0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν κινητοποίησαν κανέναν τότε διότι δεν ήθελαν τον ΑΣΕΠ, Όπως δεν τον ήθελαν εξάλλου και στο νέο σύστημα διορισμών γι'αυτό και έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να τον βγάλουν εκτός.Εγώ αυτό καταλαβαίνω
Επιτέλους ας σταματήσουν κάποιοι να διαβάζουν την απόφαση ανάποδα. Το δικαστήριο αναγνωρίζει το έννομο συμφέρον όσων προσέφυγαν εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος που ελπίζουμε να παραταθεί. Αυτό γίνεται για να κάνει η εκάστοτε διοίκηση έναν προγραμματισμό και να λάβει αποφάσεις αναφορικά με τη διαχείριση του προσωπικού της. Ας αναγνωρίσουν κάποιοι έστω και καθυστερημένα το φαύλο σύστημα με τα πολλά παράθυρα της μαύρης δεκαετίας του 2000 που τίναξε στον αέρα το σύστημα διορισμών. Από εκεί ξεκινάει το κακό και όχι από τα λιγοστά άτομα που συνεχώς αναφέρετε (όταν εσκεμμένα διαβάζετε τον πίνακα ανάποδα). Προφανώς, για την έλλειψη κινητοποίησης τον καιρό που έπρεπε ευθύνονται κάποιοι (είναι και ατομική). Αναζητήστε τους υπευθύνους. Οι ίδιοι για την διεκδίκηση αναδρομικών χρημάτων (κατόπιν αποφάσεων του ΣΤΕ) και τις ανάλογες αιτήσεις που ακολούθησαν ήταν μπροστάρηδες. Εδώ γιατί δεν κινητοποίησαν τον κόσμο; Τώρα κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα λέγοντας ότι κάποιοι διορίζονται με μεγάλες σειρές απαξιώνοντας τον αγώνα μας και την ουσία της υπόθεσης...Εφόσον υποστηρίζεις ότι η ευθύνη όσων δεν προσέφυγαν -αν και δεν έγινε δημόσια πρόσκληση για προσφυγή, αλλά όσοι τα λέγανε μεταξύ τους-είναι ατομική, μήπως αναγνωρίζεις ατομική ευθύνη κ για όσους διορίστηκαν αντισυνταγματικά τόσα χρόνια και θα έπρεπε να έχουν κάποιες κυρώσεις που θα ξεκινάνε από οικονομικές πχ κυρώσεις και θα φτάνουν ίσως και μέχρι την απόλυση ;;;Θα ήθελα πραγματικά τη γνώμη σου και όλων όσων υποστηρίζουν αυτά που λέτε για όσους δεν προσέφυγαν...Η μόνο όσοι δεν προσέφυγαν τους βαραίνει ατομική ευθύνη για τα πεπραγμένα ή τις παραλείψεις τους;;;
Όσοι διορίστηκαν μέσω προϋπηρεσίας απλά ακολούθησαν τους νόμους του κράτους. Κανείς δε μπορεί να τους κατηγορήσει για δόλο ή να τους επιβάλλει κυρώσεις.
Έχεις δίκιο να νιώθεις έτσι. Να σκέφτεσαι όμως ότι μετά την 527 και κυρίως μετά τους πρόσφατους δικαστικούς διορισμούς ίσως καταφέρει κανείς να πιέσει το υπουργείο να δικαιώσει και τους υπόλοιπους.
Όπως έχουν ήδη επισημάνει και οι συνάδελφοι, το υπουργείο και οι συνδικαλιστές ευθύνονται για αυτή την κατάσταση. Ευτυχώς όμως, με τους πρόσφατους διορισμούς τίθεται ζήτημα ισονομίας και ίσης μεταχείρισης από την πλευρά του υπουργείου και γι’ αυτό όλοι αποκτούν εκ νέου το δικαίωμα για νέες προσφυγές αιτούμενοι συμπληρωματικούς διορισμούς. Επίσης, όσον αφορά το νέο σύστημα διορισμών, έχει ήδη γίνει κίνηση με δικηγόρο για να συμπεριλάβουν τα μόρια ΑΣΕΠ στο νέο σύστημα ή να υπάρξει μεταβατική περίοδος. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ακόμη και διορισμοί σε βάθος χρόνου με ποσόστωση για τους αδικηθέντες.Σίγουρα η αντίδραση όσων έχουν καλύτερη σειρά κατάταξης από τον τελευταίο διορισθέντα της ειδικότητας τους είναι δικαιολογημένη. Όμως τίποτε ακόμη δεν έχει κριθεί οριστικά.
Αιτούμενοι διορισμό εφόσον δεν ισχύσουν εκπρόθεσμα, εμπρόθεσμα , εύλογα χρονικα διαστήματα κι άλλα νομικά ή νομικίστικα κλπ κλπ κλπ.. Αλλά ποιός μου φταίει εμένα κ άλλων σαν εμένα ;;;;φταίω εγώ που όταν εδινα το 2008 νόμισα ότι έγραφα για διορισμό και δεν κατάλαβα την ουσία της τότε προκήρυξης, ότι δηλαδή , η σειρά μου στον πίνακα δεν ήταν για διορισμό αλλά για να διευκολυνθεί ο δικός μου δικηγόρος στην αντιπαράθεση με το δικό σου δικηγόρο...φταίω επίσης που εκτός από τη σχολή μου δεν έβγαλα ταυτοχρόνως και νομική..Δοξα το Θεό που ο Γαβρόγλου ιδρύει και 4ο τμήμα νομικής στην Πάτρα για να χουμε λιγότερα άτομα δικαιολογία ότι δε γνωρίζαμε..
Έχει αναφερθεί σε άλλα μηνύματα ότι, από το 1998, οι επιλογές και τα παραθυράκια των εκάστοτε υπευθύνων του υπουργείου οδήγησαν στη σημερινή απερίγραπτη κατάσταση.