούτε 10
Eπειδή έχω μια καταγωγή από μικρότερο νησί των Δωδεκανήσων δίπλα σ' αυτό στο οποίο αναφέρεσαι,δεν μου κάνουν εντύπωση όλα αυτά που περιγράφεις. Για εμένα όλες αυτές οι δυσκολίες που περιγράφεις είναι κάτι σύνηθες, σχεδόν δεδομένο και γι' αυτό ποτέ δεν τις βίωσα ποτέ τόσο τραγικά όσο εσύ.Ίσως και γιατί πάντα ήξερα ότι δεν πήγαινα για να ζήσω εκεί όλη μου τη ζωή.Δεν εννοώ μ' αυτά ότι εσύ είσαι δύστροπη. Θα έλεγα όμως ότι έχεις συνηθίσει σε έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής και δυσκολεύεσαι να προσαρμοστείς σε άλλες συνθήκες. Το πρόβλημά σου δεν είναι τόσο το συγκεκριμένο νησί. Παρόμοιες δυσκολίες διαβίωσης θα βρεις και σε άλλα μέρη της επαρχίας. Αλλά κι αν ήσουν διορισμένη σε κάποια πόλη, πάλι μπορεί να αντιμετώπιζες δυσκολίες, αλλά άλλου τύπου.Επειδή, λοιπόν, προφανώς δεν είσαι από τους τυχερούς που λόγω χαρακτήρα προσαρμόζονται εύκολα παντού, θα πρέπει να αναρωτηθείς αν αυτό που κάνεις επαγγελματικά σού αρέσει πραγματικά πολύ και σε γεμίζει ή αν το επέλεξες μόνο για βιοποριστικούς λόγους.Αν σου αρέσει, τότε θα συνειδητοποιήσεις ότι μπορείς και να αντέξεις ποικίλες δυσκολίες που περνάς περιστασιακά και είναι ίδιον του επαγγέλματος (άρα, τις ήξερες εκ των προτέρων). Αν δεν σου αρέσει και τόσο, τότε διάλεξες δύσκολο και ψυχοφθόρο επαγγελματικό δρόμο.
Το καστελλοριζο έχει ολοκληρο κατάστημα εθνικής τράπεζας!!!Το προβλημα με αυτό το νησί είναι τα ενοικια.