0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συμφωνώ απόλυτα. Νομίζω το σύστημα είναι ένα βατερλώ για εμάς τους οικονομολόγους. Λίγοι μαθητές θα επιλέξουν τις οικονομικές σχολές και ο παραγκωνισμός δυστυχώς βασιλεύει. Τελικά αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι πρέπει να "σφάζονται" πότε με ένα εξεταστικό σύστημα κάποιες ειδικότητες και πότε με ένα άλλο σύστημα άλλες ειδικότητες. Τι στο καλό γίνεται ; όποια ειδικότητα "σπρώξει¨κερδίζει ; και για να μη λέω μόνο για εμένα ως ΠΕ09, οι ΠΕ10 και ΠΕ13 τι θα κάνουν στην Γ λυκείου ; Πάντως και άλλοι συνάδελφοι οικονομολόγοι εάν είναι στο φόρουμ ας δώσουν και αυτοί ένα κλίμα, πώς το εκλαμβάνουν και αυτοί αυτό το νέο σύστημα....Τι να πώ ; ο καθένας μας έχει να πει για την ειδικότητα του....(ας είναι ενωμένος ο κλάδος και όλα τ'άλλα .....χιούμορ προσπαθώ να κάνω)
Σε προηγούμενο σχόλιο:Κανονικά θα έπρεπε να είναι προαπαιτούμενο για οποιαδήποτε σχολή το μάθημα των μαθηματικών (είτε κατεύθυνσης, είτε γ.π., ανάλογα τον τομέα), όπως γίνεται και αλλού.
Τέλος μας έμαθαν ότι έχουν αλλάξει και τα επιστημονικά δεδομένα, διότι για να σπουδάσει κανείς Ανθρωπιστικές Επιστήμες είναι προαπαιτούμενο να γνωρίζει Πληροφορική και Μαθηματικά....
Είσαι εριστικός.Όλα χρειάζονται.
καλα δεν νομιζω καποιος που θελει να σπουδασει Ανθρωπιστικες Επιστημες να επιλεξει την Ομαδα Οικονομιας και Πληροφορικης αφου γι'αυτον υπαρχει η Ομαδα Ανθρωπιστικων Σπουδων με περισσοτερες επιλογες και πιο προσιτα μαθηματα για την επιστημη του.
Όταν ζεις σε εικονική πραγματικότητα, δε χρειάζεται να γνωρίζεις πως και τι συμβαίνει στην πραγματική ζωή.
Mat, θα ξαναρωτησω γιατί μάλλον κάτι δεν κατάλαβα καλά: τι θα περιλαμβάνουν αυτές οι 17 ώρες γενικής παιδείας δεν έχει ανακοινωθεί, έτσι; Επομένως πώς ξέρουμε ότι πχ η πληροφορική παραμένει και στη γενική παιδεία; Υπάρχουν σχετικές διαρροές;