0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για την κυβερνητική βούληση πολύ αμφιβάλλω. Περισσότερο ήθελε να ξεμπερδεύει με τον ασεπ ώστε να ευνοήσει αυτούς που στηρίζει πάντα -όπως κι οι υπόλοιποι- τους έχοντες πολλή προυπηρεσία ασχέτως προέλευσης -αφού κάποιοι εξ αυτών με ευνοικές ρυθμίσεις πολιτικών την απέκτησαν-. Μια λύση υπήρχε...να προηγηθούν σε ενιαίο πίνακα αναπληρωτών οι επιτυχόντες του διαγωνισμού και να προκηρυχθεί νέος ασεπ. Εκεί κανείς δεν ήταν θετικός. Προσφυγές λοιπόν...κατά του νέου συστήματος κι φυσικά για τη διεκδίκηση της θέσης μας στους ασεπ με επιτυχία. Καλή τύχη! Και φυσικά καλή σταδιοδρομία στους διορισμένους πλέον συναδέλφους μας.
Δίκαιο θεωρούσε το 60-40 η ΝΔ, η οποία και το έφερε στη
Κάθε νοήμον άνθρωπος θα είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη και δεν θα εσκουζε τώρα που δεν σου έκατσε να τρέξουν οι άλλοι να βγάλουν το φίδι από την τρύπα . Την άλλη φορά να τρέξεις για τα συμφέροντα σου και να μην περιμένεις τους άλλους ! Σιγά μην διόριζε το κράτος 2500 ανθρώπους έτσι !
@ Leon21Ου με πείσεις, καν με πείσης. (Αριστοφάνης)Η αρχή.... Ευθυμίου (Ν. 3027/2002)Έπονται Γιαννάκου, Στυλιανίδης 2010 Νόμος Διαμαντοπούλου: ο 3848. Δεκατρία χρόνια μετά τον νόμο Αρσένη, ορίζεται ότι πλέον, όλοι οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, θα προσλαμβάνονται μέσα από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, με ταυτόχρονη μοριοδότηση των υπόλοιπων προσόντων τους.2015 Απόφαση σταθμός του ΣτΕ2019 Κατάργηση γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ.....Που το αναφερει αυτό το ΣτΕ;Όσο για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ είναι το λιγότερο παράλογη.Αυτά τα λίγα όταν θέλουμε να είμαστε ακριβείς και δίκαιοι ως προς την ιστορική αλήθεια, ως προς την εφαρμογή του Συντάγματος και ως προς τήρηση των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων.ΥΓ. Για την ιστορία και μόνο όταν το 2002 σε συνέλευση της ΕΛΜΕ ειπα ότι κακώς δίνεται παράταση και πρέπει να ισχύει μόνο ένα σύστημα διορισμού αυτό του γραπτού διαγωνισμού για λόγους δικαιοσύνης ,άκουσα διάφορα από μονίμους και αναπληρωτές ...προεξαρχόντων ορισμένων υπέρ-δημοκρατών .... Η ιστορία όμως δυστυχώς επαναλαμβάνεται και η συνέχεια της έμπροσθεν της δικαστικής έδρας.Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ και μόνο.
ανακρίβειες..το ΣτΕ το 2015 δεν έλεγε πως ο μόνος συνταγματικός τρόπος διορισμού είναι ο γραπτός ασεπ,αλλά επειδή συγκυριακά ο τότε ισχύων νόμος ήταν ο 3848 παρέπεμψε σε αυτον. Η πολίτεια είχε δικαίωμα να αλλάξει το νόμο των διορισμών με άλλν συνταγματικό που είναι ο μοριοδοτικός, όπως στην παράγραφο 7. Η πρόσληψη υπαλλήλων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός καθορίζεται κάθε φορά, πλην των περιπτώσεων της παραγράφου 5, γίνεται είτε με διαγωνισμό είτε με επιλογή σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια και υπάγεται στον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής, όπως νόμος ορίζει. του άρθρου 103 του συντάγματος λέει https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-107/...τα άλλα όλα είναι