0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ενώ αυτή η απάντηση δεν είναι όνειδος! μάλλον δεν έχεις άλλα επιχειρήματα να δικαιολογήσεις την απαράδεκτη στάση σου. Η Ελλάδα δεν ανήκει στον πλανήτη αυτόν;Δηλαδή πρέπει να ξέρουμε να φωνάζουμε μονό «στάσου μύγδαλα!! μύγδαλα!!»;
Δηλαδη εσυ είσαι υπέρ του να μετακινούνται οι εκπαιδευτικοί απο σχολείο σε σχολείο, ακομα αν εχουν τη δυνατότητα βαση του νόμου να συμπληρώσουν το ωράριο τους μεσω της ενισχυτικής διδασκαλίας. Με τέτοια μυαλα καλα να παθετε οι ειδικότητες που γυρνατε σε 3-4 σχολεία. Να ψοφησει η κατσίκα του γείτονα δηλαδη...
εγω το κανω 10 χρονια που ειμαι αναπληρωτης γιατι να μην το κανουν και οι δασκαλοι? καλομαθημενοι μου ειστε......αλλα ευτυχως εχουν πλεον γνωση επανω.....και κατι συνδικαλιστες που γραφουνε στα fb τους εχουνε πλεον καταλαβει......και τα Εαεπ θα παραμεινουν και απο 6θεσια και πανω θα εχουν ολες τις ειδικοτητες. Αυτο ειναι δεδομενο!
Έτσι είναι άμα προσπαθείς να σκάψεις το λάκκο του αλλού πέφτεις μέσα. Αν και δεν θα έπρεπε καν να ασχολούμαι με το θέμα των αγγλικών. Εντούτοις εκνευρίζομαι με αυτά που διαβάζω. Πόση μιζέρια και ληγμένους δάσκαλους μπορούν να αντέξουν τα σχολεία;Και ένα τελευταίο, δεν έχει σημασία που κατέβηκαν ηλικιακά κάποια μαθήματα, σημασία έχει να διδάσκονται σωστά για το ηλικιακό επίπεδο των παιδιών. Να αφιερώνεται αρκετός χρόνος ενασχόλησης με την ξένη γλώσσα. Το παράδειγμα με το εξωτερικό το ανέφερα για να αποδείξω ότι όντως τα παιδιά μπορούν και πρέπει να μάθουν από μικρά όχι μια ξένη γλώσσα αλλά και παραπάνω.
Είμαι υπερ του να καταργηθούν τα ΕΑΕΠ όπως λειτουργούν τώρα. Έχω δουλέψει ως υπεύθυνη ολοήμερου. Τα παιδιά βαριόντουσαν φρικτά να κάνουν θεατρική αγωγή και με παρακαλούσαν να κάτσουν για μελέτη. Όταν είχαν αγγλικά πολύ απλά έκαναν μελέτη για τα ελληνικά διότι όλοι κάνουν φροντιστήριο και βαριούνται ας πούμε την συγκεκριμένη ύλη. Οι γονείς μου παραπονιόντουσαν ότι με τόσες ειδικότητες στη τελική τα παιδιά τους γυρνάνε αδιάβαστα στο σπίτι, δεν τους ενδιαφέρει να κάνουν θεατρική αγωγή αλλά να μελετήσουν και να κατανοήσουν τα μαθήματά τους ωστέ να μην γυρνάνε στο σπίτι και να έχουν μαθήματα. Και αυτό συμβαίνει σε όσα σχολεία έχω πάει όχι μόνο σε ένα. Γενικότερα θεωρώ οτι οι ειδικότητες έχουν την τάση του πάω στο δημοτικό ξεμπερδεύω με τις 3 4 ώρες που έχω να κάνω και γεια σας. Φέτος στο σχολείο έρχεται ειδικότητα για πληροφορική και καλλιτεχνικά. Ρωτάω κάθε φορά τα παιδιά τι ακριβώς κάνουν στην ώρα τους και μου λένε ότι στα καλλιτεχνικά απλά ζωγραφίζουν ότι θέλουν (και εγω μπορώ να το κάνω αυτό) και στη πληροφορική μπαίνουν και είτε ζωγραφίζουν είτε παίζουν παιχνίδια. Είμαι υπερ στο να κανουν ξενες γλώσσες αλλά κάτι θεατρικές αγωγές , κάτι εικαστικά και δε ξέρω και γω τι αλλο δεν τα έχω και σε πολλή υπόληψη με βαση παντα αυτα που βλεπω και συζητωντας με γονεις. Οσο για το οτι τα ΕΑΕΠ τελειωνουν στις 2 και βολευει τους γονεις περα για περα ατοπο. Στο γενικο σχολειο το ολημερο λειτουργει μεχρι τις 4,15. Μαλιστα οι γονεις προτιμουν το γενικο σχολειο γιατι ακομα και στις 2 να το παρει το παιδι του θα εχει διαβασει ενω στο ΕΑΕΠ οχι. Στα τοσα χρονια που ειμαι στο σχολειο διαπιστωνω οτι οι γονεις τους ενδιαφερει τα παιδια τους ειτε τα παρουν στις 2 ειτε στις 4 να ειναι διαβασμενα διοτι για δραστηριοτητες αλλες τα στελνουν εξω και επιπλεον ξερουμε ολοι πολυ καλα πόση σημασια δίνουν στις ξενες γλώσσες. Τοσο τα παιδια όσο και οι γονεις αδιαφορουν διότι όλοι πάνε στο φροντιστήριο και αυτό μου το λενε οι ίδιοι οι δασκαλοι αγγλικων. Γι αυτο και Σε ολα τα σχολεια που εχω υπηρετησει στο ολημερο την ωρα των αγγλικων κανουν μελετη ελληνικων.