0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και γω εδω πανω στο κατσικοχωρι με το Γιαννακη προσπαθουσα να βρω προτζέκτορα απο το δημαρχείο για του δείξω τη συμμεταβολη με το Geogebra Και αν καμια φορα το καταφερνα και ο Γιαννακης δεν ειχε παει στα γιδια την προηγουμενη με ρωτουσε αν σημερα θα δουμε κανα βιντεο στο δημαρχειο να περασει καλυτερα ρην ώρα του Αυτα γινοταν φιλοι μου και γινονται
Απλα δεν θα υπαρχουν εξετασεις παντως, στα πειραματικα.http://www.stokokkino.gr/article/1000000000004388/T-Kourakis-Gia-ena-sxoleio-eleutherias-kai-gnosis
Ούτως ή άλλως, για εμένα η κύρια προσφορά του σχολείου δεν είναι να παράσχει γνώσεις, δεδομένου ότι η γνώση είναι πλέον εύκολα προσβάσιμη με ποικίλους τρόπους, αλλά και τόσο ευρεία που αντικειμενικά δεν μπορεί να κατακτηθεί στα στενά χρονικά όρια της σχολικής ζωής.
Αν αξίζει για κάτι διαχρονικά το σχολείο, είναι γιατί σε μικρή ηλικία σε μαθαίνει πώς να αναζητάς τη γνώση και πώς να φέρεσαι εντός μιας μικρογραφίας της κοινωνίας, με την οποία δεν σε συνδέουν συναισθηματικοί δεσμοί όπως στην οικογένειά σου.Αν η εκμάθηση αυτών των δυο στοιχείων δεν γίνει σε ρεαλιστικές συνθήκες, αλλά σε ιδεατές, τότε δεν έχει και νόημα.
Η δυνατότητα που πρόσφεραν τα πειραματικά στους πολύ καλούς μαθητές να περάσουν σε σχολή της αρεσκείας τους (ιατρικές-πολυτεχνεία) θα ήταν σημαντικό να διατηρηθεί στα χρόνια της κρίσης, για λόγους ισονομίας... διαφορετικά μόνο οι των ιδιωτικών σχολείων θα μπορούν να χτυπήσουν καλά Πανεπιστήμια...
Όχι, δεν είναι η ξερή προσφορά γνώσεων αλλά ποιος είπε ότι αυτό είναι που συμβαίνει στα πειραματικά; Τα περί "δια βίου αυτομόρφωσης" παραπέμπουν στο έκτρωμα της παιδείας α λα Διαμαντοπούλου και καμία αριστερή περιβολή δεν θα τα κάνει εύοσμα ή εύηχα...
Η συναισθηματική νοημοσύνη.... Αυτά διδάσκονται στα παιδιά σε μικρότερες ηλικίες... αν δεν τα μάθουν στο δημοτικό σιγά μην τα μάθουν στο λύκειο.
Τα ανίψια μου πήγαιναν σε ιδιωτικό, αλλά για να περάσουν στο Πολυτεχνείο και στην Ιατρική, έκαναν φροντιστήρια, παρόλο που ήταν άριστοι μαθητές. Δεν βλέπω τελικά τι παραπάνω εφόδια είχαν από εμένα, που είχα πάει σε δημόσιο.
Εγώ πίστευα στη δια βίου μάθηση πολύ πριν τη Διαμαντοπούλου. Τι να κάνουμε; Και κανείς δεν θα με πείσει ποτέ ότι στο σχολείο ή ακόμα και στο πανεπιστήμιο εξαντλείται η μάθηση. Αυτό είναι μια ψευδαίσθηση και σε αποσπά από το κύριο έργο της εκπαίδευσης ως προς τη γνώση (ειδικά από τη δευτεροβάθμια και μετά), που είναι να σε μάθει πώς να την αναζητάς, πώς να τη συσχετίζεις και πώς να την κρίνεις.