0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ας το πάμε άλλη μια φορά λοιπόν... Δεν προκύπτει από το κείμενο της απόφασης του ΕΔΑΔ σαφής παραβίαση της κοινοτικής οδηγίας από την Ελλάδα. Υπάρχουν σημεία που μπορεί να σας δικαιώσουν και υπάρχουν σημεία που δίνουν δίκιο στο υπουργείο. Άρα μπορεί να το αποφασίσει όπως θέλει ο δικαστής. Αν πάντως δε σας απορρίψουν αμέσως, αυτό που θα γίνει είναι να απευθύνει προδικαστικό ερώτημα το ΔΕΑ στο ΣτΕ και με τη σειρά του το ΣτΕ στο ΕΔΑΔ. Εκεί θα λυθούν όλες οι απορίες σου. Αν τώρα σας απορρίψει αμέσως το ΔΕΑ, θα κάνετε έφεση στο ΣτΕ και πάλι το ίδιο πράγμα. Αν αποφασίσει το ΣτΕ να σας απορρίψει, πηγαίνετε στο ΕΔΑΔ. Αν αποφασίσει να απευθύνει προδικαστικό ερώτημα στο ΕΔΑΔ, πάλι θα λυθούν οι απορίες σου. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, στο τέλος το ΕΔΑΔ θα πάρει σαφή θέση για τη συγκεκριμένη κατάσταση στην Ελλάδα. Αν ήταν τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα, δε θα είχε την ευχέρεια το ΔΕΑ ή το ΣτΕ να κάνει του κεφαλιού του.
Ενδιαφέρον μεγάλο θα έχει η επιχειρηματολογία του υπουργείου. Θα έχει πολύ μεγάλο γέλιο να πάει στο δικαστήριο να πει ότι η προϋπηρεσία σας είναι παράνομη και μετά να προσπαθήσει να φέρει σύστημα διορισμών με βάση αυτήν την προϋπηρεσία.
Ως μη ειδικός είπες πολλά.Η ουσία νομικά είναι αυτό που είπες παραπάνω και το έχω παραθέσει. Το ζήτημα είναι η νομιμότητα της προυπηρεσίας!Με τις διεκδικήσεις και κυρίως με τις απαιτήσεις που έχουν οι αυτοαποκαλούμενοι 36μηνίτες θα αναγκάσουν το υπουργείο να επιδιώξει την διαγραφή της προυπηρεσίας τους ως παράνομης. Δηλαδή αυτό που αποφεύχθηκε στην 527/2015, προκειμένου να μην θιγούν οι συνάδελφοι, θα γίνει τώρα και μάλιστα με πρωτοβουλία των ίδιων. Δυστυχώς, ήρθε η ώρα να καταρρεύσουν αυταπάτες δεκαετίας για τους έχοντες προυπηρεσία. Γι αυτό ο σοφός λαός έλεγε:"λαγός την πτέρην έσιε,κακόν της κεφαλής του"!
κάτσε να δούμε τι θα πει το ΔΕΑ και το ΣτΕ και αν θα έχει το περιθώριο να κάνει του κεφαλιού του....
Ως μη ειδικός είπες πολλά.
Σου είπα. Επειδή υπάρχει η 527, δε θα πάρει λογικά απόφαση από μόνο του το ΔΕΑ, ούτε το ΣτΕ. Θα απευθύνει προδικαστικό ερώτημα στο ΕΔΑΔ.Δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να διαβάσεις και να κατανοήσεις μια δικαστική απόφαση που είναι γραμμένη σε απλά ελληνικά. Ούτε ένα πτυχίο νομικής σε κάνει ειδικό. Ή μήπως ξεχνάς ότι και ο Κολλύρης έχει πτυχίο νομικής και εξασκεί τη δικηγορία πόσα χρόνια; Όπως λοιπόν μπορεί αυτός να κάνει λάθος, σίγουρα μπορείς να κάνεις κι εσύ. Και καλό είναι να αφήνεις άλλους να σε αναγορεύουν ειδικό. Είναι ολίγον τι αλαζονικό να αυτοαναγορεύεσαι ειδικός...
Ως ειδήμων, Συναδελφε, βλέπω πράγματα στην απόφαση, που εσύ δεν βλέπεις. Όπως για παράδειγμα βλέπω πως στήν 4303/2015 δεν έχει γίνει καμία μνεία της απόφασης του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Σε πείσμα του κ. Κολλυρη που την προέβαλε δεόντως στο ακροατήριο. Πως σου διέφυγε κάτι τόσο σημαντικό?
τι σχέση έχει η 527 με την απόφαση γιατο 36μηνο του ΕΔΑΔ;
Εσύ μπορεί να λες ότι έχει να κάνει μόνο με διαδοχικές ανανεώσεις συμβάσεων εργασίας, αλλά ο μόνιμος διορισμός πάλι με βάση το πόση προϋπηρεσία έχεις αποκτήσει είναι. Γιατί μιλάτε για 36 μήνες εργασίας (προϋπηρεσίας), ανεξάρτητα από το αν προσφέρθηκαν διαδοχικά. Άρα ουσιαστικά μιλάς για προϋπηρεσία πάλι.... Οπότε προσκρούεις στην 527. Όπως ήταν και οι 24 μήνες, όπως ήταν και οι 30 μήνες... Σε κάθε περίπτωση όμως (γιατί δε διεκδικώ το αλάθητο), θα φανεί στην εκδίκαση της υπόθεσης. Προσωπική μου άποψη πάντως είναι ότι προσκρούει στην 527, που λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι δε μπορείς να μονιμοποιηθείς με βάση αυτή την προϋπηρεσία, ούτε καν αν συμπληρώνεται από επιτυχία στον ΑΣΕΠ. Γι'αυτό πιστεύω ότι θα ρωτήσει το ΕΔΑΔ. Να του πει αν η κοινοτική οδηγία αφορά και τις δικές σας υποθέσεις και αν θα πρέπει να υπερβεί την 527 και την πρόβλεψη στο Σύνταγμα για απαγόρευση μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου καθώς και αν θα πρέπει να αγνοηθεί η πρόβλεψη στο Σύνταγμα για μονιμοποίηση στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ και μόνο (γραπτού ή μοριοδότησης).