0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Φέτος δεν φαίνεται να γίνονται και πολλοί διορισμοί...Από ότι φαίνεται κανείς! Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος σύλλογος επιτυχόντων μη διοριστέων...Ο μόνος που έκανε νύξη για διορισμό επιτυχόντων είναι ο Μπράτης με πρότασή του 60% επιτυχόντες και 40% με προϋπηρεσία.Μάλιστα από το υπουργείο προς τα ΜΜΕ εκδηλώθηκε πρόθεση για τέτοιο νόμο-διορισμού τον προηγούμενο μήνα.Αν στην συνέχεια παρέλασαν από το γραφείο του συνδικαλιστές και ομάδες εκπαιδευτικών με δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα, φυσικό είναι να έχουμε διαρροές από το υπουργείο στις οποίες αγνοούνται οι επιτυχόντες και οι βαθμοί τους στον ΑΣΕΠ.Συνάδελφοι δεν έχετε πάρει μάλλον χαμπάρι ότι οι συνδικαλιστές ακόμη και των αριστερών παρατάξεων έρχονται στους συλλόγους εκπαιδευτικών στα σχολεία και μιλάνε ανοιχτά για νέο νόμο διορισμού με κριτήριο την προϋπηρεσία ακόμη και με το χρόνο κτήσης πτυχίου; Νέους ψηφοφόρους τους ψάχνουν άλλωστε. Τους αριστερούς τους/μας έχουν έτσι και αλλιώς ιδεολογικά τους υπόλοιπους τείνουν απλόχερα το χέρι βοήθειας για να τους απεγκλωβίσουν από τις ημιτελείς υπηρεσίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο προηγούμενο διάστημα. Έτσι είναι η πολιτική και ο συνδικαλισμός δυστυχώς στην χώρα μας.Συνάδελφοι ξυπνήστε! Το δικαστικά δεν επαρκεί. Ο υπουργός όποιο νόμο θέλει μπορεί να κατεβάσει προς ψήφιση. Δεν διώκεται ακόμη και κόντρα στις αρχές του συντάγματος να νομοθετήσει. Οι ομάδες που δημιουργούνται για προσφυγή θα πρέπει επιπλέον να επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό αλλά και στην επικείμενη διαβούλευση να πάρουν μέρος μαζικά. Οι μισοί εκπαιδευτικοί (περίπου) στους πίνακες αναπληρωτών έχουν και έννομο και ηθικό λόγο να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.
Εγώ είμαι μέσα σε οποιαδήποτε κίνηση αποφασίσουμε να κάνουμε για να διεκδικήσουμε το δίκαιο και το αυτονόητο. Πέραν αυτού, μπορούμε να αρχίσουμε να στέλνουμε επιστολές στις οποίες να εκθέτουμε το πρόβλημα, τόσο το προσωπικό, όσο και πολλών άλλων συναδέλφων επιτυχόντων που είτε έχουν τεθεί εκτός εκπαίδευσης (παρ᾽ όλο που κατέκτησαν ορισμένοι υψηλές βαθμολογίες) είτε βρίσκονται πολύ χαμηλά στον πίνακα αναπληρωτών, και πιάνουν τις τελευταίες τους επιλογές λόγω του υπάρχοντος συστήματος. Μη θεωρείτε αυτονόητο ότι επώνυμες επιστολές που εξηγούν τη θέση μας αναλυτικά θα πέσουν στο κενό. Και μεταφέρω την προσωπική μου εμπειρία, όταν ο Κουράκης ήταν τομεάρχης Παιδείας, τον προηγούμενο Μάιο. Όταν ανακοινώθηκε ότι θα κοπεί η προσμέτρηση των μεταπτυχιακών για τη μισθολογική εξέλιξη των αναπληρωτών, μετά από συζήτηση με κάποιους συναδέλφους, έστειλα μια επιστολή στον γραφείο του, διαμαρτυρόμενη για την υπουργική απόφαση, ζητώντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο θέμα και την παρέμβασή τους με ερώτηση στη
πάντως για να μην τρέφουμε αυταπάτες εγώ που μίλησα με δικηγορικό γραφείο που γνωμοδότησε επί της απόφασης του ΣτΕ και συμβούλευσε μεγάλο σύλλογο αναπληρωτών...(το τηλέφωνο το βρήκα στο side, όπου δημοσίευσαν τη γνωμοδότηση οι νομικοί σύμβουλοι, δύσκολα υλοποιείται από το υπουργείο...άνετα μπορούν να βρουν νομικά παράθυρα για να μην την υλοποιήσουν... μάλιστα μου είπε πως αν διαβαστεί με άλλον τρόπο η απόφαση του ΣτΕ θεμελιώνει μέχρι και προσλήψεις με... προϋπηρεσία, εντός της απόφασης υπάρχουν τα σπέρματα μιας τέτοιας προσέγγισης, μου είπε ο δικηγόρος!!!!!!!!!!!!!
Διαβάστε περισσότερα: http://xenesglosses.eu/2015/03/i-analogia-diorismon-ekpaideutikon-m/
Εσεις συναδελφοι ψάχνετε νομικά παράθυρα για να μπειτε στο δημόσιο Δεν ξέρετε ομως οτι ο κόσμος συνηθως μπαινει απο τις πόρτες;
το μήνυμα είχε μεταφορική σημασίατα παράθυρα και τα παραθυράκια ένα πράγμα μόνο μπορεί να σημαίνουνκαλό διορισμό σας εύχομαι