Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Τυπική Εκπαίδευση => Εξετάσεις => Πανελλήνιες => Μήνυμα ξεκίνησε από: constans στις Μάρτιος 22, 2015, 10:30:07 μμ

Τίτλος: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: constans στις Μάρτιος 22, 2015, 10:30:07 μμ
Καλησπέρα! Ανοίγω αυτό το θέμα για να μοιραστούμε τι γνωρίζει ο καθένας για το νέο σύστημα των πανελληνίων του 2016. Θα ισχύσει τελικά το 4+1 μαθήματα;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Μάρτιος 23, 2015, 12:12:08 πμ
Προς το παρόν, αυτό που έχει διαρρεύσει στερείται σοβαρότητας, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: knkn στις Μάρτιος 23, 2015, 06:43:17 πμ
Πάνε να  κάνουν κάτι μεταξύ δεσμών και κατευθύνσεων ;  Θα μπορεί η θεωρητική να μπει σε οικονομικές με 5 μαθήματα ;   για ιατρική θα δινεις μαθηματικά ; Βαρύτητα θα ορίζουν οι σχολές ; Πότε θα γίνουν όλα αυτά ; 
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Μάρτιος 23, 2015, 08:14:07 πμ
Πάνε να  κάνουν κάτι μεταξύ δεσμών και κατευθύνσεων ;  Θα μπορεί η θεωρητική να μπει σε οικονομικές με 5 μαθήματα ;   για ιατρική θα δινεις μαθηματικά ; Βαρύτητα θα ορίζουν οι σχολές ; Πότε θα γίνουν όλα αυτά ;
Ναι, μάλλον κάτι σαν το σημερινό απλά αντί για 6 μαθήματα θα είναι 5 και για όσους ενδιαφέρονται για μικρό εύρος σχολών ,μάλλον θα δίνουν τέσσερα μαθήματα...Ως μητέρα μπορώ να πω ότι με ικανοποιεί γιατί είναι αρκετά ευέλικτο.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: kostasMath στις Μάρτιος 23, 2015, 08:18:32 πμ
Υπομονή δυο χρόνια είναι θα περάσουν το 2018 δεν θα υπάρχουν πανελλήνιες εξετάσεις. Το καλό είναι πως αποκτήσαμε και μαθηματικά, φυσική, βιολογία γενικής παιδείας, βέβαια θα ψαλιδίσουν τις ώρες από την κατεύθυνση. Τώρα θα είναι πιο δύσκολο να δημιουργηθούν τμήματα.   Για τους μαθηματικούς και χημικούς θα διογκωθεί το πρόβλημα δεν μας έφτανε η κόντρα με τους άλλους δυο με το νέο σύστημα οι μαθητές θα έχουν εναλλακτική δεν θα είναι αναγκασμένοι να μας ανεχτούν.
Πώς να επιλέξουν κατεύθυνση και προαιρετικό πέμπτο μάθημα επιλογής  δεν θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί στα σχολεία, σε πόσα κομμάτια να τους μοιράσουν για να δημιουργηθούν τμήματα…
Αn υποθέσουμε πως υπάρχουν 25 μαθητές σε ανθρωπιστικές σπουδές και  οι 10 δεν θέλουν πέμπτο μάθημα, θα γίνει τμήμα με 5 για μαθηματικά, 5 για βιολογία, 5 για φυσική? Από τις υπόλοιπες κατευθύνσεις μπορούν  να επιλέξουν ιστορία,
Δεν θα υπάρχουν αίθουσες για όλα τα μαθήματα ούτε καθηγητές για να βγει το πρόγραμμα.
Ακόμη δεν μας είπαν πως θα εισάγονται σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές
 

Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: constans στις Μάρτιος 23, 2015, 11:17:46 πμ
Σε σχολείο της Πετρουπολης τους είπαν πως αν δε σχηματίζονται τμήματα για τα μαθήματα γενικής θα πηγαίνουν σε άλλα σχολεία.
Δηλαδή θα περνά κάποιος πολυτεχνικές σχολές με φυσική γενικής παιδείας,η μισή ύλη της οποίας έχει ήδη διδαχθεί φέτος στης β λυκείου; δεν ξέρω,αλλά μου φαίνεται τραγικό.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Λουλουδάτη στις Μάρτιος 23, 2015, 01:09:43 μμ
όσοι θα δώσουν του χρόνου πανελλήνιες ως παλιοί απόφοιτοι???
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Μάρτιος 23, 2015, 10:59:14 μμ
Το φαντάζεστε; Ιατρική με αρχές οικονομικής θεωρίας, πληροφορική, μαθηματικά γενικής, γλώσσα και βιολογία γενικής; Καλό το παραμύθι αλλά ο δράκος πού είναι; Και το κακό είναι ότι αυτό το "σχέδιο" έχει αναπαραχθεί από όλες σχεδόν τις ιστοσελίδες, εκπαιδευτικές και μη. Εκτός και αν στο υπουργείο είναι τόσο άχρηστοι... Και να μην ξεχνάμε ότι ο Κουράκης είναι γιατρός. Θα υπογράψει τέτοιο έκτρωμα; Αποκύημα φαντασίας ή κατευθυνόμενο;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: greedo στις Μάρτιος 23, 2015, 11:07:27 μμ
Πιστεύω οτι για την ώρα έχουμε μόνο προσχέδια προσχεδίων... ας περιμένουμε λίγο.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Ρεγγίνα Φιλίππου στις Μάρτιος 23, 2015, 11:12:02 μμ
Το νέο σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων - Τι αλλάζει σε κατευθύνσεις και μαθήματα
Comments Κυρ, 22/03/2015 - 15:21 --
Εκπαίδευση στον Τύπο
Πανελλήνιες
 
Δείτε τον κορμό του νέου σχεδίου
Νέο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας. Bέβαιο θεωρείται οτι την επόμενη χρονιά οι μαθητές θα εξετασθούν σε τέσσερα μαθήματα αντί για έξι , ενώ η προσθήκη ενός πέμπτου προαιρετικού μαθήματος θα  τους εξασφαλίσει  μία “γέφυρα” μεταξύ των πεδίων, προκειμένου να διευρυνθούν οι επιλογές τους.
Ο κορμός του σχεδίου
Τα βέβαια σημεία του σχεδίου είναι τρία
- ΟI κατευθύνσεις στα σχολεία παραμένουν τρεις: Θεωρητική, Τεχνική, Τεχνολογική και τα επιστημονικά πεδία πέντε (κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, Θετικών Υγείας, Τεχνολογικών και Οικονομικών)
- Τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ανα κατεύθυνση γίνονται τέσσερα από έξι
- Θα υπάρχει ένα "μπαλαντέρ" μάθημα ανά επιστημονικό πεδίο, το οποίο θα οδηγεί σε εισαγωγή σε συγκεκριμένες σχολές. Για παράδειγμα οι υποψ΄γφιοι του "σκληρού πυρήνα" της θεωρητικής κατεύθυνσης θα εξετάζονται μόνο στα 4 μαθήματα. Αν όμως θέλουν να μπουν για παράδειγμα, στα παιδαγωγικά τμήματα θα πρέπει να δώσουν επιπλέον Μαθηματικά.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα Εκείνο που "βραχυκύκλωσε" τους εμπνευστές του νέου σχεδίου είναι η δημιουργία ενός "υπερ-πεδίου", του πέμπτου επιστημονικού πεδίου. Ως σήμερα, περιελάμβανε μόνο τις επιστήμες Οικονομίας και Διοίκησης, αλλά έχουν προστεθεί οι Κοινωνικές, Πολιτικές Επιστήμες και η Ψυχολογία, οι οποίες αποσπάστηκαν από το πρώτο επιστημονικό πεδίο για λόγους που κανείς ακόμη δεν έχει καταλάβει. Έχει προκαλέσει, πάντως, σειρά προβλημάτων το πως θα εισαχθούν υποψήφιοι άλλων πεδίων σε σχολές του πέμπτου και φυσικά δεν είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει, ως έχει, αν δεν βρεθούν λύσεις.
 
Θεωρητική Κατεύθυνση
Tα βασικά εξεταζόμενα μαθήματα είναι: Νεοελληνική Γλώσσα, Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία, Λατινικά. Η επιλογή της συγκεκριμένης κατεύθυνσης οδηγεί στις σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου των Ανθρωπιστικών και Νομικών Επιστημών. Εάν ο υποψήφιος επιλέξει ως 5ο προαιρετικό μάθημα τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, θα μπορεί να δηλώσει τις παιδαγωγικές σχολές. Επιλέγοντας τη Βιολογία ο υποψήφιος θα μπορεί να εισαχθεί και σχολές του Επιστημονικού Πεδίου των Επιστημών Υγείας, ενώ εάν επιλέξει τη Φυσική Γενικής Παιδείας, μπορεί να εισαχθεί σε σχολές του 2ου Επιστημονικού Πεδίου των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών.
Τέλος, επιλέγοντας Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, ο υποψήφιος "ξεκλειδώνει" το 4ο Επιστημονικό Πεδίο, των Οικονομικών Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών.
Θετική Κατεύθυνση
Τα βασικά εξεταζόμενα μαθήματα είναι: Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία. Επιλέγοντας ως 5ο προαιρετικό μάθημα τη Βιολογία ο υποψήφιος έχει πρόσβαση στις Επιστήμες Υγείας.
Με 5ο προαιρετικό μάθημα τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ο υποψήφιος θα μπορεί να δηλώσει και τις Οικονομικές σχολές ανά την Ελλάδα, ενώ εάν διαλέξει να εξεταστεί στην Ιστορία ως 5ο προαιρετικό μάθημα, ο υποψήφιος θα μπορεί να έχει πρόσβαση τόσο στις Παιδαγωγικές σχολές όσο και σε κάποιες Θεωρητικές.
Τεχνολογική κατεύθυνση
Τα βασικά εξεταζόμενα μαθήματα είναι: Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Πληροφορική, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Αν ο υποψήφιος θέλει να ξεκλειδώσει τις σχολές του ΕΠΕ των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, θα πρέπει να εξεταστεί πανελλαδικά και στη Φυσική Γ.Π.
Εξεταζόμενος στα Μαθηματικά Γ.Π. ο υποψήφιος θα έχει πρόσβαση και στις Παιδαγωγικές Σχολές, ενώ επιλέγοντας την Βιολογία Γ.Π. θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και σχολές των Επιστημών Υγείας.
Τέλος, με την επιλογή της Ιστορίας Γ.Π. ο υποψήφιος θα μπορεί να "ξεκλειδώσει" σχολές των Ανθρωπιστικών Επιστημών.
Πηγή: Το Βημα της Κυριακής
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Μάρτιος 23, 2015, 11:20:33 μμ
Ακριβώς γι αυτό το "σχέδιο" μιλάμε. Παραμύθι μου φαίνεται
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Μάρτιος 23, 2015, 11:22:29 μμ
Παραμύθι με κάποιες δόσεις αλήθειας βέβαια. Το 4+1 φαίνεται λογικό. Οι λεπτομέρειες κάπου πάσχουν
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Ρεγγίνα Φιλίππου στις Μάρτιος 23, 2015, 11:25:19 μμ
Παραμύθι με κάποιες δόσεις αλήθειας βέβαια. Το 4+1 φαίνεται λογικό. Οι λεπτομέρειες κάπου πάσχουν
Οψόμεθα. Θα φανεί σύντομα.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: constans στις Μάρτιος 23, 2015, 11:26:23 μμ
Το σενάριο με τα 4+1 μαθήματα μια χαρά είναι.Ας σκεφτούν όμως τι έχει να γίνει στα πρώτα έτη των σχολών με αυτούς που θα εισαχθούν...Φοβερό παντως. Πολυτεχνείο και φυσικομαθηματικές σχολές χωρίς χημεία και με λάιτ φυσική.Αναρωτιέμαι που είναι η ένωση Ελλήνων φυσικών και όλοι αυτοί που κόπτονται για το καλό της παιδείας και δεν αντιδρούν.Τι περιμένουν; πρώτα να ψηφιστεί κι επίσημα;;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Μάρτιος 23, 2015, 11:29:33 μμ
Και χωρίς συντελεστές βαρύτητας;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Λουλουδάτη στις Μάρτιος 23, 2015, 11:36:03 μμ
Καλά, μπορεί ο θεωρητικός να δώσει μαθηματικά?? Θα τρελαθούμε? Ας βάλουν τη βιολογια στη θεωρητική ως πέρασμα στα παιδαγωγικά....
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Touristakos στις Μάρτιος 23, 2015, 11:37:37 μμ
Οπως ειναι τωρα τα πραγματα κανενα θετικο μαθημα γενικης παιδειας δεν υπαρχει στη γ λυκειου. Οποτε απο τη στιγμη που μιλαει για μαθηματα γενικης παιδειας, αν υπαρξει αλλαγη και δε διατηρησουν αλλη μια χρονια το ιδιο ακριβως συστημα των 6 μαθηματων τοτε σιγουρα θα υπαρξουν αρκετες αλλαγες. Και φυσικα ολα αυτα που γραφονται ειναι αρθρα για να πουλησουν οι δημοσιογραφοι. Πολλα απο αυτα δε στεκουν! Γιατι με αυτο που γραφεται πηγαμε στο εντελως αλλο ακρο ακομη και με το κλασικο συστημα που ειχαμε! Ο θεωρητικος πλεον παει και πολυτεχνειο! Οχι μονο οικονομικες σχολες ή επιστημες υγειας! Και φυσικα πολυτεχνειο χωρις φυσικη  κατευθυνσης αν το επιθυμει ο μαθητης, που λογικο ειναι αν αυξησει τις πιθανοτητες (βατα θεματα)  να το κανει! Οποτε πολλα απο αυτα θα αλλαξουν.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: constans στις Μάρτιος 23, 2015, 11:43:41 μμ
Από την άλλη μεριά έχει δηλώσει πως καινούργια βιβλία δε θα υπάρξουν γιατί δεν προλαβαίνουν..Τι να πω μακάρι να μην ισχύσει αυτό το σύστημα
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Μάρτιος 23, 2015, 11:49:49 μμ
Αν προσέξετε τα ρεπορτάζ που ανεβαίνουν στις διάφορες ιστοσελίδες, είναι όλα σχεδόν πανομοιότυπα κι έχουν ως αφετηρία μία δημοσίευση που έγινε την Τρίτη. Το "σχέδιο" αυτό αναπαράχθηκε αμέσως από κάποιες άλλες ιστοσελίδες και φτάσαμε στην Κυριακή οπότε υπήρξε ένα μπαράζ δημοσιεύσεων (προφανώς λόγω έλλειψης άλλων ειδήσεων). Κι έχουμε τώρα να ασχολούμαστε...
Εκτός κι αν εκεί στο υπουργείο είναι για τα πανηγύρια...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Touristakos στις Μάρτιος 23, 2015, 11:51:30 μμ
Από την άλλη μεριά έχει δηλώσει πως καινούργια βιβλία δε θα υπάρξουν γιατί δεν προλαβαίνουν..Τι να πω μακάρι να μην ισχύσει αυτό το σύστημα
Προσωπικη μου αποψη θα μεινει το ιδιο συστημα για ενα χρονο, μιας και ειναι εντελως αχρηστοι να φτιαξουν κατι νορμαλ το οποιο να λειτουργει και να μη γελαει καθε πικραμενος! Μιας και αυτο δεν ειναι νορμαλ, ουτε το προηγουμενο ηταν λειτουργικο με τις παιδαγωγικες οπως ηταν, παρολο που ειχε καποια καλα στοιχεια. Οποτε θα πανε στην ευκολη λυση αλλο ενα χρονο παραταση και 10 διδακτικες ωρες του χρονου να διδαξουν οι καθηγητες λατινικα και χημεια (που βγηκαν απο τη β λυκειου). Αν τωρα ισχυσει αυτα περι γενικης παιδειας δεν ειναι δυνατον να εννοουν τα μαθηματικα γενικης το απλο δυωρακι ενω το εδιναν για οχταωρο! Ουτε φυσικα με το 1/6 των ωρων και 1/8 των ωρων σε φυσικη και βιολογια (που θα ειναι 6ωρη και 8ωρη η κατευθυνση). 
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Μάρτιος 23, 2015, 11:52:05 μμ
Όσο για τα βιβλία, το κόλπο γνωστό! Κόψε ράψε τα βιβλία Β και Γ. Από την εποχή του Αρσένη τα ίδια κάνουν
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Μάρτιος 23, 2015, 11:57:09 μμ
Δύσκολο να μείνουν 6ωρα και 8ωρα μαθήματα. Με το 4+1 ( το ξαναλέω, λογικό αλλά όχι έτσι όπως το δίνουν τα "ρεπορτάζ") , το πιθανότερο είναι να πάμε σε μαθήματα 4-6 ωρών. Να δω πώς θα ταιριάξουν τα ωρολόγια προγράμμματα των σχολείων... Θα πέσει πολύ γέλιο (ή κλάμα)!!!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: aspinoulas στις Μάρτιος 24, 2015, 12:18:39 πμ
Μ αρέσει που στην τεχνολογική έχει στο βασικό κορμό τα μαθηματικά γενικής και μετά λέει να τα (ξάνα) επιλέξει ο υποψήφιος για να ανοίξει τα παιδαγωγικά..... άλλα λόγια να αγαπιόμαστε....

Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: knkn στις Μάρτιος 24, 2015, 06:13:30 πμ
Πολλά τα ερωτηματικά.  Το θέμα είναι ότι θα γελάσει ή θα κλάψει κάθε πικραμένος , αλλά τα παιδιά θα λουστούν τους πειραματισμούς . Άντε , ας τελειώνουν όμως.  Θα έπρεπε ήδη να ξέρουν τους όρους του πειράματος τα πειραματόζωα. 
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Μάρτιος 24, 2015, 07:38:05 πμ
Τα παιδιά της Β', με άλλους όρους ξεκίνησαν τη χρονιά και με άλλους θα την τελειώσουν. Πολλά απο τα παιδιά αυτά λοιπόν,  δεν έδωσαν βαρύτητα στα μαθηματικά γιατί ήξεραν ότι στη θετική δε θα χρειαστούν. Και στο κάτω κάτω δεν είναι άδικο γι αυτά που από την αρχή είχαν πάρει τις αποφάσεις τους, να τα φορτώνεις με πέμπτο μάθημα;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Μάρτιος 24, 2015, 07:43:50 πμ
Προφανώς αναφέρομαι στα παιδιά που στοχεύουν επιστήμες υγείας
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: psm στις Μάρτιος 24, 2015, 08:27:43 πμ
Συμφωνώ για τα παιδιά που στοχεύουν επιστήμες υγείας είναι άδικο να τους φορτώνεις Μαθηματικά
επίσης τι γίνεται με τη Βιολογία Κατεύθυνσης ; Στα διάφορα σενάρια δεν  αναφέρεται πουθενά
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: kostasMath στις Μάρτιος 24, 2015, 08:30:24 πμ
Το μόνο που θέλουν να πετύχουν είναι να μην υπάρχουν τμήματα και ώρες για τους καθηγητές δεν τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, θα δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές να επιλέξουν περισσότερα τμήματα και θα κουκουλώσουν  τις όποιες αντιδράσεις.
Παλιότερα μπορούσαν από θεωρητική να σπουδάσουν στο μαθηματικό με μαθηματικά γενικής παιδείας . Είναι δύσκολο να καταλάβουμε πως σκέπτονται οι συνάνθρωποί μας.
Το παρήγορο είναι πως ότι κι αν αποφασίσουν σε δυο χρόνια θα το αλλάξουν όπως έχουν ανακοινώσει. Το νέο λύκειο το σχεδιάζουν από την εποχή της Μ  Γιαννάκου, μαθητής ήμουν και γέρασα. Με  της Άρτας το γεφύρι ξεμπέρδεψαν ευκολότερα, μήπως πρέπει να θυσιάσουμε τη γυναίκα του υπουργού…
Τι θα γίνει στην επαρχεία πως θα μετακινούνται οι μαθητές  για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα? Θα μετατρέψουν τα λύκεια σε θετικά, θεωρητικά, τεχνολογικά επαλ. και στη συνέχεια θα εισάγονται σε σχολές με το απολυτήριο?
Τα μαθηματικά και στοιχεία στατιστικής δεν είναι γενικής παιδείας!
 http://mathkanavis.blogspot.gr/2015/03/2014-2015.html
επίσης τι γίνεται με τη Βιολογία Κατεύθυνσης ;
Ίσως γίνει γενικής  το βιβλίο της κατεύθυνσης με 4 ώρες…
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Μάρτιος 24, 2015, 05:27:36 μμ
Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι σε δύο χρόνια θ' αλλάξει το εξεταστικό; Επειδή έτσι είπαν; Σε 10-15 χρόνια, ίσως...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: BILL231 στις Μάρτιος 24, 2015, 07:40:18 μμ
καλα δεν καταλαβαινεται πως αυτος που εγραψε το ρεπορταζ
Ηξερε τα μισα και τα αλλα φανταστηκε;;
Δεν υπαρχει ουτε βιολογια γενικης ουτε φυσικη γενικης..
εννοει τα κατευθυνσης με μειωμενες ωρες και υλη ωστε
να μπορει να επιλλεξει καποιος 5ο μαθημα..
Δεν νομιζω να πιστευει κανενας σας οτι δεν θα υπαρχουν συντελεστες
βαρυτητας σε 2 μαθηματα.. δεν θα μπορει απο θεωρητικη ο
αλλος να παει ιατρικη με μια βιολογια η πολυτεχνειο χωρις
μαθηματικα-φυσικη-χημεια.. θα υπαρχουν συντελεστες οπως
τωρα που θα το περιοριζουν..
Υ.Γ καποιοι ονειρευονται νεα τεχνολογικη || αλλα δυστυχως
       το παρτυ τελειωσε παιδακια..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: gvasilis στις Μάρτιος 24, 2015, 07:44:40 μμ
παλι δεν καταλαβα
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: constans στις Μάρτιος 24, 2015, 08:35:53 μμ
Κι εγώ αδυνατώ...Για ποιο πάρτυ μιλάς;;;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: jak_13 στις Μάρτιος 24, 2015, 08:58:37 μμ
Άντε , ας τελειώνουν όμως.  Θα έπρεπε ήδη να ξέρουν τους όρους του πειράματος τα πειραματόζωα.

Τελευταία τους μαθαίνουν πάντα, όταν είναι αργά!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: BILL231 στις Μάρτιος 24, 2015, 09:09:12 μμ
Δεν ξερεις το παρτυ 15 χρονων;; να περνας χημικος η γεοπονος η
στο πολυτεχνειο με ΑΟΔΕ και πληροφορικη..
Μερικοι το συνεχιζουν..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: gvasilis στις Μάρτιος 24, 2015, 09:37:24 μμ
Το καινούργιο το ξέρεις? Η βιολογία κατεύθυνσης θα είναι 5ο μαθημα? Ποιές θα είναι οι άλλες επιλογές για 5ο?
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: greedo στις Μάρτιος 25, 2015, 04:37:46 πμ
Δεν ξερεις το παρτυ 15 χρονων;; να περνας χημικος η γεοπονος η
στο πολυτεχνειο με ΑΟΔΕ και πληροφορικη..
Μερικοι το συνεχιζουν..
Αυτό γίνεται μέσω της Τεχνολογικής Κατευθυνσης?
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: knkn στις Μάρτιος 25, 2015, 08:41:52 πμ
Και Οικονομικές σχολές με αρχαία και λατινικά .  :)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: constans στις Μάρτιος 25, 2015, 07:34:21 μμ
Δεν ξερεις το παρτυ 15 χρονων;; να περνας χημικος η γεοπονος η
στο πολυτεχνειο με ΑΟΔΕ και πληροφορικη..
Μερικοι το συνεχιζουν..
Γιατί με το νέο σύστημα έχεις την εντύπωση πως θα επιλέγει κανείς τη θετική κατεύθυνση; όλοι θα προτιμούν την  τεχνολογική με το μάθημα μπαλαντέρ.Οπότε και πάλι θα περνούν στο χημικό με λάιτ φυσικη, μαθηματικά γενικής και κοινωνιολογία.Εκεί να δεις πάρτυ(αν και εξακολουθώ να μην καταλαβαινω το  ύφος σου...)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Μάρτιος 26, 2015, 12:11:23 μμ
Το μεγάλο πάρτυ είναι που περνούσαν τα παιδιά στις σχολές Πληροφορικής και ΗΜΜΥ με Χημεία και Βιολογία
Αυτό πρέπει να αλλάξει
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: kostasMath στις Απρίλιος 06, 2015, 08:09:13 πμ
Λύθηκε ο γρίφος των στοχοπροσηλωμένων !!! http://s13.postimg.org/kesxbctxz/image.jpg
http://www.huffingtonpost.gr/2015/04/04/koinonia-sustima-panelladikon-2018-2016_n_7004140.html?utm_hp_ref=greece
Θα διδάσκονται όλοι οι μαθητές υποχρεωτικά το πέμπτο μάθημα, αν επιλέξουν π.χ 30 μαθητές βιολογία ή Αοθ θα υπάρχουν 2 καθηγητές από τις συγκεκριμένες ειδικότητες  για να διδάξουν ταυτόχρονα ? Τα υπόλοιπα μαθήματα επιλογής πιστεύω πως δεν θα τα επιλέγουν οι άστοχοι  μαθητές, τουλάχιστον θα είναι ευκολότερο να υπάρχουν 2 καθηγητές την ίδια ώρα! ;D
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: constans στις Απρίλιος 06, 2015, 09:07:41 πμ
Νομίζω πως το άρθρο δεν είναι σαφές.Δηλαδή αφού η φυσική δε θα είναι μάθημα επιλογής τότε πως θα επιλέγουν τα παιδιά τις πολυτεχνειακές σχολές από τις άλλες κατευθύνεις;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: gvasilis στις Απρίλιος 06, 2015, 12:33:46 μμ
Νομίζω πως το άρθρο δεν είναι σαφές.Δηλαδή αφού η φυσική δε θα είναι μάθημα επιλογής τότε πως θα επιλέγουν τα παιδιά τις πολυτεχνειακές σχολές από τις άλλες κατευθύνεις;

Με τα μαθηματικά γενικής, από την θεωρητική και την οικονομικη, αλλα προφανώς δεν θα μπαινουν στις πολυτεχνικές. Δυσκολεύομαι να πιστεψω οτι θα ειναι ετσι οπως λεει....
Οτι και αν προτεινουν, οχι αποφασίσουν, απαιτω να εξηγήσουν το σκεπτικό τους, αναλυτικά. Αλλιως ειναι αναμενόμενη η σφοδρή κριτική
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Λουλουδάτη στις Απρίλιος 06, 2015, 01:37:26 μμ
Και στα παιδαγωγικά παιδια,  με τα  μαθήματα μόνο της θεωρητικής μπορείς?
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Touristakos στις Απρίλιος 06, 2015, 01:57:10 μμ
Νομίζω πως το άρθρο δεν είναι σαφές.Δηλαδή αφού η φυσική δε θα είναι μάθημα επιλογής τότε πως θα επιλέγουν τα παιδιά τις πολυτεχνειακές σχολές από τις άλλες κατευθύνεις;
Θελω να πιστευω (λεμε τωρα) οτι τις κλασικες σχολες που ως βαση τους εχουν κατα κυριο λογο τα μαθηματικα και τη φυσικη (φυσικα σε δευτερο σταδιο και τη χημεια με την πληροφορικη) θα τις ενταξουν αυστηρα στη θετικη κατευθυνση χωρις αλλη δυνατοτητα επιλογης. Μιας και τωρα δεν υπαρχει η αντιστοιχη τεχνολογικη (που ειχε τα δυο βασικα μαθηματα). Εννοω το πληθος σχολων 2ου και 4ου πεδιου (και φυσικα ολα τα αντιστοιχα ΤΕΙ). Γιατι αλλιως θα ειναι αστειοτητες να πας απο θεωρητικη ή ακομη και με ΑΟΘ κοινονιολογιες και ιστοριες απο οικονομικη!! Οσο για τους δασκαλους θεωρω πως θα εχουν προσβαση απο ολες τις κατευθυνσεις. Θα δειξει!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: elli2702 στις Απρίλιος 06, 2015, 05:55:07 μμ
Θελω να πιστευω (λεμε τωρα) οτι τις κλασικες σχολες που ως βαση τους εχουν κατα κυριο λογο τα μαθηματικα και τη φυσικη (φυσικα σε δευτερο σταδιο και τη χημεια με την πληροφορικη) θα τις ενταξουν αυστηρα στη θετικη κατευθυνση χωρις αλλη δυνατοτητα επιλογης. Μιας και τωρα δεν υπαρχει η αντιστοιχη τεχνολογικη (που ειχε τα δυο βασικα μαθηματα). Εννοω το πληθος σχολων 2ου και 4ου πεδιου (και φυσικα ολα τα αντιστοιχα ΤΕΙ). Γιατι αλλιως θα ειναι αστειοτητες να πας απο θεωρητικη ή ακομη και με ΑΟΘ κοινονιολογιες και ιστοριες απο οικονομικη!! Οσο για τους δασκαλους θεωρω πως θα εχουν προσβαση απο ολες τις κατευθυνσεις. Θα δειξει!
μηπως γνωριζεις και κατι για τη γυμναστική ακαδημια?
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: kostasMath στις Απρίλιος 06, 2015, 07:56:34 μμ
Το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2015 -2016 http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typoy-kai-dimosion-sxeseon-main/deltia-typoy-main/13083-06-04-15-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CF%82-2015-2016.html
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ALITHINOS στις Απρίλιος 06, 2015, 08:18:34 μμ
πως σας φαίνεται το νέο σύστημα ; Οι επιστήμες υγείας είναι με μειωμένα μόρια στις δύο κατευθύνσεις και μόνο από την θετική έχει αυξημένα μόρια !!!!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ΠΕ0404 στις Απρίλιος 06, 2015, 08:22:44 μμ
2-3 προχειρες παρατηρήσεις - αν κατάλαβα καλά:
1. Πολλά μαθήματα "γενικής" παιδείας = επιλεγόμενα που θα δημιουργήσουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα στο ωρολόγιο. Πχ μαθητής που δίνει Λατινικά μπορεί να θέλει να δώσει και Βιολογία (Γενικής), άρα πρέπει να φτιαχτούν τμήματα που να μην επικαλύπτονται. Πώς θα γίνει αυτό σε μικρό σχολείο;Πώς θα βγουν οι 32 ώρες;
2. Με βιολογία γενικής και μόνο, ένας υποψήφιος μπορεί να μπει σε σχολή επιστημών υγείας (σε αει) έστω και με μειωμένα μόρια;;; Δηλαδή ας γράψω 20 σε αρχαία - ιστορία και δε  βαριεσαι, αν τα μόρια βγαίνουν, ας δηλώσω φαρμακευτική; Κι ο άλλος από το σωστό πεδίο θα διαγωνίζεται με φυσική, χημεία και βιολογία κατεύθυνσης;  :o (Αυτός να δεις τι μόρια θα χάσει!!!)
3. Έχω καημό να γίνω Βιολόγος; Δε χρειάζεται να διδαχθώ ούτε μια ώρα Βιολογίας, καθώς το τμήμα ανήκει στις Θετικές και όχι στις επιστήμες υγείας!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: kostasMath στις Απρίλιος 06, 2015, 08:25:52 μμ
Ένας χρόνος είναι θα περάσει…
15 ώρες για μαθήματα κατεύθυνσης. ???
Θα πετάξουν από τη χαρά τους τα ΑΕΙ για επιστήμες εκπαίδευσης.
Θα έχουν φοιτητές ανθρωπιστικών σπουδών με μαθηματικά γενικής, από θετική χωρίς μαθηματικά, και με μαθηματικά κατεύθυνσης από την ομάδα οικονομίας και πληροφορικής.
Για όλα τα γνωστικά αντικείμενα (Μαθήματα Γενικής Παιδείας, Μαθήματα Προσανατολισμού και Μαθήματα Επιλογής) θα ακολουθηθούν προγράμματα σπουδών ήδη εγκεκριμένα από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ή το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, που αντιστοιχούν σε επίσης ήδη εγκεκριμένα σχολικά εγχειρίδια.
 Τα καινούργια  λένε? 
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ΠΕ0404 στις Απρίλιος 06, 2015, 08:29:12 μμ
H μήπως τα μαθήματα γενικής παιδείας θα διδάσκονται σε όλους όπως τώρα, απλά ο καθένας θα δηλώνει σε ποιο θα εξεταστεί;

Δηλαδή τα Λατινικά να είναι γενικής παιδείας και να τα διδάσκονται όλοι;;;  :o
Τι μάθημα θα κάνουν οι έρμοι οι συνάδελφοι....
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: kostasMath στις Απρίλιος 06, 2015, 08:36:35 μμ
H μήπως τα μαθήματα γενικής παιδείας θα διδάσκονται σε όλους όπως τώρα, απλά ο καθένας θα δηλώνει σε ποιο θα εξεταστεί;

Δηλαδή τα Λατινικά να είναι γενικής παιδείας και να τα διδάσκονται όλοι;;;  :o
Τι μάθημα θα κάνουν οι έρμοι οι συνάδελφοι....
όχι, θα τα παρακολουθούν όλοι από τις ανθρωπιστικές σπουδές αλλά θα εξετάζονται πανελλαδικά μόνο για ανθρωπιστικές επιστήμε,ς αν  επιθυμεί μπορεί να εξεταστεί σε ένα  βιολογία ή μαθηματικά και στη συνέχεια να επιλέξει 5ο μάθημα…
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: gvasilis στις Απρίλιος 06, 2015, 09:03:45 μμ
2-3 προχειρες παρατηρήσεις - αν κατάλαβα καλά:
1. Πολλά μαθήματα "γενικής" παιδείας = επιλεγόμενα που θα δημιουργήσουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα στο ωρολόγιο. Πχ μαθητής που δίνει Λατινικά μπορεί να θέλει να δώσει και Βιολογία (Γενικής), άρα πρέπει να φτιαχτούν τμήματα που να μην επικαλύπτονται. Πώς θα γίνει αυτό σε μικρό σχολείο;Πώς θα βγουν οι 32 ώρες;
2. Με βιολογία γενικής και μόνο, ένας υποψήφιος μπορεί να μπει σε σχολή επιστημών υγείας (σε αει) έστω και με μειωμένα μόρια;;; Δηλαδή ας γράψω 20 σε αρχαία - ιστορία και δε  βαριεσαι, αν τα μόρια βγαίνουν, ας δηλώσω φαρμακευτική; Κι ο άλλος από το σωστό πεδίο θα διαγωνίζεται με φυσική, χημεία και βιολογία κατεύθυνσης;  :o (Αυτός να δεις τι μόρια θα χάσει!!!)
3. Έχω καημό να γίνω Βιολόγος; Δε χρειάζεται να διδαχθώ ούτε μια ώρα Βιολογίας, καθώς το τμήμα ανήκει στις Θετικές και όχι στις επιστήμες υγείας!
κάποιες λύσεις
1. τα γενικής παιδείας μπορεί να είναι όπως τώρα, για όλους, άρα λύνεται με τον ίδιο τρόπο που λύνοταν μεχρι τώρα. Φαίνονται να είναι μονο 3 από εδώ! ΒιοΓΠ, ΜαθηματικαΓΠ, ΙστοριαΓΠ
2. Ο συντελεστής δεν θα φτάνει για αυτές τις σχολές, ή μπορεί να μην είναι καν επιλογή?
3. Το πεδίο δεν ονομάζεται πεδίο υγείας, αλλά πεδίο υγείας και ζωής, όπως είναι δηλαδή σε όλο το κόσμο. Αρα εντάσσεται σε αυτό και η Βιολογία και η Γεωπονική και  Δασο-ιχθυο- περιβάλλοντα κλπ, Μπορεί και να μην είναι στο 2ο πεδίο θετικο-τεχνολογικό, μόνο του
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: constans στις Απρίλιος 06, 2015, 09:10:34 μμ
Οι στρατιωτικές και σχολές αστυνομίες που θα εντάσσονται; ξέρεις κανείς;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: marinadim στις Απρίλιος 06, 2015, 09:15:24 μμ
Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, constans.
Ούτε πόσες ώρες θα διδάσκεται κάθε μάθημα στο ωρολόγιο ξέρουμε, έτσι;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: constans στις Απρίλιος 06, 2015, 09:19:08 μμ
Όχι,ακόμη δεν ξέρουμε ώρες για το κάθε μαθημα. Εν τω μεταξύ έχω μια απορία: για τις  επιστήμες υγείας μπορεί να πάει κανείς από δύο ομάδες προσανατολισμού ενώ για θετικές επιστήμες μόνο από μία σωστά;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ALITHINOS στις Απρίλιος 06, 2015, 09:40:43 μμ
Λατινικά και χημεία κατεύθυνσης θα ξαναμπούν πάλι στην Β λυκείου ; ή κάνω λάθος ;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ΠΕ0404 στις Απρίλιος 06, 2015, 09:54:12 μμ
Επιπλέον ερωτήματα:
1. Γιατί να διδάσκονται ΑΕΠΠ στη θετική και να μη μπορούν να την επιλέξουν για να κατευθυνθούν σε σχολές τύπου μηχανικών Η/Υ;
2. Γιατί από την ομάδα οικονομίας - πληροφορικής λείπει τόσο πανηγυρικά η φυσική; Δε θα τους χρειαστεί σε σχολές πληροφορικής - μηχανικών η/υ;
3. Τι διαφορά έχει η έκθεση από τη ν. γλώσσα; (Προφανώς η γλώσσα έχει και τις γλωσσικές ασκήσεις;) Γιατί στην 3η ομάδα θα δίνουν μόνο έκθεση;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: PADA στις Απρίλιος 06, 2015, 10:48:55 μμ
Πολύ εύστοχα ερωτήματα. Με πρόλαβες.
Πάντως ευνοημένοι θα είναι οι Χημικοί, αφού είχαν μεγάλη μείωση με το προηγούμενο σύστημα. Τώρα εξισώνονται με τους Φυσικούς, οι οποίοι βέβαια έχασαν ώρες. Κλασσικά οι Μαθηματικοί παίζουν παντού και πάντα.
Αλλά οι μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι οι Οικονομολόγοι και οι Πληροφορικάριοι. Να μου το θυμηθείτε συνάδελφοι. Ο προσανατολισμός Οικονομίας-Πληροφορικής θα είναι "ο μεγάλος του γένους προσανατολισμός".
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: marinadim στις Απρίλιος 06, 2015, 10:56:06 μμ
PADA, γιατί κερδισμένοι οι οικονομολόγοι; Για τους πληροφορικούς το καταλαβαίνω, μιας και θα "παίζουν" σε δύο κατευθύνσεις. Οι οικονομολόγοι όμως γιατί; Μέχρι πρότινος είχαν δίωρο στην τεχνολογική (που συνήθως σχηματίζονταν περισσότερα από ένα τμήματα) και δίωρο επιλογής -την ΑΟΘ. Τώρα βρίσκονται με ένα μόλις δίωρο (άντε, 3ωρο στην καλύτερη) σε έναν προσανατολισμό που πιθανότατα θα επιλέγουν λίγοι μαθητές, μιας και θα οδηγεί σε περιορισμένο μάλλον αριθμό επιλογών.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: triffid στις Απρίλιος 06, 2015, 11:02:32 μμ
Καλησπέρα.. απ' ό,τι βλέπω το μάθημα "Στοιχεία κοινωνικών και πολιτικών επιστημών" είναι έξω τελικά, ε; Ωστόσο το μάθημα της Κοινωνιολογίας θα διδάσκεται στις δύο από τις τρεις ομάδες προσανατολισμού;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: PADA στις Απρίλιος 06, 2015, 11:06:17 μμ
Εγώ πιστεύω ότι αυτή την κατεύθυνση (οικονομία-Πληροφορική) θα τη διαλέγει η πλειοψηφία των παιδιών. Θα υπάρξει μετακίνηση και από την πρώην Τεχνολογική και από τη Θεωρητική προς τα εκεί. Στα άλλα που λες συμφωνώ κατά ένα μέρος, αλλά πιστεύω ότι οι όποιες απώλειες από την έλλειψη ΑΟΘ στις άλλες κατευθύνσεις θα εξισορροπηθούν από την αύξηση στην κατεύθυνση οικονομίας-Πληροφορικής. Επίσης η Κοινωνιολογία είναι κοινή ( ή Β δεν θυμάμαι) ανάθεση και για τους Οικονομολόγους.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: silkcut στις Απρίλιος 06, 2015, 11:07:54 μμ
Ωστόσο το μάθημα της Κοινωνιολογίας θα διδάσκεται στις δύο από τις τρεις ομάδες προσανατολισμού;
Ναι, χωρίς να είναι πανελλαδικά εξεταζόμενο (και στις 2).
για τις  επιστήμες υγείας μπορεί να πάει κανείς από δύο ομάδες προσανατολισμού ενώ για θετικές επιστήμες μόνο από μία σωστά;
για επιστήμες υγείας μπορεί να πάει κάποιος και από τις 3 ομάδες προσανατολισμού.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sikat στις Απρίλιος 06, 2015, 11:12:48 μμ
Πολύ εύστοχα ερωτήματα. Με πρόλαβες.
Πάντως ευνοημένοι θα είναι οι Χημικοί, αφού είχαν μεγάλη μείωση με το προηγούμενο σύστημα. Τώρα εξισώνονται με τους Φυσικούς, οι οποίοι βέβαια έχασαν ώρες. Κλασσικά οι Μαθηματικοί παίζουν παντού και πάντα.
Αλλά οι μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι οι Οικονομολόγοι και οι Πληροφορικάριοι. Να μου το θυμηθείτε συνάδελφοι. Ο προσανατολισμός Οικονομίας-Πληροφορικής θα είναι "ο μεγάλος του γένους προσανατολισμός".
Περίμενε πρώτα να δούμε πως θα κατανεμηθούν οι 15 ώρες διδασκαλίας στον προσανατολισμό...οι φυσικοί πάντως χάνουν εμφανώς. Επίσης αναμένονται και άλλες διορθώσεις μέχρι το τελικό σχέδιο.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: PADA στις Απρίλιος 06, 2015, 11:16:24 μμ
Συνάδελφε silkcut. Ανεξάρτητα αν δίνεται ή όχι Πανελλαδικά η Κοινωνιολογία, στο σχολείο θα διδάσκεται. Οπότε στο σχολείο οι ΠΕ09 και οι κοινωνιολόγοι ( για τους οποίους ας μου θυμίσει κάποιος το κωδικό) έχουν αύξηση. Στο φροντιστήριο ούτως η άλλως δεν έπαιζαν.
Τώρα για τις επιστήμες υγείας δεν πρόκειται να πάει κανείς ( δλδ κατά κανόνα) από τη θεωρητική. Και τώρα που το διάλεγαν τα παιδιά για την ευκολία τους το έκαναν. Δεν ήθελαν να γίνουν νοσοκόμες.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Απρίλιος 06, 2015, 11:17:10 μμ
- Τα μόνα πεδία που έχουν ουσιαστικά πρόσβαση από όλες τις κατευθύνσεις είναι τα παιδαγωγικά (20 σχολές μη δημοφιλείς) και οι Υγείας (από 2 κατευθύνσεις με μειωμένα μόρια). Είναι τόσο σημαντικές ή πολυπληθείς οι σχολές Υγείας ώστε να αξίζουν άνοιγμα από παντού; Ποιες σχολές θα προσφέρουν στις υπόλοιπες κατευθύνσεις όταν σε αυτή στοχεύουν παιδιά της θετικής με επιδόσεις 19+;
- Οι Ανθρωπιστικές, οι Θετικές-Τεχνολογικές και οι Οικονομίας-Πληροφορικής είναι πραγματικά περιχαρακωμένες. Ουσιαστικά επιλέγεις κατεύθυνση και πεδίο.
-Δημιουργούνται τραγελαφικοί συνδυασμοί μαθημάτων. Αρχαία-Ιστορία-Βιολογία (!!!) και Μαθηματικά-ΑΕΠΠ-Βιολογία για σχολές Υγείας. Από την Θετική, μπαίνεις παιδαγωγικό χωρίς μαθηματικά. Είναι προφανές ότι τα μαθηματικά είναι περιττά για έναν δάσκαλο.
-Αποκλείεις μαθητή που εξετάζεται σε υψηλό επίπεδο σε Μαθηματικά και Πληροφορική να τα συνδυάσει με την Φυσική; Και του δίνεις επιλογές το ΑΟΘ και 2 μαθήματα γενικής παιδείας που ανοίγουν πρακτικά μόνο τα παιδαγωγικά γιατί στα άλλα θα έχει ταβάνι το 16; Η γνωμοδότηση της ΑΔΙΠ; Τα τμήματα Μαθηματικών, Αρχιτεκτόνων και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών που ζήτησαν ρητά εξεταζόμενη την Πληροφορική; Αυτή είναι η "εκτίμηση" που διαλαλούσε ο κύριος Κουράκης για την Πληροφορική;
-Ουσιαστικά οι επιλογές που δίνει αυτό το σύστημα και που ευαγγελίζονται εδώ και τόσο καιρό είναι οι 20 παιδαγωγικές σχολές και κάποια χαμηλόβαθμα ΤΕΙ Υγείας; Αυτό είναι το άνοιγμα πεδίων των υποψηφίων;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: PADA στις Απρίλιος 06, 2015, 11:20:53 μμ
Σωστά!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: silkcut στις Απρίλιος 06, 2015, 11:50:08 μμ
Συνάδελφε silkcut. Ανεξάρτητα αν δίνεται ή όχι Πανελλαδικά η Κοινωνιολογία, στο σχολείο θα διδάσκεται. Οπότε στο σχολείο οι ΠΕ09 και οι κοινωνιολόγοι ( για τους οποίους ας μου θυμίσει κάποιος το κωδικό) έχουν αύξηση. Στο φροντιστήριο ούτως η άλλως δεν έπαιζαν.
Τώρα για τις επιστήμες υγείας δεν πρόκειται να πάει κανείς ( δλδ κατά κανόνα) από τη θεωρητική. Και τώρα που το διάλεγαν τα παιδιά για την ευκολία τους το έκαναν. Δεν ήθελαν να γίνουν νοσοκόμες.
Συνάδελφε, εγώ δεν μέτρησα τα κουκιά των εκπαιδευτικών συντεχνιών, απλώς απάντησα σε ερώτημα συναδέλφου, ναι (θα διδάσκεται) και επισήμανα ότι δεν θα εξετάζεται πανελλαδικά. Οι κοινωνιολόγοι είναι πε10.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: marinadim στις Απρίλιος 06, 2015, 11:52:01 μμ
Αύξηση δε θα έχουν οι κοινωνιολόγοι, μέχρι τώρα το μάθημά τους στη Γ' ήταν γενικής παιδείας.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Απρίλιος 06, 2015, 11:54:37 μμ
Τα γενικής επιλεγόμενα όπως η βιολογία θα οδηγούν στην καλύτερη σε ΤΕΙ....
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Απρίλιος 06, 2015, 11:58:09 μμ

Πάντως ευνοημένοι θα είναι οι Χημικοί, αφού είχαν μεγάλη μείωση με το προηγούμενο σύστημα.
΄Αρα ήταν οι αδικημένοι του προηγούμενου συστήματος
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: mat στις Απρίλιος 07, 2015, 12:00:56 πμ
Συνάδελφε silkcut. Ανεξάρτητα αν δίνεται ή όχι Πανελλαδικά η Κοινωνιολογία, στο σχολείο θα διδάσκεται. Οπότε στο σχολείο οι ΠΕ09 και οι κοινωνιολόγοι ( για τους οποίους ας μου θυμίσει κάποιος το κωδικό) έχουν αύξηση. Στο φροντιστήριο ούτως η άλλως δεν έπαιζαν. ....
Με διάθεση περισσότερο να σαρκάσω το γελοίο του νέου προγράμματος του υπουργείου και όχι να σου "την πω" συνάδελφε αυτοί οι κοινωνιολόγοι οι ΠΕ10 (το καλό ;D) πήραν ως συνήθως πάλι τον @@@@ο διότι αν υποτεθεί ότι "ευνοήθηκαν" από την προηγούμενη δεξιά κυβέρνηση, τώρα με την αριστερή τάχα μου έπεσαν για άλλη μια φορά στα τάρταρα. Συνηθισμένοι βέβαια είμαστε όπως και πολλοί άλλοι κλάδοι της ΔΕ, ονόματα δεν λέω, οικογένειες δεν θίγω αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι οι κοινωνιολόγοι για άλλη μια φορά μόνο αύξηση ωραρίου δεν θα έχουν....
Αυτή τη φορά "μπάλα" έπαιξαν μόνοι τους οι οικονομολόγοι, οι πληροφορικοί και δεν ξέρω ποιοι άλλοι...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: mat στις Απρίλιος 07, 2015, 12:09:54 πμ
...και για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως τα κατά καιρούς συστήματα εισαγωγής στο πανεπιστήμιο από τη ΔΕ κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν την παιδεία και την εκπαίδευση των πολιτών. Για άλλη μια φορά "τζογάρουν" στις πλάτες των μαθητών τα κάθε λογής συντεχνιακά συμφέροντα των διαφόρων ειδικοτήτων. Αυτός ο τόπος έχει παραμείνει ακόμη στην μεταπολεμική Ελλάδα του 50, εξακολουθεί να είναι μια "αυλή των θαυμάτων"
Πάντως μη βιαστείτε να χαρείτε όσοι τώρα ευνοήστε διότι, η εμπειρία έχει δείξει πως τίποτα μα τίποτα σε αυτή τη χώρα δεν έχει διάρκεια...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: lakostas στις Απρίλιος 07, 2015, 12:11:55 πμ
Ποια η διαφορά της Ν.ΓΛΩΣΣΑΣ που υπάρχει στις 2 κατευθύνσεις από την ΕΚΘΕΣΗ που υπάρχει στην τρίτη κατεύθυνση;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: marinadim στις Απρίλιος 07, 2015, 12:12:13 πμ
Mat, καθόλου μπάλα δεν έπαιξαν οι οικονομολογοι. Αν έχετε μείωση εσείς, με παρουσία σε δύο κατευθύνσεις, πόσο μάλλον εμείς. Και το γράφω με μοναδική πρόθεση να διευκρινίσω ότι σίγουρα δεν είμαστε στους ευνοημενους κλάδους.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Απρίλιος 07, 2015, 12:13:42 πμ
Όλοι οι κλάδοι πλην χημικών-βιολόγων θα έχουν σοβαρά παράπονα
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: mat στις Απρίλιος 07, 2015, 12:21:54 πμ
Mat, καθόλου μπάλα δεν έπαιξαν οι οικονομολογοι. Αν έχετε μείωση εσείς, με παρουσία σε δύο κατευθύνσεις, πόσο μάλλον εμείς. Και το γράφω με μοναδική πρόθεση να διευκρινίσω ότι σίγουρα δεν είμαστε στους ευνοημενους κλάδους.
Τι να σου πω μπορεί να έχεις δίκιο..Αλλά, απλά σκέψου ότι η παρουσία μας σε δυο κατευθύνσεις όταν σε καμία το μάθημα δεν είναι υποχρεωτικά πανελλαδικώς εξεταζόμενο δεν λέει και πολλά. Πιστεύω πως οι Κοινωνικές - Ανθρωπιστικές Επιστήμες (Κοινωνιολογία, Οικονομία, Πολιτική, Ιστορία, Ψυχολογία κ.α.) από μόνες τους είναι ένα επιστημονικό πεδίο και έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται. Δεν πιστεύω πως η εξέταση του υποψήφιου Οικονομολόγου στην Πληροφορική είναι περισσότερο αναγκαία από ότι στις Κοινωνικές Επιστήμες. Αλλά, άλλες είναι οι βουλές ας πούμε του Υπουργείου...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Απρίλιος 07, 2015, 12:24:05 πμ
Η Πληροφορική είναι θετική επιστήμη
Ο εξοβελισμός της από την θετική και η παρά φύσει ένωση με τις οικονομικές σχολές συμφέρει μόνο ένα κλάδο και είναι προφανές
Εδώ και 1,5 χρόνο γίνεται ένας αγώνας για το αυτονόητο και αφού κάποιοι δεν έκαναν πίσω για να μη χάσουν ανύπαρκτα δικαιώματα, βρήκαν σαν λύση την πληρονομική ή την οικοφορική, μόνο και μόνο για να φύγει από τα πόδια τους αυτός ο διάολος
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Απρίλιος 07, 2015, 12:24:32 πμ
Όλοι οι κλάδοι πλην χημικών-βιολόγων θα έχουν σοβαρά παράπονα
και πληροφορικών...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Απρίλιος 07, 2015, 12:31:30 πμ
Η Πληροφορική είναι θετική επιστήμη
Ο εξοβελισμός της από την θετική και η παρά φύσει ένωση με τις οικονομικές σχολές συμφέρει μόνο ένα κλάδο και είναι προφανές
Εδώ και 1,5 χρόνο γίνεται ένας αγώνας για το αυτονόητο ...
Κάποιοι κάνουν αγώνα εδώ και 15 χρόνια για το αυτονόητο.
Από την ανακοίνωση του υπουργείου:
"4) Επιπλέον, στο ισχύον μέχρι φέτος σύστημα εισαγωγής έχουν παρατηρηθεί στρεβλώσεις που θεωρήθηκε αναγκαίο να αντιμετωπισθούν, όπως για παράδειγμα, η δυνατότητα να εισαχθεί κάποιος σε Χημικό τμήμα, χωρίς να έχει διδαχθεί και εξετασθεί στο μάθημα της Χημείας Κατεύθυνσης." 
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Απρίλιος 07, 2015, 12:37:07 πμ
Και γιατί το παράδειγμα δεν αναφέρει τους μαθητές που περνούσαν από Θετική στις σχολές Πληροφορικής;
Το ορθολογικό είναι το σωστό, όχι το να βγάλουμε τα σπασμένα 15 ετών στην πλάτη των παιδιών
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: marinadim στις Απρίλιος 07, 2015, 12:38:16 πμ
Mat, έχεις δίκιο ως προς το ότι με το υπάρχον σύστημα συνιστά υποβάθμιση για ένα μαθημα να μην εξετάζεται στις πανελλαδικές. Σε εμάς πάλι η ζημιά αφορά τις ώρες που θα υπάρχουν στη γ' από Σεπτέμβρη. Εκ πρώτης όψεως είναι δύσκολο να διαπιστώσουμε ποιοι ευνοούνται και ποιοι όχι
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Απρίλιος 07, 2015, 12:40:53 πμ
Για τους μαθητές νοιαζόμαστε ή για το ωρολόγιο πρόγραμμα και τις προσκείμενες συνέπειες κατά περίπτωση;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Απρίλιος 07, 2015, 12:42:21 πμ
Και γιατί το παράδειγμα δεν αναφέρει τους μαθητές που περνούσαν από Θετική στις σχολές Πληροφορικής;
Το ορθολογικό είναι το σωστό, όχι το να βγάλουμε τα σπασμένα 15 ετών στην πλάτη των παιδιών
Δηλαδή το να διδάσκονται τα παιδιά χημεία είναι "σπασμένα 15 ετών στην πλάτη των παιδιών";
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: silkcut στις Απρίλιος 07, 2015, 12:45:36 πμ
Ποια η διαφορά της Ν.ΓΛΩΣΣΑΣ που υπάρχει στις 2 κατευθύνσεις από την ΕΚΘΕΣΗ που υπάρχει στην τρίτη κατεύθυνση;
Υποθέτω καμία ;D.....
Μάλλον πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους....
Και μάλλον δεν είναι το μοναδικό...
Στο πλάνο της 3ης ομάδας αναφέρεται ως δυνατότητα εξεταζόμενου μαθήματος η ιστορία γενικής παιδείας, σε αυτή την ομάδα υπάρχει ιστορία κατ/νσης (ως διδασκόμενο) και στο δελτίο τύπου κάτω από το συγκεκριμένο πλάνο υπάρχει κείμενο που αναφέρει ως δυνατότητα εξεταζόμενου μαθήματος σε αυτή την ομάδα την ιστορία κατ/νσης...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: marinadim στις Απρίλιος 07, 2015, 12:53:01 πμ
Anixia... ερώτηση είναι αυτή; Φυσικά και όλοι νοιαζόμαστε για τους μαθητές (έτσι κι αλλιώς ξέρω, ο καθένας από μας θεωρεί ότι το μάθημα του είναι το πλέον χρήσιμο για τους μαθητές) και θέματα όπως αν θα έχουμε δουλειά από Σεπτέμβρη είναι για όλους μας επουσιωδη. Τελοσπαντων, ο λόγος που μπήκα στη συζήτηση είναι επειδή διάβασα ότι η ειδικότητα μου είναι ευνοημενη και είπα να διευκρινίσω πώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αυτό μόνο.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Touristakos στις Απρίλιος 07, 2015, 01:01:07 πμ
Παντως η αληθεια ειναι οτι η πλειοψηφια των μαθητων (ολοι αυτοι οι οποιοι δεν ειναι καλοι μαθητες και απλα περνανε την ταξη) θα διαλεγουν οικονομικη+πληροφορικη κατευθυνση ωστε να αποφυγουν αρχαια και φυσικοχημειες. Οποτε σιγουρα οσοι διδασκουν μαθηματα αυτων των κατευθυνσεων λογικα θα εχουν αυξηση στις ωρες τους.  Τωρα για τον κλαδο μου (φυσικος) η μειωση ειναι αισθητη μιας και ουτε γενικης παιδειας φυσικη θα υπαρχει ουτε κανενας αλλος θα διδασκεται φυσικη περαν των παιδιων της θετικης. Τωρα για το αν χρειαζονται τα ατομα της πληροφορικης φυσικη ενταξει ειναι αυτονοητο. Τουλαχιστον εμαθαν τα παιδια που θα δωσουν τους κανονες του παιχνιδιου για του χρονου...     
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: marinadim στις Απρίλιος 07, 2015, 01:05:40 πμ
Που ξέρουμε ότι δε θα υπάρχει φυσική γενικής, αφού το πρόγραμμα γενικής παιδείας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Touristakos στις Απρίλιος 07, 2015, 01:09:09 πμ
Που ξέρουμε ότι δε θα υπάρχει φυσική γενικής, αφού το πρόγραμμα γενικής παιδείας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη;
Θεωρησα δεδομενο πως τα γενικης θα ειναι αυτα που ειχαν ανακοινωθει στο προηγουμενο συστημα του Αρβανιτοπουλου με προσθηκες βιολογια γενικης και μαθηματικα γενικης που αναφερθηκαν σημερα. Αλλα προσωπικα δε νομιζω πως θα υπαρχει φυσικη γενικης μιας και απο οτι φαινεται δεν τη βλεπουν με καλο ματι τη φυσικη η συγκεκριμενη ομαδα που εργαζεται για το νεο συστημα.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: knkn στις Απρίλιος 07, 2015, 07:03:26 πμ
1. Οι συντελεστές βαρύτητας είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που λείπει αυτή τη στιγμή από τα δεδομένα.  Φαντάζομαι πως αυτοί θα αποκλείουν να περάσει κανείς πολυτεχνείο χωρίς μαθηματικά κατεύθυνσης ή ιατρική χωρίς βιολογία κατεύθυνσης και ότι όσοι πάνε για κάτι τέτοιο θα μπορούν να πιάσουν μόνο σχολές με λιγότερα μόρια. 
2. Αν ένας μαθητής πάρει 5ο μάθημα για να ανοίξει 2ο πεδίο , θα μετράνε και οι 5 βαθμοί που θα πάρει και για τα 2 πεδία ( με άλλους συντελεστές ) ή θα μετράνε τα 4 μαθήματα στο ένα πεδίο και τα 4 ( 3 ίδια + το 5ο μάθημα ) για το άλλο πεδίο ;
 
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MARKOS στις Απρίλιος 07, 2015, 09:10:45 πμ
Nομίζω πως τα ιδια μαθήματα για καθένα απο τα δύο πεδία θα εχουν διαφορετικους βαθμους βαρύτητας και αυτό γιατι πρέπει να συγκεντρωνουν ενα συνολικο ποσο μοριων σε αθροισμα, το ιδιο για καθε πεδίο. (Λαμβάνοντας υπόψη πως το 5ο μαθημα θα εχει μεγάλο συντελεστή σε σχεση με τα άλλα μαθηματα)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: pd στις Απρίλιος 07, 2015, 09:49:12 πμ
τα παραδειγματα που δινει το ΥΠΕΠΘ αφορουν μεχρι το 4ο πεδιο ανα κατευθυνση για το 5ο? τι γινεται ?Στη θετικη δεν περιλαμβανονται οι σχολες πληροφορικης?
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: rataplan στις Απρίλιος 07, 2015, 10:11:36 πμ
Καλημέρα συνάδελφοι. Πως κρίνετε το νέο σύστημα για τους ΠΕ02;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: viti στις Απρίλιος 07, 2015, 10:31:20 πμ
Διατηροὐνται δηλ τα Μαθηματικά Γ.Π και η Βιολογία Γ.Π;Θα είναι μεγάλο πρόβλημα να διδάσκουμε σε τμήματα όπου άλλοι θα ενδιαφέρονται και άλλοι θα αδιαφορούν γιατί δεν θα εξετάζονται στα μαθήματα αυτά!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Απρίλιος 07, 2015, 11:12:44 πμ
τα παραδειγματα που δινει το ΥΠΕΠΘ αφορουν μεχρι το 4ο πεδιο ανα κατευθυνση για το 5ο? τι γινεται ?Στη θετικη δεν περιλαμβανονται οι σχολες πληροφορικης?

Η λογική τους είναι να χωρίσουν τις σχολές Πληροφορικής από οποιαδήποτε άλλη σχολή του 2ου-4ου σημερινού πεδίου και να τις ενώσουν με τις οικονομικές (!!!)
Έτσι, κανένας μαθητής δεν θα μπορεί να συνδυάσει Πληροφορική με Μαθηματικά, Πληροφορική με Αρχιτεκτονική, ακόμα και ΠΛηροφορική με Ηλεκτρολόγων Μηχανικών!!!
Αλλά θα μπορεί να συνδυάσει Πληροφορική με Νοσηλευτική ή Πληροφορική με Παιδαγωγικά, δηλαδή σχολές που είναι σίγουρο ότι θα τον ενδιαφέρουν
Άραγε, δεν ξέρουν ότι οι σχολές Πληροφορικής ανήκουν στις σχολές Θετικών επιστημών και τα γραφεία τους είναι δίπλα δίπλα στα πανεπιστήμια με μαθηματικό-φυσικό κτλ;
Προφανώς και το ξέρουν
Αλλά πρέπει να ζήσουν και άλλες ειδικότητες εις βάρος των μαθητών και ειδικά η πιο "αδικημένη" των τελευταίων 15 ετών
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MARKOS στις Απρίλιος 07, 2015, 01:02:21 μμ
Καλημέρα συνάδελφοι. Πως κρίνετε το νέο σύστημα για τους ΠΕ02;

Mάλλον τους αδικεί
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: vagos44 στις Απρίλιος 07, 2015, 01:36:03 μμ
Το επίσημο χαρτί του υπουργείου γράφει Ν. Γλώσσα και στις 3 κατευθυνσεις. Ξέρει κανεις αν εννοεί μόνο έκθεση ή έκθεση και λογοτεχνία μαζί?
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Απρίλιος 07, 2015, 03:28:18 μμ
Άραγε, δεν ξέρουν ότι οι σχολές Πληροφορικής ανήκουν στις σχολές Θετικών επιστημών και τα γραφεία τους είναι δίπλα δίπλα στα πανεπιστήμια με μαθηματικό-φυσικό κτλ;
Προφανώς και το ξέρουν
Αλλά πρέπει να ζήσουν και άλλες ειδικότητες εις βάρος των μαθητών και ειδικά η πιο "αδικημένη" των τελευταίων 15 ετών
ΑΕΠΠ (Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον): 2 κατευθύνσεις x 2-3 ώρες (λογικά) / κατεύθυνση = 4-6 ώρες εβδομαδιαίως / καθηγητή πληροφορικής
Χημεία: 1 κατεύθυνση x 2-3 ώρες (λογικά) = 2-3 ώρες εβδομαδιαίως / καθηγητή χημείας
Αυτά για ένα μικρό σχολείο. Για ένα μεγάλο και με δεδομένο ότι η Ομάδα Προσανατολισμού ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ λογικά θα μαζέψει πολύ κόσμο, πολλαπλασιάζουμε επί τον αριθμό των τμημάτων. Άρα, ένα καλό άθροισμα ωρών για τους πληροφορικάριους. Απλά μαθηματικά είναι.
Όσο για το "η πιο αδικημένη των τελευταίων 15 ετών αμφιβάλλει κανείς; ( Το αδικημένη, χωρίς εισαγωγικά παρακαλώ)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Touristakos στις Απρίλιος 07, 2015, 03:38:55 μμ
Καλημέρα συνάδελφοι. Πως κρίνετε το νέο σύστημα για τους ΠΕ02;
Κοιταξε γενικα οι ωρες των φιλολογικων ειναι αυξημενες και το νεο συστημα ειναι μια χαρα! Ομως σε σχεση με αυτο που θα ισχυε, 10 ωρες αρχαια κλπ εισαστε αδικημενοι!
Επισης μια προχειρη εκτιμηση για αλλες ειδικοτητες ειναι:
Οι οικονομολογοι ακουγονται ευνοιμενοι επιεδη η κατευθυνση λεγεται ετσι αλλα στην πραξη δεν ειναι τοσο ευνοημενοι μιας και μονο αοθ βλεπω (το αοδε που ειναι?) και το αοθ θα το κανουν μονο παιδια της κατευθυνσης.
Πληροφορικαριοι τρελα ευνοημενοι (λογικο λογω του οτι ειναι και αρκετοι) και φυσικα το μαθημα τους ειναι τετοιο που μπορει να χωρεσει σε ολα τα προγραμματα σπουδων, ακομη και να διωξει τη φυσικη σε σχολες πληροφορικης!
Μαθηματικοι! Σταθερη αξια οπως παντα. Βεβαια θα τους κακοφανουν που οι γιατροι δε θα ασχολουνται με μαθηματικα για πανελληνιες.
Χημικοι. Επιτελους κατα τη γνωμη μου ξαναμπαινει η χημεια στα βασικα μαθηματα της θετικης και στεκεται ανταξια πλαι στη φυσικη.
Βιολογοι, θεωρω τρελα ευνοημενοι μιας και το μαθημα γενικης ξεκλειδωνει τις ιατρικες και σαν ευκολο θα το επιλεγει ο κοσμος (οπως και παλια) ενω το οτι ενας που παει πολυτεχνειο και φυσικομαθηματικες σχολες πως θα κανει την εξειδικευμενη βιολογια κατευθυνσης μου φαινεται αδιανοητο προσωπικα.
Δε σχολιαζω για φυσικους λογω του οτι ανηκω εκει...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Απρίλιος 07, 2015, 03:47:56 μμ
Συμφωνώ και με τους δύο παραπάνω μόνο Touristako  η βιολογία γενικής θ' ανοίγει τα παραιατρικά ...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Απρίλιος 07, 2015, 03:49:13 μμ

Βιολογοι, θεωρω τρελα ευνοημενοι μιας και το μαθημα γενικης ξεκλειδωνει τις ιατρικες και σαν ευκολο θα το επιλεγει ο κοσμος (οπως και παλια)
Θέλω να πιστεύω ότι θα ξεκλειδώνει μόνο κάποιες σχολές ΤΕΙ και τίποτα παρισσότερο. Λογικά θα υπάρχει και κάποιος συντελεστής βαρύτητας ο οποίος θα κόβει οποιαδήποτε σκέψη για κάτι παραπάνω. Δε νομίζω λοιπόν ότι θα μπορεί να συγκριθεί με τη σημερινή βιολογία γενικής παιδείας, η οποία είναι απλά ένα μάθημα από τα έξι ή επτά ( και μάλιστα σχετικά εύκολο)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Απρίλιος 07, 2015, 03:52:28 μμ
Ακριβώς...από την άλλη δεν με ενοχλεί να διδαχθούν βιολογία κατεύθυνσης οι θετικών ανεξάρτητα αν θα την εξετασθούν πανελλαδικώς ή όχι!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Απρίλιος 07, 2015, 03:56:10 μμ
Αnixia, αναφέρεσαι στη θετική προφανώς
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Απρίλιος 07, 2015, 03:57:10 μμ
Αnixia, αναφέρεσαι στη θετική προφανώς
Συγνώμη, τώρα προσεξα ότι αναφέρεσαι στη θετική
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Touristakos στις Απρίλιος 07, 2015, 03:58:08 μμ
Ακριβώς...από την άλλη δεν με ενοχλεί να διδαχθούν βιολογία κατεύθυνσης ανεξάρτητα αν θα την εξετασθούν πανελλαδικώς ή όχι!
Για μενα ισχυει το ευθυ αλλα οχι το αντιστροφο! Θεωρω οτι οπωσδηποτε πρεπει να διδαχθουν μαθηματικα οι των ιατρικων (ισως το πενταωρο βεβαια να ειναι αρκετο), και ας μη τα δινουν πανελληνιες, ενω το αντιθετο ειναι περιττο,  παντα δεδομενο οτι εχουν μαθει σε αρκετες ταξεις βιολογια και φυσικα διατηρηθηκε η βιολογια γενικης (και πολυ σωστα φυσικα). Δηλαδη για του χρονου θα υπαρχουν ολα τα γενικης που εχουμε και φετος? Και λογικα η υλη θα ειναι παρομοια ε, σωστα?
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Απρίλιος 07, 2015, 04:01:51 μμ
Touristako, το 5ωρο στα μαθηματικά είναι δική σου εκτίμηση ή γράφτηκε πουθενά; Γιατί με 15 ώρες για 5 μαθήματα, το βλέπω λίγο δύσκολο για 5ωρο. 4ωρο ... ίσως
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Touristakos στις Απρίλιος 07, 2015, 04:04:10 μμ
Touristako, το 5ωρο στα μαθηματικά είναι δική σου εκτίμηση ή γράφτηκε πουθενά; Γιατί με 15 ώρες για 5 μαθήματα, το βλέπω λίγο δύσκολο για 5ωρο. 4ωρο ... ίσως
Ειδα σε ενα αρθρο και μου φανηκε πολυ λογικο για θετικη οι εξης ωρες: 5 μαθηματικα, 3 φυσικη, 3 χημεια για να καλυφθει και η υλη της β που ξυλωθηκε περσι και απο 2 ωρες βιολογια και αεππ. Μιας και λενε δε θα αλλαξουν συγγραματα. Οποτε με αυτο το σκεπτικο το ειπα και το θεωρω και λογικο. Και οι παραπανω ωρες βγαζουν και αθροισμα 15!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Απρίλιος 07, 2015, 04:11:10 μμ
Δε μου φαίνεται όμως λογικό σε κάποιες σχολές( ιατρικές) το κύριο μαθημα να είναι 2 ώρες και σε κάποιες άλλες ( πχ μαθηματικό) να είναι 5. Άσε που έτσι, με 8 ώρες( φυσ+χημ+ βιολ) + γλώσσα ( λογικά 2 ώρες) θα τελειώνεις με την κατεύθυνση
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Απρίλιος 07, 2015, 04:13:00 μμ
Πάντως για τη χημεία, σε συνδυασμό με την περσινή ανυπαρξία κατεύθυνσης, μου φαίνονται λογικές οι 3 ώρες
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: greedo στις Απρίλιος 07, 2015, 04:22:34 μμ
Για τα ΕΠΑΛ ακούστηκε κάτι?
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: kostasMath στις Απρίλιος 07, 2015, 04:27:36 μμ
Δε μου φαίνεται όμως λογικό σε κάποιες σχολές( ιατρικές) το κύριο μαθημα να είναι 2 ώρες και σε κάποιες άλλες ( πχ μαθηματικό) να είναι 5. Άσε που έτσι, με 8 ώρες( φυσ+χημ+ βιολ) + γλώσσα ( λογικά 2 ώρες) θα τελειώνεις με την κατεύθυνση
Το κακό έγινε με τα μαθηματικά και στοιχεία στατιστικής  κατεύθυνσης  για τα παιδαγωγικά τώρα θα πηγαίνουν από θεωρητική  με 2 ώρες μαθηματικά γενικής αντί 8!Οι μαθητές θα παρακολουθούν υποχρεωτικά και τα 5 μαθήματα… Η υλη των μαθηματικών δεν μπορεί να βγει σε λιγότερες ώρες,  5-3-2-2 ήταν και φέτος  τι στο καλό  δεν φτάνουν 2 ώρες για το νέο μάθημα που κατάφερε τελικά να μπει σε δυο κατευθύνσεις… μια επιπλέον ώρα χρειάζεται η χημεία για να καλυφτούν τα κενά της δευτέρας.

η γλωσσά είναι γενικής το ΑΕΠΠ  ανήκει στις κατευθύνσεις…
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Απρίλιος 07, 2015, 04:39:39 μμ
Η αλήθεια είναι ότι και πριν, οι ώρες κάπως έτσι ήταν, για τα βασικά μαθήματα. Όσο για τη μία ώρα επιπλέον χημεία, δεν καλύπτει την ύλη της δευτέρας αλλά τουλάχιστον κάτι μπαλώνει.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: vagos44 στις Απρίλιος 07, 2015, 05:41:20 μμ
Η αλήθεια είναι ότι και πριν, οι ώρες κάπως έτσι ήταν, για τα βασικά μαθήματα. Όσο για τη μία ώρα επιπλέον χημεία, δεν καλύπτει την ύλη της δευτέρας αλλά τουλάχιστον κάτι μπαλώνει.

Ας ελπίσουμε ότι από την Χημεία Κατεύθυνσης Β λυκείου που ξυλώθηκε, θα μπει στην Γ μόνο το 3ο (όχι απαραίτητα όλο) και το 4ο κεφαλαίο, οπότε έτσι με μια έξτρα ώρα θα βγαίνει η ύλη.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Απρίλιος 07, 2015, 06:07:30 μμ
Χωρίς καθόλου θερμοχημεία; Στοιχειώδεις γνώσεις ΔΗ ίσως; Λίγο δύσκολο. Και από οξειδοαναγωγή; Μόνο στην οργανική; Κάποιες βασικές γνώσεις έστω;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: tsixlas στις Απρίλιος 07, 2015, 07:02:36 μμ
Τι αρλούμπες είναι αυτές; Που θα τα χρειαστεί αυτά ένας μαθητής τον 21ο αιώνα;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: constans στις Απρίλιος 07, 2015, 07:09:42 μμ
Και τι θα χρειαστεί ο μαθητής στον 21ο αιώνα,μόνο χρήση tablet  και greeklish;
Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα πια. Λογικό είναι να είναι χρήσιμα κι αυτά τα κεφάλαια.Πως θα σταθούν τα παιδιά στα πρώτα έτη των αντίστοιχων σχολών;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Ρεγγίνα Φιλίππου στις Απρίλιος 07, 2015, 07:12:46 μμ
Και τι θα χρειαστεί ο μαθητής στον 21ο αιώνα,μόνο χρήση tablet  και greeklish;
Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα πια. Λογικό είναι να είναι χρήσιμα κι αυτά τα κεφάλαια.Πως θα σταθούν τα παιδιά στα πρώτα έτη των αντίστοιχων σχολών;
Ακριβώς . Συμφωνώ απόλυτα.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: tsixlas στις Απρίλιος 07, 2015, 07:13:03 μμ
Ε, ναι....... Μαθαίνει οτι με λίγο νερό και ξυδάκι θα διώξει τα άλατα από το ποτήρι.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MARKOS στις Απρίλιος 07, 2015, 07:13:35 μμ
Mια προχειρότητα και πάλι. Δυστυχώς!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Ρεγγίνα Φιλίππου στις Απρίλιος 07, 2015, 07:15:12 μμ
Ε, ναι....... Μαθαίνει οτι με λίγο νερό και ξυδάκι θα διώξει τα άλατα από το ποτήρι.
Είσαι εριστικός.Όλα χρειάζονται.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: stave στις Απρίλιος 07, 2015, 07:32:28 μμ
Tο σύστημα είναι μεταβατικό -θα ισχύσει τουλάχιστον για δύο χρόνια- προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες και οι ελλείψεις του πρόσφατα νομοθετημένου συστήματος που προέβλεπε το «Νέο Λύκειο». Επομένως δε θα μπορούσε να περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές σε αυτή τη φάση ούτε να είχε ριζικές ανατροπές γιατί έτσι θα αιφνιδιάζονταν οι μαθητές και οι καθηγητές στον προγραμματισμό τους. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε μηδενισμό των υφιστάμενων δεδομένων. Οι αναπροσαρμογές προφανώς θα γίνουν σταδιακά και τότε θα μπορούμε να κρίνουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια τις προθέσεις του υπουργείου.

Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MARKOS στις Απρίλιος 07, 2015, 07:40:26 μμ
Ναι, αλλά και το να αλλάζεις κάθε φορα το συστημα με αλλάγες του ποδαριού δεν είναι σωστό, όταν μαλιστα μιλάνε για μη αιφνιδιασμό!!
Κανεις μια μελέτη, συζητάς και αποφασιζεις επιτέλους ένα συστημα που θα ισχύσει μετα από 2,3,4 χρονια και αφηνεις ,ωστόσο, το παλιο να "τρεχει"...
Αλλά από πυροτεχνήματα και "αλλα" για να στρεψουν την προσοχή του κοσμου αλλού είναι μανούλες (ολοι οι πολιτικοι)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: kostasMath στις Απρίλιος 07, 2015, 08:38:02 μμ
Tο σύστημα είναι μεταβατικό -θα ισχύσει τουλάχιστον για δύο χρόνια-
Το πολύ 2 χρόνια  είναι το σωστό, ;)
η ανακοίνωση γράφει βέβαια μόνο για το 2015-16
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: fiore στις Απρίλιος 07, 2015, 09:13:58 μμ
Για τα ΕΠΑΛ ακούστηκε κάτι?

απ'ότι έμαθα θα δώσουν σε λίγο διάστημα ενδεχομένως κάποιες διευκρινήσεις και για επαλ περιμενουν απάντηση από ΙΕΠ. Αν αυτό πάρει χρόνο πολύ θα γίνει εφαρμογή των μαθημάτων με το νόμο που έχει ψηφιστεί ήδη για τους νέους τομείς.

Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ΠΕ0404 στις Απρίλιος 07, 2015, 09:30:53 μμ
12 απαντήσεις σε απορίες για το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/12-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%B9#ixzz3WeFY7zzW


Στέκομαι σε ένα σημείο:

"Πράγματι με τα όσα ανακοινώθηκαν χθες διαπιστώνουμε ότι εκτός από τους μαθητές της Θετικής και οι μαθητές της Θεωρητικής και της Οικονομίας και Πληροφορικής μπορούν να επιλέξουν τμήματα του 3ου πεδίου με μειωμένα όμως μόρια γεγονός που θα τους οδηγεί σε χαμηλόβαθμα τμήματα των ΑΕΙ και σε ΤΕΙ. "

Τα ΑΕΙ του 3ου πεδίου θα είναι πάνω- κάτω: Βιολογίας, Βιοχημείας - Βιοτεχνολογίας, Ιατρικής, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής, Μοριακής Βιολογίας, Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής. Διαιτολογίας.

Τα πιο χαμηλόβαθμα ΑΕΙ από αυτά είναι οι Νοσηλευτικές ΑΕΙ (περίπου 16400 μόρια), Βιολογικών εφαρμογών και τεχνολογιών (16600), Βιοχημείας (16700), Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής (17200). Ποιος φοιτητής εκτός "Θετικής" μπορεί να παρακολουθήσει και να κατανοήσει τη διδασκαλία στα τμήματα αυτά;;; Για να μη σχολιάσω την πρόσβαση στα τει του 3ου πεδίου - λες και είναι οι πανεύκολες σχολές, που όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν!! Πχ Ιατρικά εργαστήρια που είναι ένα μινι Χημικό - Βιολογικό , ΤΕΙ Οπτικής κι οπτομετρίας (απαιτεί καλή γνώση φυσικής), Ραδιολογίας - Ακτινολογίας, Διατροφολογίας και άλλα. Αν μη τι άλλο, έτσι υποτιμάται το επίπεδο σπουδών των συγκεκριμένων σχολών. Θα μπορούσε ποτέ μαθητής θετικής με επιλογή Ιστορίας γενικής να περνάει φιλολογίες και ιστορικό; Ίσως έπρεπε να προσδιορίσουν συγκεκριμένη επιλογή για όσους από την 1η ομάδα πάρουν βιολογία γενικής, πχ ότι μπορούν να δηλώσουν μόνο λογοθεραπεία. Δηλαδή με λίγη μικροβιολογία, λίγη οικολογία κι ελάχιστη εξέλιξη (ύλη βιολογίας γενικής) κρίνονται άξιοι εισαγωγής σε τέτοιες σχολές, χωρίς γνώσεις φυσικής - χημείας;Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Απρίλιος 07, 2015, 09:49:09 μμ
Πέρα από αυτό, είναι τραγικό να μιλάς για επιλογές των μαθητών όταν ουσιαστικά τους προσφέρεις μόνο τα παιδαγωγικά (20 σχολές) και μερικά χαμηλόβαθμα ΤΕΙ Υγείας που ακόμα και τώρα τα δηλώνουν ελάχιστοι μαθητές άλλων κατευθύνσεων
Αυτό είναι η διεύρυνση των επιλογών κύριε Κουράκη;
Επειδή είστε γιατρός, δίνετε σημασία σε ένα πεδίο που ανέκαθεν ήταν κλειστό και αφήνετε 100άδες θετικές και τεχνολογικές σπουδές χωρίς πρόσβαση από την κατεύθυνση της Πληροφορικής;
Για ποια συμφέροντα;
Ποιος υποψήφιος οικονομικών-πληροφορικής ή νομικής θα είχε κατά νου να δηλώσει τα ΤΕΙ νοσηλευτικής;;;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: killbill στις Απρίλιος 07, 2015, 10:37:55 μμ
Σύμφωνα με αυτα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο εδώ (http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2015/15_04_06_dt_sist_eisagi.pdf), δεν έχω καταλάβει κάτι:

Αναφέρει (σελίδα 3) ότι τα διδασκόμενα μαθήματα της ομάδας προσανατολισμού θετικών σπουδών είναι:
Μαθηματικά
Φυσική
Χημεία
Βιολογία
ΑΕΠΠ
και όσον αφορά στα πεδία που αυτός έχει πρόσβαση (σελίδα 5) λέει ότι θα εξεταστεί σε:
Γλώσσα
Φυσική
Χημεία
Μαθηματικά ή Βιολογία ή Ιστορία Γενικής
Άρα το ΑΕΠΠ που διδάσκεται κολλάει;

Με το ίδιο σκεπτικό με πριν, η Κοινωνιολογία που διδάσκονται όσοι είναι ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών σπουδών ή Οικονομίας & Πληροφορικής, που κολλάει αφού δεν εξετάζεται Πανελλαδικά;

Δηλαδή έχουμε μαθήματα κατεύθυνσης που ομως δεν δίνονται Πανελλαδικά; ή εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: knkn στις Απρίλιος 07, 2015, 10:54:15 μμ
Νομίζω σωστά έχεις καταλάβει. 
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Απρίλιος 07, 2015, 10:54:15 μμ
Ικανοποιητική κατανομή των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων και των σχολών δεν μπορεί να γίνει με 2 ή 3 κατευθύνσεις.
Ειδικά με 2 κατευθύνσεις είναι το σύστημα μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω στο 1980 όπου στις Πανελλήνιες τότε εξετάσεις υπάρχουν δύο κύκλοι:

Παράθεση
Τα Ακαδημαϊκά έτη 1980 - 81, 1981 -   82 και 1982 - 83 οι εξετάσεις αλλάζουν εντελώς μορφή και ονομάζονται Πανελλήνιες Εξετάσεις Τύπου Α' και Τύπου Β' με βάσει το Νόμο 1035/1980. [Τύπου Α' (Φιλολογικός, Νομικός, Θεολογικός),Τύπου Β' (Φυσικομαθηματικός, Πολυτεχνικός, Ιατρικός.)
Έλειπε η Πληροφορική τότε που ήταν κρυμμένη σε τμήματα Φυσικής-Μαθηματικών-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: gvasilis στις Απρίλιος 07, 2015, 11:26:19 μμ
Το 3ο πεδίο δεν ειναι υγειας. Ειναι υγειας και ζωής, οπως ειναι σε ολο τον κοσμο. Αρα δεν αφορα μονο την ιατρικη και τα παραιατρικά. Δεν ειναι μονο ο ανθρωπος ζωντανός! Υπάρχουν και άλλες σχολές.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: eleni2008 στις Απρίλιος 07, 2015, 11:37:20 μμ
Αν έχω καταλάβει καλά για την κατευθυνση Οικονομίας-Πληροφορικής θα είναι υποχρεωτικά 3 μαθήματα αλλά όχι το ΑΟΘ; Και θα το παίρνουν μόνο όσοι θέλουν οικονομικές σχολές; Δηλαδή από την κατευθυνση μας θα κάνουν όλα τα παιδιά πληροφορική και μαθηματικά αλλά όχι οικονομικά; Άρα το μάθημα μας παραμένει επιλογής όπως και τώρα αλλά μας καταργούν τελείως το ΑΟΔΕ, που πριν το έκαναν όλα τα παιδιά της τεχνολογικής. Τώρα θα έχουμε μόνο ένα μάθημα και αυτό επιλογής.. Τέλεια..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: actor στις Απρίλιος 07, 2015, 11:48:31 μμ
Συμφωνώ απόλυτα. Νομίζω το σύστημα είναι ένα βατερλώ για εμάς τους οικονομολόγους. Λίγοι μαθητές θα επιλέξουν τις οικονομικές σχολές και ο παραγκωνισμός δυστυχώς βασιλεύει. Τελικά αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι πρέπει να "σφάζονται" πότε με ένα εξεταστικό σύστημα κάποιες ειδικότητες και πότε με ένα άλλο σύστημα άλλες ειδικότητες. Τι στο καλό γίνεται ; όποια ειδικότητα "σπρώξει¨κερδίζει ; και για να μη λέω μόνο για εμένα ως ΠΕ09, οι ΠΕ10 και ΠΕ13 τι θα κάνουν στην Γ λυκείου ;
Πάντως και άλλοι συνάδελφοι οικονομολόγοι εάν είναι στο φόρουμ ας δώσουν και αυτοί ένα κλίμα, πώς το εκλαμβάνουν και αυτοί αυτό το νέο σύστημα....
Τι να πώ ; ο καθένας μας έχει να πει για την ειδικότητα του....(ας είναι ενωμένος ο κλάδος και όλα τ'άλλα .....χιούμορ προσπαθώ να κάνω)

Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: eleni2008 στις Απρίλιος 08, 2015, 12:08:31 πμ
Μα είναι δυνατόν η κατευθυνση να λέγεται Οικονομίας - πληροφορικής και να μη διδάσκεται η Οικονομία; Ας την πουν κατευθυνση πληροφορικής να μην κοροιδευόμαστε. Αφού όσοι την επιλέξουν είτε πάνε για παιδαγωγικά, είτε για παραϊατρικά είτε για οικονομικά, πληροφορική θα κάνουν.. η οποία υπάρχει και σε άλλη κατεύθυνση. Αφού κατάργησαν το ΑΟΔΕ ας άφηναν έστω υποχρεωτικό 3ο μάθημα το ΑΟΘ και να έδιναν την πληροφορική ως επιλογής για όσους θέλουν σχολές πληροφορικής. Επίσης απότι διάβασα κανείς από άλλη κατεύθυνση δε μπορεί να δηλώσει οικονομικά, ενώ μέχρι τώρα με μαθηματικά γενικής και ΑΟΘ έμπαινες.. Τώρα μένει μόνο να βγάλουν το ΑΟΘ και από υποχρεωτικό για τις στρατιωτικές σχολές!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: gvardal στις Απρίλιος 08, 2015, 12:22:59 πμ
Αν έχω καταλάβει καλά για την κατευθυνση Οικονομίας-Πληροφορικής θα είναι υποχρεωτικά 3 μαθήματα αλλά όχι το ΑΟΘ;

Εγώ καταλαβαίνω ότι θα το διδάσκονται όλοι όσοι παίρνουν κατεύθυνση οικονομίας-πληροφορικής και θα το δίνουν πανελλαδικά ως 4ο μάθημα όσοι από αυτούς θέλουν σχολές οικονομικών ή πληροφορικής. Επίσης καταλαβαίνω ότι θα μπορούν να το διαλέξουν ως 5ο μάθημα οι υποψήφιοι από τις δύο άλλες κατευθύνσεις για να τους ξεκλειδώσει τις ίδιες σχολές.

Πάντως και άλλοι συνάδελφοι οικονομολόγοι εάν είναι στο φόρουμ ας δώσουν και αυτοί ένα κλίμα, πώς το εκλαμβάνουν και αυτοί αυτό το νέο σύστημα....

Θα εξαρτηθεί από το πόσοι θα επιλέξουν την κατεύθυνση. Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι θα μπορεί να συγκριθεί σε δημοφιλία με την Τεχνολογική που είχε το ΑΟΔΕ 2ωρο και ένα μεγάλο μέρος επέλεγε και ΑΟΘ.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: actor στις Απρίλιος 08, 2015, 12:37:44 πμ
Πολύ σωστά τα λένε και η eleni2008 αλλά και ο svouras. Έτσι είναι ακριβώς eleni2008, πρόκειται προς το παρόν για μεγάλη ήττα. Είναι δυνατόν αυτό με το ΑΕΠΠ, χωρίς να έχω κάτι με τους συναδέλφους, αλλά δεν θα έπρεπε να μας μπλέξουν έτσι. ΤΡΑΓΩΔΙΑ και θα το καταπιούμε και αυτό....Να βγούν ορισμένες ανακοινώσεις απο ενώσεις οικονομολόγων αλλιώς ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΣ !!!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: eleni2008 στις Απρίλιος 08, 2015, 01:19:35 πμ
Επίσης καταλαβαίνω ότι θα μπορούν να το διαλέξουν ως 5ο μάθημα οι υποψήφιοι από τις δύο άλλες κατευθύνσεις για να τους ξεκλειδώσει τις ίδιες σχολές.
Μακάρι ναναι έτσι.. Έχεις κάποιο link για να διαβάσω σχετικά; Κάπου διάβασα πως δεν θα είναι εφικτό..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: kostasMath στις Απρίλιος 08, 2015, 08:02:05 πμ

Άρα το ΑΕΠΠ που διδάσκεται κολλάει;

Δηλαδή έχουμε μαθήματα κατεύθυνσης που ομως δεν δίνονται Πανελλαδικά; ή εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι;
Το έκαναν για να ικανοποιήσουν συμφέροντα!
Αν το διδάσκονται όλοι υποχρεωτικά θα υπάρχουν θέσεις εργασίας… Έτσι θα  έχουν την ευκαιρία να αποφασίσουν οι μαθητές για να εξεταστούν πανελλαδικά αργότερα, Φεβρουάριο – Μάιο και όχι από Σεπτέμβριο να γνωρίσουν πρώτα το αντικείμενο.
Τουλάχιστον τώρα θα διδάσκονται όλοι οι μαθητές τα βασικά μαθήματα δεν έχει σημασία  ο τρόπος που θα εξετάζονται.  Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μεγάλους βαθμούς στο απολυτήριο γιατί σε περίπτωση ισοβαθμίας θα μετρήσει ο βαθμός! Το 9,5 για την προαγωγή  δεν ψηφίστηκε ακόμη υπήρξαν αντιδράσεις (http://www.opengov.gr/ypepth/?p=2331#comments ) άλλωστε είναι μόνο για Α και Β λυκείου . Δεν συμπεριέλαβαν την Γ  λυκείου άρα θα πρέπει να γράψουν 8 -10 σε κάθε μάθημα ξεχωριστά! Άσχετα με τον τρόπο εξέτασης δεν πρέπει να παίρνουν απολυτήριο με 1,2,3,4,5…
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: vagos44 στις Απρίλιος 08, 2015, 08:11:30 πμ
Χωρίς καθόλου θερμοχημεία; Στοιχειώδεις γνώσεις ΔΗ ίσως; Λίγο δύσκολο. Και από οξειδοαναγωγή; Μόνο στην οργανική; Κάποιες βασικές γνώσεις έστω;

Οταν έγραψα οτι καλό θα ήταν να προστεθεί στην ύλη της Γ το 3 και 4 κεφάλαιο απο τη Β, το έγραφα με την υπόθεση οτι η Χημεία από 2 ώρες θα γίνει 3 ώρες. Φυσικα οι μαθητες χρειάζονται θερμοχημεία και λίγο περισσότερο οξειδοαναγωγη για να μη χάσουν τη μπάλα στο πανεπιστήμιο αλλα τοτε θα πρέπει η Χημεία να γίνει 4ωρο, κάτι που το θεωρώ δύσκολο έως αδύνατο.

Όσο για την οικονομία, όλοι οι μαθητές στο φροντιστήριο που δουλεύω, οι οποίοι θα πάνε στον προσανατολισμό πληροφορικής-οικονομιας μου ειπαν οτι θα πάρουν σίγουρα ΑΟΘ για 4ο μάθημα. Πιστεύω οτι έτσι θα κάνουν οι περισσότεροι μαθητες σε αυτόν τον προσανατολισμό.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Απρίλιος 08, 2015, 09:56:15 πμ
Οταν έγραψα οτι καλό θα ήταν να προστεθεί στην ύλη της Γ το 3 και 4 κεφάλαιο απο τη Β, το έγραφα με την υπόθεση οτι η Χημεία από 2 ώρες θα γίνει 3 ώρες. Φυσικα οι μαθητες χρειάζονται θερμοχημεία και λίγο περισσότερο οξειδοαναγωγη για να μη χάσουν τη μπάλα στο πανεπιστήμιο αλλα τοτε θα πρέπει η Χημεία να γίνει 4ωρο, κάτι που το θεωρώ δύσκολο έως αδύνατο.

Όσο για την οικονομία, όλοι οι μαθητές στο φροντιστήριο που δουλεύω, οι οποίοι θα πάνε στον προσανατολισμό πληροφορικής-οικονομιας μου ειπαν οτι θα πάρουν σίγουρα ΑΟΘ για 4ο μάθημα. Πιστεύω οτι έτσι θα κάνουν οι περισσότεροι μαθητες σε αυτόν τον προσανατολισμό.
Συμφωνώ και μάλιστα ,οι πιο πολλοί μαθητές εκεί θα οδεύουν,οικονομικο-πληροφορική κατεύθυνση, ,εκτός από αυτούς που συγκεκριμένα θέλουν μηχανιλίκι και ιατρικά ,νομικές και φιλολογίες,ως πρώτο στόχο!!!!!!!!!!!!!!!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Απρίλιος 08, 2015, 10:04:54 πμ
Οταν έγραψα οτι καλό θα ήταν να προστεθεί στην ύλη της Γ το 3 και 4 κεφάλαιο απο τη Β, το έγραφα με την υπόθεση οτι η Χημεία από 2 ώρες θα γίνει 3 ώρες. Φυσικα οι μαθητες χρειάζονται θερμοχημεία και λίγο περισσότερο οξειδοαναγωγη για να μη χάσουν τη μπάλα στο πανεπιστήμιο αλλα τοτε θα πρέπει η Χημεία να γίνει 4ωρο, κάτι που το θεωρώ δύσκολο έως αδύνατο.

Όσο για την οικονομία, όλοι οι μαθητές στο φροντιστήριο που δουλεύω, οι οποίοι θα πάνε στον προσανατολισμό πληροφορικής-οικονομιας μου ειπαν οτι θα πάρουν σίγουρα ΑΟΘ για 4ο μάθημα. Πιστεύω οτι έτσι θα κάνουν οι περισσότεροι μαθητες σε αυτόν τον προσανατολισμό.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Απρίλιος 08, 2015, 10:13:21 πμ
Οταν έγραψα οτι καλό θα ήταν να προστεθεί στην ύλη της Γ το 3 και 4 κεφάλαιο απο τη Β, το έγραφα με την υπόθεση οτι η Χημεία από 2 ώρες θα γίνει 3 ώρες. Φυσικα οι μαθητες χρειάζονται θερμοχημεία και λίγο περισσότερο οξειδοαναγωγη για να μη χάσουν τη μπάλα στο πανεπιστήμιο αλλα τοτε θα πρέπει η Χημεία να γίνει 4ωρο, κάτι που το θεωρώ δύσκολο έως αδύνατο.

Δε διαφωνούμε σε κάτι, απλά πιστεύω ότι θα είναι λογικό να μπουν κάποιες, απλές έστω, γνώσεις ΔΗ για τη χημική και την ιοντική ισορροπία καθώς και λίγη οξειδοαναγωγή για την οργανική. Κι εγώ θεωρώ το 3ωρο λογικό
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: mat στις Απρίλιος 08, 2015, 10:33:46 πμ
Συμφωνώ απόλυτα. Νομίζω το σύστημα είναι ένα βατερλώ για εμάς τους οικονομολόγους. Λίγοι μαθητές θα επιλέξουν τις οικονομικές σχολές και ο παραγκωνισμός δυστυχώς βασιλεύει. Τελικά αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι πρέπει να "σφάζονται" πότε με ένα εξεταστικό σύστημα κάποιες ειδικότητες και πότε με ένα άλλο σύστημα άλλες ειδικότητες. Τι στο καλό γίνεται ; όποια ειδικότητα "σπρώξει¨κερδίζει ; και για να μη λέω μόνο για εμένα ως ΠΕ09, οι ΠΕ10 και ΠΕ13 τι θα κάνουν στην Γ λυκείου ;
Πάντως και άλλοι συνάδελφοι οικονομολόγοι εάν είναι στο φόρουμ ας δώσουν και αυτοί ένα κλίμα, πώς το εκλαμβάνουν και αυτοί αυτό το νέο σύστημα....
Τι να πώ ; ο καθένας μας έχει να πει για την ειδικότητα του....(ας είναι ενωμένος ο κλάδος και όλα τ'άλλα .....χιούμορ προσπαθώ να κάνω)
Aρχικά πρέπει να ομολογήσω ότι πίστεψα πως δεν έθιγε τους οικονομολόγους το νέο σύστημα αλλά, με μια δεύτερη προσεκτική ματιά βλέπω ότι πράγματι και για τους ΠΕ09 τα πράγματα είναι τραγικά. Στην περίπτωση των οικονομολόγων βάφτισε μια κατεύθυνση: Οικονομίας και Πληροφορικής και στην ουσία πρόκειται για καθαρά κατεύθυνση Πληροφορικής, από τη στιγμή που η ΑΟΘ είναι το τέταρτο μάθημα που επιλέγοντας το ο μαθητής τότε μπορεί να μπει στις οικονομικές σχολές. Αντίθετα αν πάρει Ιστορία μπορεί να μπει στις Παιδαγωγικές...Από την άλλη στους Κοινωνιολόγους πέταξε το κοκαλάκι της Κοινωνιολογίας σε δύο κατευθύνσεις έτσι για να μην τους πετάξει τελείως από την Γ Λυκείου. Δεν καταλαβαίνω δε γιατί δεν άφησε το μάθημα τουλάχιστον ως γενικής παιδείας όπως ήταν μέχρι σήμερα. Αντίθετα για τους πληροφορικούς έφτιαξε όχι μόνο ξεχωριστή κατεύθυνση αλλά άφησε και το μάθημα τους ως γενικής παιδείας 2 ώρες στην Γ Λυκείου.
"Αριστεροί" στην κυβέρνηση αλλά για τις Κοινωνικές Επιστήμες υιοθετούν χειρότερη στάση από ότι οι προηγούμενες "δεξιές" κυβερνήσεις....Τέλος μας έμαθαν ότι έχουν αλλάξει και τα επιστημονικά δεδομένα, διότι για να σπουδάσει κανείς Ανθρωπιστικές Επιστήμες είναι προαπαιτούμενο να γνωρίζει Πληροφορική και Μαθηματικά....
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: marinadim στις Απρίλιος 08, 2015, 10:45:41 πμ
Mat, θα ξαναρωτησω γιατί μάλλον κάτι δεν κατάλαβα καλά: τι θα περιλαμβάνουν αυτές οι 17 ώρες γενικής παιδείας δεν έχει ανακοινωθεί, έτσι; Επομένως πώς ξέρουμε ότι πχ η πληροφορική παραμένει και στη γενική παιδεία; Υπάρχουν σχετικές διαρροές;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: knkn στις Απρίλιος 08, 2015, 11:02:08 πμ
1. Σωστή αλλαγή που δεν έχει πρόσβαση στις οικονομικές σχολές η πρώην θεωρητική κατεύθυνση.
2. Ξέρουμε την κατανομή των 15 ωρών στα 5 μαθήματα ;  Τα μαθηματικά κατεύθυνσης θα μείνει 5ωρο ;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Landau στις Απρίλιος 08, 2015, 11:32:34 πμ
Σε προηγούμενο σχόλιο:
Κανονικά θα έπρεπε να είναι προαπαιτούμενο για οποιαδήποτε σχολή το μάθημα των μαθηματικών (είτε κατεύθυνσης, είτε γ.π., ανάλογα τον τομέα), όπως γίνεται και αλλού.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: knkn στις Απρίλιος 08, 2015, 11:55:44 πμ
Σε προηγούμενο σχόλιο:
Κανονικά θα έπρεπε να είναι προαπαιτούμενο για οποιαδήποτε σχολή το μάθημα των μαθηματικών (είτε κατεύθυνσης, είτε γ.π., ανάλογα τον τομέα), όπως γίνεται και αλλού.

Ε , ναι .   :)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sliver στις Απρίλιος 08, 2015, 12:09:02 μμ
Τέλος μας έμαθαν ότι έχουν αλλάξει και τα επιστημονικά δεδομένα, διότι για να σπουδάσει κανείς Ανθρωπιστικές Επιστήμες είναι προαπαιτούμενο να γνωρίζει Πληροφορική και Μαθηματικά....

καλα δεν νομιζω καποιος που θελει να σπουδασει Ανθρωπιστικες Επιστημες να επιλεξει την Ομαδα Οικονομιας και Πληροφορικης αφου γι'αυτον υπαρχει η Ομαδα Ανθρωπιστικων Σπουδων με περισσοτερες επιλογες και πιο προσιτα μαθηματα για την επιστημη του.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: viti στις Απρίλιος 08, 2015, 12:31:18 μμ
Το νέο εξεταστικό -που θ΄αλλάξει ξανά ,κι αν έχουμε άλλη κυβέρνηση ίσως ξαναλλάξει-είναι ξεχειλωμένο.Μόλις ο κουρνιαχτός (της μάχης των ειδικοτήτων)κατακάτσει,ένα βασικότατο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουμε (το οποίο δεν πολυσυζητιέται τώρα):η διδασκαλία των μαθημάτων στη γ΄λυκείου θα είναι λουνα παρκ. Δηλ θα διδάσκουμε τα εν δυνάμει πανελλαδικώς εξεταζόμενα με το 1/3 του ακροατηρίου να ενδιαφέρεται και τους υπόλοιπους ,στην καλύτερη, να αδιαφορούν παντελώς έχοντας τη μόνιμη επωδό<<μα δεν το δίνουμε (το μάθημα)πανελλαδικώς!!>>.Το προτεινόμενο του Αρβανιτόπουλου είχε ατέλειες και στεγανά.Όμως:τα 20 ωρα του κάθε προσανατολισμού θα ήταν μάθημα σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα αντικείμενα,άρα και εμείς ως επιστήμονες θα ξετυλίγαμε τις δυνατότητές μας σε ευήκοο ακροατήριο και οι μαθητές θα έδειχναν ένα κάποιο ενδιαφέρον μιας και πάντα τα παιδιά στην κατεύθυνση περιορίζουν τη χαλαρότητα και την αδιαφορία.Και όλα αυτά τα δηλώνω επειδή και αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει στη λογική του εξετασιοκεντρικού συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια(το απορρίπτει όμως όταν πρόκειται για διορισμούς στο δημόσιο) και της θέσπισης της γ΄λυκείου ως προπαρασκευαστικής τάξης πριν το πανεπιστήμιο(ικανοποιώντας τις βουλές της ιδιωτικής παραπαιδείας).Πολύ φοβάμαι ότι  το εκπαιδευτικό έργο θα απαξιωθεί ακόμη περισσότερο στο λύκειο και όλα αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας ως εκπαιδευτικοί(αλήθεια, αποσύρθηκε/ακυρώθηκε ο νόμος περί αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου;)   
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Landau στις Απρίλιος 08, 2015, 12:41:22 μμ
Βασικά.. το ποια μαθήματα θα εξετάζονται πανελλαδικά και ποια όχι, τους μεν μαθητές ενδιαφέρει καθαρά να είναι εύκολα και λίγα, τους δε εκπαιδευτικούς να έχουν περισσότερα μαθήματα στη δική τους ειδικότητα (για ευνόητους λόγους), αδιαφορώντας τις περισσότερες φορές για το αν χρειάζονται ή όχι.
Βλέπετε κανέναν μαθητή 3ης λυκείου (και μικρότερων τάξεων πια) να παρακολουθεί σοβαρά στο σχολείο; Μετά τις διακοπές του Πάσχα, οι μόνοι που θα είναι στις τάξεις, είναι όσοι έχουν πολλές απουσίες ήδη.
Όλες αυτές οι στρεβλώσεις θα μπορούν να εξοβελιστούν μόνο με μία πραγματική αποσύνδεση λυκείου και εισαγωγικών εξετάσεων στην τριτοβάθμια. Μέχρι τότε θα είμαστε θεατές φαρσοκωμωδιών τύπου "το δικό μου μάθημα είναι καλύτερο.. όχι το δικό μου είναι καλύτερο.. όχι το δικό μου......."
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Απρίλιος 08, 2015, 12:52:39 μμ
Βασικά.. το ποια μαθήματα θα εξετάζονται πανελλαδικά και ποια όχι, τους μεν μαθητές ενδιαφέρει καθαρά να είναι εύκολα και λίγα, τους δε εκπαιδευτικούς να έχουν περισσότερα μαθήματα στη δική τους ειδικότητα (για ευνόητους λόγους), αδιαφορώντας τις περισσότερες φορές για το αν χρειάζονται ή όχι.
Βλέπετε κανέναν μαθητή 3ης λυκείου (και μικρότερων τάξεων πια) να παρακολουθεί σοβαρά στο σχολείο; Μετά τις διακοπές του Πάσχα, οι μόνοι που θα είναι στις τάξεις, είναι όσοι έχουν πολλές απουσίες ήδη.
Όλες αυτές οι στρεβλώσεις θα μπορούν να εξοβελιστούν μόνο με μία πραγματική αποσύνδεση λυκείου και εισαγωγικών εξετάσεων στην τριτοβάθμια. Μέχρι τότε θα είμαστε θεατές φαρσοκωμωδιών τύπου "το δικό μου μάθημα είναι καλύτερο.. όχι το δικό μου είναι καλύτερο.. όχι το δικό μου......."
Ετσι είναι Landau...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MICH7 στις Απρίλιος 08, 2015, 01:07:41 μμ
Είσαι εριστικός.Όλα χρειάζονται.
Όταν ζεις σε εικονική πραγματικότητα, δε χρειάζεται να γνωρίζεις πως και τι συμβαίνει στην πραγματική ζωή.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: mat στις Απρίλιος 08, 2015, 01:09:52 μμ
καλα δεν νομιζω καποιος που θελει να σπουδασει Ανθρωπιστικες Επιστημες να επιλεξει την Ομαδα Οικονομιας και Πληροφορικης αφου γι'αυτον υπαρχει η Ομαδα Ανθρωπιστικων Σπουδων με περισσοτερες επιλογες και πιο προσιτα μαθηματα για την επιστημη του.
Ναι αλλά ανοίγει το πεδίο Ανθρωπιστικές Σπουδές και στην Ομάδα Οικονομίας και Πληροφορικής γι αυτό ήταν το σχόλιο μου...
Όσο για τα Μαθηματικά (όχι της γενικής παιδείας) ως προαπαιτούμενο για όλες τις σχολές νομίζω συνάδελφοι ότι είστε λίγο υπερβολικοί...
Τέλος, νομίζω ότι έχει δίκιο o Landau για την αποσύνδεση του Λυκείου από την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια αλλά φαίνεται πως οι κατέχοντες την εξουσία, κάθε φορά, δεν τολμούν να το αγγίξουν αυτό το θέμα.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MICH7 στις Απρίλιος 08, 2015, 01:12:23 μμ
Όταν ζεις σε εικονική πραγματικότητα, δε χρειάζεται να γνωρίζεις πως και τι συμβαίνει στην πραγματική ζωή.
Απάντηση στον κύριο με το ξύδι, Ρεγγίνα.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: mat στις Απρίλιος 08, 2015, 01:13:06 μμ
Mat, θα ξαναρωτησω γιατί μάλλον κάτι δεν κατάλαβα καλά: τι θα περιλαμβάνουν αυτές οι 17 ώρες γενικής παιδείας δεν έχει ανακοινωθεί, έτσι; Επομένως πώς ξέρουμε ότι πχ η πληροφορική παραμένει και στη γενική παιδεία; Υπάρχουν σχετικές διαρροές;
Δεν ανακοίνωσαν τίποτα για τα μαθήματα γενικής. Φαντάζομαι, όπως και πολλοί άλλοι, ότι δεν άλλαξαν το πρόγραμμα των προηγούμενων. Το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι η Κοινωνιολογία δεν είναι πια στα μαθήματα γενικής παιδείας.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: fiore στις Απρίλιος 08, 2015, 02:37:23 μμ
 off topic
συνάδελφοι θυμάται κάποιος οι βαθμολογητές στις περσινές πανελλήνιες πόσο πληρωνόντουσαν/ γραπτό και πόσο οι επιτηρητές πανελληνίων?
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: aspinoulas στις Απρίλιος 08, 2015, 03:32:28 μμ
1. Να σταματήσουμε να αναφερόμαστε στο ΝΟΜΙΜΟ φροντιστήριο που πληρώνει ΦΟΡΟΥΣ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ως παραπαιδεία. Παραπαιδεία είναι τα μαύρα ιδιαίτερα των διορισμένων.

2.Συμφωνώ με την άποψη της αποσύνδεσης του λυκείου από τις εισαγωγικές.

3.Το νεο, μεταβατικό δυστυχώς ,σύστημα είναι κάτι σαν δέσμες με επιλογές.Προσωπικά θεωρώ ότι σαν ιδέα δεν είναι κακή αλλά είναι προχειροφτιαγμένο και στην πράξη μόνο μπελάδες και συγχιση θα δημιουργήσει .

4.Πρέπει κάποια στιγμή να καθήσουν ΟΛΕΣ οι πολιτικές δυναμεις και οι φόρεις και να ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟ  εκπαιδευτικό σύστημα , μακρόπνοο, που ΔΕ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ούτε με αλλαγή υπουργού, ούτε με αλλαγή κυβέρνησης.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sliver στις Απρίλιος 08, 2015, 04:00:16 μμ
1. Να σταματήσουμε να αναφερόμαστε στο ΝΟΜΙΜΟ φροντιστήριο που πληρώνει ΦΟΡΟΥΣ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ως παραπαιδεία. Παραπαιδεία είναι τα μαύρα ιδιαίτερα των διορισμένων.

τα μαυρα ιδιαιτερα των αδιοριστων τι ειναι; ασπρα;  :P
νομιμη και παρανομη παραπαιδεια υπαρχει απο τα φροντιστηρια και τους ιδιαιτερους εκπαιδευτες αντιστοιχα. (και σιγα μην κοβουν αποδειξεις ολα τα φροντιστηρια, ας γελασω)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: greedo στις Απρίλιος 08, 2015, 04:38:47 μμ
1. Να σταματήσουμε να αναφερόμαστε στο ΝΟΜΙΜΟ φροντιστήριο που πληρώνει ΦΟΡΟΥΣ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ως παραπαιδεία. Παραπαιδεία είναι τα μαύρα ιδιαίτερα των διορισμένων.

2.Συμφωνώ με την άποψη της αποσύνδεσης του λυκείου από τις εισαγωγικές.

3.Το νεο, μεταβατικό δυστυχώς ,σύστημα είναι κάτι σαν δέσμες με επιλογές.Προσωπικά θεωρώ ότι σαν ιδέα δεν είναι κακή αλλά είναι προχειροφτιαγμένο και στην πράξη μόνο μπελάδες και συγχιση θα δημιουργήσει .

4.Πρέπει κάποια στιγμή να καθήσουν ΟΛΕΣ οι πολιτικές δυναμεις και οι φόρεις και να ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟ  εκπαιδευτικό σύστημα , μακρόπνοο, που ΔΕ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ούτε με αλλαγή υπουργού, ούτε με αλλαγή κυβέρνησης.

Συμφωνώ με όλα, αλλά περισσότερο με αυτά!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: viti στις Απρίλιος 08, 2015, 06:31:52 μμ
Φόρους και ασφαλιστικές εισφορές πληρώνουμε όλοι-δεν είναι αυτό επιχείρημα που να αφορά το νέο εξεταστικό ,ούτε και τέθηκε ζήτημα παρανομίας ή μη της ιδιωτικής παραπαιδείας που ανθούσε και ανθεί προσφέροντας-ως παγκόσμια πρωτοτυπία-με το αζημίωτο υπηρεσίες γνωστικής εμβάθυνσης και διεύρυνσης σε μαθητές που έχουν να τα πληρώσουν.Διαχρονικά λοιπόν,τα μαθήματα του λυκείου και δη των πανελλαδικών,αφορούσαν τα προγράμματα σπουδών των φροντιστηρίων γιατί δημιουργούσαν την απαραίτητη ζήτηση για την ιδιωτική ,ελεύθερη και ανταγωνιστική αγορά.Αναμενόταν λοιπόν από μια νέα προοδευτική(sic)κυβέρνηση να απαλλαγεί από χαλκεία
 παρελθουσών τακτικών(μαθήματα που τροφοδοτούν την ιδιωτική
παραπαιδεία,ειδικότητητες δημοσίου και τυχόν αντιδράσεις τους) και να ρίξει το βάρος στην
 ουσία του λυκείου και στη διευκόλυνση του εκπαιδευτικού που είναι στην πρώτη
γραμμή.Τμήματα στα οποία άλλος θα προσέχει και οι περισσότεροι θα αδιαφορούν δύσκολα
θα λειτουργήσουν όπως ορίζεται στους παιδαγωγικούς στόχους της εκπαίδευσης.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: aspinoulas στις Απρίλιος 08, 2015, 07:24:17 μμ
Το νόμιμο φροντιστήριο είναι ΕΠΙΛΟΓΗ του μαθητή. Δεν είναι παραπαιδεία. Το ιδιαίτερο που εκβιαζεται μέσω της θέσης του από έναν διορισμένο ,είναι παραπαιδεία.

Και επειδή πρέπει να είμαστε εντός θέματος, θεωρώ οτι  το νέο εξεταστικό ειναι λυση ανάγκης καθώς δεν προλάβαιναν να γράψουν νέα βιβλία (βασικά ούτε οι προηγούμενοι θα προλάβαιναν).

Και το χειρότερο όλων είναι ότι είναι ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ δηλαδή θα ΞΑΝΑαλλάξει!

Δε θα ήθελα πάντως να διδάσκω μαθηματικά κατευθυνσης σε ένα τμήμα οπου οι μισοί το δίνουν πανελλαδικά και οι άλλοι μισοί ενδοσχολικά..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: gf στις Απρίλιος 08, 2015, 08:11:31 μμ
Παραπαιδεία είναι το σύνολο των επιπρόσθετων λύσεων στις οποίες καταφεύγουν οικογένειες και γονείς για να καλύψουν τις πραγματικές ή εθιμικές ανάγκες τους για προετοιμασία εξετάσεων ή βοήθεια στη σχολική προετοιμασία. Άλλες λύσεις είναι νόμιμες και άλλες παράνομες, είναι όμως όλες παρα-παιδεία γιατί σε ένα σύστημα παιδείας που θα λειτουργούσε σωστά δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης, η έστω σε πολύ μικρότερη έκταση.
Όσο για τα φροντιστήρια, άλλα είναι νόμιμα 100% και άλλα είτε φοροδιαφεύγουν, είτε απασχολούν διορισμένους εκπαιδευτικούς -έχετε ακούσει για ωρολόγια προγράμματα με συνθηματικά ονόματα μήπως; - μέχρι που έχουν εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις διαρροής θεμάτων.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Απρίλιος 10, 2015, 11:25:30 πμ
Σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές,
-Στο Οικονομικό πεδίο θα ενταχθούν μόνο οι σχολές Πληροφορικής που εντάσσονται σε Οικονομικές σχολές, ενώ οι άλλες όχι!!!
-Τα ΤΕΙ Πληροφορικής θα είναι προσβάσιμα από το πεδίο της Πληροφορικής αλλά και από το Θετικό!!!

Δηλαδή, στο 80% των σχολών Πληροφορικής θα μπορείς να εισάγεσαι χωρίς εξεταζόμενο μάθημα Πληροφορικής!!!

Κι όλα αυτά που έλεγε το ΝΠΔΔ;
Για πίσω πόρτες;
Για προβληματικούς φοιτητές που δεν γνώριζαν Χημεία;
Για μαθητές που έμπαιναν σε σχολές που δεν εξετάζονταν στην βασική της επιστήμη;;;
Στο ΤΕΙ Πληροφορικής θα εισέρχονται μαθητές που θα έχουν εξεταστεί στο ΑΕΠΠ και μαθητές που δεν θα έχουν εξεταστεί!!!

Ο αντίλογος;
Γνωστός και φοβερά βάσιμος
- Θα διδάσκονται ΑΕΠΠ στην Θετική, απλά δεν θα εξετάζονται. Ποιος θα δίνει σημασία σε μη εξεταζόμενο μάθημα κατεύθυνσης που έχει Μ-Φ-Χ-Β; Γιατί δεν κάνουν την Χημεία διδασκόμενη και την Πληροφορική εξεταζόμενη;
- Θα μάθουν Πληροφορική στην σχολή. Εδώ έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να μπορείς να μάθεις μια επιστήμη στην σχολή, αλλά μια άλλη οπωσδήποτε στο Λύκειο, αλλιώς θα έχεις χοντρό πρόβλημα.

Και το ΝΠΔΔ βρίσκει τέλειο το νέο σύστημα. Γιατί άραγε
Αιδώς Αργείοι
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: demeb στις Απρίλιος 10, 2015, 01:04:16 μμ
Σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές,
-Στο Οικονομικό πεδίο θα ενταχθούν μόνο οι σχολές Πληροφορικής που εντάσσονται σε Οικονομικές σχολές, ενώ οι άλλες όχι!!!
-Τα ΤΕΙ Πληροφορικής θα είναι προσβάσιμα από το πεδίο της Πληροφορικής αλλά και από το Θετικό!!!

Δηλαδή, στο 80% των σχολών Πληροφορικής θα μπορείς να εισάγεσαι χωρίς εξεταζόμενο μάθημα Πληροφορικής!!!

Κι όλα αυτά που έλεγε το ΝΠΔΔ;
Για πίσω πόρτες;
Για προβληματικούς φοιτητές που δεν γνώριζαν Χημεία;
Για μαθητές που έμπαιναν σε σχολές που δεν εξετάζονταν στην βασική της επιστήμη;;;
Στο ΤΕΙ Πληροφορικής θα εισέρχονται μαθητές που θα έχουν εξεταστεί στο ΑΕΠΠ και μαθητές που δεν θα έχουν εξεταστεί!!!

Ο αντίλογος;
Γνωστός και φοβερά βάσιμος
- Θα διδάσκονται ΑΕΠΠ στην Θετική, απλά δεν θα εξετάζονται. Ποιος θα δίνει σημασία σε μη εξεταζόμενο μάθημα κατεύθυνσης που έχει Μ-Φ-Χ-Β; Γιατί δεν κάνουν την Χημεία διδασκόμενη και την Πληροφορική εξεταζόμενη;
- Θα μάθουν Πληροφορική στην σχολή. Εδώ έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να μπορείς να μάθεις μια επιστήμη στην σχολή, αλλά μια άλλη οπωσδήποτε στο Λύκειο, αλλιώς θα έχεις χοντρό πρόβλημα.

Και το ΝΠΔΔ βρίσκει τέλειο το νέο σύστημα. Γιατί άραγε
Αιδώς Αργείοι

Ποιο είναι το πεδίο της Πληροφορικής; Είναι άλλο από το Οικονομικό;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: nicosdimakis στις Απρίλιος 10, 2015, 01:12:18 μμ
-Στο Οικονομικό πεδίο θα ενταχθούν μόνο οι σχολές Πληροφορικής που εντάσσονται σε Οικονομικές σχολές, ενώ οι άλλες όχι!!!
και πολύ καλά θα κάνουν.
Θεωρώ απολύτως λογικό τα τμήματα πληροφορικής που ανήκουν σε οικονομικές σχολές να πάνε στην οικονομική κατεύθυνση. Ας πρόσεχαν. Δε μπορεί όποιος γουστάρει να ανοίγει τμήμα πληροφορικής όπου γουστάρει.
Όσα τμήματα πληροφορικής ανήκουν σε σχολές θετικών επιστημών να πάνε στη θετική και όσα σε οικονομικές σχολές στην οικονομική, αλλιώς ποιο είναι το νόημα?

Παράθεση
Στο ΤΕΙ Πληροφορικής θα εισέρχονται μαθητές που θα έχουν εξεταστεί στο ΑΕΠΠ και μαθητές που δεν θα έχουν εξεταστεί!!!
ο συλλογισμός σου είναι λάθος. Όλοι αυτοί οι μαθητές θα έχουν διδαχθεί το μάθημα της ΑΕΠΠ. Άρα θα έχουν ακούσει για προγραμματισμό. Γιατί πρέπει να εξετάζονται σε αυτό? Για να πληρώνουν και άλλα λεφτά οι γονείς στην παραπαιδεία?


Παράθεση
- Θα διδάσκονται ΑΕΠΠ στην Θετική, απλά δεν θα εξετάζονται. Ποιος θα δίνει σημασία σε μη εξεταζόμενο μάθημα κατεύθυνσης που έχει Μ-Φ-Χ-Β;
ε, άμα είναι έτσι να καταργήσουμε όλα τα μαθήματα γενικής παιδείας στο λύκειο και να κάνουμε από την Α Λυκείου μόνο κατεύθυνση ρε παιδί μου.
Αλλά ξέχασα, αυτά τα μαθήματα δεν διδάσκονται στα φροντιστήρια, και πονάει ε?

Παράθεση
- Θα μάθουν Πληροφορική στην σχολή. Εδώ έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να μπορείς να μάθεις μια επιστήμη στην σχολή, αλλά μια άλλη οπωσδήποτε στο Λύκειο, αλλιώς θα έχεις χοντρό πρόβλημα.
για ποια επιστήμη, μιλάς για το ΑΕΠΠ? να βάλουμε τα γέλια. Το πλέον αντιεπιστημονικό μάθημα. Καμία σχέση με επιστήμη. Είμαστε στον 21ο αιώνα και εσείς γράφετε σε μια φανταστική ΓΛΩΣΣΑ και κάνετε προγραμματισμό στον πίνακα.
Αλήθεια ακόμα αναρωτιέστε αν γράφουμε πρόγραμμα με κεφαλαία ή μικρά γράμματα?  ;D ;D ;D

Η άποψη μου είναι η εξής:
Οι πληροφορικοί είναι κερδισμένοι γιατί τώρα θα έχουν περισσότερες ώρες κατεύθυνσης στο Λύκειο αφού το μάθημά τους διδάσκεται σε όλες τις κατευθύνσεις πλην της θεωρητικής. Η μεγάλη γκρίνια είναι από τα φροντιστήρια που θα έχουν λιγότερους μαθητές.

Είναι ντροπή , ξεφτίλα και κατάντια να κανονίζουν τα φροντιστήρια και οι ιδιαιτεράδες το πρόγραμμα σπουδών του δημόσιου σχολείου και να έχουν λόγο για το ποια μαθήματα θα δίνουν.
Ελπίζω αυτή η κυβέρνηση να μην ενδώσει στις συντεχνίες και να περικόψει περισσότερο τα εξεταζόμενα μαθήματα.
Επίσης στις μη υψηλόβαθμες σχολές (κάτω των 17000 μορίων) να μπορείς να μπαίνεις με το απολυτήριο του Λυκείου. Αυτό και θα σημάνει αναβάθμιση του Λυκείου και θα περιορίσει τον αριθμό των μαθητών που θα πηγαίνουν φροντιστήριο
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: nicosdimakis στις Απρίλιος 10, 2015, 01:14:43 μμ
Το νόμιμο φροντιστήριο είναι ΕΠΙΛΟΓΗ του μαθητή. Δεν είναι παραπαιδεία. Το ιδιαίτερο που εκβιαζεται μέσω της θέσης του από έναν διορισμένο ,είναι παραπαιδεία.

Το νόμιμο φροντιστήριο είναι ΕΠΙΛΟΓΗ του μαθητές που ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ.
Όσο για τους διορισμένους που λες αλήθεια τι ποσοστό αυτών πιστεύεις ότι κάνει αυτή τη δουλειά στην οποία αναφέρεσαι? Δηλαδή εκβιάζει τους μαθητές του για ιδιαίτερα.

Άλλωστε από του χρόνου ο βαθμός δεν θα μετράει. Άρα δεν θα μπορεί να εκβιάζει κανένας
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: syrrahm στις Απρίλιος 10, 2015, 01:58:02 μμ
Για την παραπαιδεία που αναφέρθηκε πιο πάνω:
Κυρίως το «επί πληρωμή» είναι αυτό που ενοχλεί και μάλιστα όταν τα ποσά που δαπανώνται από τις οικογένειες των μαθητών για τη στήριξή τους είναι υπέρογκα, γι' αυτό και έχει προσλάβει αρνητικό περιεχόμενο. Γιατί με την ευρεία έννοια παραπαιδεία είναι και η στήριξη που προσφέρει ο θείος που είναι μαθηματικός στο ανιψάκι του, αλλά αυτό δεν ενοχλεί. Ωστόσο, δεν φταίνε μόνο τα φροντιστήρια ή τα ιδιαίτερα για την παραπαιδεία, αλλά κυρίως τα τρωτά του σχολικού συστήματος, όπως ήδη αναφέρθηκε από τον gf. Κατά τ' άλλα κανείς δεν θα αμφισβητούσε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται σε κάποια φροντιστήρια ή/και από κάποιους καθηγητές.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MARKOS στις Απρίλιος 10, 2015, 02:32:55 μμ
"Παρα-παιδεία": ΔΕΝ  έχει αρνητικό πρόσημο ως έννοια, ως πνευματικό αγώνισμα.
Συμφωνώντας εν πολλοίς με το μέλος syrrahm θα παρακαλούσα να επιστρέψουμε στο θέμα μας "Πανελλήνιες 2016",
Ευχαριστούμε και Καλή Ανάσταση σε όλους.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Απρίλιος 10, 2015, 02:52:07 μμ
και πολύ καλά θα κάνουν.
Θεωρώ απολύτως λογικό τα τμήματα πληροφορικής που ανήκουν σε οικονομικές σχολές να πάνε στην οικονομική κατεύθυνση. Ας πρόσεχαν. Δε μπορεί όποιος γουστάρει να ανοίγει τμήμα πληροφορικής όπου γουστάρει.
Όσα τμήματα πληροφορικής ανήκουν σε σχολές θετικών επιστημών να πάνε στη θετική και όσα σε οικονομικές σχολές στην οικονομική, αλλιώς ποιο είναι το νόημα?
ο συλλογισμός σου είναι λάθος. Όλοι αυτοί οι μαθητές θα έχουν διδαχθεί το μάθημα της ΑΕΠΠ. Άρα θα έχουν ακούσει για προγραμματισμό. Γιατί πρέπει να εξετάζονται σε αυτό? Για να πληρώνουν και άλλα λεφτά οι γονείς στην παραπαιδεία?

ε, άμα είναι έτσι να καταργήσουμε όλα τα μαθήματα γενικής παιδείας στο λύκειο και να κάνουμε από την Α Λυκείου μόνο κατεύθυνση ρε παιδί μου.
Αλλά ξέχασα, αυτά τα μαθήματα δεν διδάσκονται στα φροντιστήρια, και πονάει ε?
για ποια επιστήμη, μιλάς για το ΑΕΠΠ? να βάλουμε τα γέλια. Το πλέον αντιεπιστημονικό μάθημα. Καμία σχέση με επιστήμη. Είμαστε στον 21ο αιώνα και εσείς γράφετε σε μια φανταστική ΓΛΩΣΣΑ και κάνετε προγραμματισμό στον πίνακα.
Αλήθεια ακόμα αναρωτιέστε αν γράφουμε πρόγραμμα με κεφαλαία ή μικρά γράμματα?  ;D ;D ;D

Η άποψη μου είναι η εξής:
Οι πληροφορικοί είναι κερδισμένοι γιατί τώρα θα έχουν περισσότερες ώρες κατεύθυνσης στο Λύκειο αφού το μάθημά τους διδάσκεται σε όλες τις κατευθύνσεις πλην της θεωρητικής. Η μεγάλη γκρίνια είναι από τα φροντιστήρια που θα έχουν λιγότερους μαθητές.

Είναι ντροπή , ξεφτίλα και κατάντια να κανονίζουν τα φροντιστήρια και οι ιδιαιτεράδες το πρόγραμμα σπουδών του δημόσιου σχολείου και να έχουν λόγο για το ποια μαθήματα θα δίνουν.
Ελπίζω αυτή η κυβέρνηση να μην ενδώσει στις συντεχνίες και να περικόψει περισσότερο τα εξεταζόμενα μαθήματα.
Επίσης στις μη υψηλόβαθμες σχολές (κάτω των 17000 μορίων) να μπορείς να μπαίνεις με το απολυτήριο του Λυκείου. Αυτό και θα σημάνει αναβάθμιση του Λυκείου και θα περιορίσει τον αριθμό των μαθητών που θα πηγαίνουν φροντιστήριο

Σε τι να πρωτοαπαντήσω
-Στο ότι λες "καλά να πάθουν" οι σχολές Πληροφορικής που άνοιξαν σε οικονομικά πανεπιστήμια;
Στο ότι θεωρείς λογικό να μπορεί ένα παιδί να εισαχθεί στην Πληροφορική Πειραιά αλλά όχι στην Πληροφορική Αθήνας; Στην Πληροφορική ΑΠΘ και όχι στην Πληροφορική Μακεδονίας;
-Όλοι οι μαθητές θα έχουν ακούσει για ΑΕΠΠ; Τόσα χρόνια οι μαθητές επίσης άκουγαν Χημεία μέχρι την Β' Λυκείου αλλά το μόνιμο επιχείρημα ήταν ότι έμπαιναν χωρίς γνώσεις στα πανεπιστήμια Χημείας. Γιατί δεν κάνουμε εξεταζόμενη την Πληροφορική σε όλη την θετική και την Χημεία διδασκόμενη; Το δέχεστε; Το πόρισμα της ΑΔΙΠ έλεγε για Χημεία παντού;
-Το σύστημα Αρβανιτόπουλου πήγε να καταργήσει την γενική παιδεία στην Γ' Λυκείου και καλά έκανε (το μόνο καλό) για να σταματήσει η κοροϊδία και ο ύπνος στο μάθημα. Αν εσύ πιστεύεις ότι τα παιδιά που θα δώσουν τον Ιούνιο Μ-Φ-Χ-Β θα ασχολούνται σοβαρά με το μάθημα ΑΕΠΠ της θετικής, μάλλον ζεις σε άλλο κόσμο.
-Όσοι έχουν ασχοληθεί με Πληροφορική αγαπητέ συνάδελφε, ξέρουν ότι οι αλγόριθμοι διατυπώνονται σε οποιαδήποτε γλώσσα τους κάνει κατανοητούς και εύκολους στην σύνταξη. Αν εσύ νομίζεις ότι η διατύπωση τους σε ελληνικά τους κάνει λιγότερο αποδοτικούς ή δύσκολους στην εφαρμογή, είναι προφανές ότι είσαι άσχετος με την ΕΠΙΣΤΗΜΗ της Πληροφορικής. Αν θέλεις, έλα να σου δείξω 5-6 πανεπιστημιακά βιβλία αλγορίθμων από την βιβλιοθήκη μου διατυπωμένα σε ελληνικά.
-Όσο για το σχόλιο του προγραμματισμού στον πίνακα, μπορώ πολύ απλά να σε ρωτήσω: Ακόμα κάνετε Χημεία στο χαρτί; Νάτριο+Χλώριο=Χλωριούχο Νάτριο; Αυτό είναι Χημεία; Το να χλευάζεις την έλλειψη εργαστηρίων και ωρών σε μια επιστήμη, ενώ εσύ δεν υπερτερείς, είναι τουλάχιστον γελοίο.
-Νομίζω ότι σε ένα φόρουμ εκπαιδευτικών, το να επιτίθεσαι στα φροντιστήρια είναι τουλάχιστον παράλογο. Σχεδόν όλοι μας περάσαμε ή είμαστε ακόμα εκεί, στα φροντιστήρια απασχολούνται ισάριθμοι καθηγητές με τους καθηγητές του δημοσίου. Από εκεί και πέρα, εξήγησε μου ποιο είναι το συντεχνιακό αίτημα που ευνοεί τα φροντιστήρια. Το να εξετάζονται οι υποψήφιοι Πληροφορικής σε μάθημα Πληροφορικής; Είμαστε σοβαροί ή θα μου αρχίσεις πάλι τα περί βασικής επιστήμης; Δεν θα κάνουν φροντιστήριο στα υπόλοιπα μαθήματα τα παιδιά; Ή αυτό θέλουμε; Μόνο η παραπαιδεία της Πληροφορικής που αφορά μόνο την Γ Λυκείου ρουφάει το αίμα των γονιών;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sliver στις Απρίλιος 10, 2015, 04:25:33 μμ
@nicosdimakis
καλα... "ζητω η επανασταση της Χημειας" μονο δεν εγραψες...!!!!

δεν θα μπω στον κοπο να απαντησω σε ολα τα ασυναρτητα και εγκαθετα που ισχυριζεσαι, οχι γιατι δεν εχουν αξια αλλα επειδη εχουν χιλιοαπαντηθει απο αλλους συναδελφους και απο την κοινη λογικη. απλα συνεχιζεις την ιδια καραμελα.
θα απαντησω μονο στο εξης:

Ελπίζω αυτή η κυβέρνηση να μην ενδώσει στις συντεχνίες και να περικόψει περισσότερο τα εξεταζόμενα μαθήματα.

ωραια λοιπον, να μην ενδωσει στην συντεχνια της Χημειας και να περικοψει και την Χημεια στα εξεταζομενα της Θετικης. Αφου συμφωνα με το σκεπτικο σου, οπως το μαθημα ΑΕΠΠ ετσι και το μαθημα της Χημειας θα το διδαχθουν στα πανεπιστημια οι φοιτητες κτλ κτλ κτλ (σου απαντησε μια χαρα ο petrosp_13 αλλα μονο εσυ δεν απαντησες στα ερωτηματα που εθεσε στον αντιλογο του )  ;)  ::)  8)  :-X
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: kostasMath στις Απρίλιος 10, 2015, 04:48:22 μμ
Πότε έγινε επιστήμη η πληροφορική για να γράφουν όλοι οι μαθητές πανελλήνιες …
Όσο για τους μαθητές που θα εισάγονται σε σχολές πληροφορικής από δυο πεδία μη στενοχωριέστε στο τέλος μαθηματικά θα διδάσκουν .  Από το να προβιβάζονται  με γενικό μ.ο 9,5 θα είναι καλύτερο να πακετάρουν τα μαθήματα 2-3 μαζί.  Μια λύση θα ήταν να γράφουν μόνο ένα διαγώνισμα πανελλαδικό στο τέλος αφού πάρουν πρώτα το απολυτήριο, ένα θέμα για κάθε μάθημα! μαθηματικά,   βιολογία,  φυσική, χημεία και πληροφορική.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: nicosdimakis στις Απρίλιος 10, 2015, 05:22:14 μμ
καλα... "ζητω η επανασταση της Χημειας" μονο δεν εγραψες...!!!!
σε κανένα σημείο του μηνύματός μου δεν ασχοληθήκα με τη Χημεία. Εσείς μιλάτε για Χημεία, γιατί προφανώς σας διακατέχει τεράστιο κόμπλεξ για αυτό το μάθημα που σας πήρε τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους χημικούς. Πλακώνεστε και οι δυο για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στο ξεζούμισμα της ελληνικής οικογένειας. Είναι πραγματικά αισχρό.

Το ότι δεν σας ενδιαφέρει καθόλου τι διδάσκεται αλλά τι εξετάζεται είναι απόδειξη του τρόπου με τον οποίο σκέφτεστε.

Παράθεση
δεν θα μπω στον κοπο να απαντησω σε ολα τα ασυναρτητα και εγκαθετα που ισχυριζεσαι, οχι γιατι δεν εχουν αξια αλλα επειδη εχουν χιλιοαπαντηθει απο αλλους συναδελφους και απο την κοινη λογικη. απλα συνεχιζεις την ιδια καραμελα.
πραγματικά τα παραπάνω επιχειρήματά σου, είναι συντριπτικά!!!

Παράθεση
ωραια λοιπον, να μην ενδωσει στην συντεχνια της Χημειας και να περικοψει και την Χημεια στα εξεταζομενα της Θετικης. Αφου συμφωνα με το σκεπτικο σου, οπως το μαθημα ΑΕΠΠ ετσι και το μαθημα της Χημειας θα το διδαχθουν στα πανεπιστημια οι φοιτητες κτλ κτλ κτλ (σου απαντησε μια χαρα ο petrosp_13 αλλα μονο εσυ δεν απαντησες στα ερωτηματα που εθεσε στον αντιλογο του )  ;)  ::)  8)  :-X
ξαναλέω, δεν ασχολούμαι με τη Χημεία, εσείς ασχολείστε διότι έχετε κόμπλεξ με αυτή. Ούτε με καίει να είναι η Χημεία εξεταζομένο

Όσον αφορά το επιχείρημα του petrosp13 που λέει ότι δεν είναι ξεφτίλα να διδάσκονται τα παιδιά την απαρχαιώμενη ΓΛΩΣΣΑ και την ψευτογλώσσα και ότι έχει πολλά πανεπιστημιακά βιβλία (φαντάζομαι να μην τα μπερδεύει με τα λυσσάρια που κυκλοφορούν) η απάντησή μου είναι η εξής:

Βρες μου ένα σοβαρό πανεπιστημιακό τμήμα που να διδάσκει στο πρώτο έτος μόνο ΓΛΩΣΣΑ/ψευδογλώσσα στα ελληνικά και αμέσως θα παραδεχτώ ότι έχεις δίκιο. Επειδή όμως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο τμήμα και όλα κάνουν σύγχρονες γλώσσες προγραμματισμού ενώ εσείς κάνετε στα παιδιά ένα καχέκτυπο αντίγραφο της Pascal και της Basic που είναι γλώσσες του 70, για αυτό το μάθημα είναι παρωχημένο και γελάνε όλοι μαζί σας.
Αλήθεια μια και μιλάς για ΑΔΙΠ γιατί δε μας λες ότι οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί του ΕΜΠ ζήτησαν να εξετάζονται στην Χημεία όπως και όλες οι σχολές του ΕΜΠ, θα το ξέχασες μάλλον, σου χαλάει και τα επιχειρήματα.

Θα σου πω εγώ γιατί. Διότι είδαν ότι αυτοί που είχαν διδαχθεί το έκτρωμα της ΑΕΠΠ τα πήγαιναν χειρότερα στον προγραμματισμό από τους μαθητές της Θετικής!!!
άντε περαστικά
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sliver στις Απρίλιος 10, 2015, 05:27:56 μμ
Πότε έγινε επιστήμη η πληροφορική για να γράφουν όλοι οι μαθητές πανελλήνιες …
Όσο για τους μαθητές που θα εισάγονται σε σχολές πληροφορικής από δυο πεδία μη στενοχωριέστε στο τέλος μαθηματικά θα διδάσκουν . 

μονο σου εβγαλες το συμπερασμα οτι ολοι οι μαθητες πρεπει να γραφουν πανελληνιες πληροφορικη.... χμμ, μαλιστα.. ενας μαθηματικος θα πρεπε να ηταν πιο προσεχτικος βγαζοντας τετοια συμπερασματα. αα, και το θεμα μας δεν ειναι αν ειναι ή δεν ειναι επιστημη η πληροφορικη. αυτα για τα ψωνια ειναι (σε ολους τους χωρους)

πανελληνια εξεταση στην πληροφορικη ειναι απαραιτητη για οσους θελουν να περασουν σε τεχνολογικες-οικονομικες-θετικες σχολες πληροφορικης.
μην κανεις πως δεν καταλαβαινεις...

στο τελος μαθηματικα θα διδασκουν; οντως... γεμισε ο τοπος μαθηματικους...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sliver στις Απρίλιος 10, 2015, 05:41:41 μμ
@nicosdimakis

οντως δεν μιλησες για χημεια, μονο με την πληροφορικη ασχοληθηκες γιατι σε καιει παρα πολυ ως φιλολογος/θεολογος/γυμναστης/ασχετος με εκπαιδευτικο χωρο που εισαι...

ναι ολοι συμφωνουμε οτι πολλα λεφτα πανε στην παραπαιδεια (οτι μορφη εχει αυτη). το να κατηγορεις ΜΟΝΟ την πληροφορικη για το φαινομενο της παραπαιδειας στην Ελλαδα πραγματικα με ξεπερνα...

στο κατω κατω, το επιχειρημα δεν ειναι να φορτωσουμε ΑΚΟΜΑ ενα μαθημα ως γραπτως εξεταζομενο πανελλαδικα αλλα να καθοριστει σε ποιο απο τα 2 θα εξεταζεται ο μαθητης συμφωνα με την ΑΔΙΠ και τις επιλογες των σχολων. σιγουρα ειδες οτι ειναι μοιρασμενες οι επιλογες τους, γιατι να ζορισεις ολους αυτους να εξεταστουν μονο στην χημεια; ή το ενα ή το αλλο λεμε...

για την ΓΛΩΣΣΑ/ψευδογλωσσα μαλλον δεν ειδες το νεο ΦΕΚ με την νεα υλη για το επομενο εξεταστικο συστημα.. ενημερωσου λιγο.

τα επιχειρηματα μου αν δεν σου φαινονται συντριπτικα ειναι γιατι σε εχω παραπεμψει. τα δικα σου παλι αν εξυπηρετουν μονο την καταργηση των πανελλαδικων και καποιο αλλο συστημα εισαγωγης, αυτο να παρουσιασεις και οχι να επιτιθεσαι χωρις βασιμα επιχειρηματα και να πετας λασπη ΜΟΝΟ εκει που σε βολευει.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: nicosdimakis στις Απρίλιος 10, 2015, 05:43:36 μμ
ενας μαθηματικος θα πρεπε να ηταν πιο προσεχτικος.
φίλε να είσαι προσεκτικός, τώρα τους φταίνε και οι μαθηματικοί, μάλιστα

Παράθεση
μην κανεις πως δεν καταλαβαινεις...
μα πολύ καλά καταλαβαίνουμε όλοι, όσο πιο πολλοί δίνουν πληροφορική τόσο πιο πολλά τα τμήματα στα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα

Παράθεση
πανελληνια εξεταση στην πληροφορικη ειναι απαραιτητη για οσους θελουν να περασουν σε τεχνολογικες-οικονομικες-θετικες σχολες πληροφορικης.
Συγγνώμη αλλά γιατί υπάρχουν τεχνολογικές - θετικές - οικονομικές σχολές πληροφορικής? Τι διαφορά έχουν?
δηλαδή υπάρχει η τεχνολογική πληροφορική, η οικονομική πληροφορική και η θετική πληροφορική?
Συγγνώμη δεν μπορώ να γράψω άλλο, αποσύρομαι γιατί θα πάθω τίποτα από τα γέλια  ;D ;D ;D

Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sliver στις Απρίλιος 10, 2015, 05:49:33 μμ
Συγγνώμη αλλά γιατί υπάρχουν τεχνολογικές - θετικές - οικονομικές σχολές πληροφορικής? Τι διαφορά έχουν?
δηλαδή υπάρχει η τεχνολογική πληροφορική, η οικονομική πληροφορική και η θετική πληροφορική?

ε πες το ετσι να ξερω οτι μιλαω με ασχετο.  ;D
...πιο troll πεθαινεις...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Απρίλιος 10, 2015, 05:54:21 μμ
Πότε έγινε επιστήμη η πληροφορική για να γράφουν όλοι οι μαθητές πανελλήνιες …

Μαθηματικός; Και δεν ξέρει ότι η Πληροφορική είναι επιστήμη πλέον;
Αλήθεια, ξέρεις ποια είναι η πιο συναφής σχολή με το μαθηματικό;
Ξέρεις ποια σχολή έχει συνήθως τα γραφεία της δίπλα στου μαθηματικού;
Έλεος


Συγγνώμη αλλά γιατί υπάρχουν τεχνολογικές - θετικές - οικονομικές σχολές πληροφορικής? Τι διαφορά έχουν?
δηλαδή υπάρχει η τεχνολογική πληροφορική, η οικονομική πληροφορική και η θετική πληροφορική?
Συγγνώμη δεν μπορώ να γράψω άλλο, αποσύρομαι γιατί θα πάθω τίποτα από τα γέλια  ;D ;D ;D

Χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου
Η Πληροφορική είναι μια και θα πρέπει να είσαι εισακτέος σε αυτήν μόνο αφού εξεταστείς σε αυτή
Μόνος σου είπες πριν ότι υπάρχουν οικονομικές Πληροφορικές και καλώς είναι σε άλλο πεδίο και τώρα μας λες ότι δεν έχουν διαφορά
Ευτυχώς τελειώνει η νηστεία
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: nicosdimakis στις Απρίλιος 10, 2015, 06:10:43 μμ
Μαθηματικός; Και δεν ξέρει ότι η Πληροφορική είναι επιστήμη πλέον;
πλέον? δηλαδή κάποτε δεν ήταν? :o

Παράθεση
Αλήθεια, ξέρεις ποια είναι η πιο συναφής σχολή με το μαθηματικό;
ναι το φυσικό!!! :-X

Παράθεση
Ξέρεις ποια σχολή έχει συνήθως τα γραφεία της δίπλα στου μαθηματικού;
ΧΑΧΑ. Απίστευτο επιχείρημα. Δηλαδή για να βρούμε τη συνάφεια δυο σχολών θα πρέπει να εφαρμόσουμε τον τύπο της ευκλείδιας απόστασης των γραφείων της. Θεε μου τι έχουμε να ακούσουμε ακόμα. Δηλαδή όσο πιο κοντά είναι τα γραφεία των σχολών τόσο πιο σχετικές είναι.
Ενημερωτικά μια και δεν γνωρίζεις από ότι φαίνεται το τμήμα πληροφορικής του ΕΚΠΑ είναι το πιο απομακρυσμένο τμήμα της σχολής θετικών επιστημών από το μαθηματικό, οπότε η θεωρία σου περί ελάχιστης απόστασης μάλλον δεν ισχύει εκεί. :-X

Παράθεση
Η Πληροφορική είναι μια και θα πρέπει να είσαι εισακτέος σε αυτήν μόνο αφού εξεταστείς σε αυτή
άλλο θεϊκό επιχείρημα. Ωραία, τότε για την Ιατρική να δίνουν ανατομία, για το Γεωλογικό γεωλογία, για τους ηλεκτρολόγους μηχανικούς ηλεκτρολογία και για τους μηχανολόγους στοιχεία μηχανών.

Δεν έχετε επιχειρήματα παρά μόνο τα συντεχνιακά, τίποτα άλλο
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sixtir στις Απρίλιος 10, 2015, 06:19:35 μμ
Η πληροφορική δεν είναι καθηγητική σχολή!!! Τώρα επειδή έτυχε και μπήκε εν μια νυκτί στα σχολεία και κάποιοι επωφελήθηκαν δεν σημαίνει οτι θα απορροφά συνέχεια καθηγητές. Οι περισσότεροι διορισμένοι ούτε κατά νου είχαν τον διορισμό σε δημόσιο σχολείο, όλοι σπουδάζαν την επιστήμη του μέλλοντος και κατέληξαν να κάνουν χρέη καθηγητή να περισσεύουν από παντού να κάνουν μαθηματικά ελλείψη μαθηματικών, και όλα τα χαμαλίκια σε σχέση με τους υπολογιστές.
Αυτό ονειρεύεστε όλοι όσοι θέλετε να διδάξετε;;; και αφήστε το καλο των μαθητών και του συστήματος γενικότερα, όλοι για τα συμφεροντά σας μιλάτε.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: gioas στις Απρίλιος 10, 2015, 06:21:02 μμ
Παιδιά, μη φύγετε. Πάω στο περίπετρο να πάρω πατατάκια και έρχομαι για τη συνέχεια του ματς.....
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: scholar στις Απρίλιος 10, 2015, 06:26:41 μμ
Η πληροφορική δεν είναι καθηγητική σχολή!!! Τώρα επειδή έτυχε και μπήκε εν μια νυκτί στα σχολεία και κάποιοι επωφελήθηκαν δεν σημαίνει οτι θα απορροφά συνέχεια καθηγητές. Οι περισσότεροι διορισμένοι ούτε κατά νου είχαν τον διορισμό σε δημόσιο σχολείο, όλοι σπουδάζαν την επιστήμη του μέλλοντος και κατέληξαν να κάνουν χρέη καθηγητή να περισσεύουν από παντού να κάνουν μαθηματικά ελλείψη μαθηματικών, και όλα τα χαμαλίκια σε σχέση με τους υπολογιστές.
Αυτό ονειρεύεστε όλοι όσοι θέλετε να διδάξετε;;; και αφήστε το καλο των μαθητών και του συστήματος γενικότερα, όλοι για τα συμφεροντά σας μιλάτε.

πωπω λύσσα κακιά... όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια sixtir. και καλώς ήρθες στον 21ο αιώνα που η πληροφορική και ότι έχουν σχέση μαζί της είναι ΠΑΝΤΟΥ! ακόμα και στα σχολεία  :-X

μα ΠΟΣΟ άσχετα είναι αυτά που γράφεις με το θέμα που συζητιέται;;;;;; εσύ αααααν είσαι καθηγητής αυτό το ήθος περνάς στους μαθητές σου; να σκάβουν το λάκο και να πετάνε λάσπη στον άλλον;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: scholar στις Απρίλιος 10, 2015, 06:31:11 μμ
συγνώμη κιόλας, από αλεξιπτωτιστές που έκαναν εγγραφή σήμερα μόνο και μόνο για να ρίξουν την χολή τους στην πληροφορική δεν περίμενα τίποτα καλύτερο...
έχετε μετατρέψει το θέμα σε "κάθε πικραμένος εναντίον πληροφορικής" !!!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MARKOS στις Απρίλιος 10, 2015, 07:47:57 μμ

Θα παρακαλέσω να πέσουν οι τόνοι, να μην ευτελίζουμε την συζήτηση - η οποία βλέπω εχει ενδιαφέρον οσο αφορα τις προτάσεις και τις σκέψεις και των δύο πλευρών.
Συζήτηση κάνουμε. Ευχαριστώ,

Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: aspinoulas στις Απρίλιος 10, 2015, 08:03:32 μμ
Θα υποστήριζα ένα σύστημα τύπουτύπου δεσμών με προπαρασκευαστικό έτος ,δηλαδή πανελλήνιες σε 4 μαθήματα ανα δέσμη με ένα  έτος αποκλειστικής προετοιμασιας μετά το λύκειο. Την προετοιμασία αυτή θα αναλαβει το υπουργείο παιδειας δωρεαν και προαιρετικά για τους μαθητές, με δημιουργία ειδικων τμημάτων ενώ συμμετοχή θα μπορούσαν να έχουν και τα πανεπιστήμια. Οι υποψήφιοι με τη σειρά τους θα μπορούσαν να επιλέξουν μεταξύ σχολειου ή φροντιστήριου για την προετοιμασία αυτή.

Πιστεύω ότι η παραπάνω πρόταση εξασφαλίζει και την πολυπόθητη αποσύνδεση του λυκείου από το εξεταστικό και ταυτόχρονα το φροντιστήριο αποκτά το ρόλο που είχε παντα δηλαδή την προετοιμασία για τις εισαγωγικές.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: kostasMath στις Απρίλιος 10, 2015, 09:20:54 μμ
Το σημαντικό είναι να μην παίρνει κανείς απολυτήριο με 9,5 ( να ευχηθούμε πως τελικά θα παραμείνει το 10 σε κάθε μάθημα της κατεύθυνσης και 8 στα υπόλοιπα! Για έμενα είναι σημαντικότερο να αποκτήσουν όλοι οι μαθητές κάποιες γνώσεις στα μαθηματικά παρά να τους υποχρεώνουν όλους να τα γράφουν πανελλαδικά, είναι ντροπή να βλέπεις βαθμούς κάτω από 5!  Αφού θέλουν να αποσυνδέσουν το λύκειο από τα ΑΕΙ ας μας επιτρέψουν να κάνουμε σωστά τη δουλεία μας. Αν  ένα τμήμα πληροφορικής θέλει εισακτέους με 0 στη χημεία ας τους πάρει αλλά να μην πάρουν απολυτήριο λυκείου ( τυχαίο παράδειγμα), το ίδιο να ισχύει βέβαια για όλα τα μαθήματα !!! Αν κάποιος θελε να γίνει άνεργος γιατί όλοι του λένε να μάθει μαθηματικά…
Νομίζετε πως όλοι θέλουν να κάνουν φροντιστήριο σε  γ λυκείου? Οι μαθητές πηγαίνουν φροντιστήριο επειδή τα βιβλία είναι κακόγραμμένα και τα θέματα των εξετάσεων δεν ανταποκρίνονται σε όσα έχουν διδαχτεί!
Υγ γιατί πρέπει να γράφουν όλοι νεοελληνική γλωσσά αφού δεν θα τους χρειαστεί στο πανεπιστήμιο? Μήπως να την αντικαταστήσουμε με κάποια γλώσσα προγραμματισμού.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: viti στις Απρίλιος 10, 2015, 09:49:21 μμ
Επίσης μπορούμε να διδάσκουμε σε greenglish.....
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Απρίλιος 11, 2015, 09:24:21 πμ
Η Νεοελληνική Γλώσσα είναι η κορυφή των όλων και το γιατί όλοι το γνωρίζουμε....Ο σπαραγμός για τα υπόλοιπα μαθήματα δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχαν τα φροντιστήρια και φυσικά....τα ιδιαίτερα,ας μη κρυβόμαστε...Ελεύθερη πρόσβαση λοιπόν σε μη ανταγωνιστικές σχολές και για 5-6 υψηλής ζήτησης έθνικό απολυτήριο + ένα τεστ δεξιοτήτων ....ένα όμως,πάνω στα κατευθυντήρια μαθηματα.Ενα τεστ όπως δώσαμε στον Ασεπ πχ οι ΠΕ04 στο γνωστικό και ανάλογα με τη σχολή πχ Ιατρική περισσότερες ερωτήσεις βιολογίας χωρίς μεγάλο δεικτη δυσκολίας....ας αντιμετωπίσει τις κρίσεις και συγκρίσεις ο μαθητης ως φοιτητής στη σχολή.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: nicosdimakis στις Απρίλιος 11, 2015, 09:36:01 πμ
Το σημαντικό είναι να μην παίρνει κανείς απολυτήριο με 9,5 ( να ευχηθούμε πως τελικά θα παραμείνει το 10 σε κάθε μάθημα της κατεύθυνσης και 8 στα υπόλοιπα! Για έμενα είναι σημαντικότερο να αποκτήσουν όλοι οι μαθητές κάποιες γνώσεις στα μαθηματικά παρά να τους υποχρεώνουν όλους να τα γράφουν πανελλαδικά, είναι ντροπή να βλέπεις βαθμούς κάτω από 5!  Αφού θέλουν να αποσυνδέσουν το λύκειο από τα ΑΕΙ ας μας επιτρέψουν να κάνουμε σωστά τη δουλεία μας.

Η Νεοελληνική Γλώσσα είναι η κορυφή των όλων και το γιατί όλοι το γνωρίζουμε....Ο σπαραγμός για τα υπόλοιπα μαθήματα δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχαν τα φροντιστήρια και φυσικά....τα ιδιαίτερα,ας μη κρυβόμαστε...Ελεύθερη πρόσβαση λοιπόν σε μη ανταγωνιστικές σχολές και για 5-6 υψηλής ζήτησης έθνικό απολυτήριο + ένα τεστ δεξιοτήτων ....ένα όμως,πάνω στα κατευθυντήρια μαθηματα.
συγχαρητήρια συνάδελφοι, συγχαρητήρια.
Σε λίγο θα μας κάνουν να ξεχάσουμε και ποιος είναι ο ρόλος του σχολείου. Αυτοί είναι ικανοί να καταργήσουν εντελώς το δημόσιο σχολείο και να τους κάνουν όλους να πηγαίνουν φροντιστήριο και να κάνουν ιδιαίτερα.

Παράθεση
Νομίζετε πως όλοι θέλουν να κάνουν φροντιστήριο σε  γ λυκείου? Οι μαθητές πηγαίνουν φροντιστήριο επειδή τα βιβλία είναι κακόγραμμένα και τα θέματα των εξετάσεων δεν ανταποκρίνονται σε όσα έχουν διδαχτεί!
Υγ γιατί πρέπει να γράφουν όλοι νεοελληνική γλωσσά αφού δεν θα τους χρειαστεί στο πανεπιστήμιο? Μήπως να την αντικαταστήσουμε με κάποια γλώσσα προγραμματισμού.
ακριβώς, κάποιοι δεν βλέπουν το δάσος αλλά το δέντρο, και ποιο συγκεκριμένα το δέντρο του κήπου τους το οποίο ποτίζουν με το αίμα της ελληνικής οικογένειας.

Επίσης κάτι που δεν έχει σημειωθεί από κανέναν:
  Το νέο σύστημα της "αριστερής" και καλά κυβέρνησης είναι βούτυρο στο ψωμί των φροντιστηρίων. Δεν είναι δυνατόν να έχεις στην ίδια τάξη παιδιά που δίνουν ένα πανελλαδικό μάθημα και άλλα που το δίνουν ενδοσχολικά. Οι διδακτικοί στόχοι είναι διαφορετικοί και δεν θα μπορεί να γίνει μάθημα ούτε για τους μεν ούτε για τους δε. Αλλά δε βαριέσαι τι τους ενδιαφέρει το σχολείο. Τους φροντιστές να ευχαριστήσουν και τίποτα άλλο, μας το παίζουν και αριστεροί. Άλλωστε δεν το κρύβουν, είναι κοι ίδιοι φροντιστές!!!
http://www.esos.gr/videos/proedros-depps-v-tselfes-imoyn-frontistis-gia-5-hronia (http://www.esos.gr/videos/proedros-depps-v-tselfes-imoyn-frontistis-gia-5-hronia)

Όσα παιδάκια ζουν σε χωριά που δεν υπάρχουν φροντιστήρια ή δεν έχουν λεφτά είναι απλά τελειωμένα με αυτό το σύστημα!!!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Απρίλιος 11, 2015, 09:39:59 πμ
Επειδή μου έκανες παράθεση...μάλλον τα αντίθετα υποστηρίζω φίλε μου...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Landau στις Απρίλιος 11, 2015, 09:49:38 πμ
@anixia:
Εθνικό απολυτήριο = πανελλήνιες εξετάσεις; Γιατί πως αλλιώς θα υπάρχει "αντικειμενικό" απολυτήριο;
Επίσης, οι λεγόμενες ανταγωνιστικές σχολές δεν είναι 5-6, αλλά πολύ περισσότερες. Οπότε, για ποιες σχολές να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση και πώς ακριβώς θα είναι "ελεύθερη"; Χωρίς κανένα απολύτως κριτήριο; Π.χ. σε τμήματα ΤΕΙ, όπου μπορούν να έχουν πρόσβαση τόσο απόφοιτοι γενικών λυκείων, όσο και ΕΠΑΛ, αν πάνε οι περισσότεροι σε "μη ανταγωνιστικές" σχολές, τι ακριβώς θα γίνει εκεί μετά;

Άλλο αποσύνδεση εισαγωγικών εξετάσεων από το λύκειο, και άλλο ελεύθερη πρόσβαση. Το καλύτερο θα ήταν κάθε σχολή να προσδιορίζει τα μαθήματα (που προφανώς έχουν διδαχθεί στο σχολείο) που θέλει να εξετάζει, ενώ η ύλη να καθορίζεται από κοινού με το υπουργείο. Θα πει κανείς ότι έτσι πάλι θα πέσει σύννεφο το φροντιστήριο και το ιδιαίτερο.. οπότε αν θέλουν πραγματικά να δώσουν λύση και σε αυτό το ζήτημα, ας κάνουν προπαρασκευαστική τάξη για όσους θέλουν να εισαχθούν κάπου. Αλλά οι εξετάσεις για απολυτήριο λυκείου να είναι και αυστηρές. Δεν μπορεί να παίρνει κάποιος απολυτήριο με κάτω από τη βάση σε έστω ένα μάθημα!
Και φυσικά πρέπει να αλλάξει δραστικά η ύλη και η κατανομή της σε πολλά μαθήματα στο σχολείο.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Απρίλιος 11, 2015, 09:54:29 πμ
Συμφωνώ πιο αυστηρό το εθνικό απολυτήριο κανενας κατω από τη βάση....και ένα 4 ωρο τεστ γνώσεων σε όλη την κατεύθυνση αρκεί για μένα.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: knkn στις Απρίλιος 11, 2015, 11:51:27 μμ
Ας υποθέσουμε ότι κάποιος θέλει να διεκδικήσει ταυτόχρονα ιατρική και πολυτεχνείο.  Θα δώσει 5 μαθήματα αλλά τα μαθηματικά δεν θα μετράνε στα μόρια για την ιατρική και η βιολογία δεν θα μετράει για το πολυτεχνείο. 
Ένας άλλος που θέλει μόνο ιατρική μπορεί να δώσει 4 μαθήματα και το χρόνο διαβάσματος να τον μοιράσει σε αυτά και να μη δώσει μαθηματικά Αν όμως δεν πιάσει τα μόρια της ιατρικής ; Αυτό θα είναι ένα  μεγάλο δίλημμα πολλών μαθητών τα επόμενα 2 χρόνια. 
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Απρίλιος 13, 2015, 04:33:20 μμ
@anixia:
Εθνικό απολυτήριο = πανελλήνιες εξετάσεις; Γιατί πως αλλιώς θα υπάρχει "αντικειμενικό" απολυτήριο;
Επίσης, οι λεγόμενες ανταγωνιστικές σχολές δεν είναι 5-6, αλλά πολύ περισσότερες. Οπότε, για ποιες σχολές να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση και πώς ακριβώς θα είναι "ελεύθερη"; Χωρίς κανένα απολύτως κριτήριο; Π.χ. σε τμήματα ΤΕΙ, όπου μπορούν να έχουν πρόσβαση τόσο απόφοιτοι γενικών λυκείων, όσο και ΕΠΑΛ, αν πάνε οι περισσότεροι σε "μη ανταγωνιστικές" σχολές, τι ακριβώς θα γίνει εκεί μετά;

Άλλο αποσύνδεση εισαγωγικών εξετάσεων από το λύκειο, και άλλο ελεύθερη πρόσβαση. Το καλύτερο θα ήταν κάθε σχολή να προσδιορίζει τα μαθήματα (που προφανώς έχουν διδαχθεί στο σχολείο) που θέλει να εξετάζει, ενώ η ύλη να καθορίζεται από κοινού με το υπουργείο. Θα πει κανείς ότι έτσι πάλι θα πέσει σύννεφο το φροντιστήριο και το ιδιαίτερο.. οπότε αν θέλουν πραγματικά να δώσουν λύση και σε αυτό το ζήτημα, ας κάνουν προπαρασκευαστική τάξη για όσους θέλουν να εισαχθούν κάπου. Αλλά οι εξετάσεις για απολυτήριο λυκείου να είναι και αυστηρές. Δεν μπορεί να παίρνει κάποιος απολυτήριο με κάτω από τη βάση σε έστω ένα μάθημα!
Και φυσικά πρέπει να αλλάξει δραστικά η ύλη και η κατανομή της σε πολλά μαθήματα στο σχολείο.

Χριστός Ανέστη Χρόνια Πολλά,
Συμφωνώ με τον Landau ότι δεν μπορεί να υπάρχει ελεύθεση πρόσβαση εισακτέων σε καμία σχολή.
Τα τμήματα είναι υποστελεχωμένα λόγω συνταξιοδοτήσεων,διαθεσιμοτήτων,μη διορισμών.
Γνωρίζω ανθρώπους που διορίστηκαν πέρυσι τον Μάιο-Ιούνιο αλλά επέλεξαν να μείνουν π.χ. Αγγλία γιατί δεν τους συμφέρει να έρθουν Ελλάδα οικογενειακώς.Οι θέσεις ΔΕΠ αυτές έχουν χαθεί πλέον...!
Σε τμήματα του ΑΠΘ.ΕΚΠΑ,ΕΜΠ ίσως και άλλα ΑΕΙ που δεν γνωρίζω, "δανειζονται" ΕΔΙΠ από άλλα εργαστήρια για να καλύψουν εργαστήρια άσχετα με το Διδακτορικό τους-οι ΕΔΙΠ που διορίστηκαν περυσι είχαν όλοι διδακτορικο.

Την ελεύθερη πρόσβαση θα πρέπει να την ξεχάσουμε για κάποια χρόνια κατά την προσωπική μου εμπειρία.
Ήδη τα ΕΜΠ,ΑΠΘ,ΕΚΠΑ στενάζουν από τις αυξημένες μετεγγραφές λόγω κρίσης.
και δεν είναι στείρα κριτική,γνωρίζω τα πράγματα από μέσα.
Τώρα όσο αφορά την αποσύνδεση των εισαγωγικών εξετάσεων από την εισαγωγή είναι πρακτικά αδύνατο να συμβεί για κάποιους λόγους.

Βέβαια αν αποσυνδεθεί θα υπάρξει ραγδαία αύξηση της παράλληλης παιδείας.
Δεν μπορουν μονοι τους οι αποφοιτοι να προετοιμαστουν (οχι όλοι,αλλα η πλειοψηφια τους) για εξετασεις εισαγωγής Πανελλαδικου τυπου ή Εξετασεις κατά Τμήμα ή Σχολή.

Θα πρέπει να δουμε ποιο σοβαρα τον περιορισμο  του αριθμου των εισακτεων.
Στις Δεσμες και παλαιοτερα ήταν πολυ λιγοτεροι-οι μισοι ίσως από τους τωρινούς.

Επισης για να αποσυμφορήσουμε το Λυκειου -Γενικο,Ενιαιο ή όπως αλλιώς θα το ονομάσουμε θα πρέπει να δώσουμε διέξοδο σε αποφοίτους ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις να διαχειριστείς έναν πιο λογικο αριθμό αποφοίτων.
Για να συμβει όμως αυτο θα πρεπει να υπαρξει ανασυγκροτηση της ολης σχεδιασης της εργατικής-επιστημονικης βασης της χωρας και αποτελει θεμα οικονομικου σχεδιασμου της χωρας.
Κατα πόσο εύκολο είναι αυτό,αποτελει μια άλλη συζητηση...  :(
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Απρίλιος 18, 2015, 12:30:58 μμ
http://xenesglosses.eu/2015/04/katanomi-ton-sxolon-sta-pedia-apo-2016/

Και αυτά...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Απρίλιος 18, 2015, 01:04:59 μμ
Μάθαμε ότι υπάρχουν και τεχνολογικού προσανατολισμού σχολές Πληροφορικής
Το είπαν και το έκαναν. Δηλώνεις Πληροφορική Μακεδονίας με ΑΕΠΠ, δεν δηλώνεις Πληροφορική ΑΠΘ

ΥΓ. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η κατανομή των σχολών, όσο η μη επικοινωνία των πεδίων, ειδικά για τους μαθητές δεύτερης ταχύτητας της θεωρητικής και οικονομικής κατεύθυνσης
ΥΓ2. Αν βρει κάποιος έστω και μια αληθοφανή λογική του να είναι κοινά τα ΤΕΙ αλλά όχι τα ΑΕΙ, παρακαλείται να την παραθέσει
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Απρίλιος 18, 2015, 01:09:57 μμ
Δεν γνωρίζω από πληροφορική αλλά ...γιατί είναι λογικό μόνο με βιολογία γενικής να περνάς νοσηλευτική από θεωρητική;Ολα γίνονται για τους μαθητές και τους γονείς τους μήπως;;Ας μπουν στη νοσηλευτική και ποιος νοιάζεται για το ' πως'...Τέλος πάντων ας κάνουν την ελεύθερη πρόσβαση να ησυχάσουμε!!! Θά' χουμε άλλα από τους πανεπιστημιακούς βεβαια...Που απ' ότι μαθαίνω την ετοιμάζουν αν μείνουν στην κυβέρνηση...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: unicorn στις Απρίλιος 18, 2015, 01:54:58 μμ
Πιστεύω πως οι κατευθύνσεις θα έπρεπε να χωριστούν όπως οι επιστήμες σε ανθρωπιστικές, θετικές και κοινωνικές. Η ανθρωπιστική και η θετική ομάδα προσανατολισμού έχουν συνοχή, όχι όμως και η "λεγόμενη" οικονομική. Επίσης, τι νόημα έχουν τα μαθήματα κατεύθυνσης, αν δεν εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο; Γιατί να μην είναι μαθήματα γενικής παιδείας;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Απρίλιος 18, 2015, 02:06:39 μμ
Πιστεύω πως οι κατευθύνσεις θα έπρεπε να χωριστούν όπως οι επιστήμες σε ανθρωπιστικές, θετικές και κοινωνικές. Η ανθρωπιστική και η θετική ομάδα προσανατολισμού έχουν συνοχή, όχι όμως και η "λεγόμενη" οικονομική. Επίσης, τι νόημα έχουν τα μαθήματα κατεύθυνσης, αν δεν εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο; Γιατί να μην είναι μαθήματα γενικής παιδείας;
Κοίτα σ' αυτο με τα μαθηματα προσανατολισμου δεν συμφωνώ,προτιμώ το παιδί μου στη θετικη ,πχ που προσανοτολιζεται για Ιατρικη, να διδασκεται πληροφορική παρα πολιτικο δικαιο....άποψη μου,έτσι; :)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: kostasMath στις Απρίλιος 18, 2015, 05:57:56 μμ
https://docs.google.com/forms/d/1U29zs7ieSOLEQUkgQZhjAORsFC0UHoLqMeUPhh1v0SY/viewform
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Απρίλιος 19, 2015, 11:44:46 πμ
@anixia:
Εθνικό απολυτήριο = πανελλήνιες εξετάσεις; Γιατί πως αλλιώς θα υπάρχει "αντικειμενικό" απολυτήριο;
Επίσης, οι λεγόμενες ανταγωνιστικές σχολές δεν είναι 5-6, αλλά πολύ περισσότερες. Οπότε, για ποιες σχολές να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση και πώς ακριβώς θα είναι "ελεύθερη"; Χωρίς κανένα απολύτως κριτήριο; Π.χ. σε τμήματα ΤΕΙ, όπου μπορούν να έχουν πρόσβαση τόσο απόφοιτοι γενικών λυκείων, όσο και ΕΠΑΛ, αν πάνε οι περισσότεροι σε "μη ανταγωνιστικές" σχολές, τι ακριβώς θα γίνει εκεί μετά;

Άλλο αποσύνδεση εισαγωγικών εξετάσεων από το λύκειο, και άλλο ελεύθερη πρόσβαση. Το καλύτερο θα ήταν κάθε σχολή να προσδιορίζει τα μαθήματα (που προφανώς έχουν διδαχθεί στο σχολείο) που θέλει να εξετάζει, ενώ η ύλη να καθορίζεται από κοινού με το υπουργείο. Θα πει κανείς ότι έτσι πάλι θα πέσει σύννεφο το φροντιστήριο και το ιδιαίτερο.. οπότε αν θέλουν πραγματικά να δώσουν λύση και σε αυτό το ζήτημα, ας κάνουν προπαρασκευαστική τάξη για όσους θέλουν να εισαχθούν κάπου. Αλλά οι εξετάσεις για απολυτήριο λυκείου να είναι και αυστηρές. Δεν μπορεί να παίρνει κάποιος απολυτήριο με κάτω από τη βάση σε έστω ένα μάθημα!
Και φυσικά πρέπει να αλλάξει δραστικά η ύλη και η κατανομή της σε πολλά μαθήματα στο σχολείο.
Και όμως Landau ,σήμερα στο mega ,ο Μπαλτάς είπε ότι σε επίπεδο σκέψεων το πιο πιθανόν είναι οι εξετάσεις να ' πάνε' στις σχολές...όπως γινόταν στα χρόνια του!!!! Οτι το νέο σύστημα θα είναι ένα   πολύ σύντομο μεταβατικό.....εν ολίγοις.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Landau στις Απρίλιος 19, 2015, 12:35:36 μμ
Υπό συνθήκες θα ήταν καλή σκέψη. Αλλά εξαρτάται πώς ακριβώς θα εφαρμοστεί.
Όλο σκέψεις είναι πάντως... θα περιμένα να είχαν έτοιμες προτάσεις προς διαβούλευση από την αρχή, και όχι να σκέφτονται ακόμα. Λες και δεν ήταν προετοιμασμένοι σε κάποιους (αρκετούς) τομείς πριν τις εκλογές.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Απρίλιος 19, 2015, 12:38:09 μμ
Υπό συνθήκες θα ήταν καλή σκέψη. Αλλά εξαρτάται πώς ακριβώς θα εφαρμοστεί.
Όλο σκέψεις είναι πάντως... θα περιμένα να είχαν έτοιμες προτάσεις προς διαβούλευση από την αρχή, και όχι να σκέφτονται ακόμα. Λες και δεν ήταν προετοιμασμένοι σε κάποιους (αρκετούς) τομείς πριν τις εκλογές.
Αραγε πως γινόταν παλια;Είχες δικαίωμα να δίνεις σε πιο πολλές σχολές;Εγραφες μια φορα και μετά έκανες αίτηση σε σχολες;Πολλά τα ερωτήματα... ::)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Landau στις Απρίλιος 19, 2015, 12:51:00 μμ
Δεν ξέρω πώς ακριβώς γινόταν παλιά, το μόνο που θυμάμαι είναι ότι έδιναν εξετάσεις στις σχολές που τους ενδιέφεραν (κάτι που γίνεται σε πολλές χώρες του εξωτερικού). Το πιο δίκαιο θα ήταν να υπάρχει χρονική ευελιξία, ώστε κάποιος να προλαβαίνει να δώσει εξετάσεις σε 2-3 σχολές που τον ενδιαφέρουν (και είναι στην ίδια κατηγορία). Και το καλό θα είναι ότι ο καθένας θα επιλέγει τη σχολή που τον ενδιαφέρει περισσότερο, και όχι να σπουδάζει κάτι, επειδή απλά έτυχε (ή είχε την.. ατυχία να περάσει σε αδιάφορη για αυτόν σχολή).
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MARKOS στις Απρίλιος 19, 2015, 12:51:19 μμ
http://www.sansimera.gr/articles/774
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Απρίλιος 19, 2015, 01:01:13 μμ
http://www.sansimera.gr/articles/774
Ααα μπράβο Μάρκο!!!Συμφωνώ Landau....
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Απρίλιος 19, 2015, 02:51:00 μμ
Υπό συνθήκες θα ήταν καλή σκέψη.
Καλά, εμπιστεύεται κανείς τους πανεπιστημιακούς; Αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Landau στις Απρίλιος 19, 2015, 03:45:44 μμ
Καλά, εμπιστεύεται κανείς τους πανεπιστημιακούς; Αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει;

Στο δικό μου σκεπτικό δεν θα έχουν πλήρη "αυτονομία" στη διεξαγωγή τέτοιων εισαγωγικών εξετάσεων τα παν/μια, αλλά με κάποιον τρόπο (ελεγκτικό, επικουρικό κλπ) θα εμπλέκεται το υπουργείο και επιτροπές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Διαφορετικά.. π.χ. οι ιατρικές σχολές θα γεμίσουν με τα τέκνα των ακαδημαϊκών γιατρών (όχι ότι δεν γέμισαν έτσι κι αλλιώς, με διάφορους ύποπτους τρόπους...). Θα πρέπει προφανώς να εξασφαλισθεί το αδιάβλητο.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: kostasMath στις Απρίλιος 19, 2015, 04:02:14 μμ
 Η Ελληνική Εκπαίδευση από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα (είναι παλιό) βέβαια τις εξελίξεις από Γιαννάκου και μετά τις γνωρίζουμε, αν και πλησιάζει το τέλος του εκπαιδευτικού συστήματος σε δυο χρόνια δεν θα υπάρχει τίποτα, μην αγχώνεστε δεν θα σπουδάζει κανείς αφού δεν θα υπάρχουν λύκεια αν δεν γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών!
http://lyrasi.blogspot.gr/p/blog-page.html
Αν. ΥΠΟΠΑΙΘ στο Alpha radio στην Μ. Νικολάρα
http://www.alpha989.com/Media.aspx?a_id=1338&item=15944&prodId=179&prodId=179
Μόνο τα 4 μαθήματα θα υπολογίζονται για τις αντίστοιχες σχολές! Άρα δεν θα υπάρχει ρίσκο για τους μαθητές που θα πάρουν ένα περισσότερο αν αποτύχουν δεν θα τους καταστρέψει το βαθμό!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Απρίλιος 19, 2015, 07:36:29 μμ
Καλό....
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: greedo στις Απρίλιος 19, 2015, 10:26:49 μμ
Δεν ξέρω πώς ακριβώς γινόταν παλιά, το μόνο που θυμάμαι είναι ότι έδιναν εξετάσεις στις σχολές που τους ενδιέφεραν (κάτι που γίνεται σε πολλές χώρες του εξωτερικού). Το πιο δίκαιο θα ήταν να υπάρχει χρονική ευελιξία, ώστε κάποιος να προλαβαίνει να δώσει εξετάσεις σε 2-3 σχολές που τον ενδιαφέρουν (και είναι στην ίδια κατηγορία). Και το καλό θα είναι ότι ο καθένας θα επιλέγει τη σχολή που τον ενδιαφέρει περισσότερο, και όχι να σπουδάζει κάτι, επειδή απλά έτυχε (ή είχε την.. ατυχία να περάσει σε αδιάφορη για αυτόν σχολή).
Αυτό είναι το ιδανικότερο, αλλά βλέπω δύσκολο να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο στο εγγύς μέλλον.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: killbill στις Απρίλιος 22, 2015, 07:41:03 πμ
Στην ομάδα Ανθρωπιστικών σπουδών η Λογοτεχνία και η Κοινωνιολογία ενώ είναι μαθήματα προσανατολισμού, ΔΕΝ εξετάζονται πανελλαδικά.

Στην ομάδα Θετικών σπουδών η Ανάπτηξη Εφαρμογών ενώ είναι μάθημα προσανατολισμού, ΔΕΝ εξετάζεται πανελλαδικά.

Στην ομάδα σπουδών Οικονομίας & πληροφορικής η Ιστορία και η Κοινωνιολογία ενώ είναι μαθήματα προσανατολισμού, ΔΕΝ εξετάζονται πανελλαδικά.

Μπορεί να μου εξηγήσει κανείς ποια λογική υπάρχει στα παραπάνω; δηλαδή να έχουμε μαθήματα χαρακτηρισμένα ως προσανατολισμού (κατεύθυνσης δηλαδή με το παλιό σύστημα), αλλά να μην εξετάζονται πανελλαδικά;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: kostasMath στις Απρίλιος 22, 2015, 08:00:31 πμ

Μπορεί να μου εξηγήσει κανείς ποια λογική υπάρχει στα παραπάνω; δηλαδή να έχουμε μαθήματα χαρακτηρισμένα ως προσανατολισμού (κατεύθυνσης δηλαδή με το παλιό σύστημα), αλλά να μην εξετάζονται πανελλαδικά;
έγινε για να ικανοποιηθούν κάποια συμφέροντα, το θετικό είναι πως οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν έστω ως ενδοσχολικά όλα τα μαθήματα, δεν ήταν σωστό στη θετική να επιλέγουν μαθηματικά ή βιολογία 8 ώρες, θα έπαιρναν απολυτήριο χωρίς να διδαχτούν μερικά μαθήματα.
Μέχρι τώρα ο βαθμός Γ λυκείου θα μετρήσει για εισαγωγή στα αει - τει, και για να πάρουν πρώτα το απολυτήριο πρέπει να γράψουν 10 σε κάθε μάθημα της κατεύθυνσης!
Αν έκανα μάθημα δεν θα χάριζα βαθμό σε κανένα μαθητή , δεν θα συγχωρούσα τους αδιάφορους που δεν θα το έδιναν με πανελλήνιες εξετάσεις.
το άρθρο 13
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/9210095.pdf  δεν τροποποίησαν την παράγραφο 5 του άρθρου 3 ν.4186/2013 φεκ 193  http://edu.klimaka.gr/arxeio/nomothesia-fek/fek-193-2013-n4186-anadiarthrosi-devterobathmias-ekpaidevsis-klimaka.pdf


Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: soch στις Απρίλιος 22, 2015, 12:36:26 μμ
Ο διαχωρισμός των τμημάτων πληροφορικής είναι - σε κάθε περίπτωση - τραγικός. Όπως και να γίνει, με όποιο σκεπτικό και να αιτιολογηθεί.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Απρίλιος 24, 2015, 06:26:47 μμ
Μάθαμε ότι υπάρχουν και τεχνολογικού προσανατολισμού σχολές Πληροφορικής
Το είπαν και το έκαναν. Δηλώνεις Πληροφορική Μακεδονίας με ΑΕΠΠ, δεν δηλώνεις Πληροφορική ΑΠΘ

ΥΓ. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η κατανομή των σχολών, όσο η μη επικοινωνία των πεδίων, ειδικά για τους μαθητές δεύτερης ταχύτητας της θεωρητικής και οικονομικής κατεύθυνσης
ΥΓ2. Αν βρει κάποιος έστω και μια αληθοφανή λογική του να είναι κοινά τα ΤΕΙ αλλά όχι τα ΑΕΙ, παρακαλείται να την παραθέσει

Τεχνολογική Σχολή Πληροφορικής...;;;@@!!!  :o
Και τα Πολυτεχνεία τι είναι;
Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής,Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών...
Το τελικό κείμενο υπάρχει κάπου;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Απρίλιος 27, 2015, 03:18:51 μμ
http://www.esos.gr/arthra/38050/enosi-himikon-ekpaideytiko-systima-organothike-gia-na-ypiretei-tis-anagkes-ton-mathiton

Η Ε.Ε.Χ.  τονίζει πως  παρότι είναι η μοναδική Επιστήμη η οποία έχει απώλεια ωρών στο Λύκειο, τοποθετήθηκε αρχικά θετικά απέναντι στις αλλαγές και προσέφερε την τεχνογνωσία και τη βοήθειά της για βελτιώσεις, και διατυπώνει την     έκπληξη και λύπη σχετικά με  επίσημες ανακοινώσεις   (σ.σ. δεν αναφέρει ποιων φορέων) που  προτείνουν λύσεις όπως την εισαγωγή στις σχολές Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών από την 3η ομάδα προσανατολισμού, των Οικονομικών Επιστημών, χωρίς Χημεία, δηλαδή μία νέα Τεχνολογική Κατεύθυνση.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Απρίλιος 28, 2015, 02:09:33 μμ
Βγήκε η τροπολογία ακριβώς όπως παρουσιάστηκε
Ουσιαστικά, καμία αλλαγή
Οι υποψήφιοι που δεν θα πάνε θετική, πρακτικά δεν έχουν επιλογές
Πρέπει να έχουν αποφασίσει την σχολή τους πριν τις εξετάσεις

ΥΓ. Υποψήφιος Ιατρικής Φυσική(3)-Χημεία(3)-Βιολογία(2) σύνολο 8
Υποψήφιος ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων Μαθηματικά(5)-ΑΟΘ(3)-ΑΕΠΠ(2) σύνολο 10
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: kostasMath στις Απρίλιος 28, 2015, 06:11:00 μμ
Βγήκε και το ωρολόγιο πρόγραμμα αναμενόμενο
 http://www.news.gr/ellada/ekpaidefsh/article-wide/218713/to-orologio-programma-ths-g-lykeioy-gia-to-2015-16.html
Υπάρχουν οι  κερδισμένοι στη γενική παιδεία  μαθηματικοί ,βιολόγοι, ξενόγλωσσοι. Οι  φυσικοί βγήκαν χαμένοι από το νέο σύστημα  , χάνουν αρκετές ώρες από την κατεύθυνση και το μάθημα θα διδάσκεται  μόνο στην ομάδα θετικών σπουδών, το ίδιο ισχύει και για τη χημεία αλλά έτσι ήταν και με το προηγούμενο σχέδιο.
 
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: greedo στις Απρίλιος 28, 2015, 09:06:44 μμ
Για τα ΕΠΑΛ βγήκε τίποτα? Θα ισχύσει τελικά οτι στη Γ ΕΠΑΛ, αντί του μαθήματος "ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ι" θα υπάρχουν Άλγεβρα και Γεωμετρία ως δύο ξεχωριστά μαθήματα?
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Απρίλιος 29, 2015, 12:54:15 πμ
Βγήκε και το ωρολόγιο πρόγραμμα αναμενόμενο
 http://www.news.gr/ellada/ekpaidefsh/article-wide/218713/to-orologio-programma-ths-g-lykeioy-gia-to-2015-16.html
Υπάρχουν οι  κερδισμένοι στη γενική παιδεία  μαθηματικοί ,βιολόγοι, ξενόγλωσσοι. Οι  φυσικοί βγήκαν χαμένοι από το νέο σύστημα  , χάνουν αρκετές ώρες από την κατεύθυνση και το μάθημα θα διδάσκεται  μόνο στην ομάδα θετικών σπουδών, το ίδιο ισχύει και για τη χημεία αλλά έτσι ήταν και με το προηγούμενο σχέδιο.

Οι Φυσικοί είναι χαμένοι αφού δεν υπάρχουν 3 κατευθύνσεις με φυσική (Θετική,Τεχνολογική Ι,ΙΙ) και η Φυσική Γενικής Παιδείας.
Το Ενιαίο Απολυτήριο ευνοούσε αρκετά κάποιες ειδικότητες.
Πλέον η λογική της επιστροφής σε παρόμοιο σύστημα πριν τις Δέσμες και με αυτή την κατανομή μαθημάτων λογικά περιορίζει τους Φυσικούς πολύ...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Απρίλιος 29, 2015, 02:53:57 πμ
Υπάρχουν γύρω στις 500 σχολές στο Μηχανογραφικό.
Από αυτές αφαιρούμε περίπου 20 παιδαγωγικές σχολές. (480)
Οι σχολές που αφορά το πεδίο της Θεωρητικής είναι γύρω στις 80. (400)
Οι σχολές που αφορά το πεδίο της Οικονομικής είναι γύρω στις 80 επίσης. (320)
Όπως καταλαβαίνετε, οι υπόλοιπες 320 σχολές αφορούν τα υποψήφια παιδιά της Θετικής για τα πεδία 2-3-4.
Ακόμα και αν αφαιρεθούν από την Θετική οι σχολές Πληροφορικής (γύρω στις 30) και κάποιες ακόμα που τώρα είναι κοινές σε πεδία, τα παιδιά της Θετικής θα έχουν σχεδόν 300 επιλογές σχολών, την ώρα που τα αντίστοιχα παιδιά των άλλων δυο κατευθύνσεων δεν θα έχουν πάνω από 150.
Αν αυτό θεωρείται άνοιγμα των επιλογών των παιδιών και ισονομία...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: knkn στις Απρίλιος 29, 2015, 06:02:25 πμ
Tα παιδιά της Θετικής θα έχουν σχεδόν 300 επιλογές σχολών, την ώρα που τα αντίστοιχα παιδιά των άλλων δυο κατευθύνσεων δεν θα έχουν πάνω από 150.
Αν αυτό θεωρείται άνοιγμα των επιλογών των παιδιών και ισονομία...

Ας επιλέξουν θετική .   :)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: napi στις Απρίλιος 29, 2015, 05:32:53 μμ
😄😄😄😄καλο!
Κι ας ειμαι ΠΕ 02!!!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Touristakos στις Απρίλιος 29, 2015, 09:41:17 μμ
Υπάρχουν γύρω στις 500 σχολές στο Μηχανογραφικό.
Από αυτές αφαιρούμε περίπου 20 παιδαγωγικές σχολές. (480)
Οι σχολές που αφορά το πεδίο της Θεωρητικής είναι γύρω στις 80. (400)
Οι σχολές που αφορά το πεδίο της Οικονομικής είναι γύρω στις 80 επίσης. (320)
Όπως καταλαβαίνετε, οι υπόλοιπες 320 σχολές αφορούν τα υποψήφια παιδιά της Θετικής για τα πεδία 2-3-4.
Ακόμα και αν αφαιρεθούν από την Θετική οι σχολές Πληροφορικής (γύρω στις 30) και κάποιες ακόμα που τώρα είναι κοινές σε πεδία, τα παιδιά της Θετικής θα έχουν σχεδόν 300 επιλογές σχολών, την ώρα που τα αντίστοιχα παιδιά των άλλων δυο κατευθύνσεων δεν θα έχουν πάνω από 150.
Αν αυτό θεωρείται άνοιγμα των επιλογών των παιδιών και ισονομία...
Η προσεγγιση που κανεις ειναι πολυ σωστη και οντως ειναι αληθεια. Αλλα δεν ισχυει στη σημερινη εποχη γιατι οι μισοι μαθητες που φοιτουν στα λυκεια δε γνωριζουν ουτε τα στοιχειωδη οποτε στο ακουσμα οτι θα εχουν μαθηματικα φυσικη χημεια βιολογια και αεππ θα φευγουν τρεχοντας. Και επειδη οι περισσοτεροι των 6.000 με 9.000 μορια δεν πανε καν σε σχολες αλλα μετα σε κατι ιδιωτικες σχολες σε τομεις πληροφορικης και οικονομικων θα επιθυμουν ηδη τη δελεαστικοτατη οικονομικη και πληροφορικη κατευθυνση! Αν ειχαμε ενα λυκειο της δεκαετιας 80 με 90 τοτε ναι αυτοι που θα ηταν τοτε στο λυκειο θα πηγαιναν κυριως θετικη (αφου θα ηταν ατομα που ειχαν καποιο επιπεδο που να αντιστοιχει στην ταξη που φοιτουν). 
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ALITHINOS στις Απρίλιος 29, 2015, 10:26:24 μμ
Ένας μαθητής που δεν θέλει να διαβάσει και έρχεται για τουρισμό στο σχολείο ότι και να επιλέξει είναι το ίδιο...Εκεί έφτασε το Ελληνικό σχολείο να είναι το καφενείο και η αποθήκη για παιδιά χωρισμένων οικογενειών με ψυχολογικά προβλήματα..Την επόμενη χρονιά καλύτερα να προσλάβει αστυνομικούς παρά καθηγητές γιατί αυτό μάλλον για φυλακές ανηλίκων φέρνει παρά για Σχολείο..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: killbill στις Απρίλιος 30, 2015, 10:15:09 πμ
Συμφωνώ με τα παραπάνω για την κατάντια του Ελληνικού σχολείου. Το έχω ξαναγράψει πριν από καιρό, το ξαναλέω:
Δεν είναι δυνατόν από τη μια ο μαθητής να έχει την επιλογή να μην δώσει πανελλήνιες αλλά από την άλλη να τον βάζεις υποχρεωτικά να παρακολουθεί 12 ώρες την εβδομάδα μαθήματα κατεύθυνσης!!

Στόχος θα πρέπει να είναι ένα σχολείο αρεστό σε όλους που να ικανοποιεί όλους τους μαθητές ώστε όλοι να βρίσκουν κάποιο ενδιαφέρον.
Θες να δώσεις πανελλήνιες; ωραία θα παρακολουθήσεις μαθήματα κατευθύνσεων
Δεν θες να δώσεις πανελλήνιες; θα κάνεις μόνο γενικής παιδείας και πολλά μαθήματα επιλογών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου.

τόσο απλά!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Landau στις Απρίλιος 30, 2015, 10:30:54 πμ
Συμφωνώ με τα παραπάνω για την κατάντια του Ελληνικού σχολείου. Το έχω ξαναγράψει πριν από καιρό, το ξαναλέω:
Δεν είναι δυνατόν από τη μια ο μαθητής να έχει την επιλογή να μην δώσει πανελλήνιες αλλά από την άλλη να τον βάζεις υποχρεωτικά να παρακολουθεί 12 ώρες την εβδομάδα μαθήματα κατεύθυνσης!!

Στόχος θα πρέπει να είναι ένα σχολείο αρεστό σε όλους που να ικανοποιεί όλους τους μαθητές ώστε όλοι να βρίσκουν κάποιο ενδιαφέρον.
Θες να δώσεις πανελλήνιες; ωραία θα παρακολουθήσεις μαθήματα κατευθύνσεων
Δεν θες να δώσεις πανελλήνιες; θα κάνεις μόνο γενικής παιδείας και πολλά μαθήματα επιλογών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου.


τόσο απλά!

Ωραίο ακούγεται.. αλλά τι θα περιλαμβάνεται στα μαθήματα γενικής παιδείας; Υποτίθεται στα "γενικής παιδείας" πρέπει να περιλαμβάνονται οι βασικές γνώσεις ανά μάθημα, που πρέπει να ξέρει (ή, έστω να έχει πάρει μια ιδέα, για να είμαστε ρεαλιστές) κάθε μαθητής. Π.χ. στη φυσική: είναι δυνατόν να μην διδάσκονται σε όλους βασικές αρχές μηχανικής, θερμοδυναμικής και ηλεκτρισμού; ή στα μαθηματικά, αναλυτική γεωμετρία (έστω με λιγότερη ύλη) και ανάλυση; Και αντίστοιχα, σε άλλα μαθήματα.
Το μεγάλο πρόβλημα στο πρόγραμμα σπουδών είναι ότι η ύλη κάθε μαθήματος έχει κατακερματιστεί αυθαίρετα ανά τάξη και κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα μπάχαλο, χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Ειδικά στη φυσική, που είναι η ειδικότητά μου, το παρατηρώ έντονα, αλλά και σε άλλα μαθήματα θετικών σπουδών επίσης.
Μία σκέψη, προς την κατεύθυνση της παραπάνω πρότασης του killbill, θα ήταν - με πλήρη αλλαγή του προγραμμάτος σπουδών - η εξής: ενιαίο πρόγραμμα σε όλα τα μαθήματα μέχρι ΚΑΙ τη Β' λυκείου, ενώ στη Γ' λυκείου να προσαρμόζεται το πρόγραμμα σε κατευθύνσεις/δέσμες (για όσους ενδιαφέρονται να δώσουν πανελλήνιες) και στα αντίστοιχα μαθήματα γενικής παιδείας (για όσους δεν θα δώσουν πανελλήνιες), με τη διαφορά ότι τα μαθήματα αυτά στη γενική παιδεία θα ακολουθούν σε κάποιο βαθμό την ύλη των αντίστοιχων μαθημάτων κατεύθυνσης, με μικρότερο όγκο και με ορισμένες διαφοροποιήσεις (προσθήκες/αλλαγές) στη ύλη αυτή. Προφανώς, η διδασκαλία αυτών των μαθημάτων γενικής παιδείας να γίνεται την ώρα των μαθημάτων κατεύθυνσης των υπολοίπων. Θα ήταν εφικτό, αλλά κανένας δεν θα ασχοληθεί...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Λουλουδάτη στις Απρίλιος 30, 2015, 03:15:09 μμ
Παιδιά, εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο? Από θεωρητική κατεύθυνση, για το τμήμα εκπαιδευτικής  και κοινωνικής πολιτικής του ΠΑΜΑΚ, θα δώσουμε και μαθηματικά???
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: roberto 7 στις Απρίλιος 30, 2015, 04:21:51 μμ
Μαθητής Β Λυκείου  Θετική κατεύθυνση (Θεσσαλονίκη)

Καλησπέρα, οι ερωτήσεις βλέπω είναι πολλές , ας κάνω και εγώ μία. Φέτος διάλεξα την θετική κατεύθυνση/προσανατολισμό , κυρίως για να μπορώ να διαλέξω στην γ λυκείου ανάμεσα στην θετική και τα οικονομικά (δηλαδή όχι επιστήμες υγείες και παιδαγωγικά) και είμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα διαλέξω την οικονομική κατεύθυνση επειδή φαινόταν πιο εύκολη αλλά και επειδή είναι ένας τομέας που θα μπορούσα να ασχοληθώ. Βλέπω τώρα τις νέες αλλαγές και η 1η σκέψη λέει πάμε στην κατεύθυνση οικονομικά-πληροφορική που έχει δυο εύκολα μαθήματα (αοθ και Η/Υ που έχω από πέρυσι αρκετές γνώσεις στο μάθημα) , ενώ από την άλλη ειναι η δυσκολη φυσικη και η χημεια που με την ενωση δυο βιβλιων θα γινει και αυτη δυσκολη.
Αμα παω στην οικονομικη κατευθυνση θα εχω ενα δυσκολο μαθημα να προαιτιμαστω (μαθηματικα) ενω στην αλλη περιπτωση τρια μαθηματα (μαθηματικα, φυσικη, χημεια) .
Το θέμα είναι τώρα ότι με το παλιο σύστημα (παλιο εννοώ αυτό που θα ισχύει εως φέρτος) στις οικονομικές σχολές δεν πηγαιναν μεγαλος αριθμός μαθητων, ενω με αυτο το συστημα το 40% με 50% των μαθητων  να διαλεξει θα εχει προσβαση στις οικονομικές σχολες, σιγουρα πολυ μεγαλυτερο ποσοστο με το παλιο συστημα.
Απο την αλλη πλευρα με το παλιο συστημα ειχαν προσβαση οι μαθητες στις θετικες&τεχνολογικες και τα συναφη απο δυο κατευθυνσεις ενω τωρα θα ειναι απο μια κατευθυνση.

Η ερωτηση μου ειναι λαμβανοντας υποψη τα παρακατω, αν η λογικη λεει οτι θα αυξηθουν οι βασεις στις οικονομικες σχολες και θα μειωθουν σε σχολες οπως μαθηματικα-φυσικη-χημεια.

Οποιος μπορει να βοηθησει να απαντησει με πληροφοριες που μπορουν να φανουν χρησιμες, ευχαριστω.

ΥΓ1 χοντρικα οι βαθμοι β λυκειου: Μαθηματικα και Φυσικη 19 , Χημεια 20 , Η/Υ 20 , Πολιτικη Παιδεια(στο διαγωνισμα στο οικονομικο κεφαλαιο μονο εγω ειχα γραψει 20 αμα εχει σχεση δεν ξερω) . στην α λυκειου στα μαθηματικα οι βαθμοι ηταν λιγο πιο πανω και στα αλλα λιγο πιο κατω.

ΥΓ2 δεν παω ακομα φροντιστηριο (δικη μου επιλογη) , θα ξεκινησω απο το καλοκαιρι
ΥΓ3 μεχρι να αρχισουν οι εξετασεις εχω σκοπο να εχω αποφασισει σε ποια κατευθυνση θα παω την αλλη χρονια
ΥΓ4 υπαρχουν συγουρα αδικιες , οπως οτι απο θεωρητικη δεν μπορεις να πας αοθ και οτι δεν υπαρχει καποια φυσικη στην οικονομικη κατευθυνση για να ανοιξουν θετικες σχολες αλλα δεν εχει σκοπο το μηνυμα μου να σχολιασω αυτα τα λαθη.
ΥΓ5 δεν μπορουσα ολο το μηνυμα να το γραψω με τονους, θα χρειαζοταν αλλα 20 λεπτα  :)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Απρίλιος 30, 2015, 04:42:21 μμ
Τι θέλεις να σπουδάσεις;Σύμφωνα μ' αυτό το σκεπτικό να κάνεις την επιλογή σου και όχι με τα μόρια,άλλωστε οι επιδόσεις σου δείχνουν ότι μπορείς να κυνηγήσεις το όνειρο σου....εννοείται βέβαια με μια καλή προετοιμασία φέτος!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ran στις Απρίλιος 30, 2015, 04:45:45 μμ
roberto το θεμα ειναι τι θελεις να σπουδασεις και οχι οι βασεις προσβασης των σχολων ......
Και ναι τα μαθηματικα ειναι δυσκολα αλλα οτι ειναι για σενα ειναι και για τους αλλους......
Ξεκινα το καλοκαιρι φροντιστηριο και διαβασμα ,μην υποτιμησεις τα ευκολα μαθηματα γιατι σε αυτα θα γραψουν οι πιο πολλοι καλο βαθμο ....
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!!!!!!!!!!!!!!!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Απρίλιος 30, 2015, 04:47:02 μμ
Τι θέλεις να σπουδάσεις;Σύμφωνα μ' αυτό το σκεπτικό να κάνεις την επιλογή σου και όχι με τα μόρια,άλλωστε οι επιδόσεις σου δείχνουν ότι μπορείς να κυνηγήσεις το όνειρο σου....εννοείται βέβαια με μια καλή προετοιμασία φέτος!
Εγώ ήθελα να σπουδάσω Ιατρική..με φόβισαν ,με επηρέασαν οι υψηλές βάσεις ,οι πολύχρονες σπουδές...ακόμα αδιόριστη είμαι!!!! Τι κατάλαβα;Με βλέπω να ξαναγυρνάω στη φροντιστηριακή μου παλιά πορεία....
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: nickitol στις Απρίλιος 30, 2015, 04:57:10 μμ
Σπούδασε ότι σου αρέσει, έτσι και αλλιώς σε όλα υπάρχει κορεσμός.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: roberto 7 στις Απρίλιος 30, 2015, 05:11:48 μμ
δημητρης το ονομα μου... δεν εχω καποια ιδιαιτερη προτιμηση αναμεσα στην θετικη και στα οικονομικα, ψαχνω για την καλυτερη λυση. οι βαθμοι σε αυτα τα μαθηματα ειναι μεγαλοι γιατι σε αρκετα αλλα μαθηματα (πχ αρχαια, ιστορια, φιλοσοφια, λογοτεχνια, βιολογια λιγο) δεν διαβαζω ειδικα μετα την καταργηση της τραπεζας θεματων.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ran στις Απρίλιος 30, 2015, 05:25:16 μμ
δημητρης το ονομα μου... δεν εχω καποια ιδιαιτερη προτιμηση αναμεσα στην θετικη και στα οικονομικα, ψαχνω για την καλυτερη λυση. οι βαθμοι σε αυτα τα μαθηματα ειναι μεγαλοι γιατι σε αρκετα αλλα μαθηματα (πχ αρχαια, ιστορια, φιλοσοφια, λογοτεχνια, βιολογια λιγο) δεν διαβαζω ειδικα μετα την καταργηση της τραπεζας θεματων.
Δημητρη, πρεπει να σκεφτεις ποια μαθηματα σου αρεσει να μελετας , ποια σε πορωνουν ρε παιδι μου......
Εγω για παραδειγμα , δεν μπορω να μελετησω θεωρητικο μαθημα ..... αν δεν εχει μεσα μαθηματικα μου  φαινεται βαρετο και επιπονο και οχι ευκολο!!!!!!
Η καλυτερη λυση ειναι αυτη που μας κανει χαρουμενους και δημιουργικους ;)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: roberto 7 στις Απρίλιος 30, 2015, 05:46:22 μμ
Σιγουρα καλες ειναι ολες αυτες οι συμβουλες, βεβαια ομως εχω κανει μια ερωτηση που μπορει να παιξει ρολο στην αποφαση μου.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: kostasMath στις Απρίλιος 30, 2015, 05:56:45 μμ

όσο για  τις οικονομικές σχολές λένε πως εκεί θα ενταχθούν και  οι αστυνομικές – στρατιωτικές εκεί θα στοχεύσουν οι περισσότεροι .
Οι πανελλήνιες θα είναι μετά το απολυτήριο όσοι δεν θέλουν δεν θα εξεταστούν πανελλαδικά.
 Δεν έχει σημασία πόσο εύκολο είναι ένα μάθημα μπορεί π.χ το 14 στη φυσική να είναι μεγάλος βαθμός ενώ εάν 18 σε κάποιο άλλο να είναι μικρός..

Τα οικονομικά είναι καλύτερη επιλογή από θετική δεν υπάρχει μέλλον
Εγω για παραδειγμα , δεν μπορω να μελετησω θεωρητικο μαθημα ..... αν δεν εχει μεσα μαθηματικα μου  φαινεται βαρετο και επιπονο και οχι ευκολο!!!!!!
Η καλυτερη λυση ειναι αυτη που μας κανει χαρουμενους και δημιουργικους ;)
:'( :'( :'( :'(
Ούτε αυτό είναι λύση, μετά από κάποια χρόνια οι συνθήκες μπορεί να μας φτάσουν στο σημείο να το σιχαθούμε…
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Απρίλιος 30, 2015, 05:59:21 μμ
Τι επάγγελμα φαντάζεσαι ότι σου ταιριάζει περισσότερο ,συμφωνα με την προσωπικότητα σου,αν υπάρχει καλό και συναφές επαγγελματικό οικογενειακό υπόβαθρο,σου αρέσουν τα κοινωνικά επαγγέλματα ή τα πιο ' κλειστά' ,μελλοντικά θα σε ενδιέφερε ένα οικονομικά επάγγελμα με σταθερό εισόδημα  ή ένα που μπορεί να έχει άλλοτε πολύ λίγα και άλλοτε πολλά... Οι παράγοντες και οι αποφάσεις είναι εξατομικευμένες και επίσης σε όποιο πεδίο και να πας θέλει πολύ διάβασμα....
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: BILL231 στις Απρίλιος 30, 2015, 06:13:42 μμ
όσο για  τις οικονομικές σχολές λένε πως εκεί θα ενταχθούν και  οι αστυνομικές – στρατιωτικές εκεί θα στοχεύσουν οι περισσότεροι .
Οι πανελλήνιες θα είναι μετά το απολυτήριο όσοι δεν θέλουν δεν θα εξεταστούν πανελλαδικά.
 Δεν έχει σημασία πόσο εύκολο είναι ένα μάθημα μπορεί π.χ το 14 στη φυσική να είναι μεγάλος βαθμός ενώ εάν 18 σε κάποιο άλλο να είναι μικρός..

Τα οικονομικά είναι καλύτερη επιλογή από θετική δεν υπάρχει μέλλον  :'( :'( :'( :'(
Ούτε αυτό είναι λύση, μετά από κάποια χρόνια οι συνθήκες μπορεί να μας φτάσουν στο σημείο να το σιχαθούμε…

Στρατιωτικες στα οικονομικα;; Ηδη το υπουργειο
το μαρτυρησε οτι ολεε πλην αστυνομιας πανε στη ΘΕΤΙΚΗ..
Μα ολες.. πολυ σπεκουλα πεφτει απο "μαθητες"..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: kostasMath στις Απρίλιος 30, 2015, 06:27:29 μμ
Ηδη το υπουργειο
το μαρτυρησε οτι ολεε πλην αστυνομιας πανε στη ΘΕΤΙΚΗ..
που το διάβασες ? θετική θα πάνε μόνο  οι ιατρικές  φαρμακευτικές κτηνιατρικές του στρατού
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: BILL231 στις Απρίλιος 30, 2015, 07:02:57 μμ
όσο για  τις οικονομικές σχολές λένε πως εκεί θα ενταχθούν και  οι αστυνομικές – στρατιωτικές εκεί θα στοχεύσουν οι περισσότεροι .
Οι πανελλήνιες θα είναι μετά το απολυτήριο όσοι δεν θέλουν δεν θα εξεταστούν πανελλαδικά.
 Δεν έχει σημασία πόσο εύκολο είναι ένα μάθημα μπορεί π.χ το 14 στη φυσική να είναι μεγάλος βαθμός ενώ εάν 18 σε κάποιο άλλο να είναι μικρός..

Τα οικονομικά είναι καλύτερη επιλογή από θετική δεν υπάρχει μέλλον  :'( :'( :'( :'(
Ούτε αυτό είναι λύση, μετά από κάποια χρόνια οι συνθήκες μπορεί να μας φτάσουν στο σημείο να το σιχαθούμε…

Στρατιωτικες στα οικονομικα;; Ηδη το υπουργειο
το μαρτυρησε οτι ολεε πλην αστυνομιας πανε στη ΘΕΤΙΚΗ..
Μα ολες.. πολυ σπεκουλα πεφτει απο "μαθητες"..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: BILL231 στις Απρίλιος 30, 2015, 07:14:36 μμ
Ελεος βρε "μαθητες"..  Ολες οι στρατιωτικες ζητανε
Μαθηματικα-φυσικη-χημεια παραδοσιακα απο εποχης 1ης
Δεσμης τωρα θα αλλαξει;;
Και με το ισχυον στο 5ο πεδιο μονο αστυνομιες εχει..
ΟΛΕΣ οι αλλες ειναι 2-3-4 πεδιο..
Στα οικονομικα εχει 250 θεσεις αστυνομιας ολες ολες
Στο καλο και οποιος μπει..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: knkn στις Απρίλιος 30, 2015, 09:06:39 μμ
Σιγουρα καλες ειναι ολες αυτες οι συμβουλες, βεβαια ομως εχω κανει μια ερωτηση που μπορει να παιξει ρολο στην αποφαση μου.

Υπάρχει η υποψία ότι θα πάει μεγάλος αριθμός υποψηφίων  προς τα οικονομικά και αυτό θα ανέβαζε τις βάσεις σε αυτά πράγματι. 
Από την άλλη αν σκεφτούν πολλοί σαν και σένα και πάνε θετική , τότε αυτό δεν θα συμβεί.  :)
Οπότε να επιλέξεις με βάση το τι θες να σπουδασεις.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: λιθοσφαιριστής στις Απρίλιος 30, 2015, 10:05:09 μμ
...
Οι πανελλήνιες θα είναι μετά το απολυτήριο όσοι δεν θέλουν δεν θα εξεταστούν πανελλαδικά.
...
Να ελπίζω ότι από του χρόνου θα σταματήσει αυτή η παρωδία με τις ενδοσχολικές εξετάσεις διάρκειας ενός μήνα, ανά δύο-τρεις-πέντε μέρες;
Μήπως θα τελειώνουν τα μαθήματα προς τα τέλη Μαΐου, όπως την εποχή των δεσμών;
Γιατί, ειδικά στο γυμνάσιο, φέτος στις 13 Μαΐου τα παιδιά θα ξεκινήσουν τις τετράμηνες καλοκαιρινές τους διακοπές...  8)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Απρίλιος 30, 2015, 10:42:39 μμ
Ας εξηγήσει κάποιος στον μαθητή τον περιορισμό των Οικονομικών σχολών, όπου ουσιαστικά επιλέγει σχολή από την Β Λυκείου, σε σχέση με την Θετική που έχει άπειρες επιλογές
Εξαιρετικά ευφυές το νέο σύστημα πρόσβασης, κομμένο και ραμμένο για συγκεκριμένους κλάδους
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: kostasMath στις Μάιος 01, 2015, 08:20:13 πμ
Αποτελεί προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης, οι εξετάσεις θα γίνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα  θα γράφουν κάθε μέρα ίσως και δυο μαθήματα, τα σχολεία θα κλείνουν τέλος Μαΐου! Τώρα είναι μόδα να γράφεις πανελλαδικά είναι στην αρχή, αν αλλάξει το σύστημα αρκετοί θα προτιμήσουν τις διακοπές αφού δεν θα έχουν δυνατότητα να σπουδάσουν.
Το σύστημα με 4- 5 μαθήματα δεν θα τρέξει προκαλεί άγχος στους μαθητές, δεν ξέρουν τι να διαλέξουν, είναι αναγκασμένοι να προετοιμαστούν σε όλα τα μαθήματα και όπως φάνηκε μπαίνουν σε δίλλημα να επιλέξουν εύκολα μαθήματα και να έχουν μεγάλο ανταγωνισμό ή να πάρουν τα δύσκολα και να ρισκάρουν με την  αποτυχία.
Η έκθεση πάντα καταστρέφει τα όνειρα χιλιάδων μαθητών αφορά όλους τους μαθητές, δύσκολη η επιλογή κατευθύνσεων , αλλά όσοι καταλήξουν σε θετικές σπουδές, πώς να επιλέξουν τα μαθήματα, να ρισκάρουν με τα μαθηματικά , να διαβάσουν ιστορία ή να επιλέξουν βιολογία που συνδυάσει θεωρία και ασκήσεις.  Ένας μαθητής του 17+ θα κάνει την προετοιμασία σε όλα τα μαθήματα και θα του στερήσουν το δικαίωμα να εξεταστεί  πανελλαδικά για να διεκδικήσει όλες τις σχολές.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: greedo στις Μάιος 01, 2015, 08:54:31 πμ
Να ελπίζω ότι από του χρόνου θα σταματήσει αυτή η παρωδία με τις ενδοσχολικές εξετάσεις διάρκειας ενός μήνα, ανά δύο-τρεις-πέντε μέρες;
Μήπως θα τελειώνουν τα μαθήματα προς τα τέλη Μαΐου, όπως την εποχή των δεσμών;
Γιατί, ειδικά στο γυμνάσιο, φέτος στις 13 Μαΐου τα παιδιά θα ξεκινήσουν τις τετράμηνες καλοκαιρινές τους διακοπές...  8)
Πολύ σωστή η παρατήρηση!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: enkm στις Μάιος 01, 2015, 09:38:58 πμ
Ερώτηση: στο προσχέδιο που κατατέθηκε αναφέρει ότι στα ειδικά μαθήματα και δοκιμασίες πρέπει να λάβει ο μαθητής τουλάχιστον το μισό του άριστα. Οκ για τα ειδικά μαθήματα ίσχυε, ίσχυε και για τις δοκιμασίες ή είναι καινούριο;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: knkn στις Μάιος 02, 2015, 07:49:42 πμ
Ας εξηγήσει κάποιος στον μαθητή τον περιορισμό των Οικονομικών σχολών, όπου ουσιαστικά επιλέγει σχολή από την Β Λυκείου, σε σχέση με την Θετική που έχει άπειρες επιλογές
Εξαιρετικά ευφυές το νέο σύστημα πρόσβασης, κομμένο και ραμμένο για συγκεκριμένους κλάδους

Πράγματι η θετική έχει τις πιο πολλές επιλογές . Κατά συνέπεια η θετική θα έχει και σχολές με χαμηλή βάση.  Από την άλλη μεριά αν για παράδειγμα ένας μαθητής έχει ως πρώτη επιλογή τα οικονομικά τμήματα δεν μπορεί να πάει θετική.  Όσο για την πρώην θεωρητική , αυτή πιστεύω ότι θα πέσει στο μισό αριθμό υποψηφίων.  Θεωρώ σωστό που δεν θα διεκδικεί οικονομικά τμήματα κάποιος από αυτήν.  Όποιος θέλει οικονομικά θα δώσει το 5ωρο παλουκακι των μαθηματικών και δεν θα κάνει το μαγκα με λίγη στατιστική.   :)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Mack77 στις Μάιος 02, 2015, 12:36:49 μμ
Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν γίνεται να γίνουν όλοι φοιτητές !
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ALITHINOS στις Μάιος 02, 2015, 02:24:21 μμ
Οι ανακοινώσεις από τις επιστημονικές ενώσεις πέφτουν βροχή!!! Όλοι φυσικά ενδιαφέρονται για ένα δίκαιο εξεταστικό σύστημα για  τα παιδιά που τα υπεραγαπούν και όχι φυσικά για τα μέλη τους που ξεσκίζονται στα ιδιαίτερα και καταλαμβάνουν με άνεση οργανικές θέσεις στα σχολεία.Πρώτα η μάσα!! Συγνώμη πρώτα ο μαθητής ήθελα να πω!!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Μάιος 02, 2015, 03:08:48 μμ
Οι ανακοινώσεις από τις επιστημονικές ενώσεις πέφτουν βροχή!!! Όλοι φυσικά ενδιαφέρονται για ένα δίκαιο εξεταστικό σύστημα για  τα παιδιά που τα υπεραγαπούν και όχι φυσικά για τα μέλη τους που ξεσκίζονται στα ιδιαίτερα και καταλαμβάνουν με άνεση οργανικές θέσεις στα σχολεία.Πρώτα η μάσα!! Συγνώμη πρώτα ο μαθητής ήθελα να πω!!
+++++++(Eχεις τα δίκια σου)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Μάιος 02, 2015, 06:18:29 μμ
Δεν είναι μόνο έτσι
Πέρα από αυτό, υπάρχουν και λογικά αιτήματα που προσπαθούν να άρουν τους παραλογισμούς του νέου συστήματος
Απλά μέσα στον γενικό χαμό, όλα μοιάζουν συντεχνιακά
Ένα απλό παράδειγμα: Υποτίθεται ότι πάγιο αίτημα του κόσμου της Χημείας για 15 χρόνια είναι να εισέρχονται σε σχολές που απαιτούν Χημεία μόνο μέσω εξέτασης στο συγκεκριμένο μάθημα. Ένα πραγματικά σωστό και δίκαιο αίτημα. Γιατί δεν αντιδρούν στην αντίστοιχη στρέβλωση που πάει να γίνει με κάποιες σχολές Πληροφορικής που θα ανήκουν στο Θετικό πεδίο και με όλες τις σχολές Ηλεκτρολόγων Μηχανικών που θα ανήκουν επίσης σε αυτό και δεν θα εξετάζονται στην Πληροφορική;
Ρητορική ερώτηση
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Landau στις Μάιος 02, 2015, 08:09:34 μμ
Στην Πληροφορική στο σχολείο διδάσκονται τους αλγορίθμους μέσω μιας πραγματικής γλώσσας προγραμματισμού;
Ρητορική ερώτηση...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ALITHINOS στις Μάιος 02, 2015, 09:19:29 μμ
H φυσική , η χημεία , η πληροφορική δεν ανήκουν στις θετικές και τεχνολογικές επιστήμες ; Προφανώς έχει στηθεί ένα παιχνίδι...Πέντε μαθήματα σε μια κατεύθυνση θετικών και τεχνολογικών σχολών : μαθηματικά , φυσική , χημεία ,πληροφορική και έκθεση και άλλα πέντε για τις επιστήμες υγείας (βιολογία αντί για μαθηματικά) και άλλα 5 για τις οικονομικές και άλλα 5 για τις θεωρητικές και τέλος το παραμύθι ... Γιατί δεν το κάνουν ; γιατί πολύ απλά δεν θέλουν...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sixtir στις Μάιος 02, 2015, 10:24:48 μμ
φαντάζομαι οτι τα ίδια τα πανεπιστήμια θα επέλεξαν ποιο μάθημα προτιμούν για τους εισακτέους τους. στόχος δεν είναι να εξεταστούν στα πάντα, διαφορετικά θα έπρεπε να δίνουν και σχέδιο για τις περισσότερες σχολές. Πάλι καλά να λέτε που άφησε την πληροφορική έστω και σε ένα πεδίο, να θυμίσω οτι με το προηγούμενο νόμο ήταν μόνο μάθημα γενικής παιδείας.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: knkn στις Μάιος 03, 2015, 08:06:56 πμ
Οι ανακοινώσεις από τις επιστημονικές ενώσεις πέφτουν βροχή!!! Όλοι φυσικά ενδιαφέρονται για ένα δίκαιο εξεταστικό σύστημα για  τα παιδιά που τα υπεραγαπούν και όχι φυσικά για τα μέλη τους που ξεσκίζονται στα ιδιαίτερα και καταλαμβάνουν με άνεση οργανικές θέσεις στα σχολεία.Πρώτα η μάσα!! Συγνώμη πρώτα ο μαθητής ήθελα να πω!!

Είδατε την κοινή ανακοίνωση των 3 ενώσεων ; 
Φυσικοί πληροφορικοί κοινωνιολόγοι κατέβασαν κοινή πρόταση τροποποίησης του εξεταστικού.
Προβλέπω να διαφωνούν σύντομα οι φιλόλογοι χημικοί και βιολόγοι.   :)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Landau στις Μάιος 03, 2015, 11:30:14 πμ
Βέβαια, ο γνωστός "πρόεδρος" της ΕΕΦ έσπευσε να διευκρινίσει...


Παράθεση
ΘΕΜΑ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ (ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ, όπως αναφέρεται) ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ                                             

Αθήνα, 3 Μαΐου 2015

Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΟΤΙ:

   Το σχετικό ΚΕΙΜΕΝΟ - ΣΧΕΔΙΟ που ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ το Σάββατο 2 Μαΐου 2015 και προκάλεσε ποικίλες και δικαιολογημένες ίσως αντιδράσεις  είναι απλώς ένα ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ που τέθηκε ως βάση συζήτησης, χωρίς να έχει πάρει οριστική μορφή και δεν  έχει   ακόμη  την ΕΓΚΡΙΣΗ του Δ.Σ.  της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.
 

Για το Δ.Σ. της Ε.Ε.Φ.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος

Παναγιώτης Φιλντίσης

http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B5%CE%B5%CF%86-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%8C%CF%80%CF%89%CF%82
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: λιθοσφαιριστής στις Μάιος 03, 2015, 12:00:04 μμ
H φυσική , η χημεία , η πληροφορική δεν ανήκουν στις θετικές και τεχνολογικές επιστήμες ; Προφανώς έχει στηθεί ένα παιχνίδι...Πέντε μαθήματα σε μια κατεύθυνση θετικών και τεχνολογικών σχολών : μαθηματικά , φυσική , χημεία ,πληροφορική και έκθεση και άλλα πέντε για τις επιστήμες υγείας (βιολογία αντί για μαθηματικά) και άλλα 5 για τις οικονομικές και άλλα 5 για τις θεωρητικές και τέλος το παραμύθι ... Γιατί δεν το κάνουν ; γιατί πολύ απλά δεν θέλουν...
Καλό μου ακούγεται αυτό...
Νομίζω ότι ήθελαν να μείνουν στα 4 μαθήματα, και απλώς έδωσαν τη δυνατότητα για δεύτερο πεδίο, μπερδεύοντας τα πράγματα.
Τα ΤΕΦΑΑ σε ποιο πεδίο λέτε να ανήκουν, 3ο ή 4ο;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ALITHINOS στις Μάιος 03, 2015, 02:18:27 μμ
Και με τέσσερα μαθήματα γίνεται . Για παράδειγμα θα μπορούσαν να συγχωνεύσουν τα Μαθηματικά με την πληροφορική και να το ονομάσουν Μαθηματικά και Στοιχεία πληροφορικής και να δώσουν 4 ώρες και 2 ώρες αντίστοιχα ή να κάνουν κάτι ανάλογο με την φυσική και την χημεία ή την Βιολογία ...Απλά δεν θέλουν...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Landau στις Μάιος 03, 2015, 03:58:10 μμ
Και με τέσσερα μαθήματα γίνεται . Για παράδειγμα θα μπορούσαν να συγχωνεύσουν τα Μαθηματικά με την πληροφορική και να το ονομάσουν Μαθηματικά και Στοιχεία πληροφορικής και να δώσουν 4 ώρες και 2 ώρες αντίστοιχα ή να κάνουν κάτι ανάλογο με την φυσική και την χημεία ή την Βιολογία ...Απλά δεν θέλουν...

Αυτό δεν είναι λύση, είναι αμερικανιά. Γιατί με αυτό το σκεπτικό θα μπορούσαν να συγχωνεύσουν και άλλα μαθήματα και να προκύψει π.χ. "Στοιχεία αρχαίας και νέας ελληνικής γλώσσας" ή "Ελληνοαγγλική γλώσσα" ή "Αρχές ιστορίας και οικονομικής θεωρίας" κ.ο.κ.
Ας μείνουμε σε σοβαρές προτάσεις.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ALITHINOS στις Μάιος 03, 2015, 05:10:04 μμ
Οι φυσικές επιστήμες τι είναι φίλε μου ; Δεν είναι ενιαίο μάθημα ; Έτσι δεν έχει ορισθεί ; Η πληροφορική δεν είναι κλάδος των μαθηματικών ;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Μάιος 03, 2015, 06:00:41 μμ
Οι φυσικές επιστήμες τι είναι φίλε μου ; Δεν είναι ενιαίο μάθημα ; Έτσι δεν έχει ορισθεί ; Η πληροφορική δεν είναι κλάδος των μαθηματικών ;

Η Πληροφορική είναι επίλυση προβλημάτων μέσω αλγορίθμων
Εφαρμόζει σε όλες τις επιστήμες και όχι μόνο στα μαθηματικά
Η εφαρμογή αυτή επιτυγχάνεται μέσω μηχανών που απαιτούν κυρίως νόμους Φυσικής και υπολογιστικών μαθηματικών
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Μάιος 04, 2015, 02:22:45 πμ
http://eef.gr/images/neo_ejetastiko_sistima.pdf

Μελετώντας αναλυτικά το πρόγραμμα σπουδών των διαφόρων τμημάτων και
την κατανομή αυτών στις αντίστοιχες ομάδες προσανατολισμού εκφράζει
τονπροβληματισμό της για δύο βασικά σημεία:
 ΣΗΜΕΙΟ Α
1. Με το νέο σύστημα επιτρέπεται η εισαγωγή σε σχολές
Πληροφορικής, της Ομάδας Προσανατολισμού <<σπουδών
Οικονομίας και Πληροφορικής>>, χωρίς τη διδασκαλία του
Μαθήματος της Φυσικής.
2. Επίσης για την ίδια Ομάδα σπουδών δεν δίνεται η
δυνατότητα στους μαθητές να διεκδικήσουν την εισαγωγή
τους σε Α.Ε.Ι τα αντιστοιχούσαν μέχρι τώρα στο 2ο
Επιστημονικό πεδίο (<<Τεχνολογικές και Θετικές σπουδές>>
σήμερα). Κατά συνέπεια οι μαθητές εγκλωβίζονται σε
περιορισμένο αριθμό τμημάτων.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: kostasMath στις Μάιος 04, 2015, 07:56:04 πμ
Υπάρχει πρόβλημα και με το πρόγραμμα καθώς δεν γίνεται να γράφουν την ιδία μέρα μαθηματικά προσανατολισμού,  βιολογία και ιστορία γενικής παιδείας  χωρίς να περισσεύουν κάποιοι μαθητές  , πως θα συνδυάσουν τις επιλογές των μαθητών ? Θα είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν οι μαθητές αν γράφουν κάθε μέρα και μετά από ενδοσχολικές εξετάσεις.  Αν γράφουν σε διαφορετικά θέματα τότε δεν θα είναι δίκαιο το σύστημα , αλλά κι αν αφήσουν τους μαθητές να προετοιμαστούν περισσότερο χρόνο πχ στην ιστορία γενικής ή βιολογία πάλι θα αδικήσουν όσους είναι αναγκασμένοι να γράψουν κάποιο άλλο μάθημα το  4 ή 5ο μάθημα ως προαιρετικό που θα επιλέγεται από δυο κατευθύνσεις…
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: gvasilis στις Μάιος 04, 2015, 08:21:25 πμ
Βλεπω η εεφ έχει δική της ατζέντα. Άδειασε τους κοινωνιολόγους?
Αυτή η πρόταση ικανοποιεί τους πληροφορικούς?
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: soch στις Μάιος 04, 2015, 09:24:20 πμ
Στην Πληροφορική στο σχολείο διδάσκονται τους αλγορίθμους μέσω μιας πραγματικής γλώσσας προγραμματισμού;
Ρητορική ερώτηση...
Γιατί θα έπρεπε να διδάσκονται αλγορίθμους μέσω μιας πραγματικής γλώσσας προγραμματισμού;
Σε ποιο βαθμό θα βελτιωθεί η κατανόηση του μαθητή για τη δομή επανάληψης αν αντί για "όσο... επανάλαβε" γράψει "do...while";
Και σε τελική ανάλυση, τι σχέση έχει η ρητορική ερώτηση με τη στρέβλωση που εισάγει η νέα πρόταση, που αποκλείει τμήματα πληροφορικής ανάλογα με την κατεύθυνση των μαθητών;
Μη ρητορικές ερωτήσεις...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Landau στις Μάιος 04, 2015, 10:43:02 πμ
Γιατί θα έπρεπε να διδάσκονται αλγορίθμους μέσω μιας πραγματικής γλώσσας προγραμματισμού;
...

Θα απαντήσω μόνο στο παραπάνω. Δεν διαφωνώ ότι οι αλγόριθμοι μπορούν (και πρέπει) να διδάσκονται ανεξαρτήτως της γλώσσας προγραμματισμού. Εκεί που διαφωνώ είναι ότι δεν γίνεται έστω μια εισαγωγή, ως εφαρμογή αν θέλεις, σε μία από τις πιο απλές στη χρήση γλώσσες προγραμματισμού (π.χ. fortran), ώστε να υπάρχει μια πρώτη εξοικείωση με πραγματικό προγραμματιστικό περιβάλλον. Εκτός αν θέλουν το πρόγραμμα να είναι στα ελληνικά, οπότε - μεταξύ άλλων - επιλέχθηκε και ο σημερινός τρόπος διδασκαλίας.
Κάποτε δεν είχαν καν την πολυτέλεια να διδάσκονται πληροφορική στο σχολείο, αλλά έκαναν από μικρή ηλικία μόνοι τους παπάδες ακόμα και στη gw-basic. Τώρα;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Μάιος 04, 2015, 11:37:46 πμ
Εφόσον θα εξεταστούν στο χαρτί και εφόσον δύσκολα μπορεί να γίνει μάθημα σε εργαστήριο, δεν έχει νόημα η εκμάθηση κάποιας συγκεκριμένης γλώσσας. Στο κάτω κάτω, αν υπάρχει ανάγκη εκτέλεσης σε υπολογιστή για το μάθημα, έχουν αναπτυχθεί μερικά κατάλληλα περιβάλλοντα
Μαθητής που μαθαίνει καλά την αλγοριθμική μέσα από το μάθημα της ΑΕΠΠ, μπορεί άνετα να προγραμματίσει σε οποιαδήποτε γλώσσα
Αρκεί να ασχοληθεί μερικές ώρες με το συντακτικό της
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sliver στις Μάιος 04, 2015, 12:04:12 μμ
τοση εξειδικευση σε συγκεκριμενη γλωσσα προγραμματισμου οντως δεν εχει νοημα στην Γ ταξη του Λυκειου.
Οταν ο μαθητης περασει σε μια σχολη, εκει θα μαθει οσες γλωσσες προγραμματισμου χρειαστει και απο μονος του οσες ο ιδιος το επιθυμει.
Στο Λυκειο θα παρει την γενικη γνωση που αφορα τους αλγοριθμους και τον προγραμματισμο, την φιλοσοφια και την σκεψη να κατανοει και να επιλυει τα προβληματα και ο,τι αλλο εχει να κανει με το αντικειμενο. Τα υπολοιπα τα ειπανε οι προηγουμενοι συναδελφοι.

Ας μην τα αναλυουμε ολα εδω και καταχραζομαστε τον χωρο του θεματος που ειναι ασχετο με το ρητορικο ερωτημα που τεθηκε.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Μάιος 04, 2015, 01:20:33 μμ
Γιατί θα έπρεπε να διδάσκονται αλγορίθμους μέσω μιας πραγματικής γλώσσας προγραμματισμού;
Σε ποιο βαθμό θα βελτιωθεί η κατανόηση του μαθητή για τη δομή επανάληψης αν αντί για "όσο... επανάλαβε" γράψει "do...while";
Και σε τελική ανάλυση, τι σχέση έχει η ρητορική ερώτηση με τη στρέβλωση που εισάγει η νέα πρόταση, που αποκλείει τμήματα πληροφορικής ανάλογα με την κατεύθυνση των μαθητών;
Μη ρητορικές ερωτήσεις...

Δεν έχει νόημα να διδάσκεις συγκεκριμένη γλώσσα προγραμματισμού.
Όπως ίσως γνωρίζεις η αναπαράσταση (http://www.it.uom.gr/project/algprog2002/Kefalaio2/perigrafi&anaparastasi2.htm) των αλγορίθμων προαγματοποιείται με τους εξής  τρόπους:

με  ελεύθερο κείμενο(free text), που αποτελεί τον πιο ανεπεξέργαστο και αδόμητο τρόπο παρουσίασης αλγορίθμου. Έτσι μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε μη εκτελέσιμη παρουσίαση παραβιάζοντας το τελευταίο χαρακτηριστικό των αλγορίθμων, δηλαδή την αποτελεσματικότητα.
 με  διαγραμματικές τεχνικές(diagramming techniques), που συνιστούν ένα γραφικό τρόπο παρουσίασης αλγορίθμου. Η πιο γνωστή από αυτές είναι το διάγραμμα ροής (flow chart). Ωστόσο η χρήση διαγραμμάτων ροής για την παρουσίαση αλγορίθμων δεν αποτελεί την καλύτερη λύση γι’ αυτό και εμφανίζονται όλο και σπανιότερα στη βιβλιογραφία και πράξη.
 με  φυσική γλώσσα (natural language) κατά βήματα. Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται προσοχή, γιατί μπορεί να παραβιασθεί το τρίτο βασικό χαρακτηριστικό ενός αλγορίθμου, όπως προσδιορίστηκε προηγουμένως δηλαδή το κριτήριο του καθορισμού.
Η χρήση διαγράμματος ροής είναι πολύ παλαιά, έχει κάποιες αδυναμίες και δεν χρησιμοποιείται πλέον.
Ή χρησιμοποιείται μόνο σε συνδυασμό με άλλη αναπαράσταση π.χ. coding
Συνηθως χρησιμοποιείται κωδικοποίση με ψευδογλώσσα που έχει στοιχεία από κάποια γλώσσα προγραμματισμού.
Αυτό συμβαίνει και σε Πανεπιστημιακό επίπεδο,π.χ. Levitin, (https://static.eudoxus.gr/books/38/chapter-18549038.pdf)
Μποζάνης (https://static.eudoxus.gr/books/58/chapter-18548658.pdf)
Cormen κλπ

Αν αναφέρεσαι σε παιδιά που θα γίνουν επαγγελματίες και δεν σπουδάσουν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ ή σπουδάσουν λίγοι από αυτούς,αναφέρομαι στα Τεχνικά-Επαγγελματικά Λύκεια,εκεί θα δώσεις ένα εισαγωγικό μάθημα στους αλγόριθμους κατά την ίδια φιλοσοφία και ύστερα θα δώσεις κάποιες γλώσσες προγραμματισμού όσο ποιο σύγχρονες γίνεται.
Δες το πρόγραμμα (http://www.pi-schools.gr/lessons/tee/computer/) τους
Αν αναλογιστείς ότι υπάρχουν 4000-5000 γλώσσες προγραμματισμού με ποιο γνωστές τις Pascal-Delphi(για γραφικό περιβάλλον),C,C++.C#,Java για γενική χρήση και πολλές άλλες γλώσσες για ποιο ειδικές χρήσεις π.χ. σχεδίαση Hardware υπολογιστή κλπ καταλαβαίνεις ότι το να παρακολουθείς τις εξελίξεις με το γεγονός ότι δεν γράφονται σύντομα νέα σχολικά βιβλία,
ακόμα και τα παιδιά των Επαγγελματικών λυκείων μπορεί να βρεθούν να διδάσκονται μια γηρασμένη γλώσσα...για κάποια χρόνια μέχρι να γραφούν νέα βιβλία.
Κάποτε διδάσκονται COBOL ενώ η γλώσσα πρακτικά δεν χρησιμοποιούταν πλέον
Εδώ μπορείς να δεις την δημοτικότητα των γλωσσών προγραμματισμού για τον Απρίλιο 2015 (http://www.tiobe.com/index.php/content/paperinfo/tpci/index.html)
Ο καλύτερος τρόπος για να διδάξεις προγραμματισμό στο σχολείο (http://programmers.stackexchange.com/questions/110006/what-is-the-best-way-to-introduce-algorithms-to-undergraduate-students)

Υπάρχουν πολλά άρθρα όπου μπορείς να βρεις εργασίες που επιβεβαιώνουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να διδάξεις εισαγωγή στους αλγόριθμους δεν είναι συγκεκριμένη γλώσσα προγραμματισμού αλλά η ψευδωγλώσσα.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Μάιος 07, 2015, 12:22:34 πμ
Το νέο σύστημα εισαγωγής στην Κύπρο
Αιώνες πίσω αυτοί, εμείς ξέρουμε
http://www.paideia-news.com/content/files/4401825.pdf
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: demeb στις Μάιος 07, 2015, 12:36:49 πμ
Το νέο σύστημα εισαγωγής στην Κύπρο
Αιώνες πίσω αυτοί, εμείς ξέρουμε
http://www.paideia-news.com/content/files/4401825.pdf
θυμάμαι ότι οι κύπριοι συμφοιτητές που είχα στο πανεπιστήμιο ήταν πιο χαμηλού επιπέδου από εμάς.
Επίσης, σίγουρα δεν έχουν καθόλου εμπειρία από εξεταστικό οι Κύπριοι, καθώς πολλές σχολές με εργαστήρια ιδρύθηκαν τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικά η Ιατρική Λευκωσίας δημιουργήθηκε το 2011. Άρα σίγουρα δεν ξέρουν περισσότερα.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sliver στις Μάιος 07, 2015, 12:53:05 πμ
debio, λυπαμαι που το λεω,
αλλα αν εμεις που εδω και 30 (βαλε οτι νουμερο θες) χρονια αλλαζουμε τα συστηματα προσβασης σαν τα πουκαμισα καταληγοντας μαλιστα υστερα απο 16 χρονια παλι σχεδον στις δεσμες (χωρις να σημαινει οτι ειναι κακο ή καλο το συστημα των δεσμων) ξερουμε καλυτερα απο τους κυπριους που και μονο απο τους τιτλους των μαθηματων καταλαβαινεις ποσο μπροστα βλεπουν οι ανθρωποι , τι να πω... μαλλον ακομα δεν εχουμε καταλαβει τα χαλια μας...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Landau στις Μάιος 07, 2015, 12:55:36 πμ
Ποιοι είναι οι τίτλοι των μαθημάτων στην Κύπρο, απ' όπου φαίνεται "πόσο μπροστά βλέπουν";
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sliver στις Μάιος 07, 2015, 10:45:28 πμ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ (το πρακτικη γραφειου δεν το καταλαβαινω)
ΕΜΠΟΡΙΚΑ - MARKETING
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ

αν εχουμε κατι αντιστοιχο και εμεις, οκ δεν το ηξερα.

επισης το γεγονος οτι υπαρχει τοση μεγαλη ευελιξια στις επιλογες των μαθητων, πχ η κατευθυνση ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ και μαθηματα επιλογης σε καθε κατευθυνση αναλογα με τις προτιμησεις των υποψηφιων, λυνει πολλα προβληματα (οπως πολεμος μεταξυ ειδικοτητων) και διευκολυνει απιστευτα τον μαθητη να εξεταστει εκει που θελει με οτι θετικα αυτο συνεπαγεται
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Μάιος 07, 2015, 12:58:07 μμ
Τόσο απλό

(http://s27.postimg.org/bqqycqp5f/image.png)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Landau στις Μάιος 07, 2015, 01:02:26 μμ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ (το πρακτικη γραφειου δεν το καταλαβαινω)
ΕΜΠΟΡΙΚΑ - MARKETING
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ

...

Σε γενικό λύκειο όλα αυτά; Αν ναι, τότε είναι εντελώς άχρηστα (με εξαίρεση την "οικογενειακή αγωγή" ίσως, ανάλογα και το περιεχόμενο). Στα δικά μας σχολεία αυτά που λείπουν είναι: 1) πιο σοβαρή οργάνωση και κατανομή της ύλης των τωρινών μαθημάτων (δηλ. κάποια πράγματα πρέπει να περικοπούν, ενώ άλλα να προστεθούν και να μην επαναλαμβάνεται τμήμα της ύλης από τάξη σε τάξη), 2) επαναφορά ορισμένων πραγματικά χρήσιμων μαθημάτων, όπως γεωλογία, αστρονομία, ενώ υπάρχει δυνατότητα για πρόσθεση κάποιων ακόμα (υπό συζήτηση, και προφανώς όχι λογιστικά και μάρκετινγκ*).

* Δώσε σοβαρές βάσεις μαθηματικών από το σχολείο, και όσοι ενδιαφέρονται θα μάθουν και τα υπόλοιπα εξειδικευμένα μετά το λύκειο (από ιεκ, μέχρι αει).
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: actor στις Μάιος 07, 2015, 03:01:53 μμ
 Δηλαδή ρε συναδελφε τα ίδια και  τα ίδια  α ! Μη ξεχάσω μαθηματικά , αρχαία και φυσικοχημεια και μετα αν θέλουν και άλλοι ας έρθουν !!!!! Τα παιδιά τα ρώτησες ;  Ψάχνουμε τον επόμενο Θαλή ή Πυθαγόρα ή ...... Είναι γενικό λύκειο οεο !!! Γενικές γνώσεις έως ενα επίπεδο λέμε.... Τέσπα καλό μεσημέρι
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Landau στις Μάιος 07, 2015, 03:54:51 μμ
Γενικές γνώσεις δεν είναι μόνο "1+1=2", αλλά και άλλα πολύ βασικά. Δεν είπαμε να κάνουν στα σχολεία προβολική γεωμετρία κλπ.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Μάιος 07, 2015, 04:02:01 μμ
Αύριο ολομέλεια....τελείωσε το θέμα!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: harac στις Μάιος 07, 2015, 05:15:50 μμ
Γενικές γνώσεις δεν είναι μόνο "1+1=2", αλλά και άλλα πολύ βασικά. Δεν είπαμε να κάνουν στα σχολεία προβολική γεωμετρία κλπ.

Συμφωνώ, σίγουρα δεν χρειάζεται ως γενική γνώση στα παιδιά του Λυκείου, όμως  βασικές της αρχές διδάσκονται στο μάθημα επιλογής "Γραμμικό σχέδιο". Αυτή τη χρονιά είχε αφαιρεθεί από τη Β΄Λυκείου. Ξεκινά πάλι από το επόμενο σχολικό έτος στη Γ΄Λυκείου ως μάθημα απαραίτητο για όσους δίνουν σε σχολές σχεδίου, αρχιτεκτονική κλπ
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sliver στις Μάιος 07, 2015, 06:19:46 μμ
Σε γενικό λύκειο όλα αυτά; Αν ναι, τότε είναι εντελώς άχρηστα (με εξαίρεση την "οικογενειακή αγωγή" ίσως, ανάλογα και το περιεχόμενο). Στα δικά μας σχολεία αυτά που λείπουν είναι: 1) πιο σοβαρή οργάνωση και κατανομή της ύλης των τωρινών μαθημάτων (δηλ. κάποια πράγματα πρέπει να περικοπούν, ενώ άλλα να προστεθούν και να μην επαναλαμβάνεται τμήμα της ύλης από τάξη σε τάξη), 2) επαναφορά ορισμένων πραγματικά χρήσιμων μαθημάτων, όπως γεωλογία, αστρονομία, ενώ υπάρχει δυνατότητα για πρόσθεση κάποιων ακόμα (υπό συζήτηση, και προφανώς όχι λογιστικά και μάρκετινγκ*).

* Δώσε σοβαρές βάσεις μαθηματικών από το σχολείο, και όσοι ενδιαφέρονται θα μάθουν και τα υπόλοιπα εξειδικευμένα μετά το λύκειο (από ιεκ, μέχρι αει).


ναι σε γενικο λυκειο ολα αυτα και πανελλαδικως εξεταζομενα, οχι γενικης παιδειας.
γιατί εντελώς άχρηστα? μπορείς να το τεκμηριώσεις?

θεωρεις δηλαδη οτι καποιος που στοχευει να περασει σε οικονομικες σχολες και σε αλλες σχετικες με προσφορα υπηρεσιων του ειναι αχρηστα η οργανωση-διοικηση, λογιστικη και εμπορικα-marketing ενω θα πρεπει να δωσει πανελλαδικα την γεωλογια και την αστρονομια?  :o  :o  :o
ειναι δυνατον να θεωρεις οτι η λογιστικη, το μαρκετινγκ και η οργανωση-διοικηση ειναι εκτος πραγματικοτητας στον 21ο αιωνα για τους μαθητες που τους ενδιαφερουν οι σχετικες σχολες?
γεωλογια και αστρονομια αφορουν αλλες κατευθυνσεις.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: greedo στις Μάιος 07, 2015, 07:05:24 μμ
...................................
* Δώσε σοβαρές βάσεις μαθηματικών από το σχολείο, και όσοι ενδιαφέρονται θα μάθουν και τα υπόλοιπα εξειδικευμένα μετά το λύκειο (από ιεκ, μέχρι αει).
Πολύ σωστά!  :)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: unicorn στις Μάιος 08, 2015, 04:30:48 μμ
"Η Ιστορία Κοινωνικών Επιστημών θα αντικαταστήσει τη Νεοελληνική Λογοτεχνία κατά μία ώρα"

http://www.esos.gr/arthra/38231/i-istoria-koinonikon-epistimon-tha-antikatastisei-ti-neoelliniki-logotehnia-kata-mia
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Μάιος 08, 2015, 09:09:04 μμ
Ο Κουράκης είχε κάνει ανοιχτό πόλεμο στον Λοβέρδο για την κατάργηση της Λογοτεχνίας
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: nikonana στις Μάιος 09, 2015, 12:04:36 πμ
Η ύλη για την επόμενη σχολική χρονιά της Γ΄Λυκείου έχει ανακοινωθεί κάπου επίσημα;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: demeb στις Μάιος 09, 2015, 12:33:43 πμ
Η ύλη για την επόμενη σχολική χρονιά της Γ΄Λυκείου έχει ανακοινωθεί κάπου επίσημα;
εδώ ακόμη δεν ξέρουμε την ύλη για την Α και Β λυκείου των ενδοσχολικών εξετάσεων 2015 και δεν θα την ξέρουμε μέχρι την Τρίτη που πήραν απόφαση να ψηφιστεί ο νόμος για την παιδεία!! Θα ξέρουμε την ύλη για εξετάσεις του 2016;!!πρέπει πρώτα να καταλήξουν στα ωρολόγια προγράμματα, γιατί από ότι κατάλαβα ούτε αυτά είναι σίγουρα ακόμη
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: jak_13 στις Μάιος 09, 2015, 04:47:26 πμ
θυμάμαι ότι οι κύπριοι συμφοιτητές που είχα στο πανεπιστήμιο ήταν πιο χαμηλού επιπέδου από εμάς.

Αν και δε λέει τίποτα αυτό, εγώ θυμάμαι το αντίθετο.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Wolowitz στις Μάιος 12, 2015, 02:09:36 μμ
Τα επιστημονικά πεδία με τις σχολές που περιέχει το κάθε ένα υπάρχουν κάπου; Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αντιστοίχησης των σχολών στα πεδία;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: knkn στις Μάιος 12, 2015, 02:35:38 μμ
Όχι , αυτό νομίζω θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση μετά την ψήφιση του νόμου.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Μάιος 12, 2015, 02:40:25 μμ
Μέσα στον Μάϊο υποτίθεται
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Wolowitz στις Μάιος 12, 2015, 03:01:55 μμ
Οκ ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Λουλουδάτη στις Μάιος 12, 2015, 04:17:55 μμ
Παιδιά, κι εγώ σκέφτομαι για πανελλήνιες από θεωρητική κατεύθυνση....για να περασεις ομως παιδαγωγικά ή στο ειδικής του ΠΑΜΑΚ, πρέπει να δώσω και μαθητικά ε?  :'( :'( :'( :'(
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Μάιος 23, 2015, 01:13:15 μμ
http://www.news.gr/ellada/ekpaidefsh/article/222075/poia-mathhmata-tha-didahthoyn-oi-mathhtes-se-avg-lyk.html

Η Χημεία κατεύθυνσης δεν μπήκε τελικά στη Βλυκείου και για τη Γ λυκείου θα βγεί ένα copy paste βιβλίο με κάποια κεφάλαια από τη β....
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: roberto 7 στις Μάιος 23, 2015, 04:49:48 μμ
Για τις ομαδες προσανατολισμου την επομενη χρονια αν για παραδειγμα η φετινη θετικη εχει 26 ατομα και στην γ παει 13+13 θα διδασκονται μαζι μαθηματικα + αεππ ? ειδικα στο αεππ ποσο πρακτικο θα ειναι οι μισοι να το δινουν πανελληνιες και οι αλλοι μισοι να ειναι αδιαφοροι ? το ιδιο ισχυει και για την ιστορια της θεωρητικης και την ιστορια της οικονομικης κατευθυνσης. το λεω για το αν εχει βγει καποια αποφαση για αυτο το θεμα ή ειναι στο επομενο νομοσχεδιο, ευχαριστω.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Μάιος 23, 2015, 06:31:18 μμ
Ακριβώς όπως τα λες είναι
Ο παραλογισμός στο μέγιστο του
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Μάιος 23, 2015, 07:16:54 μμ
Γιατί, ως τώρα τι γινόταν με τη βιολογία και τα μαθηματικά γενικής παιδείας; Οι μισοί τα έδιναν στις πανελλαδικές και οι άλλοι μισοί ήταν τελείως αδιάφοροι
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: killbill στις Μάιος 27, 2015, 01:07:10 μμ
Γιατί στην ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών σπουδών υπάρχουν η λογοτεχνία  και η κοινωνιολογία, αφού δεν εξετάζονται πανελλαδικά ούτε ανοίγουν κάποιο πεδίο;

Γιατί στην ομάδα θετικών σπουδών υπάρχει η ΑΕΠΠ αφού δεν εξετάζεται πανελλαδικά ούτα ανοίγει κάποιο πεδίο;

Γιατί στην ομάδα σπουδών οικονομίας και πληροφορικής υπάρχει η ιστορία και η κοινωνιολογία αφού δεν εξετάζονται πανελλαδικά ούτε ανοίγουν κάποιο πεδίο;

Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sixtir στις Μάιος 28, 2015, 04:29:17 μμ
http://www.esos.gr/arthra/38556/oi-sholes-kata-epistimoniko-pedio-kai-oi-syntelestes-varytitas-mathimaton-gia-sholiko
Βγήκε η αντιστοίχιση!!! Πως τα βλέπετε;;;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sixtir στις Μάιος 28, 2015, 04:35:54 μμ
στο 2ο τα πιο πολλά λογικό και μάλλον και οι περισσότεροι μαθητές. Μια χαρά μου φαίνονται και οι συντελεστές βαρύτητας. Εύγε....(1η εκτίμηση)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Μάιος 28, 2015, 06:14:46 μμ
Άριστη η κατανομή. Πρακτικά στέλνουν 2 ολόκληρες κατευθύνσεις μόνο στα πεδία τους (Θεωρητική και Οικονομίας-Πληροφορικής) αφού οι παιδαγωγικές σχολές είναι μόλις 20-25 και στις σχολές του 3ου πεδίου έχουν 1400 μόρια λιγότερα πριν καν δώσουν. Οι επιλογές με πλήρη μόρια των μαθητών της θετικής είναι σχεδόν ισάριθμες του αθροίσματος των άλλων κατευθύνσεων.
Σχολές όπως:
-Επιστήμης Υπολογιστών, Μηχανικών Υπολογιστών, Πληροφορικής με εφαρμογές στην Βιοϊατρική αποκόπηκαν από τις υπόλοιπες σχολές Πληροφορικής.
-Σχολές Μαθηματικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών δεν είναι προσβάσιμες από την κατεύθυνση της Πληροφορικής, παρά τα εξεταζόμενα μαθήματα Μαθηματικών και Πληροφορικής.
-Βαρύτητας δόθηκε στο 5ο πεδίο το ΑΟΘ, ενώ υπάρχουν δεκάδες σχολές Πληροφορικής σε αυτό.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: psm στις Μάιος 28, 2015, 10:03:04 μμ
Επειδή δεν κατάλαβα : σε κάθε πεδίο δίνει συντελεστές βαρύτητας για δύο από τα τέσσερα μαθήματα τί γίνεται με τα άλλα δύο; επίσης , κάποιος που θέλει να ανοίξει τις επιστήμες υγείας τα μαθήματα του κύκλου του τι συντελεστή θα έχουν;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sixtir στις Μάιος 28, 2015, 10:23:23 μμ
Επειδή δεν κατάλαβα : σε κάθε πεδίο δίνει συντελεστές βαρύτητας για δύο από τα τέσσερα μαθήματα τί γίνεται με τα άλλα δύο; επίσης , κάποιος που θέλει να ανοίξει τις επιστήμες υγείας τα μαθήματα του κύκλου του τι συντελεστή θα έχουν;
τα άλλα κανονικά δεν έχουν συντελεστή. η ομάδα προσανατολισμού δίνει τους συντελεστές.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: chr στις Μάιος 29, 2015, 12:34:39 πμ
Άριστη η κατανομή. Πρακτικά στέλνουν 2 ολόκληρες κατευθύνσεις μόνο στα πεδία τους (Θεωρητική και Οικονομίας-Πληροφορικής) αφού οι παιδαγωγικές σχολές είναι μόλις 20-25 και στις σχολές του 3ου πεδίου έχουν 1400 μόρια λιγότερα πριν καν δώσουν. Οι επιλογές με πλήρη μόρια των μαθητών της θετικής είναι σχεδόν ισάριθμες του αθροίσματος των άλλων κατευθύνσεων.
Σχολές όπως:
-Επιστήμης Υπολογιστών, Μηχανικών Υπολογιστών, Πληροφορικής με εφαρμογές στην Βιοϊατρική αποκόπηκαν από τις υπόλοιπες σχολές Πληροφορικής.
-Σχολές Μαθηματικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών δεν είναι προσβάσιμες από την κατεύθυνση της Πληροφορικής, παρά τα εξεταζόμενα μαθήματα Μαθηματικών και Πληροφορικής.
-Βαρύτητας δόθηκε στο 5ο πεδίο το ΑΟΘ, ενώ υπάρχουν δεκάδες σχολές Πληροφορικής σε αυτό.
Οι ηλεκτρολόγοι και οι μηχανικοί θέλουν και φυσική μη το ξεχνάμε, αλλά επειδή θα βγαίνανε πολλά τα κενά στους ΠΕ04, προτίμησε να βάλει την ιστορία κατεύθυνσης που δε τη δίνουν πανελλαδικά, αντί για τη φυσική (προφανώς ως επιλεγόμενο), οπότε εξοικονομεί καμμιά 300αριά αναπληρωτές. Αυτή είναι η αλήθεια.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: knkn στις Μάιος 29, 2015, 06:43:10 πμ
Με τα παιδιά της φετινής γ λυκείου που θα θελήσουν να δώσουν του χρόνου δεύτερη φορά τι θα γίνει ; 
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Μάιος 29, 2015, 09:19:42 πμ
Οι ηλεκτρολόγοι και οι μηχανικοί θέλουν και φυσική μη το ξεχνάμε, αλλά επειδή θα βγαίνανε πολλά τα κενά στους ΠΕ04, προτίμησε να βάλει την ιστορία κατεύθυνσης που δε τη δίνουν πανελλαδικά, αντί για τη φυσική (προφανώς ως επιλεγόμενο), οπότε εξοικονομεί καμμιά 300αριά αναπληρωτές. Αυτή είναι η αλήθεια.
Ακριβώς έτσι!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Μάιος 29, 2015, 11:00:56 πμ
H στρέβλωση με την Χημεία για 15 χρόνια πλέον δεν είναι στρέβλωση για την Πληροφορική μάλλον
Αναμένουμε με αγωνία την ανακουφισμένη ανακοίνωση της ΕΕΧ για την αποκατάσταση της αδικίας
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: BILL231 στις Μάιος 29, 2015, 02:29:31 μμ
ΚΑΜΙΑ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ.. τωρα παντου ΧΗΜΕΙΑ..
15 χρονια τσιμουδια και μαλλον το απολαμβανατε
Να φωναζουν οι μ@λ@κες..
Βγαλατε τα ματακια σας..εσεις δεν επιμενατε πως
Οι σχολες πληροφορικης θελουν και φυσικη;;
Ε φυσικη εχει στη θετικη μονο οποτε..ΟΚ
Παρτε το αεροπλανο τωρα,απιστευτο επιχειρημα
Πληροφορικου πως οι πιλοτοι θελουν γνωσεις
προγραμματισμου για να τα πεταξουν και αντε
στο καλο..!!!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Μάιος 29, 2015, 03:19:00 μμ

15 χρονια τσιμουδια και μαλλον το απολαμβανατεΔεν ξέρω αν το απολάμβαναν, πάντως μια χαρά τους βόλευε!!!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Μάιος 29, 2015, 03:20:58 μμ
Τόσο επιφανειακή ήταν η αντίδραση σας για την στρέβλωση
Στρέβλωση είναι μόνο για την Χημεία
Πρώτοι εσείς θα έπρεπε να λέτε τα ίδια και τώρα, αλλά γιατί να το κάνετε
Δεν υπάρχει ντροπή σε αυτό τον τόπο (γνωστό εδώ και αιώνες)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Μάιος 29, 2015, 04:27:43 μμ
Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους...
15 χρόνια τώρα δεν άκουσα ΕΝΑΝ χημικό να καταφέρεται εναντίον της πληροφορικής και των καθηγητών της. Το πρόβλημα ήταν πάντα το σύστημα και αυτό το έκτρωμα της τεχνολογικής κατεύθυνσης και όχι οι άλλες επιστήμες. Ή μάλλον, για να είμαι πιο σαφής, όχι η ίδια η τεχνολογική αλλά η δυνατότητα πρόσβασης σε κοινές (με τη θετική) σχολές. Την Τετάρτη 18/5 το πρόγραμμα των εξετάσεων είχε ΑΟΔΕ για την τεχνολογική και βιολογία για τη θετική. Τα παιδιά της τεχνολογικής τελείωσαν στη 1-1,5 ώρα και απλά περίμεναν το χρόνο δυνατής αποχώρησης ενώ τα παιδιά της θετικής πάλευαν μέχρι το τελευταίο λεπτό με τη βιολογία. Κι όμως αυτά τα παιδιά διαγωνίζονταν για της ίδιες σχολές (πλην των σχολών υγείας φυσικά). Ένα παιδί της τεχνολογικής είπε: "επιλογή τους ήταν". Σωστά! Καιρός όμως να αλλάξει αυτό! Δε νομίζω ότι χρειάζεται άλλη συζήτηση για το θέμα...
Και πάμε στο νέο σύστημα
Ξαφνικά λοιπόν, για κάποιους (και όχι για όλους) καθηγητές πληροφορικής φταίει η χημεία. Όχι το σύστημα, όχι το υπουργείο και ο εκάστοτε υπουργός (πλην Λοβέρδου φυσικά) αλλά η χημεία.
Οι συγκρίσεις δικές σας...

Και αφού μιλάμε για ντροπή, ας θυμηθούμε και αυτό:
http://www.esos.gr/arthra/35307/oristika-i-pliroforiki-stis-panelladikes
 (http://www.esos.gr/arthra/35307/oristika-i-pliroforiki-stis-panelladikes)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Μάιος 29, 2015, 06:40:32 μμ

Ξαφνικά λοιπόν, για κάποιους (και όχι για όλους) καθηγητές πληροφορικής φταίει η χημεία. Όχι το σύστημα, όχι το υπουργείο και ο εκάστοτε υπουργός (πλην Λοβέρδου φυσικά) αλλά η χημεία.
Οι συγκρίσεις δικές σας...


Έστω ότι τα εξεταζόμενα μαθήματα της Θετικής ήταν Μαθηματικά-Φυσική-Πληροφορική
Εσύ, ως χημικός, τι θα έκανες;

ΥΓ. Μη μου αναφέρεις το ΑΟΔΕ. Δεν φταίει η Πληροφορική για το ΑΟΔΕ. Η Πληροφορική είναι ένα μάθημα με αριστούχους το 10%, όχι το 35%. Το τσουβάλιασμα είναι κακή τακτική
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Μάιος 29, 2015, 08:33:04 μμ
Με τα θέματα που βάζουν στη θετική ...θα έχουμε κοσμοσυρροή μαθητών!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P :P :P(εκτός από Χημεία που ήταν τα μόνα βατά).
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sikat στις Μάιος 29, 2015, 09:01:50 μμ
Τι λέτε συνάδελφοι, γενικά ποια ομάδα από τις τρεις θα μαζέψει τους περισσότερους μαθητές; Η θετική ή η πληροφορικής και οικονομίας;

Με τα θέματα που βάζουν στη θετική ...θα έχουμε κοσμοσυρροή μαθητών!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P :P :P(εκτός από Χημεία που ήταν τα μόνα βατά).
Ειδικά για τις κοινές σχολές σίγουρα!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anixia στις Μάιος 29, 2015, 09:15:17 μμ
Τι λέτε συνάδελφοι, γενικά ποια ομάδα από τις τρεις θα μαζέψει τους περισσότερους μαθητές; Η θετική ή η πληροφορικής και οικονομίας;
Ειδικά για τις κοινές σχολές σίγουρα!
Ετσι!!!!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sikat στις Μάιος 29, 2015, 09:18:46 μμ
Στο δεύτερο συμφωνώ. Το πρώτο όμως είναι ερώτημα :). Δηλαδή ρωτώ ποια είναι η γνώμη σας μετά από τις σχολές ανά ομάδα και την βαρύτητα, ποια ομάδα θα συγκεντρώσει περισσότερους μαθητές;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Μάιος 29, 2015, 09:34:44 μμ
27-38-35
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sikat στις Μάιος 29, 2015, 09:49:45 μμ
27-38-35
Μεγάλη ακρίβεια! Πως προκύπτει; Από τον αριθμό των σχολών;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Μάιος 29, 2015, 10:14:48 μμ
Από μια ανεπίσημη μέτρηση μεγάλου φροντιστηρίου πανελλαδικά
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MVERTIGO στις Μάιος 29, 2015, 10:20:57 μμ
Έστω ότι τα εξεταζόμενα μαθήματα της Θετικής ήταν Μαθηματικά-Φυσική-Πληροφορική
Εσύ, ως χημικός, τι θα έκανες;

Ό,τι έκανα και πριν. Θα τα έβαζα με το υπουργείο και όχι με την πληροφορική!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sikat στις Μάιος 29, 2015, 11:00:45 μμ
27-38-35
Χρήσιμη και μπορεί να ληφθεί ως ενδεικτική. Ίσως όμως, να τίθεται και θέμα αξιοπιστίας. Πότε πρόλαβαν οι μαθητές να αφομοιώσουν τις αλλαγές και ήταν σε θέση να επιλέξουν; Υπάρχουν κάποια σημεία που ίσως αλλάξουν την γνώμη τους.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Μάιος 29, 2015, 11:21:27 μμ
Εδώ έβαλαν τα παιδιά να κάνουν δήλωση στα σχολεία πριν ανακοινώσουν τις σχολές
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sikat στις Μάιος 29, 2015, 11:25:29 μμ
Εδώ έβαλαν τα παιδιά να κάνουν δήλωση στα σχολεία πριν ανακοινώσουν τις σχολές
Ελπίζω η πανελλαδική έρευνα να μην βασίστηκε σε αυτές τις δηλώσεις! Αρκετοί μαθητές θα αλλάξουν ομάδα...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: knkn στις Μάιος 30, 2015, 08:49:02 πμ
Πάντως η μείωση της θεωρητικής ( ανθρωπιστικές ) είναι σίγουρη επειδή τους κόβουν εντελώς την πρόσβαση στις οικονομικές.
Από τις δηλώσεις των παιδιών είναι αρκετά καθαρό ότι σε πάρα πολλά σχολεία θα μειωθεί κατά ένα τμήμα η θεωρητική ( σε σχέση με πέρυσι ) . 
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: roberto 7 στις Μάιος 30, 2015, 01:37:30 μμ
εχει υπαρξει καποια εφαρμογη που να υπολογιζει τα μορια με το νεο συστημα ?
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Μάιος 30, 2015, 08:36:40 μμ
Δεν έχει αποσαφηνιστεί νομίζω ακόμα πώς θα υπολογίζεται ο μέσος όρος των 4 ή 5 μαθημάτων
Αν και το πιθανότερο είναι να υπολογίζονται μόνο 4άδες
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: roberto 7 στις Μάιος 30, 2015, 10:34:18 μμ
θα ξεχασουμε και αυτα που ξεραμε μην λετε οτι θα μετρανε 5 μαθηματα για ενα επιστημονικο πεδιο,
αμα υπαρξει καποια εφαρμογη για τον υπολογισμο των βαθμων το 2016 να ενημερωσει, ευχαριστω.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: enkm στις Μάιος 30, 2015, 11:23:03 μμ
Ερώτηση: αν θέλεις αν δηλώσεις 2 πεδία (εξεταζόμενος και στο 5ο μάθημα), έχεις δικαίωμα να δηλώσεις 2 φορές (μια σε κάθε πεδίο) τις κοινές σχολές;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Μάιος 31, 2015, 01:15:19 πμ
Δεν είναι εφικτό αυτό που λες
Έχεις τέτοιο παράδειγμα;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: knkn στις Μάιος 31, 2015, 07:14:21 πμ
Ναι είναι.  Το Βιολογικό για παράδειγμα από 2ο και 3ο πεδίο.  Κοίταξε , λογικά θα μπορεί να το δηλώσει και 2 φορές.  Αν βέβαια ξέρεις τους βαθμούς το δηλώνεις μόνο από το πεδίο που έχεις τα περισσότερα μόρια και είσαι Ο.Κ.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: KORINA27 στις Μάιος 31, 2015, 10:03:10 πμ
Καλημέρα !με ποιο τρόπο μπορεί κάποιος να προσεγγίσει τη φαρμακευτική σχολή;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: vagos44 στις Μάιος 31, 2015, 11:03:02 πμ
Καλημέρα !με ποιο τρόπο μπορεί κάποιος να προσεγγίσει τη φαρμακευτική σχολή;

Από θετική κατεύθυνση επιλέγοντας Βιολογία.
Δίνεις πανελλήνιες Βιολογία κατεύθυνσης, Φυσική κατεύθυνσης, Χημεία Κατεύθυνσης και Εκθεση.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: KORINA27 στις Μάιος 31, 2015, 11:37:27 πμ
Από θετική κατεύθυνση επιλέγοντας Βιολογία.
Δίνεις πανελλήνιες Βιολογία κατεύθυνσης, Φυσική κατεύθυνσης, Χημεία Κατεύθυνσης και Εκθεση.
  Ευχαριστώ!!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Μάιος 31, 2015, 11:39:38 πμ
Ναι είναι.  Το Βιολογικό για παράδειγμα από 2ο και 3ο πεδίο.  Κοίταξε , λογικά θα μπορεί να το δηλώσει και 2 φορές.  Αν βέβαια ξέρεις τους βαθμούς το δηλώνεις μόνο από το πεδίο που έχεις τα περισσότερα μόρια και είσαι Ο.Κ.

Έχεις δίκιο
Τραγικό
Λογικά θα το διορθώσουν
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: enkm στις Μάιος 31, 2015, 07:20:31 μμ
Εγώ είχα υπόψη μου τα ΤΕΦΑΑ, που δίνονται από όλα τα πεδία. Μπορείς να επιλέξεις και 5ο μάθημα, άρα περισσότερο διάβασμα, αλλά μπορείς να "παίξεις" από 2 πεδία. Έτσι διαβάζεις περισσότερο, αλλά έχεις μια εναλλακτική αν σε κάποιο μάθημα βάλουν δύσκολα θέματα. Σωστά δε σκέφτομαι;

Έχεις δίκιο
Τραγικό
Λογικά θα το διορθώσουν
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: greedo στις Μάιος 31, 2015, 07:27:11 μμ
Συνήθως σε πολλά μαθήματα βάζουν δύσκολα θέματα!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Μάιος 31, 2015, 07:30:21 μμ
Εγώ είχα υπόψη μου τα ΤΕΦΑΑ, που δίνονται από όλα τα πεδία. Μπορείς να επιλέξεις και 5ο μάθημα, άρα περισσότερο διάβασμα, αλλά μπορείς να "παίξεις" από 2 πεδία. Έτσι διαβάζεις περισσότερο, αλλά έχεις μια εναλλακτική αν σε κάποιο μάθημα βάλουν δύσκολα θέματα. Σωστά δε σκέφτομαι;

Ο χαμένος χρόνος για το επιπλέον μάθημα είναι σημαντικός όμως
Απλά επιλέγεις εξαρχής μόνο την πιο εύκολη για σένα 4άδα
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: enkm στις Μάιος 31, 2015, 08:14:45 μμ
Από Τεχνολογική κατεύθυνση με βάση τους συντελεστές βαρύτητας το πεδίο των Παιδαγωγικών είναι το προτιμότερο, όμως ο υπόλοιπος αριθμός των εναλλακτικών σχολών είναι ελάχιστος. Το πεδίο αυτό είναι καταδικασμένο!

Ο χαμένος χρόνος για το επιπλέον μάθημα είναι σημαντικός όμως
Απλά επιλέγεις εξαρχής μόνο την πιο εύκολη για σένα 4άδα
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Μάιος 31, 2015, 08:23:23 μμ
Δεν ονομάζεται τεχνολογική
Γιατί είναι καταδικασμένος;
Επειδή έχει τις πιο δημοφιλείς επιλογές των μαθητών (Πληροφορική-Οικονομικά);;;;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: enkm στις Μάιος 31, 2015, 08:37:57 μμ
Sorry: προσανατολισμός οικονομίας και πληροφορικής!!!!
Το πεδίο των παιδαγωγικών όμως έχει μόνο 36 ΑΕΙ και 4 ΤΕΙ. Στα ΑΕΙ είναι και οι μουσικές σπουδές που πρέπει να είναι το στοιχείο σου (εγώ και η μουσική=διαζευγμένοι από το γυμνάσιο), ο κινηματογράφος και η σκηνοθεσία. Άρα περιορίζονται ακόμη περισσότερο οι επιλογές σου.

Δεν ονομάζεται τεχνολογική
Γιατί είναι καταδικασμένος;
Επειδή έχει τις πιο δημοφιλείς επιλογές των μαθητών (Πληροφορική-Οικονομικά);;;;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: kostasMath στις Ιούνιος 01, 2015, 07:25:52 πμ
http://dictyo.gr/index.php/categories/item/22950-poia-einai-ta-koina-tmimata-sto-neo-systima-eisagogis
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Ιούνιος 01, 2015, 11:22:50 πμ
Οι πίσω πόρτες και η στρέβλωση των 15 ετών μάλλον έπαψαν να υπάρχουν τώρα
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: greedo στις Ιούνιος 01, 2015, 11:50:49 πμ
Στην εφαρμογή του θα δείξει τα θετικά σημεία και τις αδυναμίες του το σύστημα.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: labr0s στις Ιούνιος 02, 2015, 03:19:27 μμ
Συνάδελφοι ήθελα να ρωτήσω δυο πράγματα
1) Το κριτήριο για τις μετεγγραφές με τα αδέρφια που σπουδάζουν σε διαφορετική πόλη, αλλά μπορούν να σπουδάσουν στην ίδια θα ισχύσει το 2015-2016;
2) Αν κάποιος φετινός απόφοιτος επιθυμεί να δώσει ξανά πανελλήνιες το 2016 θα ισχύσει το τωρινό σύστημα με τα 6 ή το νέο με τα 4;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: roberto 7 στις Ιούνιος 03, 2015, 09:59:32 πμ
το όριο για ένα τμήμα στις κατευθύνσεις του χρονου ειναι 27 ατομα οπως στα γενικης ? πχ αν η θετικη εχει 13 ατομα και η οικονομικη εχει 14 θα γινεται ενα τμημα στα μαθηματικα και στο αεππ ? η ιδια ερωτηση αν στην θετικη ειναι 14 ατομα και το συνολο ειναι 28 ατομα, ευχαριστω.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Ιούνιος 03, 2015, 11:24:35 πμ
Έτσι ακριβώς όπως τα λες
Και για να σε αποτελειώσω, θα ενώνεται ακόμα και το τμήμα Ιστορίας της Πληρονομικής  με της Θεωρητικής!!!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sikat στις Ιούνιος 03, 2015, 11:40:15 πμ
Έτσι το ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ΄, μοιάζει να έχει σχεδιαστεί  σε πρόγραμμα υπολογιστή με σκοπό την καλύτερη εξοικονόμηση εκπαιδευτικών...Έτοιμοι εκεί στο υπουργείο για μεγαλύτερη ακόμη οικονομική κρίση!

Έτσι και αλλιώς με αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα, τα παιδιά της Γ΄, αγγαρεία κάνουν που έρχονται στο σχολείο.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: roberto 7 στις Ιούνιος 03, 2015, 12:17:34 μμ
μαθηματικα θετικης-μαθηματικα οικονομικων
αεππ θετικης- αεππ οικονομικων
ιστορια θεωρητικης- ιστορια οικονομικων

αυτα ειναι τα 3 κοινα (δεν βαζω κοινονιολογια) που καποιοι θα τα δωσουν πανελλαδικα και καποιοι αλλοι οχι. μεχρι τωρα αυτο γινοταν μονο στα γενικης τωρα θα υπαρχουν πολλοι αδιαφοροι και στις κατευθυνσεις.
αυτοι οι αδιαφοροι βεβαια απο θεωρητικη και θετικη θα πανε στην οικονομικη κατευθυνση και θα καθορισουν ποσα τμηματα θα γινουν. στις ερευνες που γινονται κυριως στα φροντιστήρια  λενε οτι 25-30% θα πανε στην οικονομικη κατευθυνση θα επρεπε να λενε αυτοι που θα δωσουν πανελλαδικες γιατι θα υπαρχουν πολλοι που δεν θα δωσουν, ενω στις αλλες δυο κατευθυνσεις σχεδον ολοι θα δωσουν πανελλαδικες. Δηλαδή θεωρητικη: 25-35% , θετικη 25-35% , οικονομιας-πληροφορικης 30-40% αναλογα το σχολειο.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: nikonana στις Ιούνιος 04, 2015, 08:53:39 μμ
Υπάρχει κάποιο νεώτερο σχετικά με τη διδακτέα ύλη για το 2015-16;;;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Ιούνιος 04, 2015, 10:14:11 μμ
Υποτίθεται εντός Ιουνίου
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: nikonana στις Ιούνιος 05, 2015, 11:41:55 πμ
Σε αναμονή λοιπόν...Ευχαριστώ.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: labr0s στις Ιούνιος 05, 2015, 02:28:19 μμ
Οι σχολές της Πυροσβεστικής σε ποια ομάδα προσανατολισμού θα ενταχθούν για τις Πανελλήνιες του 2016;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: λιθοσφαιριστής στις Ιούνιος 05, 2015, 03:06:24 μμ
Έχουν ενταχθεί στο 1ο, 2ο και 5ο επιστημονικό πεδίο, άρα υπάρχει δυνατότητα και από τις τρεις ομάδες προσανατολισμού.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: labr0s στις Ιούνιος 05, 2015, 04:49:07 μμ
Από ποια ομάδα συμφέρει καλύτερα χωρίς να υπάρχει απώλεια μορίων; Που θα μπορούσα να δω ποιες σχολές αντιστοιχούν στις εκάστοτε ομάδες προσανατολισμού;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sikat στις Ιούνιος 05, 2015, 05:08:20 μμ
Που θα μπορούσα να δω ποιες σχολές αντιστοιχούν στις εκάστοτε ομάδες προσανατολισμού;
http://www.esos.gr/arthra/38556/oi-sholes-kata-epistimoniko-pedio-kai-oi-syntelestes-varytitas-mathimaton-gia-sholiko

Από ποια ομάδα συμφέρει καλύτερα χωρίς να υπάρχει απώλεια μορίων;
Δεν βλέπω διαφορά...οι συντελεστές είναι ίδιοι. Μάλλον θα πρέπει να σκεφτείς σε ποια μαθήματα τα καταφέρνεις καλύτερα.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: labr0s στις Ιούνιος 05, 2015, 06:12:26 μμ
Πρόκειται για έναν ξάδερφό μου που εργάζεται εποχιακό στην Πυροσβεστική και σκέφτεται να δώσει πανελλήνιες για να μπει μόνιμος. Είναι 27-28 και όπως καταλαβαίνετε έχει καιρό να ανοίξει βιβλίο και γενικά δεν ήταν ιδιαίτερα καλός μαθητής. Άρα, προσπαθώ να σκεφτώ ποια ομάδα προσανατολισμού θα τον διευκόλυνε. Πιθανώς η 5η...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sikat στις Ιούνιος 05, 2015, 07:26:29 μμ
Ναι, το πρόσεξα καθυστερημένα, δεν αφορά εσένα...
Και οι τρεις δρόμοι είναι δύσκολοι! Αν δεν είναι των θεωρητικών... στην πέμπτη υπάρχουν οι αρχές της οικονομικής θεωρίας που την καθιστούν πιο λάιτ από την δεύτερη!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: labr0s στις Ιούνιος 05, 2015, 07:33:34 μμ
Μάλλον για εκεί μας κόβω. Το ΑΕΠΠ τι είναι; Απαιτεί γνώση μαθηματικών κλπ;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Teko στις Ιούνιος 05, 2015, 11:03:39 μμ
Οχι δεν απαιτεί γνωσεις μαθηματικών ιδιαίτερες
Ειναι μαθημα που ασχολείται με τον προγραμματισμό υπολογιστών
Δεν απαιτει παπαγαλία. Ειναι μάθημα που εξασκεί την σκεψη κ την κριση του μαθητή.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Ιούνιος 05, 2015, 11:38:19 μμ
Εξάσκηση στην επίλυση υπολογιστικών προβλημάτων
Αποτύπωση βημάτων για την λύση και μεταφορά τους σε κώδικα
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: labr0s στις Ιούνιος 06, 2015, 09:09:40 πμ
Έχει μεγάλη ύλη; Θεωρείται βατό μάθημα σε σχέση με μαθηματικά, φυσικοχημείες;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Ιούνιος 06, 2015, 01:30:45 μμ
Η ύλη είναι αρκετά μεγάλη και σίγουρα το 2ωρο δεν επαρκεί, αλλά άντε να εξηγείς πάλι τι μάθημα είναι σε ανθρώπους που δεν θέλουν να ακούσουν
Στο αρχικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε, ήταν 3ωρο
Πολλά φροντιστήρια πλέον το πηγαίνουν σε 3ωρο, λόγω μείωσης των μαθημάτων και αύξησης της βαρύτητας του
Για την ευκολία, είναι υποκειμενικό
Οι μισοί εξεταζόμενοι έχουν επίδοση <10, αλλά μιλάμε για το επίπεδο μαθητών της τεχνολογικής που είναι ούτως ή άλλως χαμηλό
Υπάρχουν μαθητές που είναι εξαιρετικοί στο μάθημα, αλλά δεν μπορούν το ΑΟΔΕ, την Φυσική ή τα Μαθηματικά
Υπάρχουν μαθητές που είναι πολύ καλοί στα Μαθηματικά της κατεύθυνσης, αλλά όχι τόσο καλοί στην ΑΕΠΠ
Είναι ένα ταλέντο που το έχεις και το αναπτύσσεις ή δεν το έχεις και το παλεύεις
Αφορά επίλυση προβλημάτων σαν των μαθηματικών του γυμνασίου, όπου ο μαθητής πρέπει να τακτοποιήσει την σκέψη του, να δημιουργήσει την λύση σε βήματα και να τα αποτυπώσει σε κώδικα
Πολλά παιδιά έχουν μεγάλο πρόβλημα με τις εκφωνήσεις των προβλημάτων και τα ελληνικά τους και αυτό τους στοιχίζει
Σίγουρα το μάθημα δεν είναι εύκολο, αλλά προκαλεί το ενδιαφέρον των μαθητών και είναι το πλέον σύγχρονο σαν μάθημα στην ελληνική εκπαίδευση
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: labr0s στις Ιούνιος 06, 2015, 02:03:36 μμ
Σε ευχαριστώ για τις αναλυτικές λεπτομέρειες. Να΄σαι καλά!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Touristakos στις Ιούνιος 06, 2015, 02:14:15 μμ
Σε ευχαριστώ για τις αναλυτικές λεπτομέρειες. Να΄σαι καλά!
Επιπλεον να προσθεσω πως για καποιον που εχει να ασχοληθει χρονια με διαβασμα και διεκδικει 1 μονο σχολη που προσεγγιζεται και απο τις τρεις κατευθυνσεις ειναι ξεκαθαρα καλυτερη επιλογη να παει μεσω οικονομικης-πληροφορικης. Βεβαια η αληθεια ειναι πως το πιθανοτερο θα τα παρατησει και παλι ,διοτι απλα ειναι πιο βατη κατευθυνση σε σχεση με τις αλλες δυο, δεν ειναι κατι απλο και ευκολο οπως στο μυαλο καποιων μπορει να δημιουργηθει η εντυπωση. Οποτε μετα απογοητευονται. Δεν το λεω κακοπροαιρετα αλλα τι συνηθως συμβαινει! Ευχομαι τα καλυτερα και καλη του δυναμη.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: labr0s στις Ιούνιος 06, 2015, 03:32:48 μμ
Συμφωνώ σε αυτό, αλλά το θέλει πολύ όπως μου λέει. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρουμε και βάσεις για τις πυροσβεστικές, αφού μπαίνουν πρώτη φορά στο μηχανογραφικό.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: knkn στις Ιούνιος 06, 2015, 08:13:13 μμ
Τι λένε ; 
http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%85%CF%80-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B9-%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%86%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Landau στις Ιούνιος 06, 2015, 08:55:59 μμ
Τι λένε δηλαδή;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: knkn στις Ιούνιος 06, 2015, 09:38:34 μμ
Το 10/100 το διεκδικεί με τους φετινούς βαθμούς ή θα δώσει ξανά τα μαθήματα του παλιού συστήματος ;
Και αν δώσει με το 90/100 ένας της τεχνολογικής θα δώσει χημεία ;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: labr0s στις Ιούνιος 07, 2015, 03:36:24 μμ
Για ιδιαίτερο Γ΄ Λυκείου πόσες ώρες θα προτείνατε για ανθρωπιστικών σπουδών; Μέχρι τώρα έκανα 1,5 Έκθεση 1,5 Λογοτεχνία 2 Λατινικά 2 Ιστορία και 3,5 Αρχαία (2 γνωστό 1,5 άγνωστο)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: roberto 7 στις Ιούνιος 13, 2015, 02:56:30 μμ
απο τις δηλωσεις για τις ομαδες προσανατολισμου που δοθηκαν στα λυκεια, εχουν βγει καπου επισημα αποτελεσματα ?
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: vagos44 στις Ιούνιος 14, 2015, 01:11:46 μμ
Το 10/100 το διεκδικεί με τους φετινούς βαθμούς ή θα δώσει ξανά τα μαθήματα του παλιού συστήματος ;
Και αν δώσει με το 90/100 ένας της τεχνολογικής θα δώσει χημεία ;

Η τροπολογία λέει
"...έχουν το δικαίωμα αν το επιθυμούν  να διαγωνισθούν με το ανωτέρω καταργηθέν σύστημα..."
και μιας και χρησιμοποιεί τη λέξη διαγωνισθούν προσωπικά καταλαβαινω οτι θα ξαναδώσουν τα μαθηματα που έδωσαν και φέτος.

Αν θέλει κάποιος να δώσει με το νέο σύστημα αναγκαστικα θα δώσει τα μαθηματα του νέου συστήματος.
Αν ηταν της τεχνολογικής θα δώσει χημεια αν διαλέξει θετικη κατευθυνση, μπορεί όμως να διαλέξει και την κατεύθυνση πληροφορικης-οικονομιας και να μην δώσει χημεία.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Ιούνιος 14, 2015, 08:04:12 μμ
Πέρα από τα παιδιά που θα αναγκαστούν να δώσουν Χημεία που δεν την έχουν διδαχτεί ποτέ, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις συμφέρει κάποιον να δώσει ξανά με το νέο σύστημα
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: knkn στις Ιούνιος 14, 2015, 10:15:18 μμ
Με το παλιό κάποιος διεκδικεί πολυτεχνείο , φυσικό , μαθηματικό , οικονομικά , πληροφορική . Όλα μαζί και χωρίς να δώσει χημεία. Με το νέο θα δώσει λιγότερα μαθήματα . Διαλέγει και παίρνει.     
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Ιούνιος 15, 2015, 10:01:58 πμ
Ξέχασες το 90-10 στις θέσεις
Εκεί είναι το σημαντικότερο
Γιατί μπορεί με το παλιό να έχει περισσότερες επιλογές, αλλά με 10% των θέσεων, οι βάσεις θα είναι στο θεό
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Landau στις Ιούνιος 17, 2015, 04:02:39 μμ
Ανακοινώθηκε η διδακτέα-εξεταστέα ύλη για τις πανελλήνιες του 2016:
http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typoy-kai-dimosion-sxeseon-main/deltia-typoy-main/13734-yli.html

Προς φυσικούς: θα δείτε ότι "φεύγουν" τα Η/Μ κύματα από το 2ο κεφάλαιο και "μπαίνει" το 3ο κεφάλαιο (ρευστά)!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: constansn στις Ιούνιος 17, 2015, 04:42:07 μμ
Ανακοινώθηκε η εξεταστέα-διδακτέα ύλη για τις πανελλήνιες του 2016
http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typoy-kai-dimosion-sxeseon-main/deltia-typoy-main/13733-17-06-15-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%AD%CE%B1-%CF%8D%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%84-%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CF%82-2015-2016.html

Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: nikonana στις Ιούνιος 18, 2015, 01:50:56 μμ
Στα αρχαία δηλαδή δεν έγινε κάποια αλλαγή, έτσι δεν είναι;;;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Ιούνιος 18, 2015, 02:06:02 μμ
Πρόσθεσαν τα Ρευστά στη Φυσική Γ,να περιμένουμε θέμα άραγε...; 8)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: belw στις Ιούνιος 18, 2015, 02:08:01 μμ
Ανακοινώθηκε η διδακτέα-εξεταστέα ύλη για τις πανελλήνιες του 2016:
http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typoy-kai-dimosion-sxeseon-main/deltia-typoy-main/13734-yli.html

Προς φυσικούς: θα δείτε ότι "φεύγουν" τα Η/Μ κύματα από το 2ο κεφάλαιο και "μπαίνει" το 3ο κεφάλαιο (ρευστά)!

Αν ειναι ετσι, τοτε το 3ωρο στη Φυσικη δε φτανει με τιποτα!!!!!!!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: constansn στις Ιούνιος 18, 2015, 02:53:07 μμ
Στα αρχαία δηλαδή δεν έγινε κάποια αλλαγή, έτσι δεν είναι;;;

Σωστά, αλλαγές υπάρχουν μόνο σε ιστορία και λατινικά.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Landau στις Ιούνιος 18, 2015, 03:55:48 μμ
Αν ειναι ετσι, τοτε το 3ωρο στη Φυσικη δε φτανει με τιποτα!!!!!!!

Αν σκεφτείς ότι αφαίρεσαν και ηλεκτρικές ταλαντώσεις από το 1ο και Η/Μ κύματα από το 2ο, ενώ πρόσθεσαν το 3ο κεφάλαιο με τα ρευστά, πάνω-κάτω τα ίδια βγαίνουν χρονικά. Σίγουρα, ούτε τις προηγούμενες χρονιές αρκούσε το 3ωρο (θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 4ωρο), οπότε το ίδιο και τώρα.
Δημιουργείται, βέβαια, το παράδοξο στη Γ λυκείου να διδάσκεται πλέον μόνο μηχανική, χωρίς καθόλου ηλεκτρομαγνητισμό από τη νέα χρονιά. Φαντάζομαι, και ελπίζω, να είναι προσωρινή λύση, μέχρι να αποφασιστεί κάποια στιγμή νέα ύλη φυσικής για όλο το λύκειο, γιατί πρέπει κάποια στιγμή να γίνει ριζική αναδιάρθρωση του προγράμματος σπουδών.

Ρευστά θα βγουν ωραία θεματάκια για Β και Γ θέμα, και θα είναι σχετικά εύκολα (όπως ήταν π.χ. και τα Η/Μ κύματα). Το μόνο καλό της υπόθεσης είναι ότι θα ανανεωθούν τα θέματα και θα υπάρξει νέο ενδιαφέρον από φυσικούς με μεράκι.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Ιούνιος 19, 2015, 03:47:51 μμ
Αν σκεφτείς ότι αφαίρεσαν και ηλεκτρικές ταλαντώσεις από το 1ο και Η/Μ κύματα από το 2ο, ενώ πρόσθεσαν το 3ο κεφάλαιο με τα ρευστά, πάνω-κάτω τα ίδια βγαίνουν χρονικά. Σίγουρα, ούτε τις προηγούμενες χρονιές αρκούσε το 3ωρο (θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 4ωρο), οπότε το ίδιο και τώρα.
Δημιουργείται, βέβαια, το παράδοξο στη Γ λυκείου να διδάσκεται πλέον μόνο μηχανική, χωρίς καθόλου ηλεκτρομαγνητισμό από τη νέα χρονιά. Φαντάζομαι, και ελπίζω, να είναι προσωρινή λύση, μέχρι να αποφασιστεί κάποια στιγμή νέα ύλη φυσικής για όλο το λύκειο, γιατί πρέπει κάποια στιγμή να γίνει ριζική αναδιάρθρωση του προγράμματος σπουδών.

Ρευστά θα βγουν ωραία θεματάκια για Β και Γ θέμα, και θα είναι σχετικά εύκολα (όπως ήταν π.χ. και τα Η/Μ κύματα). Το μόνο καλό της υπόθεσης είναι ότι θα ανανεωθούν τα θέματα και θα υπάρξει νέο ενδιαφέρον από φυσικούς με μεράκι.

Ελπίζω και εγώ η απομάκρυνση του Ηλεκτρομαγνητισμού να είναι προσωρινή μιας και ο υπουργός είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με Διδακτορικό στη Φυσική.
και ένα σχετικό θέμα:


Έξω και ο Ηλεκτρομαγνητισμός στο Λύκειο;  (http://physicsgg.me/2015/06/18/%CE%AD%CE%BE%CF%89-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CF%8D%CE%BA%CE%B5/)
Παράθεση
  Posted on 18/06/2015
 1 (http://physicsgg.me/2015/06/18/%CE%AD%CE%BE%CF%89-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CF%8D%CE%BA%CE%B5/#comments)
 
 Χτες ανακοινώθηκε εξεταστέα – διδακτέα ύλη (http://minedu.gr/grafeio-typoy-kai-dimosion-sxeseon-main/deltia-typoy-main/13733-17-06-15-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%AD%CE%B1-%CF%8D%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%84-%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CF%82-2015-2016.html) στο μάθημα «Φυσική» ομάδας προσανατολισμού θετικών σπουδών Γ΄ Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-2016 (το μάθημα «Φυσική» γενικής παιδείας έχει ήδη καταργηθεί από την Γ΄ τάξη των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ).
Αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι ότι οι μαθητές που την επόμενη χρονιά θα ολοκληρώσουν την φοίτησή τους στο Λύκειο, δεν θα έχουν διδαχθεί ποτέ Ηλεκτρομαγνητισμό !
(https://physicsgg.files.wordpress.com/2015/06/cf86cf89cf82.jpg?w=566&h=484) (https://physicsgg.files.wordpress.com/2015/06/cf86cf89cf82.jpg)Οι μαθητές αυτοί δεν θα ακούσουν ποτέ για μαγνητικά πεδία, πηνία, δύναμη Laplace, ηλεκτρικούς κινητήρες, ηλεκτρομαγνητική επαγωγή και νόμο του Faraday, εναλλασσόμενα ρεύματα, ηλεκτρικές ταλαντώσεις … και προφανώς δεν θα πάρουν μυρωδιά για το τι είναι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.
Θεωρώ ότι το γεγονός αυτό μάλλον διέφυγε της προσοχής του υπουργού Παιδείας και καθηγητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Αριστείδη Μπαλτά.
Υποθέτω πως όταν ενημερωθεί από τους συνεργάτες του, θα δοθεί αμέσως η κατάλληλη λύση.
Άλλωστε τα μαθήματα αρχίζουν Σεπτέμβριο …(https://physicsgg.files.wordpress.com/2011/04/god_maxwell11.jpg?w=594) (https://physicsgg.files.wordpress.com/2011/04/god_maxwell11.jpg)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: labr0s στις Ιούνιος 24, 2015, 11:34:24 μμ
Γνωστός μου είναι υπαξιωματικός της αστυνομίας και θελει να δώσει το 2016 για αξιωματικών. Γίνεται να δώσει έκθεση, αρχαία, ιστορία, λατινικά ή πρέπει να δώσει τα μαθήματα κάποιας άλλης ομάδας προσανατολισμού;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: greedo στις Ιούνιος 25, 2015, 01:34:07 πμ
................................................
Ρευστά θα βγουν ωραία θεματάκια για Β και Γ θέμα, και θα είναι σχετικά εύκολα (όπως ήταν π.χ. και τα Η/Μ κύματα). Το μόνο καλό της υπόθεσης είναι ότι θα ανανεωθούν τα θέματα και θα υπάρξει νέο ενδιαφέρον από φυσικούς με μεράκι.
Εκτιμώ οτι αυτή η "κοπτορραπτική" κεφαλαίων, όχι μόνο στη Φυσική, αλλά και σε άλλα μαθήματα, αυτόν ακριβώς το σκοπό εξυπηρετεί, δηλ. την αλλαγή της "δεξαμενής" άντλησης θεμάτων, αφού τα κεφάλαια ύλης που αφαιρούνται συνήθως έχουν "ξεζουμιστεί" θεματολογικά στις εξετάσεις, οπότε δημιουργείται η ανάγκη αντικατάστασής τους από άλλα "ανεξερεύνητα εδάφη"!
 Πιστεύω οτι γι αυτό το φαινόμενο η συμβολή των φροντιστηρίων και των πολλών βοηθημάτων που κυκλοφορούν είναι σημαντικός παράγοντας, αν όχι ο κατ' εξοχήν καθοριστικός!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Ιούνιος 25, 2015, 02:06:35 πμ
Εκτιμώ οτι αυτή η "κοπτορραπτική" κεφαλαίων, όχι μόνο στη Φυσική, αλλά και σε άλλα μαθήματα, αυτόν ακριβώς το σκοπό εξυπηρετεί, δηλ. την αλλαγή της "δεξαμενής" άντλησης θεμάτων, αφού τα κεφάλαια ύλης που αφαιρούνται συνήθως έχουν "ξεζουμιστεί" θεματολογικά στις εξετάσεις, οπότε δημιουργείται η ανάγκη αντικατάστασής τους από άλλα "ανεξερεύνητα εδάφη"!
 Πιστεύω οτι γι αυτό το φαινόμενο η συμβολή των φροντιστηρίων και των πολλών βοηθημάτων που κυκλοφορούν είναι σημαντικός παράγοντας, αν όχι ο κατ' εξοχήν καθοριστικός!

Απολύτως λογικό η συμβολή των φροντιστών στο να "τερματίσουμε" την ύλη.
βέβαια είναι μικρή μην το ξεχνάμε αυτό.
Στα Μαθηματικα στις Δέσμες είχε αρχικά 3 βιβλία και από το 1992 2 βιβλία,στην Φυσική είχες 11-12 κεφάλαια.
Στην δε χημεία είχες 7 κεφάλαια ανόργανη και 18 κεφάλαια οργανική...
Πόσα κεφάλαια και ποια ύλη υπάρχει πλέον....;  :(  :-\
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: belw στις Ιούνιος 25, 2015, 02:32:37 πμ
Αν σκεφτείς ότι αφαίρεσαν και ηλεκτρικές ταλαντώσεις από το 1ο και Η/Μ κύματα από το 2ο, ενώ πρόσθεσαν το 3ο κεφάλαιο με τα ρευστά, πάνω-κάτω τα ίδια βγαίνουν χρονικά. Σίγουρα, ούτε τις προηγούμενες χρονιές αρκούσε το 3ωρο (θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 4ωρο), οπότε το ίδιο και τώρα.
Δημιουργείται, βέβαια, το παράδοξο στη Γ λυκείου να διδάσκεται πλέον μόνο μηχανική, χωρίς καθόλου ηλεκτρομαγνητισμό από τη νέα χρονιά. Φαντάζομαι, και ελπίζω, να είναι προσωρινή λύση, μέχρι να αποφασιστεί κάποια στιγμή νέα ύλη φυσικής για όλο το λύκειο, γιατί πρέπει κάποια στιγμή να γίνει ριζική αναδιάρθρωση του προγράμματος σπουδών.

Ρευστά θα βγουν ωραία θεματάκια για Β και Γ θέμα, και θα είναι σχετικά εύκολα (όπως ήταν π.χ. και τα Η/Μ κύματα). Το μόνο καλό της υπόθεσης είναι ότι θα ανανεωθούν τα θέματα και θα υπάρξει νέο ενδιαφέρον από φυσικούς με μεράκι.

Ναι, ομως τα Η.Μ. κυματα τα περνουσαμε πολυ γρηγορα δλδ μονο την ολικη ανακλαση εξηγουσαμε γιατι τα υπολοιπα τα ειχαμε ετοιμα απο το 1ο κεφ φυσικης γενικης παιδειας
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: labr0s στις Ιούνιος 25, 2015, 07:39:23 πμ
Γνωστός μου είναι υπαξιωματικός της αστυνομίας και θελει να δώσει το 2016 για αξιωματικών. Γίνεται να δώσει έκθεση, αρχαία, ιστορία, λατινικά ή πρέπει να δώσει τα μαθήματα κάποιας άλλης ομάδας προσανατολισμού;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: vagos44 στις Ιούνιος 25, 2015, 08:46:18 πμ
Γνωστός μου είναι υπαξιωματικός της αστυνομίας και θελει να δώσει το 2016 για αξιωματικών. Γίνεται να δώσει έκθεση, αρχαία, ιστορία, λατινικά ή πρέπει να δώσει τα μαθήματα κάποιας άλλης ομάδας προσανατολισμού;

Ναι, γίνεται με τα μαθήματα αυτά.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: labr0s στις Ιούνιος 25, 2015, 08:52:33 πμ
Σε ευχαριστώ πολύ. Καλημέρα!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: roberto 7 στις Ιούλιος 15, 2015, 10:24:00 πμ
ο τροπος που θα βγαινει ο βαθμος ακομα δεν ανακοινωθηκε. που να μην βιαζονταν στο υπουργειο
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Ιούλιος 15, 2015, 12:28:01 μμ
Εκτιμώ οτι αυτή η "κοπτορραπτική" κεφαλαίων, όχι μόνο στη Φυσική, αλλά και σε άλλα μαθήματα, αυτόν ακριβώς το σκοπό εξυπηρετεί, δηλ. την αλλαγή της "δεξαμενής" άντλησης θεμάτων, αφού τα κεφάλαια ύλης που αφαιρούνται συνήθως έχουν "ξεζουμιστεί" θεματολογικά στις εξετάσεις, οπότε δημιουργείται η ανάγκη αντικατάστασής τους από άλλα "ανεξερεύνητα εδάφη"!
 Πιστεύω οτι γι αυτό το φαινόμενο η συμβολή των φροντιστηρίων και των πολλών βοηθημάτων που κυκλοφορούν είναι σημαντικός παράγοντας, αν όχι ο κατ' εξοχήν καθοριστικός!

Έχεις δίκιο,αν είχαμε μόνο το σχολείο με τις συγκεκριμένες ώρες-λίγες κατά την άποψή μου-η θεματοδοσία θα κρατούσε παραπάνω με την ύλη αυτή.
Λογικό με την πληθώρα βοηθημάτων (ας μην το παραγνωρίζουμε) και φροντιστηρίων να δημιουργούνται καταστάσεις γρηγορότερης εξάντλησης θεμάτων και εισαγωγής θεμάτων δυσκολότερων και εκτός φιλοσοφίας του βιβλίου.
Αυτό μου το ρωτάνε πολλοί γονείς.
Μην ξεχνάτε πως το θέμα του 2009 ήταν από το Engineering Mechanics του Timoshenko!

 Θέματα και απαντήσεις στη Φυσική Πανελλήνιων του 2010.  (http://mikrokellariphys.blogspot.gr/2010/05/2010.html)
Παράθεση
Το Δ4 στο βιβλίο των Timosenko and Young "Engineering Mechanics" τέταρτη έκδοση (1956) πρωτη έκδοση 1938.
Πολλές από τις ασκήσεις του βιβλίου αυτού βρίσκονται σε ελληνικά και ξένα βιβλία φυσικής από τότε, μια και θεωρείται βάση αναφοράς, αλλά το συγκεκριμένο μόλις σε κανά δυο τρια.
Ο Timosenko επίτιμος καθηγητής Μηχανολογίας στο Πανεπ. του Stanford, o Young καθηγητής Μηχανολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Το βιβλίο προορίζοταν κυρίως για φοιτητές Πολυτεχνείων, μελλοντικούς μηχανικούς και δίνει έμφαση στην στατική (δικτυώματα) μηχανές, διωστήρες και βέβαια αρκετά με ανωτερα μαθηματικά (παράγωγοι, ολοκληρώματα, αφού ήταν ένα πανεπιστημιακό βιβλίο)
Δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη άσκηση δεν υπάρχει στα κλασικά συγγράμματα "καθαρής" φυσικής όπως Χαλιντέϊ - Ρένσικ, Young εκδόσεις Παπαζήση, Berkley, Αλόνσο Φιν, W. Ford εκδόσεις Πνευματικού, Serway, και σε άλλα ξενόγλωσσα βιβλία ανώτερου λυκειακού επιπέδου.
Επομένως αν τόσοι έγκυροι συγγραφείς δεν το επέλεξαν για τα βιβλία τους σημαίνει ότι πρόκειται για ένα ειδικό θέμα, κατάλληλο για την εκπαίδευση μηχανολόγων μηχανικών.
Και αφού επιλέχτηκε, καλό θα ήτο να οδηγηθούν τουλάχιστο οι ξύπνιοι/ες διαγωνιζόμενοι/ες μαθητές/τριες να αποφύγουν διάφορες παγίδες με λογική σειρά ερωτημάτων και το βασικότερο όχι τόσο φορτωμένο σαν θέμα, σε αντίθεση με το ελλειποβαρές τρίτο θέμα.
Για μια ακόμη φορά ... της νύχτας τα καμώματα...

Τα βοηθήματα από την αρχή του ενιαίου απολυτηρίου εχουν μεγαλώσει πολύ!
π.χ. 1 (http://www.skroutz.gr/books/search.html?keyphrase=%CE%98%CE%B5%CF%8C%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%82+%CE%A0%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%83%CE%B7%CF%82) και 2 (http://www.skroutz.gr/books/search.html?keyphrase=%CE%94%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82+%CE%93%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82)

προσωπικά πιστεύω πως το 4ο θέμα θα εξακολουθήσει να αντλει υλικό από την μηχανική του στερεού.
Η μηχανική ρευστών θα δώσει υλικό για το 3ο θέμα κυρίως.
Βέβαια μπορούν να μπουν και συνδυαστικές ασκήσεις.

Παράθεση
Ναι, ομως τα Η.Μ. κυματα τα περνουσαμε πολυ γρηγορα δλδ μονο την ολικη ανακλαση εξηγουσαμε γιατι τα υπολοιπα τα ειχαμε ετοιμα απο το 1ο κεφ φυσικης γενικης παιδειας
Μεγάλη αλήθεια αυτό που λες.
Και δυστυχώς ο Ηλεκτρομαγνητισμός εκτός Λυκείου και όχι απλά εκτός Πανελλαδικών!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: roberto 7 στις Αύγουστος 26, 2015, 05:21:51 μμ
Γνωρίζουμε πόσοι μαθητές έχουν δηλώσει για την κάθε ομάδα προσανατολισμού ? και αν έχει βγει πόσες θέσεις θα έχει οι σχολές από κάθε επιστημονικό πεδίο
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Αύγουστος 26, 2015, 06:59:55 μμ
Συνάδελφοι στη φυσική είναι κάπως βατά τα πράγματα αφού μπορεί να μπήκε ένα επιπλέον κεφάλαιο αλλά βγήκαν κάποιες ενότητες.. Και να μην ξεχνάμε ότι αυξήθηκε κατά μία ώρα..
Στη χημεία όμως που τρόμαζες να βγάλεις έτσι την ύλη και τώρα σχεδόν διπλασιάστηκε, τι κάνεις..;; Μπήκαν άλλα 4 κεφάλαια με μόνο μία ώρα αύξηση..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Αύγουστος 26, 2015, 07:02:06 μμ
Γνωρίζουμε πόσοι μαθητές έχουν δηλώσει για την κάθε ομάδα προσανατολισμού ? και αν έχει βγει πόσες θέσεις θα έχει οι σχολές από κάθε επιστημονικό πεδίο
Αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις από τώρα γιατί κάποιοι μαθητές αλλάζουν με το άνοιγμα των σχολείων..
Επίσης ο αριθμός εισακτέων ανά σχολή βγαίνει μέσα στη χρονιά.. Οπότε θα αργήσει κάπως να βγει..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: gdgreece στις Αύγουστος 26, 2015, 07:23:47 μμ
Μια ερώτηση: Κάποιος από τη θεωρητική κατεύθυνση που θα πάρει Έκθεση, Αρχαία, Ιστορία, Λατινικά και Βιολογία έχει τη δυνατότητα να δηλώσει και όλες τις σχολές του 3ου πεδίου; Ακόμα και Ιατρική;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Αύγουστος 26, 2015, 07:26:11 μμ
Ναι
Αλλά με άριστα το 18600, αδύνατον
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: gdgreece στις Αύγουστος 26, 2015, 07:36:38 μμ
Ναι
Αλλά με άριστα το 18600, αδύνατον
Ευχαριστώ
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Αύγουστος 26, 2015, 07:37:22 μμ
Μια ερώτηση: Κάποιος από τη θεωρητική κατεύθυνση που θα πάρει Έκθεση, Αρχαία, Ιστορία, Λατινικά και Βιολογία έχει τη δυνατότητα να δηλώσει και όλες τις σχολές του 3ου πεδίου; Ακόμα και Ιατρική;
Απλά χάνει κάποια μόρια..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: labr0s στις Αύγουστος 27, 2015, 06:52:52 μμ
Μαθητής μου έδωσε φέτος, αλλά θέλει να ξαναδώσει του χρόνου για αστυφυλάκων. Το παιδί ήταν θεωρητική και θα πάρει ομάδα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών. Ήταν πολύ καλός στα οικονομικά. Τι τον συμφέρει κατά τη γνώμη σας; Να δώσει με το παλιό ή με το νέο σύστημα; Αληθεύει ότι όσοι δώσουν με το παλιό θα έχουν μεγαλύτερο ανταγωνισμό λόγω λιγότερων θέσεων;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: vagos44 στις Αύγουστος 28, 2015, 09:46:22 πμ
Μαθητής μου έδωσε φέτος, αλλά θέλει να ξαναδώσει του χρόνου για αστυφυλάκων. Το παιδί ήταν θεωρητική και θα πάρει ομάδα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών. Ήταν πολύ καλός στα οικονομικά. Τι τον συμφέρει κατά τη γνώμη σας; Να δώσει με το παλιό ή με το νέο σύστημα; Αληθεύει ότι όσοι δώσουν με το παλιό θα έχουν μεγαλύτερο ανταγωνισμό λόγω λιγότερων θέσεων;

Με το νέο σύστημα θα δώσει 4 και όχι 7 μαθήματα. Άρα μάλλον προτιμότερο ειναι να δώσει με το νέο.
Όσοι δώσουν με το παλιό θα δώσουν για λιγότερες θέσεις (αν και και δεν εχει διευκρινιστεί ακόμη)
αλλά θα είναι σίγουρα λίγοι έως καθόλου πιστεύω.
Άρα δεν είναι εύκολο να βγάλεις συμπέρασμα. Αν πχ οι θέσεις με το παλιό σύστημα για αστυνομία είναι 15
και οι υποψήφιοι είναι 5 τότε θα μπουν όλοι.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: MARKOS στις Αύγουστος 28, 2015, 09:59:38 πμ
Σωστά!
Ακουσα χτες στην ΕΡΤ πως αν δεν ξέρουν τον ακριβή αριθμό των τελειοφοίτων και των αποφοίτων που θελουν να μπουν στην επιλογή ΔΕΝ μπορουν να καθορισουν απο τωρα τις θεσεις. Μαλλον θα αργήσει αρκετά...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: charasynd στις Αύγουστος 28, 2015, 02:38:38 μμ
Καλησπέρα σας,

είμαι στα 29 μου και είχα δώσει Πανελλήνιες το 2004 (τότε μαζί με τα ειδικά μαθήματα ήταν 10 ή 11). Ενδιαφέρομαι να δώσω το 2016 Πανελλήνιες και ξεκίνησα μέσα στο καλοκαίρι να το ψάχνω. Μπέρδεμα μεγάλο...

Διάβασα σήμερα πως οι νέοι θα δώσουν 4 μαθήματα, ενώ όσοι θέλουν να ξαναδώσουν γιατί δεν πέρασαν κάπου φέτος θα διαλέξουν μεταξύ 6 ή 4. Αυτό θα ισχύει και για εμάς τους αρχαίους; Φυσικά το μπέρδεμα γίνεται μεγαλύτερο γιατί μεσολαβούν οι εκλογές, τόσο καιρό μας απασχολούσαν τα μνημόνια και τα εσωτερικά θέματα έμειναν πολύ πίσω.

Άλλη μια ερώτηση που θα ήθελα να κάνω. Εφόσον καταφέρω και βρω δουλειά, θα μπορώ να δώσω εξετάσεις από ΕΠΑΛ ή πρέπει να φοιτάς εκεί;

Επίσης κάπου είδα αναφορές ότι το σύστημα θα αλλάξει ξανά το 2018... :o :o :o :o
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Αύγουστος 28, 2015, 03:48:24 μμ
Μπορείς να δώσεις με το νέο σύστημα και τα 4 μαθήματα
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Αύγουστος 28, 2015, 08:06:40 μμ
Απλά η ύλη σε κάποια μαθήματα έχει αυξηθεί..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: niteulf στις Αύγουστος 29, 2015, 02:55:47 πμ

Άλλη μια ερώτηση που θα ήθελα να κάνω. Εφόσον καταφέρω και βρω δουλειά, θα μπορώ να δώσω εξετάσεις από ΕΠΑΛ ή πρέπει να φοιτάς εκεί;

Αν δεν έχεις τελειώσει επαλ πώς είναι δυνατόν να δώσεις με τα επαλ?
Και δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει με το αν  δουλεύεις ή όχι.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Αύγουστος 29, 2015, 09:45:21 πμ
Δίνεις εξετάσεις με το σύστημα του σχολείου όπου τελείωσες.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: charasynd στις Σεπτέμβριος 01, 2015, 12:59:29 πμ
Παράθεση
Αν δεν έχεις τελειώσει επαλ πώς είναι δυνατόν να δώσεις με τα επαλ?
Και δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει με το αν  δουλεύεις ή όχι.

Δεν ήξερα τι είναι το ΕΠΑΛ, απλά διάβασα για το τι πρόκειται και είχα την απορία μήπως σαν εργαζόμενη μπορώ να δώσω από εκεί πανελλήνιες και όχι με τους μαθητές. Γι'αυτό ρώτησα για να μάθω, όπως είδα και για τα σχολεία β' ευκαιρίας κλπ..

Είδα και τις υπόλοιπες απαντήσεις παραπάνω που ήταν λιγότερο αγενής και ευχαριστώ. Βέβαια δεν σας κρύβω πως με την κατάσταση που επικρατεί έως τώρα και με όσα διαφαίνονται για το μέλλον, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για αρκετό καιρό ακόμα  :(
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: niteulf στις Σεπτέμβριος 01, 2015, 02:02:55 πμ
Δεν ήξερα τι είναι το ΕΠΑΛ, απλά διάβασα για το τι πρόκειται και είχα την απορία μήπως σαν εργαζόμενη μπορώ να δώσω από εκεί πανελλήνιες και όχι με τους μαθητές. Γι'αυτό ρώτησα για να μάθω, όπως είδα και για τα σχολεία β' ευκαιρίας κλπ..

Είδα και τις υπόλοιπες απαντήσεις παραπάνω που ήταν λιγότερο αγενής και ευχαριστώ. Βέβαια δεν σας κρύβω πως με την κατάσταση που επικρατεί έως τώρα και με όσα διαφαίνονται για το μέλλον, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για αρκετό καιρό ακόμα  :(

Νομίζω τα πράγματα είναι αρκετά απλά αν είσαι αποφασισμένη να δώσεις Πανελλαδικές. Είτε δουλεύεις είτε όχι.
Θα πας στο σχολείο που τελείωσες και θα τους πεις ότι θέλεις να δώσεις πανελλαδικές.
Λογικά θα σου πουν να έρθεις περίπου στις γιορτές των Χριστουγέννων για να κάνεις αίτηση.
Μπορείς όμως να μιλήσεις με τους καθηγητές που κάνουν τα μαθήματα Πανελλαδικών.
Οι περισσότεροι είναι πρόθυμοι να ενημερώσουν για την ύλη και να σου δώσουν ακόμη και βιβλία (αν δεν τα έχεις).

Εγώ  το έχω κάνει σε παιδιά που έρχονται για να ρωτήσουν, ενώ έχουν τελειώσει παλαιότερα. Μάλιστα έτυχε και φορές που έρχοταν και παρακολουθούσαν (άτυπα) μαθήματα αλλά και κάποια επιπλέον που τους έκανα (στυλ ενισχυτικής).

Τα ΕΠΑΛ είναι διαφορετική περίπτωση. Και τελείως διαφορετική περίτωση είναι τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (είναι για αυτούς που παράτησαν το σχολείο χωρίς να έχουν τελειώσει γυμνάσιο).
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anemona στις Σεπτέμβριος 01, 2015, 07:24:13 πμ
Νομίζω τα πράγματα είναι αρκετά απλά αν είσαι αποφασισμένη να δώσεις Πανελλαδικές. Είτε δουλεύεις είτε όχι.
Θα πας στο σχολείο που τελείωσες και θα τους πεις ότι θέλεις να δώσεις πανελλαδικές.
Λογικά θα σου πουν να έρθεις περίπου στις γιορτές των Χριστουγέννων για να κάνεις αίτηση.
Μπορείς όμως να μιλήσεις με τους καθηγητές που κάνουν τα μαθήματα Πανελλαδικών.
Οι περισσότεροι είναι πρόθυμοι να ενημερώσουν για την ύλη και να σου δώσουν ακόμη και βιβλία (αν δεν τα έχεις).

Εγώ  το έχω κάνει σε παιδιά που έρχονται για να ρωτήσουν, ενώ έχουν τελειώσει παλαιότερα. Μάλιστα έτυχε και φορές που έρχοταν και παρακολουθούσαν (άτυπα) μαθήματα αλλά και κάποια επιπλέον που τους έκανα (στυλ ενισχυτικής).

Τα ΕΠΑΛ είναι διαφορετική περίπτωση. Και τελείως διαφορετική περίτωση είναι τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (είναι για αυτούς που παράτησαν το σχολείο χωρίς να έχουν τελειώσει γυμνάσιο).
Συνάδελφε, πολλοί που δίνουν ξανά πανελλήνιες είναι μπερδεμένοι με τις τόσες αλλαγές.Είναι λογικό ιδίως αν δουλεύουν. Δεν πρέπει να νευριάζουμε και κυρίως αν δεν θέλουμε δεν τους ενημερώνουμε.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anemona στις Σεπτέμβριος 01, 2015, 07:30:25 πμ
Καλησπέρα σας,

είμαι στα 29 μου και είχα δώσει Πανελλήνιες το 2004 (τότε μαζί με τα ειδικά μαθήματα ήταν 10 ή 11). Ενδιαφέρομαι να δώσω το 2016 Πανελλήνιες και ξεκίνησα μέσα στο καλοκαίρι να το ψάχνω. Μπέρδεμα μεγάλο...

Διάβασα σήμερα πως οι νέοι θα δώσουν 4 μαθήματα, ενώ όσοι θέλουν να ξαναδώσουν γιατί δεν πέρασαν κάπου φέτος θα διαλέξουν μεταξύ 6 ή 4. Αυτό θα ισχύει και για εμάς τους αρχαίους; Φυσικά το μπέρδεμα γίνεται μεγαλύτερο γιατί μεσολαβούν οι εκλογές, τόσο καιρό μας απασχολούσαν τα μνημόνια και τα εσωτερικά θέματα έμειναν πολύ πίσω.

Άλλη μια ερώτηση που θα ήθελα να κάνω. Εφόσον καταφέρω και βρω δουλειά, θα μπορώ να δώσω εξετάσεις από ΕΠΑΛ ή πρέπει να φοιτάς εκεί;

Επίσης κάπου είδα αναφορές ότι το σύστημα θα αλλάξει ξανά το 2018... :o :o :o :o
Θα δώσεις 4 μαθήματα. Βέβαια αν τελείωσες το γενικό λύκειο πρέπει να δώσεις πάλι από εκεί. Αν τελείωσες από επάλ τότε θα δώσεις στα επάλ. Δεν μπορείς να κάνεις αλλαγές. Αν είσαι θεωρητική μπορώ να σε βοηθήσω διότι πέρασα τώρα με πανελλήνιες. :)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Σεπτέμβριος 01, 2015, 08:34:09 πμ
Μα αυτό το θέμα αυτό το σκοπό έχει..
Την ενημέρωση για τις πανελλήνιες..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Σεπτέμβριος 01, 2015, 01:22:12 μμ
Για να αλλάξεις Λύκειο πρέπει να φοιτήσεις ξανά σε αυτό το Λύκειο.
Μπορείς να ρωτήσεις και να δεις σε ποια τάξη μπορείς να καταταγείς.
Έχω την περίπτωση γνωστού που σπούδασε εξωτερικό,δεν έκανε ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ και πήγε σε ΕΠΑΛ Εσπερινό.
Περασε σε ΤΕΙ και έχει κάνει και Μεταπτυχιακό.
Απλά αποφάσισε τι θέλεις να κάνεις.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: niteulf στις Σεπτέμβριος 01, 2015, 02:04:10 μμ
Συνάδελφε, πολλοί που δίνουν ξανά πανελλήνιες είναι μπερδεμένοι με τις τόσες αλλαγές.Είναι λογικό ιδίως αν δουλεύουν. Δεν πρέπει να νευριάζουμε και κυρίως αν δεν θέλουμε δεν τους ενημερώνουμε.

Πότε ακριβώς νευρίασα και πότε μίλησα άσχημα στην κοπέλα, συνάδελφε?
Αντίθετα την ενημέρωσα με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση και είμαι στην διάθεσή της για οτιδήποτε θα μπορούσα να βοηθήσω. Έχω βοηθήσει πολλούς μαθητές από παλαιότερα έτη και είναι χαρά μου να το κάνω αν και όταν μπορώ.

Σε παρακαλώ πολύ, πρόσεχε πριν γράψεις κάτι. Ίσως ήθελες να απευθυνθείς σε κάποιον άλλον.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: niteulf στις Σεπτέμβριος 01, 2015, 02:08:04 μμ
Για να αλλάξεις Λύκειο πρέπει να φοιτήσεις ξανά σε αυτό το Λύκειο.
Μπορείς να ρωτήσεις και να δεις σε ποια τάξη μπορείς να καταταγείς.
Έχω την περίπτωση γνωστού που σπούδασε εξωτερικό,δεν έκανε ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ και πήγε σε ΕΠΑΛ Εσπερινό.
Περασε σε ΤΕΙ και έχει κάνει και Μεταπτυχιακό.
Απλά αποφάσισε τι θέλεις να κάνεις.
Προς ενημέρωση αρκετών που ενδιαφέρονται:
Στα ΕΠΑΛ έρχονται αρκετά παιδιά από Ενιαίο.
Πρέπει να γραφτούν στην Β' τάξη, δηλαδή να παρακολουθήσουν 2 επιπλέον χρονιές.
Δίνουν 4 μαθήματα και μπορούν να περάσουν μόνο στα ΤΕΙ της ειδικότητας που παρακολουθούν (συν αστυνομία-στρατό).

Ακόμη και σε νυχτερινό ΕΠΑΛ να πάνε (λόγω δουλειάς), πάλι 2 χρονιές κάνουν αφού γράφονται στην Γ' τάξη εκεί (υπάρχουν 4 τάξεις στα νυχτερινά).
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Σεπτέμβριος 01, 2015, 02:31:25 μμ
Προς ενημέρωση αρκετών που ενδιαφέρονται:
Στα ΕΠΑΛ έρχονται αρκετά παιδιά από Ενιαίο.
Πρέπει να γραφτούν στην Β' τάξη, δηλαδή να παρακολουθήσουν 2 επιπλέον χρονιές.
Δίνουν 4 μαθήματα και μπορούν να περάσουν μόνο στα ΤΕΙ της ειδικότητας που παρακολουθούν (συν αστυνομία-στρατό).

Ακόμη και σε νυχτερινό ΕΠΑΛ να πάνε (λόγω δουλείας), πάλι 2 χρονιές κάνουν αφού γράφονται στην Γ' τάξη εκεί (υπάρχουν 4 τάξεις στα νυχτερινά).
Ακόμα και αν έχουν ολοκληρώσει το ενιαίο;;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: niteulf στις Σεπτέμβριος 01, 2015, 02:46:30 μμ
Ακόμα και αν έχτυουν ολοκληρώσει το ενιαίο;;

Ναι. Αρκετοί έχουν τελειώσει το ενιαίο.

Θα πρέπει να πάει ο μαθητής να γραφτεί σε ΕΠΑΛ που έχει την ειδικότητα που τον ενδιαφέρει (π.χ. νοσηλευτική), θα γραφτεί  στην Β' ταξη και θα δώσει 4 μαθήματα (Γλώσσα, Μαθηματικά και 2 ειδικότητας) μαζί με τους αποφοίτους ΕΠΑΛ.
Για να γραφτεί στη Β' ΕΠΑΛ θα πρέπει να έχει τουλάχιστον βγάλει Α' τάξη ενιαίου ή επαλ (ακόμη και να έχει δώσει πανελλαδικές με το ενιαίο ή άλλη ειδικότητα επαλ δεν υπάρχει πρόβλημα).

Ο ανταγωνισμός στα ΕΠΑΛ δεν είναι τεράστιος και αν είναι ένα παιδί διαβάζει λίγο και έχει στόχους, σχεδόν πάντα περνάει.

Πρόσφατα έβγαλαν έναν βλακώδες νόμο που έλεγε ότι αν είναι κάποιος πάνω από 24 μπορεί να γραφτεί μόνο σε νυχτερινό ΕΠΑΛ (στην Γ' τάξη αν έχει βγάλει Α' λυκείου).
Αλλά ευτυχώς τελευταία στιγμή τον αναστείλανε (τουλάχιστον προσωρινά).
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: killbill στις Σεπτέμβριος 01, 2015, 05:25:28 μμ
και από ΕΠΑΛ νομίζω μπορεί να δώσει για τις ίδιες σχολές όπως και ένας που είναι ΓΕΛ δηλαδή για ΑΕΙ. Όχι μονο για ΤΕΙ. Δίνει από ΕΠΑΛ τύπου Β πανελλήνιες με τα ίδια θέματα με αυτών των ΓΕΛ. Καλά τα λέω; άρα το ΕΠΑΛ υπερκαλύπτει και τα ΓΕΛ:
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: niteulf στις Σεπτέμβριος 01, 2015, 05:34:01 μμ
και από ΕΠΑΛ νομίζω μπορεί να δώσει για τις ίδιες σχολές όπως και ένας που είναι ΓΕΛ δηλαδή για ΑΕΙ. Όχι μονο για ΤΕΙ. Δίνει από ΕΠΑΛ τύπου Β πανελλήνιες με τα ίδια θέματα με αυτών των ΓΕΛ. Καλά τα λέω; άρα το ΕΠΑΛ υπερκαλύπτει και τα ΓΕΛ:

Από ΕΠΑΛ μπορεί κάποιος μαθητής να επιλέξει να δώσει τα ίδια μαθήματα που δίνουν και στο Ενιαίο και να δώσει για τις ίδιες σχολές.
Δεν το κάνει ούτε ο ένας στους 100. Είναι σχεδόν αυτοκτονία.
Γιατί θα πρέπει να προετοιμαστεί για μαθήματα τα οποία δεν διδάσκεται στο ΕΠΑΛ.
Υποτίθεται μπορεί να κάνει extra μαθήματα άλλες ώρες και σε άλλο χώρο (όπου μαζεύονται άλλοι μαθητές σαν αυτόν, αν υπάρχουν), αλλά δεν θα το συνιστούσα σε κανέναν.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Σεπτέμβριος 01, 2015, 05:49:53 μμ
Ναι. Αρκετοί έχουν τελειώσει το ενιαίο.

Θα πρέπει να πάει ο μαθητής να γραφτεί σε ΕΠΑΛ που έχει την ειδικότητα που τον ενδιαφέρει (π.χ. νοσηλευτική), θα γραφτεί  στην Β' ταξη και θα δώσει 4 μαθήματα (Γλώσσα, Μαθηματικά και 2 ειδικότητας) μαζί με τους αποφοίτους ΕΠΑΛ.
Για να γραφτεί στη Β' ΕΠΑΛ θα πρέπει να έχει τουλάχιστον βγάλει Α' τάξη ενιαίου ή επαλ (ακόμη και να έχει δώσει πανελλαδικές με το ενιαίο ή άλλη ειδικότητα επαλ δεν υπάρχει πρόβλημα).

Ο ανταγωνισμός στα ΕΠΑΛ δεν είναι τεράστιος και αν είναι ένα παιδί διαβάζει λίγο και έχει στόχους, σχεδόν πάντα περνάει.

Πρόσφατα έβγαλαν έναν βλακώδες νόμο που έλεγε ότι αν είναι κάποιος πάνω από 24 μπορεί να γραφτεί μόνο σε νυχτερινό ΕΠΑΛ (στην Γ' τάξη αν έχει βγάλει Α' λυκείου).
Αλλά ευτυχώς τελευταία στιγμή τον αναστείλανε (τουλάχιστον προσωρινά).
Μα και στο ενιαίο αν διαβάσει λίγο εύκολα μπαίνει σε ένα ΤΕΙ..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: niteulf στις Σεπτέμβριος 01, 2015, 06:22:27 μμ
Μα και στο ενιαίο αν διαβάσει λίγο εύκολα μπαίνει σε ένα ΤΕΙ..

Μπορεί. Δεν εξαρτάται από το ΤΕΙ όμως? Αν είναι ένα ΤΕΙ με μεγάλη ζήτηση και σε μεγάλη πόλη?
Είναι το ίδιο εύκολο?
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Σεπτέμβριος 01, 2015, 06:24:52 μμ
Μπορεί. Δεν εξαρτάται από το ΤΕΙ όμως? Αν είναι ένα ΤΕΙ με μεγάλη ζήτηση και σε μεγάλη πόλη?
Είναι το ίδιο εύκολο?
Σίγουρα δεν είναι αλλά αν σκεφτούμε ότι θα κάνει άλλα δύο χρόνια στο ΕΠΑΛ, δε νομίζω να συμφέρει και τόσο..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: niteulf στις Σεπτέμβριος 01, 2015, 06:31:19 μμ
Σίγουρα δεν είναι αλλά αν σκεφτούμε ότι θα κάνει άλλα δύο χρόνια στο ΕΠΑΛ, δε νομίζω να συμφέρει και τόσο..

Ναι καλά, όλα σχετικά είναι. Ο καθένας σκέφτεται με βάση τα δεδομένα τα δικά του.

Αν θέλεις π.χ. να περάσεις ΤΕΙ νοσηλευτικής ή πληροφορικής και δεν μπορείς να το πιάσεις από ενιαίο, θα μπορούσε κάποιος να το δει και σαν επιλογή να δοκιμάσει μέσω επαλ.
 2 χρόνια δεν είναι και κάτι τόσο τραγικό για έναν πιτσιρικά 18 χρονών.
Μιλάμε για κάποιον που ξέρει τι θέλει και είναι αποφασισμένος να σπουδάσει κάτι συγκεκριμένο (κάτι που συχνά δεν γίνεται).

Μία γειτονισσά μου π.χ. πέρασε ΤΕΙ στην Καβάλα (μένει Θεσσαλονίκη) με πάρα πολύ διάβασμα και ότι σημαίνει αυτό (έξοδα, φροντιστήρια). Εγώ νομίζω μέσω επαλ με το μισό διάβασμα και χωρίς φροντιστήρια θα είχε περάσει στο αντίστοιχο τμήμα στη Θεσσαλονίκη. Από ενιαίο βέβαια έχεις περισσότερες επιλογές και όχι μία συγκεκριμένη ειδικότητα...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Σεπτέμβριος 01, 2015, 06:52:25 μμ
Προς ενημέρωση αρκετών που ενδιαφέρονται:
Στα ΕΠΑΛ έρχονται αρκετά παιδιά από Ενιαίο.
Πρέπει να γραφτούν στην Β' τάξη, δηλαδή να παρακολουθήσουν 2 επιπλέον χρονιές.
Δίνουν 4 μαθήματα και μπορούν να περάσουν μόνο στα ΤΕΙ της ειδικότητας που παρακολουθούν (συν αστυνομία-στρατό).

Ακόμη και σε νυχτερινό ΕΠΑΛ να πάνε (λόγω δουλειάς), πάλι 2 χρονιές κάνουν αφού γράφονται στην Γ' τάξη εκεί (υπάρχουν 4 τάξεις στα νυχτερινά).
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση συνάδελφε.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anemona στις Σεπτέμβριος 01, 2015, 07:36:49 μμ
Αν δεν έχεις τελειώσει επαλ πώς είναι δυνατόν να δώσεις με τα επαλ?
Και δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει με το αν  δουλεύεις ή όχι.
Επανέρχομαι συνάδελφε.Αυτό διάβασα και νομίζω ότι κατάλαβα καλά.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Σεπτέμβριος 01, 2015, 08:32:14 μμ
Ναι καλά, όλα σχετικά είναι. Ο καθένας σκέφτεται με βάση τα δεδομένα τα δικά του.

Αν θέλεις π.χ. να περάσεις ΤΕΙ νοσηλευτικής ή πληροφορικής και δεν μπορείς να το πιάσεις από ενιαίο, θα μπορούσε κάποιος να το δει και σαν επιλογή να δοκιμάσει μέσω επαλ.
 2 χρόνια δεν είναι και κάτι τόσο τραγικό για έναν πιτσιρικά 18 χρονών.
Μιλάμε για κάποιον που ξέρει τι θέλει και είναι αποφασισμένος να σπουδάσει κάτι συγκεκριμένο (κάτι που συχνά δεν γίνεται).

Μία γειτονισσά μου π.χ. πέρασε ΤΕΙ στην Καβάλα (μένει Θεσσαλονίκη) με πάρα πολύ διάβασμα και ότι σημαίνει αυτό (έξοδα, φροντιστήρια). Εγώ νομίζω μέσω επαλ με το μισό διάβασμα και χωρίς φροντιστήρια θα είχε περάσει στο αντίστοιχο τμήμα στη Θεσσαλονίκη. Από ενιαίο βέβαια έχεις περισσότερες επιλογές και όχι μία συγκεκριμένη ειδικότητα...
Καλό θα είναι να ξέρεις τι θέλεις πριν μπεις στο λύκειο για αν επιλέξεις το σωστό λύκειο..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: niteulf στις Σεπτέμβριος 01, 2015, 10:09:45 μμ
Επανέρχομαι συνάδελφε.Αυτό διάβασα και νομίζω ότι κατάλαβα καλά.

Δεν μπορώ να καταλάβω πού βλέπεις να προσβάλω με κάποιον τρόπο την κοπέλα που ρώτησε ή να της μιλάω άσχημα.
Αυτό που έγραψε δεν έβγαζε νόημα γιατί μάλλον μπέρδευε τα επαλ με άλλου είδους σχολείο (νυχτερινό ίσως).
Και της λέω στην ουσία ότι δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν ώστε να το εξηγήσει.
Αν είναι δυνατόν, να της μιλήσω άσχημα γιατί έκανε μία ερώτηση..

Τέλος πάντων. Ο γραπτός λόγος είναι πιο εύκολο να παρεξηγηθεί σε σχέση με τον προφορικό, όπου από τον τόνο μπορείς να καταλάβεις πώς σου μιλάει ο άλλος.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anemona στις Σεπτέμβριος 01, 2015, 10:12:48 μμ
Ας όψεται συνάδελφε.Ας πούμε ότι δέχομαι την εξήγησή σου.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: niteulf στις Σεπτέμβριος 01, 2015, 10:19:41 μμ
Ας όψεται συνάδελφε.Ας πούμε ότι δέχομαι την εξήγησή σου.

Εγώ ας πούμε ότι δέχομαι την παρατήρηση που μου έκανες χωρίς λόγο :)
Δεν υπάρχει λόγος να απολογηθώ για κάτι...
Φιλικά πάντα.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anemona στις Σεπτέμβριος 01, 2015, 10:23:05 μμ
Δεκτό αν και πάντα έχω λόγους για ο,τι πράττω. Καληνύχτα.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: greedo στις Σεπτέμβριος 01, 2015, 10:27:19 μμ
Από ΕΠΑΛ μπορεί κάποιος μαθητής να επιλέξει να δώσει τα ίδια μαθήματα που δίνουν και στο Ενιαίο και να δώσει για τις ίδιες σχολές.
Δεν το κάνει ούτε ο ένας στους 100. Είναι σχεδόν αυτοκτονία.
Γιατί θα πρέπει να προετοιμαστεί για μαθήματα τα οποία δεν διδάσκεται στο ΕΠΑΛ.
Υποτίθεται μπορεί να κάνει extra μαθήματα άλλες ώρες και σε άλλο χώρο (όπου μαζεύονται άλλοι μαθητές σαν αυτόν, αν υπάρχουν), αλλά δεν θα το συνιστούσα σε κανέναν.
Για την περίπτωση αυτή δημιουργείται ξεχωριστό τμήμα στο ΕΠΑΛ, εφόσον το δηλώσουν 5 μαθητές της Γ τάξης και άνω (πράγμα που συνήθως δεν συμβαίνει). Οι μαθητές αυτοί διδάσκονται κάποια μαθήματα του Ενιαίου Λυκείου (Μαθηματικά, Φυσική) από τα βιβλία του Ενιαίου και με το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα του Ενιαίου για τα μαθήματα αυτά ως ξεχωριστό τμήμα. Για το μάθημα της Έκθεσης δεν ξέρω τι γίνεται, δηλ. από τι βιβλίο διδάσκεται. Το πλεονέκτμά τους είναι οτι μέχρι πέρυσι, που έδιναν 6 μαθήματα, τα 2 από αυτά ήταν μαθήματα της ειδικότητάς τους, στα οποία κατά τεκμήριο έχουν καλύτερες επιδόσεις από ότι αν έδιναν π.χ. Μαθηματικά Γενικής, Βιολογία Γενικής κλπ.
 Κάποια χρονιά που ήμουν σε ΕΠΑΛ της παραμεθορίου, είχε δημιουργηθεί τέτοιο τμήμα μόνο με δύο μαθητές, λόγω κάποιας ευνοϊκής διάταξης για τις παραμεθόριες περιοχές.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: niteulf στις Σεπτέμβριος 01, 2015, 10:28:43 μμ
Καλό θα είναι να ξέρεις τι θέλεις πριν μπεις στο λύκειο για αν επιλέξεις το σωστό λύκειο..

Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αλλά δυστυχώς τα ΕΠΑΛ έχουν υποβαθμιστεί πάρα πολύ. Και το επίπεδο έχει πέσει πάρα πολύ. Δεν βοηθάει και το υπουργείο καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα.

Πριν δύο χρόνια ανήγγειλαν με φανφάρες την ίδρυση του νέου επαλ με τα νέα προγράμματα σπουδών. Το μόνο που άλλαξαν ήταν οι τίτλοι των μαθημάτων. Ούτε καν τα βιβλία που είναι 20ετίας. Τραγικοί..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: niteulf στις Σεπτέμβριος 01, 2015, 10:31:14 μμ
Για την περίπτωση αυτή δημιουργείται ξεχωριστό τμήμα στο ΕΠΑΛ, εφόσον το δηλώσουν 5 μαθητές της Γ τάξης και άνω (πράγμα που συνήθως δεν συμβαίνει). Οι μαθητές αυτοί διδάσκονται κάποια μαθήματα του Ενιαίου Λυκείου (Μαθηματικά, Φυσική) από τα βιβλία του Ενιαίου και με το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα του Ενιαίου για τα μαθήματα αυτά ως ξεχωριστό τμήμα. Για το μάθημα της Έκθεσης δεν ξέρω τι γίνεται, δηλ. από τι βιβλίο διδάσκεται. Το πλεονέκτμά τους είναι οτι μέχρι πέρυσι, που έδιναν 6 μαθήματα, τα 2 από αυτά ήταν μαθήματα της ειδικότητάς τους, στα οποία κατά τεκμήριο έχουν καλύτερες επιδόσεις από ότι αν έδιναν π.χ. Μαθηματικά Γενικής, Βιολογία Γενικής κλπ.
 Κάποια χρονιά που ήμουν σε ΕΠΑΛ της παραμεθορίου, είχε δημιουργηθεί τέτοιο τμήμα μόνο με δύο μαθητές, λόγω κάποιας ευνοϊκής διάταξης για τις παραμεθόριες περιοχές.

Σωστός. Δύσκολο πάντως να γίνει καλή δουλειά ώστε να αναταγωνιστεί ένας μαθητής του επαλ, τους μαθητές του ενιαίου επί ίσοις όροις.
Γι αυτό και είναι πολύ σπάνιο να το επιλέξει κάποιος μαθητής. Και εξαιρετικά σπάνιο κάποιος να τα καταφέρει με τον ανταγωνισμό.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Σεπτέμβριος 02, 2015, 09:28:12 πμ
Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αλλά δυστυχώς τα ΕΠΑΛ έχουν υποβαθμιστεί πάρα πολύ. Και το επίπεδο έχει πέσει πάρα πολύ. Δεν βοηθάει και το υπουργείο καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα.

Πριν δύο χρόνια ανήγγειλαν με φανφάρες την ίδρυση του νέου επαλ με τα νέα προγράμματα σπουδών. Το μόνο που άλλαξαν ήταν οι τίτλοι των μαθημάτων. Ούτε καν τα βιβλία που είναι 20ετίας. Τραγικοί..
Σε κάποια ΕΠΑΛ μπορεί να μην γίνεται και καθόλου μάθημα λόγω έντονης φασαρίας.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Σεπτέμβριος 02, 2015, 12:08:06 μμ
Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αλλά δυστυχώς τα ΕΠΑΛ έχουν υποβαθμιστεί πάρα πολύ. Και το επίπεδο έχει πέσει πάρα πολύ. Δεν βοηθάει και το υπουργείο καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα.

Πριν δύο χρόνια ανήγγειλαν με φανφάρες την ίδρυση του νέου επαλ με τα νέα προγράμματα σπουδών. Το μόνο που άλλαξαν ήταν οι τίτλοι των μαθημάτων. Ούτε καν τα βιβλία που είναι 20ετίας. Τραγικοί..
Συνάδελφε ούτε στο Γενικό Λύκειο έχουν αλλάξει όλα τα βιβλία!
για παράδειγμα τα βιβλία της Φυσικης Λυκείου είναι τα ίδια,άλλαξαν εξώφυλλο για όλα τα βιβλία και όπου έχει προστεθεί ύλη είναι από τα αντίστοιχα βιβλία άλλης τάξης!
Ειδκότερα στην Φυσική Β θετικού Προσανατολισμού (http://ebooks.edu.gr/courses/DSGL-B101/document/4c7644b5xuzh/53fc8c8467sf/53fc8cb8hx6n.pdf) έχουν αυξηθεί οι Συγγραφεις γιατί απλά συνένωσαν κεφάλαια από δύο σχολικά βιβλία!
Όπως θα δεις στην ομάδα συγγραφής υπάρχουν 2 ομάδες συγγραφέων μια των 5 και μια των 4.
Η μηχανική οριζόντια βολή κλπ προέρχεται από το βιβλίο της Α Λυκείου: Βλάχος,Γραμματικάκης κλπ.
Στη δε  Φυσική Γ Λυκείου Θετικού Προσανατολισμού (http://ebooks.edu.gr/courses/DSGL-C108/document/4c7976eajbty/4e5decf99d2g/4e5e291brahy.pdf) άλλαξαν μόνο το εξώφυλλο αφαίρεσαν ένα κεφάλαιο από την ύλη και πρόσθεσαν ένα άλλα γιατί μετά από 15 χρόνια στις πανελλαδικές προφανώς και υπήρχε πρόβλημα με την θεματοδοσία.  :(
Σύγκρινέ τα περιεχόμενα με το αμέσως παλαιότερο βιβλίο Φυσικής Θετικής-Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (http://ps.privateschools.gr/lykeio/c_lyk/Fysikh_Thetikhs_kai_Texnologikhs_Kateythynsh/Fysikh_Thetikhs_kai_Texnologikhs_Kateythynsh-Biblio_Mathiti.pdf).  ;)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Σεπτέμβριος 02, 2015, 01:58:59 μμ
Συνάδελφε ούτε στο Γενικό Λύκειο έχουν αλλάξει όλα τα βιβλία!
για παράδειγμα τα βιβλία της Φυσικης Λυκείου είναι τα ίδια,άλλαξαν εξώφυλλο για όλα τα βιβλία και όπου έχει προστεθεί ύλη είναι από τα αντίστοιχα βιβλία άλλης τάξης!
Ειδκότερα στην Φυσική Β θετικού Προσανατολισμού (http://ebooks.edu.gr/courses/DSGL-B101/document/4c7644b5xuzh/53fc8c8467sf/53fc8cb8hx6n.pdf) έχουν αυξηθεί οι Συγγραφεις γιατί απλά συνένωσαν κεφάλαια από δύο σχολικά βιβλία!
Όπως θα δεις στην ομάδα συγγραφής υπάρχουν 2 ομάδες συγγραφέων μια των 5 και μια των 4.
Η μηχανική οριζόντια βολή κλπ προέρχεται από το βιβλίο της Α Λυκείου: Βλάχος,Γραμματικάκης κλπ.
Στη δε  Φυσική Γ Λυκείου Θετικού Προσανατολισμού (http://ebooks.edu.gr/courses/DSGL-C108/document/4c7976eajbty/4e5decf99d2g/4e5e291brahy.pdf) άλλαξαν μόνο το εξώφυλλο αφαίρεσαν ένα κεφάλαιο από την ύλη και πρόσθεσαν ένα άλλα γιατί μετά από 15 χρόνια στις πανελλαδικές προφανώς και υπήρχε πρόβλημα με την θεματοδοσία.  :(
Σύγκρινέ τα περιεχόμενα με το αμέσως παλαιότερο βιβλίο Φυσικής Θετικής-Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (http://ps.privateschools.gr/lykeio/c_lyk/Fysikh_Thetikhs_kai_Texnologikhs_Kateythynsh/Fysikh_Thetikhs_kai_Texnologikhs_Kateythynsh-Biblio_Mathiti.pdf).  ;)
Και στη χημεία Γ λυκείου που τα άλλαξαν είναι επειδή άλλαξε η ύλη..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: niteulf στις Σεπτέμβριος 02, 2015, 02:26:54 μμ
Άντε καλά. Η φυσική και η χημεία δεν έχει αλλάξει πολύ (σε αυτά που διδάσκονται) τα τελευταία 20 χρόνια.
Με την πληροφορική τι γίνεται? Θα τους κάνεις πώς ήταν ο υπολογιστής και το internet πριν 20 χρόνια?
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Σεπτέμβριος 02, 2015, 02:32:49 μμ
Και στη χημεία Γ λυκείου που τα άλλαξαν είναι επειδή άλλαξε η ύλη..

Πολύ σωστα Κωνσταντίνε!
Υπάρχουν και καθηγητές ΑΕΙ που ζήτησαν συγγνώμη που τα βιβλία τους έμειναν τόσα χρόνια ενεργά και δεν αντικαταστάθηκαν.

Παράθεση
mixanitouxronou.gr (http://www.mixanitouxronou.gr/signomi-tou-kathigiti-bouranta-gia-vivlio-tou-aode-pou-exetazonte-mathites-stis-panelladikes/) Η συγγνώμη του καθηγητή Μπουραντά για βιβλίο του ΑΟΔΕ, στο οποίο εξετάζονται οι μαθητές στις Πανελλαδικές   (http://www.mixanitouxronou.gr/wp-content/uploads/2014/06/Bourantas-AODE.jpg)Αιφνιδίασε και εντυπωσίασε με την ευθύτητά του ο καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημήτρης Μπουραντάς , ο οποίος λίγες ώρες πριν από την εξέταση του μαθήματος «Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων» στις Πανελλαδικές ζήτησε συγγνώμη από μαθητές και γονείς για το βιβλίο που συνέγραψε πριν από χρόνια.
Ο καθηγητής θεωρεί ότι το βιβλίο είναι ακατάλληλο για να αποτελέσει κριτήριο εισαγωγής σε πανεπιστημιακή σχολή.
Στο κείμενο που ανάρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρει:
«Αισθάνομαι έντονα απόψε την ανάγκη να ζητήσω δημοσίως συγγνώμη από χιλιάδες παιδιά και από το γιό μου που δίνουν αύριο εξετάσεις στο ΑΟΔΕ, βιβλίο που συνέγραψα μαζί με 3 καθηγητές του Λυκείου το 1998.  Η ευθύνη είναι συνολικά δική μου.
 Τα λάθη που έκανα είναι:
 1ο πίστεψα ότι το βιβλίο αυτό θα ήταν επιμορφωτικό και ότι ποτέ δεν θα έμπαινε στις πανελλήνιες,
 2ο δεν δημοσιοποίησα ποτέ ότι ζήτησα να το ξαναγράψω χωρίς αμοιβή και οι αρμόδιοι αδιαφόρησαν
 3ο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η ΠΟΛΙΤΕΙΑ θα διατηρούσε ένα βιβλίο που γράφτηκε πριν 16 χρόνια πριν καλά καλά εμφανισθεί το Internet .
 ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΜΟΥ.
 ΖΗΤΩ ΞΑΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ»
Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής του Μάνατζμεντ, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA)  και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.     
Επιτρέψτε μου να μεταφέρω κάτι που έχω ζήσει παλαιότερα.
Στην δεκαετία του 1980 είχαν γραφεί βιβλία Φυσικής για Α και Γ Λυκείου για το τότε Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ).
Για την Β Λυκειου χρησιμοποιούσαμε τμήμα του βιβλίου του Αλκίνου Μάζη (επίκαιρο ακόμη και σήμερα...)
Αρχές του 1990 δοκίμασαν να εισάγουν δοκιμαστικά σε Λύκεια μεταφράσεις του Προγράμματος PSSC (https://en.wikipedia.org/wiki/Physical_Science_Study_Committee) γιατί ακόμη και τότε χρησιμοποιούνταν Μάζης.
Η μετάφραση από Ευγενιδειο Ϊδρυμα ακόμα υπάρχουν σε pdf (http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=resource&cresrc=686&cnode=81) για όποιον ενδιαφέρεται
Σε λίγα χρόνια που είχε ήδη αποφασιστεί και σχεδιαστεί το Ενιαίο Λύκειο συγγράφηκαν τα τότε νέα,αυτά που χρησιμοποιούμε ως τώρα.
Αναρωτιέμαι τι δεν άρεσε στον Μάζη ή στα Βιβλία του Κρέμου;
Παράλληλα με τα νέα βιβλία Φυσικής του Ενιαίου Λυκείου αναδιαρθρώθηκε η ύλη,άλλη πήγε στην Γενική Παιδεία (π.χ. Πυρηνική στην Γ γενικής) άλλα κομμάτια όπως ανάλυση ηλεκτρικών Κυκλωματων συνεχούς και εναλλασομένου ρεύματος εξαφανιστηκαν από το ΓΕΛ χωρίς καμία προοπτική επαναφοράς τους.
Φέτος χάσαμε και τα Ηλεκτρομαγνητικά Κύματα,τα οποία διδασκόμασταν στη Β Λυκείου....!!! :(
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Σεπτέμβριος 02, 2015, 02:37:35 μμ
Άντε καλά. Η φυσική και η χημεία δεν έχει αλλάξει πολύ (σε αυτά που διδάσκονται) τα τελευταία 20 χρόνια.
Με την πληροφορική τι γίνεται? Θα τους κάνεις πώς ήταν ο υπολογιστής και το internet πριν 20 χρόνια?
Σωστό αλλά και η Φυσική και η Χημεία δεν είναι στατικά αντικείμενα,
για παράδειγμα με Γεωμετρική Οπτική και χωρίς γνώσεις Φυσικής Στερεάς Κατάστασης δεν μπορεις να ερμηνεύσεις πως υπάρχουν (τεχνητά υλικά) με αρνητικό δείκτη διάθλασης (https://optiki.wordpress.com/metamaterials/)....!
Και δεν υπάρχει κάν η Φυσική Γ Γενικής που περιείχε γεωμετρική και φυσική οπτική....
Στο νέο βιβλίο της Β λυκείου πρόσθεσαν κεφάλαιο αν δεν κάνω λάθος για Τεχνητη Νοημοσύνη:
http://www.iep.edu.gr/images/22-0230_Eisagogi-stis-Arxes-tis-Epistimis-ton-H-Y_B-Lyk_BM.pdf (http://www.iep.edu.gr/images/22-0230_Eisagogi-stis-Arxes-tis-Epistimis-ton-H-Y_B-Lyk_BM.pdf)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Σεπτέμβριος 02, 2015, 02:42:39 μμ
Πολύ σωστα Κωνσταντίνε!
Υπάρχουν και καθηγητές ΑΕΙ που ζήτησαν συγγνώμη που τα βιβλία τους έμειναν τόσα χρόνια ενεργά και δεν αντικαταστάθηκαν.
Τα λάθη στα σχολικά βιβλία υπήρχαν πάντοτε..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: niteulf στις Σεπτέμβριος 02, 2015, 02:56:36 μμ
Σωστό αλλά και η Φυσική και η Χημεία δεν είναι στατικά αντικείμενα,
για παράδειγμα με Γεωμετρική Οπτική και χωρίς γνώσεις Φυσικής Στερεάς Κατάστασης δεν μπορεις να ερμηνεύσεις πως υπάρχουν (τεχνητά υλικά) με αρνητικό δείκτη διάθλασης (https://optiki.wordpress.com/metamaterials/)....!
Και δεν υπάρχει κάν η Φυσική Γ Γενικής που περιείχε γεωμετρική και φυσική οπτική....
Στο νέο βιβλίο της Β λυκείου πρόσθεσαν κεφάλαιο αν δεν κάνω λάθος για Τεχνητη Νοημοσύνη:
http://www.iep.edu.gr/images/22-0230_Eisagogi-stis-Arxes-tis-Epistimis-ton-H-Y_B-Lyk_BM.pdf (http://www.iep.edu.gr/images/22-0230_Eisagogi-stis-Arxes-tis-Epistimis-ton-H-Y_B-Lyk_BM.pdf)

Ναι τεχνητή νοημοσύνη!!! Επειδή το δίδαξα φέτος το βιβλίο αυτό, είναι μία από τις μεγαλύτερες βλακείες του υπουργείου.

Σε 1 ώρα μάθημα τη βδομάδα θα πρέπει να διδάξεις, σε μαθητές που δεν σπουδάζουν πληροφορική (π.χ. ηλεκτρολόγους κτλ), από προγραμματισμό, μέχρι δίκτυα και τεχνητή νοημοσύνη!!! Απολύτως ανέφικτο και το γνωρίζουν οι πάντες και το λένε και όλοι οι σύμβουλοι.

Στον δε σχεδιασμό ύλης του υπουργείου, αν προσθέσεις τις ώρες διδασκαλίας βγαίνουν πάνω από 50. Τώρα πώς γίνεται ένα διδακτικό έτος να έχει πάνω από 50 εβδομάδες μόνο αυτοί γνωρίζουν. Απλά τραγικοί...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Σεπτέμβριος 03, 2015, 08:59:28 μμ
Ναι τεχνητή νοημοσύνη!!! Επειδή το δίδαξα φέτος το βιβλίο αυτό, είναι μία από τις μεγαλύτερες βλακείες του υπουργείου.

Σε 1 ώρα μάθημα τη βδομάδα θα πρέπει να διδάξεις, σε μαθητές που δεν σπουδάζουν πληροφορική (π.χ. ηλεκτρολόγους κτλ), από προγραμματισμό, μέχρι δίκτυα και τεχνητή νοημοσύνη!!! Απολύτως ανέφικτο και το γνωρίζουν οι πάντες και το λένε και όλοι οι σύμβουλοι.

Στον δε σχεδιασμό ύλης του υπουργείου, αν προσθέσεις τις ώρες διδασκαλίας βγαίνουν πάνω από 50. Τώρα πώς γίνεται ένα διδακτικό έτος να έχει πάνω από 50 εβδομάδες μόνο αυτοί γνωρίζουν. Απλά τραγικοί...
Πράγματι είναι απίστευτο ότι πρέπει να διδάξεις AI σε μερικές παραγράφους...!
Και ειδικα σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται απλά να πάρουν το Ενιαίο Απολυτήριο ή ενδιαφέρονται για άλλες κατευθύνσεις...
Ένα σχετικό νήμα (http://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=5888.0) αν δεν το γνωριζεις ήδη.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: niteulf στις Σεπτέμβριος 03, 2015, 10:52:23 μμ
Πράγματι είναι απίστευτο ότι πρέπει να διδάξεις AI σε μερικές παραγράφους...!
Και ειδικα σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται απλά να πάρουν το Ενιαίο Απολυτήριο ή ενδιαφέρονται για άλλες κατευθύνσεις...
Ένα σχετικό νήμα (http://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=5888.0) αν δεν το γνωριζεις ήδη.

Το έχουν γράψει πανεπιστημιακοί που δεν έχουν καμία σχέση με δευτεροβάθμια.
Thanx για το Link
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Σεπτέμβριος 04, 2015, 11:26:36 πμ
Το έχουν γράψει πανεπιστημιακοί που δεν έχουν καμία σχέση με δευτεροβάθμια.
Thanx για το Link
Παρακαλώ,
αν μιλάς για το βιβλίο ο Σπύρος Δουκάκης δεν είναι Πανεπιστημιακός,απλά κατέχει PhD και 3 MSc
και κατά τη γνώμη μου δεν είνα κακό να γράφουν Πανεπιστημιακοί αλλά καλό.
τα βιβλία των Δεσμών π.χ. στη Φυσική είχαν ως συγγραφείς Σχολικούς Συμβουλους και καθηγητές μέσης και ανώτατης εκπαίδευσης.

https://sdoukakis.wordpress.com/%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8C/ (https://sdoukakis.wordpress.com/%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8C/)

Παράθεση
Βιογραφικό

Ο Σπύρος Δουκάκης είναι διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στον τομέα της Διδακτικής των Μαθηματικών-Μαθηματική Εκπαίδευση με έμφαση στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών. Διδάσκει Μαθηματικά και Πληροφορική στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο PIERCE–Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και Μεθοδολογία Εκπαιδευτικής Έρευνας στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Έχει βραβευτεί από το Harvard Club of Boston με το βραβείο «Excellence in Teaching». Είναι πιστοποιημένος επιμορφωτής Β επιπέδου και συμμετέχει σε επιμορφώσεις εκπαιδευτικών σε θέματα παιδαγωγικής, μαθηματικών, πληροφορικής και αξιοποίησης ψηφιακών τεχνολογιών. Έχει σπουδάσει Μαθηματικά στην Πάτρα (Πανεπιστήμιο Πατρών) και στο Amsterdam (Universiteit van Amsterdam) και Πληροφορική στην Αθήνα (ΤΕΙ Αθήνας).

Έχει αποκτήσει τρία μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης (ΜΔΕ):

    Επικοινωνίες Υπολογιστών και Δίκτυα, Leeds Metropolitan University, Μεγάλη Βρετανία.
    Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, (Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα).
    Σπουδές στην Εκπαίδευση, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Έχει εργαστεί ως ερευνητής στο Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, ως εργαστηριακός συνεργάτης στο Τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας, ως καθηγητής Πληροφορικής στη Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά και συνέδρια (διεθνή και ελληνικά). Είναι ένας εκ των συγγραφέων του σχολικού βιβλίου της Β΄ Λυκείου: «Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης Η/Υ». Επίσης, έχει συγγράψει σε συνεργασία τρία βιβλία για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εκ των οποίων δύο έχουν τον τίτλο: «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» (Εκδόσεις Πατάκη και Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών) και ένα έχει τίτλο «Μετάδοση Δεδομένων και Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ«. Επιπλέον, έχει επιμεληθεί την έκδοση: «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον» που έχει εκδώσει η ΕΠΥ.

Τέλος, έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων και ως Ειδικός Συνεργάτης στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Βιβλιογραφία Σπύρος Δουκάκης:
http://www.protoporia.gr/author_info.php?authors_id=942879 (http://www.protoporia.gr/author_info.php?authors_id=942879)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Σεπτέμβριος 05, 2015, 10:54:26 πμ
και κατά τη γνώμη μου δεν είνα κακό να γράφουν Πανεπιστημιακοί αλλά καλό.
Καλό είναι αλλά να μην ξεχνάνε ότι απευθύνονται σε μαθητές λυκείου..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: niteulf στις Σεπτέμβριος 05, 2015, 11:53:27 πμ
Καλά είναι να έχουν εργαστεί οι συγγραφείς αρκετά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το εν λόγω βιβλίο μπορεί υπό άλλες συνθήκες να είναι ένα πολύ καλό βοήθημα. Δεν λέω ότι είναι κακογραμμένο.
Κακός είναι ο προγραμματισμός της διδασκαλίας του. Ειδικά για τα επαλ.
Στα ενιαία ίσως είναι λίγο καλύτερα.

Είχα πάει και στην ενημέρωση της συμβούλου που αφορούσε ειδικά αυτό το βιβλίο και το μάθημα.
Μας έλεγε καθαρά ότι όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να διδαχθεί σωστά αυτό το βιβλίο υπό αυτές τις συνθήκες αλλά ας κάνουμε ότι μπορούμε και ο θεός βοηθός. Υπήρχε και η τράπεζα θεμάτων ακόμη τότε...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Σεπτέμβριος 05, 2015, 07:20:35 μμ
Καλά είναι να έχουν εργαστεί οι συγγραφείς αρκετά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το εν λόγω βιβλίο μπορεί υπό άλλες συνθήκες να είναι ένα πολύ καλό βοήθημα. Δεν λέω ότι είναι κακογραμμένο.
Κακός είναι ο προγραμματισμός της διδασκαλίας του. Ειδικά για τα επαλ.
Στα ενιαία ίσως είναι λίγο καλύτερα.

Είχα πάει και στην ενημέρωση της συμβούλου που αφορούσε ειδικά αυτό το βιβλίο και το μάθημα.
Μας έλεγε καθαρά ότι όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να διδαχθεί σωστά αυτό το βιβλίο υπό αυτές τις συνθήκες αλλά ας κάνουμε ότι μπορούμε και ο θεός βοηθός. Υπήρχε και η τράπεζα θεμάτων ακόμη τότε...

Συμφωνώ να έχουν εργαστεί οι Συγγραφείς στην Δευτεροβάθμια,
για μέλη ΔΕΠ αυτό είναι στις περισσότερες περιπτώσεις δύσκολο όπως γνωρίζεις και καταλαβαίνεις.
Ας μην ξεχνάμε πως η ύλη καθορίζεται από το Π.Ι. iep edu πλέον με συγκεκριμένες οδηγίες και ύλη....
Αυτό συμβαίνει σε όλα τα μαθήματα.
έγγραφο
proc3933_17042014.pdf
από το (http://www.iep.edu.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=156:proc393317042014&catid=33&Itemid=145&lang=el):
Τεύχος προκήρυξης: [ Τεύχος Προκήρυξης (http://www.iep.edu.gr/files/news/proc3933.zip) ]
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Σεπτέμβριος 05, 2015, 07:39:27 μμ
Καλά είναι να έχουν εργαστεί οι συγγραφείς αρκετά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το εν λόγω βιβλίο μπορεί υπό άλλες συνθήκες να είναι ένα πολύ καλό βοήθημα. Δεν λέω ότι είναι κακογραμμένο.
Κακός είναι ο προγραμματισμός της διδασκαλίας του. Ειδικά για τα επαλ.
Στα ενιαία ίσως είναι λίγο καλύτερα.

Είχα πάει και στην ενημέρωση της συμβούλου που αφορούσε ειδικά αυτό το βιβλίο και το μάθημα.
Μας έλεγε καθαρά ότι όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να διδαχθεί σωστά αυτό το βιβλίο υπό αυτές τις συνθήκες αλλά ας κάνουμε ότι μπορούμε και ο θεός βοηθός. Υπήρχε και η τράπεζα θεμάτων ακόμη τότε...
Μόνο έτσι μπορούν να γράψουν ένα εγχειρίδιο που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του λυκείου..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Landau στις Σεπτέμβριος 05, 2015, 09:41:57 μμ
Στο θέμα της συγγραφής σχολικών βιβλίων, που συζητάτε, το σωστό (όπως γίνεται και στις περισσότερες περιπτώσεις) είναι η συγγραφική ομάδα να αποτελείται από καθηγήτες τόσο της δευτεροβάθμιας, όσο και της τριτοβάθμιας. Ο καθένας συνεισφέρει από τη δική του σκοπιά, και όλοι αλληλοσυμπληρώνονται. Υπάρχουν π.χ. λεπτά σημεία, που ένας πανεπιστημιακός ίσως να έχει πιο καθαρή άποψη, όπως υπάρχουν και άλλα θέματα, όπου ο καθηγητής του σχολείου να έχει περισσότερη επαφή με τη σχολική πραγματικότητα.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Σεπτέμβριος 06, 2015, 03:39:55 μμ
Στο θέμα της συγγραφής σχολικών βιβλίων, που συζητάτε, το σωστό (όπως γίνεται και στις περισσότερες περιπτώσεις) είναι η συγγραφική ομάδα να αποτελείται από καθηγήτες τόσο της δευτεροβάθμιας, όσο και της τριτοβάθμιας. Ο καθένας συνεισφέρει από τη δική του σκοπιά, και όλοι αλληλοσυμπληρώνονται. Υπάρχουν π.χ. λεπτά σημεία, που ένας πανεπιστημιακός ίσως να έχει πιο καθαρή άποψη, όπως υπάρχουν και άλλα θέματα, όπου ο καθηγητής του σχολείου να έχει περισσότερη επαφή με τη σχολική πραγματικότητα.
Σε τι θέματα ο πανεπιστημιακός έχει πιο καθαρή άποψη;;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Landau στις Σεπτέμβριος 06, 2015, 05:04:44 μμ
Σε τι θέματα ο πανεπιστημιακός έχει πιο καθαρή άποψη;;

Σε θέματα του αντικειμένου. Οι πανεπιστημιακοί (όχι όλοι δυστυχώς) έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στο αντικείμενο και στην παρουσίαση, συγγραφή κλπ. Οι καθηγητές Μ.Ε. έχουν μεγαλύτερη επαφή με τη σχολική πραγματικότητα. Ο συνδυασμός αυτών των δύο θα δώσει στην ιδανική περίπτωση το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα (αν και, κρίνοντας από τα σχολικά βιβλία, δεν είναι πάντα το καλύτερο δυνατό).
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Σεπτέμβριος 06, 2015, 09:06:21 μμ
Σε θέματα του αντικειμένου. Οι πανεπιστημιακοί (όχι όλοι δυστυχώς) έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στο αντικείμενο και στην παρουσίαση, συγγραφή κλπ. Οι καθηγητές Μ.Ε. έχουν μεγαλύτερη επαφή με τη σχολική πραγματικότητα. Ο συνδυασμός αυτών των δύο θα δώσει στην ιδανική περίπτωση το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα (αν και, κρίνοντας από τα σχολικά βιβλία, δεν είναι πάντα το καλύτερο δυνατό).

Συμφωνώ απόλυτα,ας μην ξεχνάμε πως η Διδακτορική Διατριβή ναι μεν βέβαια σε εξειδικεύει σε ένα Επιστημονικό Κλάδο ενός Πεδίου,π.χ. Κβαντομηχανική,Κοσμολογια,αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι Πανεπιστημιακοί έχουν μεγαλύτερη επαφή με έρευνα και βιβλιογραφία ειδικά ξενόγλωσση.

Φυσικά υπάρχουν οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα και στις δύο ομάδες.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Σεπτέμβριος 07, 2015, 01:15:15 πμ
Συμφωνώ απόλυτα,ας μην ξεχνάμε πως η Διδακτορική Διατριβή ναι μεν βέβαια σε εξειδικεύει σε ένα Επιστημονικό Κλάδο ενός Πεδίου,π.χ. Κβαντομηχανική,Κοσμολογια,αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι Πανεπιστημιακοί έχουν μεγαλύτερη επαφή με έρευνα και βιβλιογραφία ειδικά ξενόγλωσση.

Φυσικά υπάρχουν οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα και στις δύο ομάδες.
Πόσο όμως βοηθάει η έρευνα στη συγγραφή των σχολικών βιβλίων;;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: eri13 στις Σεπτέμβριος 07, 2015, 02:09:30 μμ
Συνάδελφοι, καλημέρα κι απο μένα!
Εγώ δεν έχω άποψη για την ύλη φυσικής ή χημείας (φιλόλογος γαρ) αλλά έχω μια ερώτηση, αν ξέρει κάποιος να μου την απαντήσει : Στην Β' Λυκείου την περσινή υπάρχει αλλαγή στη βαθμολόγηση του μαθήματος των αρχαίων (50 γνωστό - 50 άγνωστο, απο 60-40). Αυτό ισχύει και στα αρχαία της Γ' με το νέο σύστημα εξετάσεων;
Ευχαριστώ πολύ!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Σεπτέμβριος 07, 2015, 10:27:34 μμ
Πόσο όμως βοηθάει η έρευνα στη συγγραφή των σχολικών βιβλίων;;

Κωνσταντίνε αν δεν κάνεις έρευνα και δεν έχεις βιβλιογραφία στο αντικείμενό πως θα γράψεις βιβλίο;
Δες την βιβλιογραφία στα βιβλία μέσης εκπαίδευσης θα δεις ότι είναι μεγάλη και καλύπτει εκτός από το αντικείμενο θέματα παιδαγωγικά κλπ.
Εσύ για παράδειγμα δεν έχεις ανατρέξει ποτέ στα Πανεπιστημιακά σου  βιβλία Χημείας;
Την πρώτη επαφή με την έρευνα την έχεις κάνει ήδη στην Διπλωματική Εργασία.
Παίρνεις μια ιδέα πως είναι η έρευνα,μια μυρωδιά.
Επίσης θέλω να παρατηρήσω πως τα περισσότερα βοηθήματα δεν είχαν και δεν έχουν βιβλιογραφία.
Τα συγκεκριμένα που σου έχω αναφέρει από έναν μικρό εκδοτικό οίκο έχουν!
Αναφέρουν ανάμεσα στα άλλα τα βιβλία λυκείου Φυσικής Δέσμης και το κλασσικό του Μάζη!
φυσικά και άλλα βιβλία.

Δες τη Χημεία Γ θετ Προσ. (http://ebooks.edu.gr/courses/DSGL-C135/document/4e64bc24ei7r/4e64bd3819ou/55880fe3kt37.pdf)
Σελ 6-8
Φυσική Γ Κατ (http://ebooks.edu.gr/courses/DSGL-C108/document/4c7976eajbty/4e5decf99d2g/4e5e291brahy.pdf)
Σελ 267
Φυσική Β Θετ Προσ. (http://ebooks.edu.gr/courses/DSGL-B101/document/4c7644b5xuzh/53fc8c8467sf/53fc8cb8hx6n.pdf)
Δεν αναφέρει βιβλιογραφία,αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει...
απλά δεν την αναφέρουν
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Σεπτέμβριος 07, 2015, 10:32:26 μμ
Κωνσταντίνε αν δεν κάνεις έρευνα και δεν έχεις βιβλιογραφία στο αντικείμενό πως θα γράψεις βιβλίο;
Δες την βιβλιογραφία στα βιβλία μέσης εκπαίδευσης θα δεις ότι είναι μεγάλη και καλύπτει εκτός από το αντικείμενο θέματα παιδαγωγικά κλπ.
Εσύ για παράδειγμα δεν έχεις ανατρέξει ποτέ στα Πανεπιστημιακά σου  βιβλία Χημείας;
Έχεις δίκιο σε αυτό αλλά τέτοιου είδους έρευνα μπορεί να γίνει και από καθηγητή σχολείου..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Σεπτέμβριος 07, 2015, 10:46:47 μμ
Έχεις δίκιο σε αυτό αλλά τέτοιου είδους έρευνα μπορεί να γίνει και από καθηγητή σχολείου..

Ως ένα σημείο ναι.
Από εκεί και πέρα ανάλογα με την κατεύθυνση που έχει κάποιος και την εξειδίκευση,μπορεί να καταλάβει περισσότερα για κάποια θέματα.
Δεν είναι το ίδιο να έχεις εξειδίκευση στα Ηλεκτρονικά π.χ. και να καταλαβαίνεις Γενική Θεωρία Σχετικότητας.
Αν δεν έχεις διαβάσεις ποτέ ΓΘΣ μπορείς να καλύψεις ελάχιστα πράγματα ακόμα και σε επίπεδο Λυκείου.
Πόσο καλά μπορεί ένας Φυσικός να καλύψει Οργανική Χημεία ή Χημεία Ενώσεων Συναρμογής (Σύμπλοκα) αν δεν τα έχει δει ποτέ στο Λύκειο ή ένας Φυσικός και Χημικός να καλύψει Γεωλογία(αν διδάσκεται πλέον)...;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Σεπτέμβριος 07, 2015, 11:08:46 μμ
Μα υπάρχουν και γεωλόγοι για να γράψουν ένα βιβλίο γεωλογίας..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: killbill στις Σεπτέμβριος 09, 2015, 11:39:03 πμ
Ξέρει κανείς πως θα υπολογίζεται ο Γενικός Βαθμός Πρόσβασης στις πανελλήνιες του 2016 αν κάποιος δώσει 5 μαθήματα, δηλαδή θέλει να ανοίξει και δεύτερο πεδίο;

Οι  βαθμοί πρόσβασης των εξεταζόμενων μαθημάτων (μετά την προσαρμογή) θα διαιρούνται με το 5 για όλα τα πεδία;

ή θα υπάρχει διαφορετικός Γενικός Βαθμός Πρόσβασης για κάθε πεδίο και η διαίρεση θα γίνεται πάντα με το 4 άθροίζοντας στον αριθμητή μόνο τους βαθμούς πρόσβασης των τεσσάρων μαθημάτων που αφορούν το συγκεκριμένο πεδίο;

Με το παλιό σύστημα αν κάποιος έδινε 7 μαθήματα αντί για 6 (δηλαδή έδινε και το ΑΟΘ), τότε ο ΓΒΠ έβγαινε με διαίρεση με το 7 για όλα τα πεδία ακόμα και για αυτά που δεν είχε σχέση το ΑΟΘ.

Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός...

Δίνω ένα παράδειγμα:
έστω ότι είμαι στον προσανατολισμό ανθρωπιστικών σπουδών και δίνω Γλώσσα, ΑΡχαία, Ιστορία (υποχρεωτικά) και επιλέγω Λατινικά (για να ανοίξω το 1ο πεδίο) και Βιολογία γενικής για να ανοίξω και το 3ο.

Ο Γενικός βαθμός πρόσβασής μου θα είναι:
1) (Γλώσσα + Αρχαία + Ιστορία + Λατινικά + Βιολογία)/5; για όλα τα πεδία

ή

2) (Γλώσσα + Αρχαία + Ιστορία + Λατινικά)/4 για το 1ο πεδίο και
(Γλώσσα + Αρχαία + Ιστορία + Βιολογία)/4 για το 3ο πεδίο;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: vagos44 στις Σεπτέμβριος 09, 2015, 02:04:56 μμ
Δεν υπάρχει επίσησμη ανανκοινωση για τον υπολογισμο των μοριων με το νέο σύστημα.
Αυτό που κυκλοφορούσε ως φημη ήταν οτι θα μετράνε τα τρία βασικα και το επιλογόμενο που σου ξεκλειδώνει το πεδίο.
Δηλαδή αν πχ εισαι θετικη
 για 2ο πεδίο θα μετράνε εκθεση-φυσικη-χημεια-μαθηματικα
και για 3ο πεδίο εκθεση-φυσικη-χημεια-βιολογία
ασχέτως αν θα δινεις μονο μαθηματικα, μόνο βιολογια ή και τα δύο.
Ξαναλέω ότι κατι τέτοιο ειχε ακουστει ως φήμη, όχι όμως επίσημα.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Σεπτέμβριος 09, 2015, 02:28:36 μμ
Δεν υπάρχει επίσησμη ανανκοινωση για τον υπολογισμο των μοριων με το νέο σύστημα.
Αυτό που κυκλοφορούσε ως φημη ήταν οτι θα μετράνε τα τρία βασικα και το επιλογόμενο που σου ξεκλειδώνει το πεδίο.
Δηλαδή αν πχ εισαι θετικη
 για 2ο πεδίο θα μετράνε εκθεση-φυσικη-χημεια-μαθηματικα
και για 3ο πεδίο εκθεση-φυσικη-χημεια-βιολογία
ασχέτως αν θα δινεις μονο μαθηματικα, μόνο βιολογια ή και τα δύο.
Ξαναλέω ότι κατι τέτοιο ειχε ακουστει ως φήμη, όχι όμως επίσημα.
Πρέπει όμως να ανακοινωθεί άμεσα ο τρόπος υπολογισμού..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: vagos44 στις Σεπτέμβριος 09, 2015, 03:09:53 μμ
Θα επρεπε ηδη να εχει ανακοιωθει.
Ολο μισες δουλειες δυστυχως
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: killbill στις Σεπτέμβριος 09, 2015, 03:30:15 μμ
βρε παιδιά εκλογές έχουμε, με τον τρόπο υπολογισμού των μορίων θα κάτσουν να ασχοληθούν; !!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Σεπτέμβριος 09, 2015, 03:36:25 μμ
βρε παιδιά εκλογές έχουμε, με τον τρόπο υπολογισμού των μορίων θα κάτσουν να ασχοληθούν; !!
Εννοούμε μετά τις εκλογές..
Δεν είναι σωστό να ανακοινωθεί λίγο πριν τις εξετάσεις..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Σεπτέμβριος 09, 2015, 06:40:52 μμ
4άδες για κάθε πεδίο
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: labr0s στις Σεπτέμβριος 13, 2015, 08:37:26 μμ
Συνάδελφοι δυο ερωτήματα έχω. Πρώτον, όποιος δώσει με το παλιό σύστημα ισχύει η ύλη που γνωρίζουμε ετσι; Δεύτερον, για τους αποφοίτους ισχύει ο βαθμός του σχολείου ή για τον υπολογισμό των μορίων μετράει μόνο ο γραπτός βαθμός των πανελληνίων;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Σεπτέμβριος 13, 2015, 08:46:21 μμ
Αν δώσουν με το παλιό σύστημα ισχύουν τα πάντα με το παλιό.. Δηλαδή βαθμός και ό,τι γράψεις στην παλιά ύλη..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: labr0s στις Σεπτέμβριος 13, 2015, 09:04:09 μμ
άρα για τον υπολογισμό των μορίων προσμετράται ο προφορικός του σχολείου; δεν είναι αποκλειστικα ο γραπτός;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Σεπτέμβριος 13, 2015, 09:15:22 μμ
Προσμετράται αλλά με τη δικλείδα του συν-πλην 2 μονάδες..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: labr0s στις Σεπτέμβριος 13, 2015, 10:44:41 μμ
Ευχαριστώ!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sapore στις Σεπτέμβριος 15, 2015, 09:32:41 πμ
 Εξεταστέα - διδακτέα ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-2016  (http://www.megafileupload.com/dx7v/likio.pdf)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Σεπτέμβριος 15, 2015, 03:15:51 μμ
Στη χημεία η ύλη δεν είναι και τόσο ξεκάθαρη..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Miriam_ στις Σεπτέμβριος 15, 2015, 03:44:14 μμ
Παιδια μια ερωτηση SOS, οποιος μπορει να βοηθησει.Ειμαι αποφοιτος παλαιοτερου ετους (2005) και ενδιαφερομαι να δωσω φετος πανελλαδικες με το καινουργιο συστημα, πρεπει να δηλωσω ομαδα προσανατολισμου και μαθηματα πεδιων ? Μεχρι ποτε? Τηλεφωνησα στο λυκειο της περιοχης και δεν ηξεραν. Δεν θελω να χασω την προθεσμια γι αυτο ρωταω. Ευχαριστω.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: labr0s στις Σεπτέμβριος 15, 2015, 09:40:03 μμ
Αληθεύει ότι με το νέο σύστημα δεν θα ισχυει ο προφορικός βαθμός; Επίσης κάτι άλλο. Κάποιος που έδωσε φέτος αλλά θέλει να δώσει με το παλιό σύστημα το 2016 κρατάει τον προφορικό του σχολείου;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Σεπτέμβριος 15, 2015, 10:05:14 μμ
Αληθεύει ότι με το νέο σύστημα δεν θα ισχυει ο προφορικός βαθμός; Επίσης κάτι άλλο. Κάποιος που έδωσε φέτος αλλά θέλει να δώσει με το παλιό σύστημα το 2016 κρατάει τον προφορικό του σχολείου;
Έτσι έχουν ανακοινώσει..
Ότι δεν θα ισχύει..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: my8os στις Σεπτέμβριος 16, 2015, 06:42:20 μμ
Μια ερώτηση για όσους μπορούν να κάνουν μια εκτίμηση βάσει εμπειρίας:
Υπάρχει περίπτωση να μπορέσουν απόφοιτοι που έδωσαν το 2015 να μπορέσουν να κάνουν μηχανογραφικό το 2016 με τους παλιούς βαθμούς;
Απ' όσο ξέρω δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο (ακόμα) αλλά δεν είχε ξαναγίνει αυτό τελευταία στιγμή, δηλαδή το να δίνουν αυτή τη δυνατότητα με νέα εγκύκλιο;
Το θεωρώ άδικο να μη μπορεί ένας απόφοιτος όπως τις άλλες χρονιές να κάνει μηχανογραφικό με βάση τους περσινούς βαθμούς και να πρέπει να ξαναπεράσει πάλι όλη την ταλαιπωρία εξετάσεων (είτε παλιό ή νέο σύστημα)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Σεπτέμβριος 17, 2015, 12:46:18 μμ
Μια ερώτηση για όσους μπορούν να κάνουν μια εκτίμηση βάσει εμπειρίας:
Υπάρχει περίπτωση να μπορέσουν απόφοιτοι που έδωσαν το 2015 να μπορέσουν να κάνουν μηχανογραφικό το 2016 με τους παλιούς βαθμούς;
Απ' όσο ξέρω δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο (ακόμα) αλλά δεν είχε ξαναγίνει αυτό τελευταία στιγμή, δηλαδή το να δίνουν αυτή τη δυνατότητα με νέα εγκύκλιο;
Το θεωρώ άδικο να μη μπορεί ένας απόφοιτος όπως τις άλλες χρονιές να κάνει μηχανογραφικό με βάση τους περσινούς βαθμούς και να πρέπει να ξαναπεράσει πάλι όλη την ταλαιπωρία εξετάσεων (είτε παλιό ή νέο σύστημα)
Θα ήταν σωστό στο μεταβατικό στάδιο να δίνονταν 1-2 ευκαιρίες με το παλαιό σύστημα.
Συνέβη στην μετάβαση από τις Δέσμες στο Ενιαίο Λύκειο.
Βέβαια αυτό αυξάνει το κόστος και δεν το θέλουν....
Οπότε λογικά να είναι αυτός ο κύριος λόγος που δεν το κάνουν
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: killbill στις Σεπτέμβριος 17, 2015, 10:58:06 μμ
Συγνώμη αν έχει ρωτηθεί ξανά, αλλά μου κάνει φοβερή εντύπωση το γεγονός ότι στην ομάδα προσανατολισμού Οικονομίας & Πληροφορικής, ενώ διδάσκονται τα παιδια Ιστορία Κατεύθυνσης, εντούτις εξετάζονται στην Ιστορία Γενικής παιδείας για να ανοίξουν το 4ο πεδίο.
Δεν είναι λίγο περίεργο αυτό; να διδάσκεσαι Ιστορία στην Κατεύθυνησ, αυτή να μην εξετάζεται καν πανελλαδικά και αντιθέτως να πρέπει να εξεταστείς σε Ιστορία Γενικής!!! τότε ας κάνανε την Ιστορία Γενικής μάθημα Κατεύθυνσης...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: greedo στις Σεπτέμβριος 17, 2015, 11:32:53 μμ
 Γενικώς πολλά περίεργα έχουν εμφανισθεί κατά καιρούς με διάφορα μαθήματα....
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: my8os στις Σεπτέμβριος 18, 2015, 11:10:58 πμ
Συγνώμη αν έχει ρωτηθεί ξανά, αλλά μου κάνει φοβερή εντύπωση το γεγονός ότι στην ομάδα προσανατολισμού Οικονομίας & Πληροφορικής, ενώ διδάσκονται τα παιδια Ιστορία Κατεύθυνσης, εντούτις εξετάζονται στην Ιστορία Γενικής παιδείας για να ανοίξουν το 4ο πεδίο.
Δεν είναι λίγο περίεργο αυτό; να διδάσκεσαι Ιστορία στην Κατεύθυνησ, αυτή να μην εξετάζεται καν πανελλαδικά και αντιθέτως να πρέπει να εξεταστείς σε Ιστορία Γενικής!!! τότε ας κάνανε την Ιστορία Γενικής μάθημα Κατεύθυνσης...

Δεν σου κάνει δηλαδή εντύπωση ότι εξετάζονται Ιστορία έτσι κι αλλιώς σε ομάδα προσανατολισμού που λίγο έχει να κάνει με την Ιστορία;
Κακώς έβαλαν παιδαγωγικές σχολές σε αυτή την ομάδα και δεν έβαλαν π.χ. πολυτεχνικές. Παιδαγωγικές πας έτσι κι αλλιώς από τις άλλες δυο ομάδες, ενώ πολυτεχνείο μόνο από μια ομάδα.
Δηλαδή για παράδειγμα αν ένας θέλει να γίνει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών, δεν θα εξεταστεί στην ΑΕΠΠ που είναι από τα μαθήματα με άμεση σχέση αλλά υποχρεωτικά θα πάει στην ομάδα προσανατολισμού θετικών σπουδών όπου δεν εξετάζεται σε ΑΕΠΠ.
Το όλο σύστημα δημιουργήθηκε προφανώς να εξυπηρετήσει κάποιες συντεχνίες πάλι.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Σεπτέμβριος 18, 2015, 11:13:28 πμ
3 ώρες Ιστορία μη εξεταζόμενη
2 ώρες ΑΕΠΠ βασικό μάθημα κατεύθυνσης και εξεταζόμενο
Τι άλλο να πούμε;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Σεπτέμβριος 18, 2015, 11:40:47 μμ
Συγνώμη αν έχει ρωτηθεί ξανά, αλλά μου κάνει φοβερή εντύπωση το γεγονός ότι στην ομάδα προσανατολισμού Οικονομίας & Πληροφορικής, ενώ διδάσκονται τα παιδια Ιστορία Κατεύθυνσης, εντούτις εξετάζονται στην Ιστορία Γενικής παιδείας για να ανοίξουν το 4ο πεδίο.
Δεν είναι λίγο περίεργο αυτό; να διδάσκεσαι Ιστορία στην Κατεύθυνησ, αυτή να μην εξετάζεται καν πανελλαδικά και αντιθέτως να πρέπει να εξεταστείς σε Ιστορία Γενικής!!! τότε ας κάνανε την Ιστορία Γενικής μάθημα Κατεύθυνσης...

Περιεργες αποφάσεις... 8)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: my8os στις Σεπτέμβριος 20, 2015, 11:42:45 πμ
3 ώρες Ιστορία μη εξεταζόμενη
2 ώρες ΑΕΠΠ βασικό μάθημα κατεύθυνσης και εξεταζόμενο
Τι άλλο να πούμε;

Όντως, σε σχολές πληροφορικής και οικονομικών χρησιμεύει πολύ η Ιστορία 3 ώρες...
Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sogol στις Σεπτέμβριος 20, 2015, 02:03:02 μμ
Θα ήθελα να ρωτήσω για κάποιον που έδωσε από θεωρητική, για ΤΕΦΑΑ, με το παλιό (2014-15), μπορεί να κάνει κάποιος εκτίμηση, με ποιό σύστημα είναι καλύτερα να ξαναδώσει;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Σεπτέμβριος 20, 2015, 02:07:28 μμ
Θα ήθελα να ρωτήσω για κάποιον που έδωσε από θεωρητική, για ΤΕΦΑΑ, με το παλιό (2014-15), μπορεί να κάνει κάποιος εκτίμηση, με ποιό σύστημα είναι καλύτερα να ξαναδώσει;
Δεν είναι θέμα κατεύθυνσης πιστεύω..
Απλά με το νέο δίνεις λιγότερα αλλά με περισσότερη ύλη..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: roberto 7 στις Σεπτέμβριος 22, 2015, 05:29:26 μμ
υπάρχει περίπτωση κάποιοι από τους αναπληρωτές που θα διοριστούν για το ΑΟΘ να είναι από άλλη ειδικότητα (πχ σε σχολείο με μια θέση να μην παει οικονομολόγος) ; το ίδιο ίσως και για φυσική-χημεία-βιολογία
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Σεπτέμβριος 22, 2015, 08:21:10 μμ
υπάρχει περίπτωση κάποιοι από τους αναπληρωτές που θα διοριστούν για το ΑΟΘ να είναι από άλλη ειδικότητα (πχ σε σχολείο με μια θέση να μην παει οικονομολόγος) ; το ίδιο ίσως και για φυσική-χημεία-βιολογία
Από ποια άλλη να είναι δηλαδή;;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Σεπτέμβριος 23, 2015, 11:48:46 πμ
Από ποια άλλη να είναι δηλαδή;;

ΠΕ09 δεν θα είναι;
Τα προσόντα (http://www.doe.gr/diaf/asep2008b.pdf) διορισμού είναι συγκεκριμένα...

Παράθεση
Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών ή Οικονομικής Επιστήμης ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών − Οικονομικών Σπουδών ή Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης ή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ή Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής ή Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης ή Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης ή Επιχειρησιακής ΄Ερευνας και Μάρκετινγκ (μετονομάστηκε σε Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας με το ν.3027/2002, άρθρο 3 παρ.1)δ.αα.) ή Ναυτιλιακών Σπουδών ή Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών ή Στατιστικής ή Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης ή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών ή Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ή Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας (πρώην Τεχνολογίας και Συστημάτων Παραγωγής, μετονομασία με το Π.Δ. 113/2002) Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με κατεύθυνση στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές (πρώην Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών με κατεύθυνση στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές, μετονομασία με το Π.Δ. 60/2008)  ή Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (πρώην Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης, μετονομασία με το Π.Δ.24/2005  άρ.1) ή ισότιμα πτυχία αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής (2).     Πτυχίο Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (όλες οι κατευθύνσεις) και πτυχίο Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Κύπρου (3).      Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ε.Α.Π.          Επιπλέον, απαιτείται πτυχίο παιδαγωγικών σπουδών της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) ή πτυχίο που αντικαθιστά αυτό της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.
Κλά

Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: ----- στις Σεπτέμβριος 23, 2015, 01:32:37 μμ
ΠΕ09 δεν θα είναι;
Έλα μου ντε, αυτό λέω και γω..
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Σεπτέμβριος 23, 2015, 02:22:34 μμ
Έλα μου ντε, αυτό λέω και γω..

Σωστά...

Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: charasynd στις Σεπτέμβριος 26, 2015, 11:51:12 μμ
http://www.protothema.gr/greece/article/512688/erhodai-megales-allages-se-dimotiko-gumnasio-kai-lukeio-/

Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου θα γίνουν διπλές Πανελλαδικές του χρόνου για να μπορέσουν να εξεταστούν και οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών, δηλαδή οι εξετάσεις θα γίνουν ως εξής:
- Με το ισχύον σύστημα, προκειμένου να συμμετάσχουν οι απόφοιτοι λυκείου παλαιοτέρων ετών.
- Με το νέο σύστημα, το οποίο θα αφορά μόνο τους μαθητές που θα φοιτήσουν το επόμενο σχολικό έτος στη Γ’ λυκείου.

Εγώ ξεκίνησα να διαβάζω τα 4 της θεωρητικής. Ποια είναι τα 6 μαθήματα και για εμάς τους παλιούς θα ισχύει το 10% των θέσεων;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Σεπτέμβριος 27, 2015, 11:36:26 πμ
Αυτά που ήταν πάντα
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: charasynd στις Σεπτέμβριος 27, 2015, 03:39:29 μμ
Πάντα ήταν 6; Εγώ έδωσα 9...ας μην απαντάτε με εξυπνάδες εδώ μέσα και όποιος μπορεί όντως να δώσει μια σοβαρή απάντηση για εμάς τους αγχωμένους άσχετους, ας το κάνει.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Σεπτέμβριος 27, 2015, 07:38:58 μμ
Πάνω από 10 χρόνια τα εξεταζόμενα είναι τα 4 της κατεύθυνσης, η Έκθεση και ένα μάθημα ΓΠ
+ΑΟΘ
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Σεπτέμβριος 28, 2015, 02:27:50 πμ
Πάντα ήταν 6; Εγώ έδωσα 9...ας μην απαντάτε με εξυπνάδες εδώ μέσα και όποιος μπορεί όντως να δώσει μια σοβαρή απάντηση για εμάς τους αγχωμένους άσχετους, ας το κάνει.

Την πρώτη χρονιά ήταν 9 μαθήματα (http://www.aegean.gr/lykpeir/%CE%95%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE%20%CF%83%CF%84%CE%B7%20%CE%A4%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CE%B1/fylladio.html).
μετά ελλατώθηκαν σε 6:
Παράθεση
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ ΄
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
[/b][/size][/font]Από το σχολικό έτος 2000-2001 και εφεξής στους αποφοίτους Λυκείου που ενδιαφέρονται για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χορηγείται “ΒΕΒΑΙΩΣΗ”  στην οποία αναγράφονται τα βαθμολογικά δεδομένα που λαμβάνονται υπόψη για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η  “ΒΕΒΑΙΩΣΗ”   χορηγείται μόνο σε κατόχους απολυτηρίου Λυκείου το έτος που παίρνουν μέρος στις εξετάσεις όλων των μαθημάτων της τελευταίας τάξης που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο, είτε ως τελειόφοιτοι (μαθητές τελευταίας τάξης) είτε ως κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου. Αν κάποιος για οποιονδήποτε άλλο λόγο, εκτός νόμιμης απαλλαγής, δεν πάρει μέρος στην εξέταση ενός ή περισσοτέρων μαθημάτων δεν του χορηγείται “ΒΕΒΑΙΩΣΗ”.
Ειδικότερα, κάθε χρόνο “ΒΕΒΑΙΩΣΗ” χορηγείται:
α)  Στους τελειοφοίτους (μαθητές της τελευταίας τάξης) Ενιαίου Λυκείου που προάγονται και  λαμβάνουν απολυτήριο μετά από συμμετοχή στις εξετάσεις των εννέα μαθημάτων (ή των δέκα, αν εξεταστούν και στο μάθημα επιλογής “Αρχές Οικονομικής Θεωρίας”) που διενεργούνται σε εθνικό επίπεδο.
β) Στους κατόχους απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου (παλαιότερου σχολικού έτους) οι οποίοι συμμετέχουν το έτος αυτό στις εξετάσεις όλων των μαθημάτων της τελευταίας τάξης του ενιαίου λυκείου, τα οποία εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο, προκειμένου να βελτιώσουν τη βαθμολογία τους.
γ) Στους κατόχους απολυτηρίου παλαιού ή άλλου τύπου   λυκείου οι οποίοι συμμετέχουν  το έτος αυτό στις εξετάσεις όλων των μαθημάτων της τελευταίας τάξης του ενιαίου λυκείου, τα οποία εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το νέο σύστημα.
Στη βεβαίωση αναγράφονται  ο  προφορικός και ο γραπτός βαθμός κάθε μαθήματος, καθώς και ο  βαθμός πρόσβασης για κάθε μάθημα της τελευταίας τάξης του Ενιαίου Λυκείου, ο βαθμός πρόσβασης των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου και ο γενικός βαθμός πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.    
Προφορικός βαθμός κάθε μαθήματος είναι ο προφορικός βαθμός, όπως αυτός προκύπτει μετά την ενδεχόμενη προσαρμογή του, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο προηγούμενο ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ώστε να μη διαφέρει του γραπτού βαθμού του τελευταίου έτους εξέτασης περισσότερο ή λιγότερο των τριών μονάδων.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: vagos44 στις Σεπτέμβριος 28, 2015, 09:24:16 πμ
http://www.protothema.gr/greece/article/512688/erhodai-megales-allages-se-dimotiko-gumnasio-kai-lukeio-/

Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου θα γίνουν διπλές Πανελλαδικές του χρόνου για να μπορέσουν να εξεταστούν και οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών, δηλαδή οι εξετάσεις θα γίνουν ως εξής:
- Με το ισχύον σύστημα, προκειμένου να συμμετάσχουν οι απόφοιτοι λυκείου παλαιοτέρων ετών.
- Με το νέο σύστημα, το οποίο θα αφορά μόνο τους μαθητές που θα φοιτήσουν το επόμενο σχολικό έτος στη Γ’ λυκείου.

Εγώ ξεκίνησα να διαβάζω τα 4 της θεωρητικής. Ποια είναι τα 6 μαθήματα και για εμάς τους παλιούς θα ισχύει το 10% των θέσεων;

Αν θες να δώσεις με τα 6 μαθήματα είναι τα ίδια που ήταν και πέρυσι.
Επίσης για το 10% χωρίς να ξαναδώσεις εξετάσεις νομίζω δεν εχει ανακοινωθεί τίποτα.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Alba στις Σεπτέμβριος 28, 2015, 10:16:55 πμ
Μία ερώτηση για όποιον γνωρίζει: Μαθητής που τελείωσε το ΕΠΑΛ και επιθυμεί να δώσει πανελλήνιες για να περάσει ΤΕΦΑΑ    α)έχει δικαίωμα να εξεταστεί στα μαθήματα οποιαδήποτε κατεύθυνσης επιλέξει β) μπορεί να δώσει εξετάσεις με το προηγούμενο σύστημα γ) ισχύει κάτι άλλο στην περίπτωσή του και αν ναι τι;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: kerasaki1 στις Σεπτέμβριος 28, 2015, 05:51:34 μμ
Διορισμένος καθηγητής, απόφοιτος του 1992, μπορεί να δώσει πανελλήνιες με το νέο σύστημα; Και τι έγγραφο απαιτείται από το Λύκειο του;Αν γνωρίζει κανείς...
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: niteulf στις Σεπτέμβριος 28, 2015, 09:24:35 μμ
Διορισμένος καθηγητής, απόφοιτος του 1992, μπορεί να δώσει πανελλήνιες με το νέο σύστημα; Και τι έγγραφο απαιτείται από το Λύκειο του;Αν γνωρίζει κανείς...

Σίγουρα μπορεί. Αν νομίζει ότι τον συμφέρει σε σχέση με τις κατατακτήριες.

Είτε θα παει στο λύκειο που τελειώσε (ή σε κάποιο άλλο κοντά σου) και θα ρωτήσει λεπτομέρειες για τα μαθήματα που θα δώσει κτλ
είτε θα πάρει τηλέφωνο ή θα περάσει αυτοπροσώπως από τη διεύθυνση Δ.Ε. να ρωτήσει στο κατάλληλο γραφείο

Γύρω στα χριστούγεννα πάντως θα πρέπει να παει σε κάποιο λύκειο να κάνει αίτηση. Λογικά χρειάζεται το απολυτήριο λυκείου.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: labr0s στις Οκτώβριος 03, 2015, 12:00:00 πμ
Καλησπέρα. Μαθητής μου απόφοιτος του 2015 θέλει να ξαναδώσει πανελλήνιες με το νεο συστημα το 2016. Οι βαθμοί του σχολείου που είχε μετρούν για τον προφορικό βαθμό του χρόνου ή υπολογίζεται μόνον ο γραπτός βαθμός ως βαθμός πρόσβασης;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: knkn στις Οκτώβριος 03, 2015, 08:24:01 πμ
Αυτό δεν το έχει ξεκαθαρίσει το υπουργείο ακόμα .
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Alba στις Οκτώβριος 03, 2015, 09:47:56 πμ
Είχε ακουστεί ότι από φέτος οι ενδοσχολικές εξετάσεις θα προηγούνται των πανελληνίων. Εχει ανακοινωθεί επισημα κάτι σχετικά μ'αυτό;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Οκτώβριος 03, 2015, 12:31:14 μμ
Είναι πάρα πολλά που πρέπει να επισημοποιηθούν όπως αυτά που λέτε αλλά δεν τους βλέπω να βιάζονται
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: erani στις Οκτώβριος 03, 2015, 10:21:07 μμ
Όταν στις παρατηρήσεις της ύλης Γ΄ΕΠΑΛ Μαθηματικών αναφέρει οτι η εκθετική λογαριθμική συνάρτηση είναι εκτός , τι ακριβώς σημαίνει; Δε διδάσκουμε τίποτα που τις αφορά; πχ τις τις παραγώγους αυτών κλπ. Ευχαριστώ!!!

Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: giannisn1991 στις Οκτώβριος 09, 2015, 01:19:10 πμ
Θελω να ρωτησω αν ενας αποφοιτος που περσι δεν επέλεξε το ΑΟΘ μπορει φετος να το δωσω ως πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα ;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: anemona στις Οκτώβριος 09, 2015, 01:21:31 πμ
Ναι. :) Αρκεί να το δηλώσει όταν θα κάνουν αίτηση οι απόφοιτοι.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: giannisn1991 στις Οκτώβριος 09, 2015, 01:32:58 πμ
κι όσοι θελουν να περασουν σε αστυνομικες-στρατιωτικες σχολες τι μαθηματα θα δώσουν ; ΑΟΘ και Μαθηματικα Γενικής ?
ειναι δεσμευτικο καποιος να επιλέξει την ομαδα προσανατολισμου σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής ;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: vagos44 στις Οκτώβριος 09, 2015, 09:31:23 πμ
κι όσοι θελουν να περασουν σε αστυνομικες-στρατιωτικες σχολες τι μαθηματα θα δώσουν ; ΑΟΘ και Μαθηματικα Γενικής ?
ειναι δεσμευτικο καποιος να επιλέξει την ομαδα προσανατολισμου σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής ;

Οι αστυνομικες σχολές είναι στο 1ο, στο 2ο και στο 5ο πεδίο.
Τα πεδία έχουν αλλάξει σε σχέση με τα περσινά.
Οι περισσότερες στρατιωτικές είναι στο 2ο.
Για 1ο πεδίο θες: αρχαία, ιστορία, λατινικά, έκθεση.
Για 2ο πεδίο θες: φυσικη, χημεια, μαθηματικα κατευθυνσης, εκθεση
Για 5ο πεδίο θες: μαθηματικα κατευθυνσης, πληροφορικη, οικονομια, εκθεση.
Δες το λινκ παρακάτω για το νέο σύστημα προσβασης
https://dl.dropboxusercontent.com/u/23964313/%CE%9D%CE%95%CE%9F%20%CE%A3%CE%A5%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9C%CE%91%20%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3%CE%92%CE%91%CE%A3%CE%97%CE%A3.pdf (https://dl.dropboxusercontent.com/u/23964313/%CE%9D%CE%95%CE%9F%20%CE%A3%CE%A5%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9C%CE%91%20%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3%CE%92%CE%91%CE%A3%CE%97%CE%A3.pdf)
Και στο επόμενο μπορεις να δεις τις σχολές ανα πεδίο.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/23964313/%CE%A3%CE%A7%CE%9F%CE%9B%CE%95%CE%A3%20%CE%91%CE%9D%CE%91%20%CE%95.%CE%A0..pdf (https://dl.dropboxusercontent.com/u/23964313/%CE%A3%CE%A7%CE%9F%CE%9B%CE%95%CE%A3%20%CE%91%CE%9D%CE%91%20%CE%95.%CE%A0..pdf)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: giannisn1991 στις Οκτώβριος 09, 2015, 09:39:09 πμ
Οι αστυνομικες σχολές είναι στο 1ο, στο 2ο και στο 5ο πεδίο.
Τα πεδία έχουν αλλάξει σε σχέση με τα περσινά.
Οι περισσότερες στρατιωτικές είναι στο 2ο.
Για 1ο πεδίο θες: αρχαία, ιστορία, λατινικά, έκθεση.
Για 2ο πεδίο θες: φυσικη, χημεια, μαθηματικα κατευθυνσης, εκθεση
Για 5ο πεδίο θες: μαθηματικα κατευθυνσης, πληροφορικη, οικονομια, εκθεση.

δηλαδή απο ομαδα προσανατολισμού σπουδών Πληροφορικής και Οικονομίας (παλια Τεχνολογική)

για τις αστυνομικες σχολες θα χρειαστεί μονο το ΑΟΘ να δωσει για μαθημα επιλογής και όχι τα Μαθηματικά Γενικής ?
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: vagos44 στις Οκτώβριος 09, 2015, 10:02:22 πμ
δηλαδή απο ομαδα προσανατολισμού σπουδών Πληροφορικής και Οικονομίας (παλια Τεχνολογική)

για τις αστυνομικες σχολες θα χρειαστεί μονο το ΑΟΘ να δωσει για μαθημα επιλογής και όχι τα Μαθηματικά Γενικής ?

Ακριβως. Και αν ριξεις μια καλυτερη ματια θα δεις οτι δεν υπάρχουν καν μαθηματικα γενικης.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: greedo στις Οκτώβριος 09, 2015, 10:41:22 πμ
Ακριβως. Και αν ριξεις μια καλυτερη ματια θα δεις οτι δεν υπάρχουν καν μαθηματικα γενικης.
Πολύ καλό αυτό για τους μαθητές!  ;)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: giannisn1991 στις Οκτώβριος 09, 2015, 10:45:52 πμ
ερώτηση : Το άρθρο 58 του περιβόητου πολυνομοσχεδίου έχει καθυστερήσει να ψηφιστεί ή δεν θα ψηφιστεί ; 
Παράθεση
Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 58 αναφέρεται ότι όσοι υποψήφιοι θελήσουν να εξεταστούν με το παλιό σύστημα, θα διεκδικήσουν ποσοστό των  θέσεων των τμημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης, ποσοστό, το οποίο προβλέπεται να ορισθεί με απόφαση του υπουργού Παιδείας. Εναλλακτικά, εάν οι υποψήφιοι επιλέξουν το νέο σύστημα εισαγωγής, ξεκαθαρίζεται ότι δεν θα έχουν δικαίωμα εισαγωγής με κάποιο ειδικό ποσοστό, ενώ θα πρέπει να καταθέσουν εντός προθεσμίας που θα ισχύσει για τους μαθητές που θα φοιτούν στη Γ' λυκείου το συγκεκριμένο σχολικό έτος ενυπόγραφη αίτηση στη σχολική μονάδα από την οποία αποφοίτησαν, όπου θα δηλώνουν την ομάδα προσανατολισμού που επιθυμούν να καταταχθούν καθώς και σε ποια μαθήματα θα διαγωνισθούν πανελλαδικά.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Οκτώβριος 15, 2015, 01:09:47 μμ
ερώτηση : Το άρθρο 58 του περιβόητου πολυνομοσχεδίου έχει καθυστερήσει να ψηφιστεί ή δεν θα ψηφιστεί ;
Δεν ψηφίστηκε ακόμη...;
Η ύλη (http://www.fasma-f.gr/new/wp-content/uploads/2015/10/exetastea_yli_gel_palaion_eton.pdf) των παλιών έχει βγει.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sapore στις Νοέμβριος 09, 2015, 04:33:26 μμ
Να και οι συντελεστές βαρύτητας των 4 μαθημάτων (για το κάθε Επιστημονικό πεδίο):

http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2015/091115_egkyklios_enimerosis_mathiton_likeiou_exetazomena_mathimata.pdf

1. Ανθρωπιστικών σπουδών και σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής για 3ο Επιστημονικό πεδίο με handicap (δεν συμπληρώνουν το άριστα ακόμα και 100 να γράψουν σε όλα τα 4 μαθήματα που απαιτούνται για το πεδίο αυτο από την Ομάδα Προσανατολισμού τους. Ειδικότερα, υποβαθμίζεται το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας για την εισαγωγή σε σχολές του 3ου Επιστημονικού Πεδίου.

2. Αυξημένος συντελεστής βαρύτητας σε 1 από τα "βασικά" μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού τους για τα 3 πρώτα Επιστημονικά Πεδία, ακόμα και για το "ομοειδές" Επιστημονικό πεδίο (πχ από την Ομάδα Θετικών Σπουδών για εισαγωγή στο 2ο Επιστημονικό πεδίο-Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες το μάθημα της Φυσικής {συντελεστής 0,7} υποβαθμίζεται σε σχέση με τα Μαθηματικά {συντελεστής 1,3})

3. Αυξημένος συντελεστής (1,3) στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας για εισαγωγή σε σχολές του 4ου Επιστημονικού πεδίου-Επιστήμες της Εκπαίδευσης.

Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sapore στις Νοέμβριος 14, 2015, 11:03:39 πμ
Είχε ακουστεί ότι από φέτος οι ενδοσχολικές εξετάσεις θα προηγούνται των πανελληνίων. Εχει ανακοινωθεί επισημα κάτι σχετικά μ'αυτό;

Τελικά ΟΧΙ:
Θα προηγηθούν οι Πανελλαδικές και μετά οι ενδοσχολικές.

Πριν τις ενδοσχολικές θα πραγματοποιηθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.
http://www.esos.gr/arthra/40835/prin-tis-endosholikes-tha-pragmatopoiithoyn-oi-panelladikes-exetaseis
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: greedo στις Νοέμβριος 14, 2015, 11:48:40 πμ
Από μία άποψη καλύτερα που δεν αλλάζει. Θα έιναι όπως το έχουμε συνηθίσει τα τελευτάια χρόνια!
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: fiore στις Νοέμβριος 14, 2015, 11:54:12 πμ
Για τα επαλ είχαν πει πρώτα πανελλήνιες και μετα ενδοσχολικές ισχύει?
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: mathimatika στις Δεκέμβριος 15, 2015, 11:35:24 μμ
Ακριβως. Και αν ριξεις μια καλυτερη ματια θα δεις οτι δεν υπάρχουν καν μαθηματικα γενικης.

Ναι, αλλά στην ομάδα θετικών σπουδών υπάρχουν μαθηματικά προσανατολισμού, ενώ στην ομάδα πληροφορικής μαθηματικά σκέτα. Τι διαφορά έχουν μεταξύ τους; Εγώ καταλαβαίνω ότι τα πρώτα είναι "κατεύθυνσης" και τα δεύτερα "γενικής παιδείας". Ή κάνω λάθος; Ή έκαναν (για άλλη μία φορά) λάθος στο υπουργείο και έδωσαν διαφορετικό όνομα στο ίδιο μάθημα;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: knkn στις Δεκέμβριος 16, 2015, 06:45:59 πμ
Ε , δεν είναι διαφορετικό ,απλά ξέχασαν να μπλοκάρουν και την λέξη προσανατολισμου κατα την αντιγραφή επικόλληση .  :)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Δεκέμβριος 16, 2015, 10:56:37 πμ
Αλήθεια, τα παιδιά της 3ης κατεύθυνσης δεν μπορούν να δώσουν για τμήματα μαθηματικών
Αν βρει κάποιος τον λόγο, κερδίζει το πρωτοχρονιάτικο λαχείο
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: sapore στις Δεκέμβριος 16, 2015, 02:04:54 μμ
Αλήθεια, τα παιδιά της 3ης κατεύθυνσης δεν μπορούν να δώσουν για τμήματα μαθηματικών
Αν βρει κάποιος τον λόγο, κερδίζει το πρωτοχρονιάτικο λαχείο

Αν εννοείς "3ης κατεύθυνσης" την Ομάδα Οικονομίας και Πληροφορικής,
ΝΑΙ:
Μπορούν να πετύχουν σε σχολές 2 (από 3 συνολικά) Επιστημονικών πεδίων:
1. Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής
2. Επιστήμες της Εκπαίδευσης
και 3. Επιστήμες Υγείας και ζωής (με μέγιστο Άριστα το 18.600 και όχι 20.000, όπως από Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών σπουδών): http://sep4u.gr/wp-content/uploads/ypologismos-morion-2016.pdf
Κάθε "κατεύθυνση" - Ομάδα προσανατολισμού μπορεί να δώσει για 2 (από 3) Επιστημονικά πεδία-σχολές σε αυτά.
Όπως η Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών σπουδών δεν μπορεί να εισαχθεί σε σχολές του 1ου Επιστημονικού πεδίου- Ανθρωπιστικών/Νομικών/Κοινωνικών Επιστημών. Και η Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών σπουδών δεν μπορεί να εισαχθεί σε σχολές του 2ου Επιστημονικού πεδίου - Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών.
Κατά τη γνώμη μου: Θα έπρεπε, έστω και με Άριστα λιγότερο από 18600 {όπως μπορούν να εισαχθούν όλες οι Ομάδες Προσανατολισμού με έστω λιγότερο Άριστα στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο- Επιστημών Υγείας και ζωής} πχ 17000 Άριστα όλοι οι υποψήφιοι σε μαθήματα όλων των Ομάδων Προσανατολισμού να εισάγονται σε όλα τα Επιστημονικά πεδία.

Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: greedo στις Δεκέμβριος 16, 2015, 04:32:03 μμ
Μύλος!!!!!  8) 8) 8)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Landau στις Δεκέμβριος 17, 2015, 12:08:33 πμ
Αλήθεια, τα παιδιά της 3ης κατεύθυνσης δεν μπορούν να δώσουν για τμήματα μαθηματικών
Αν βρει κάποιος τον λόγο, κερδίζει το πρωτοχρονιάτικο λαχείο

Επειδή από τον 3ο προσανατολισμό (πληροφορικής και οικονομικών) δεν εξετάζονται στη φυσική, ενώ στο μαθηματικό θα διδάσκονται λίγη φυσική..
Θα πει κανείς, ότι αυτό δεν είναι λόγος αποκλεισμού.. πιθανόν ναι. Αλλά κέρδισα.. πότε παραλαμβάνω το λαχείο;  ;D
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: petrosp_13 στις Δεκέμβριος 17, 2015, 11:51:52 πμ
Στο μαθηματικό θα διδάσκονται φυσική;;;
Σε καμία περίπτωση
Κι αν αυτό συμβαίνει, θα είναι για ελάχιστα μαθήματα που δεν δικαιολογούν αυτό που λες
6600 μόρια για Μαθηματικά, 5 ώρες την εβδομάδα Μαθηματικά (+ της Γενικής Παιδείας) και το παιδί δεν μπορεί να δηλώσει το τμήμα μαθηματικών της πόλης του
Αν το πρόβλημα ήταν να μην είναι κοινές οι σχολές, ας μας εξηγήσουν γιατί έβαλαν τόσες κοινές σχολές Πληροφορικής
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Landau στις Δεκέμβριος 17, 2015, 10:03:28 μμ
Απλά βρήκα μία.. εξήγηση. Προφανώς δεν αρκεί, αλλά τέτοια προβλήματα υπάρχουν έτσι όπως έφτιαξαν τους προσανατολισμούς (ειδικά των θετικών και της πληροφορικής/οικονομικών, με τις αλληλοεπικαλύψεις τους). Η αλήθεια είναι ότι για μαθηματικό θα αρκούσε κανείς να εξετάζεται σε γλώσσα, μαθηματικά και φυσική, οπότε η χημεία είναι περιττή για μαθηματικό (η φυσική όχι, για πολλούς λόγους). Αν θυμηθεί κανείς και τις παλιές δέσμες, από την 4η δέσμη δεν περνούσες μαθηματικό, οπότε κάτι ανάλογο προσπάθησαν να φτιάξουν και τώρα, αλλά χωρίς να προβλέψουν ορισμένα παράδοξα.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: herseys στις Δεκέμβριος 17, 2015, 10:43:35 μμ
Ισως εχει αναφερθει πιο πανω η απάντηση... τελικά φέτος θα λήφθει υπόψη η επίδοση του σχολείου ή όχι ;
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: constans στις Δεκέμβριος 17, 2015, 10:45:30 μμ
Όχι
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: mathimatika στις Δεκέμβριος 18, 2015, 03:55:12 μμ
Ε , δεν είναι διαφορετικό ,απλά ξέχασαν να μπλοκάρουν και την λέξη προσανατολισμου κατα την αντιγραφή επικόλληση .  :)

Μάλλον...
Πάντως η ύλη Μαθηματικών που ανακοίνωσαν είναι η ίδια και στις δύο ομάδες.
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: portokali στις Μάιος 19, 2016, 11:10:32 μμ
Πανελληνιες 2016 μαθηματικα κατευθυνσης παρωδια

https://www.youtube.com/watch?v=xvx3hk7HSk4
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: Giorgos_augeropoulos στις Μάιος 31, 2016, 12:16:14 μμ
Καλημέρα σας,
Είμαι μαθητής Γ Λυκείου και έδωσα φέτος Πανελλαδικές.
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που μπορεί να είναι και γελοίο αλλά με έχει πιάσει άγχος. Στις ερωτήσεις τύπου "Σωστό-λάθος", έλεγε στην εκφώνηση να γράψουμε ολογράφως την απάντησή μας αλλά εγώ κυρίως λόγω βιασύνης τα έγραψα μονολεκτικά, δηλαδή Σ ή Λ.
Ξέρετε μήπως αν θα χάσω μόρια από αυτό;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: casperini στις Μάιος 31, 2016, 01:32:47 μμ
Καλημέρα σας,
Είμαι μαθητής Γ Λυκείου και έδωσα φέτος Πανελλαδικές.
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που μπορεί να είναι και γελοίο αλλά με έχει πιάσει άγχος. Στις ερωτήσεις τύπου "Σωστό-λάθος", έλεγε στην εκφώνηση να γράψουμε ολογράφως την απάντησή μας αλλά εγώ κυρίως λόγω βιασύνης τα έγραψα μονολεκτικά, δηλαδή Σ ή Λ.
Ξέρετε μήπως αν θα χάσω μόρια από αυτό;

Αν είναι ευανάγνωστα δεν θα χάσεις τίποτε :)
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: vaspap στις Μάιος 31, 2016, 01:34:53 μμ
Μην αγχώνεσαι δεν θα χάσεις μόρια. Καλά αποτελέσματα σου εύχομαι
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: portokali στις Ιούνιος 21, 2016, 11:11:57 μμ
Αποτελέσματα πανελλήνιων 2016 ! (El Risitas parody)
https://www.youtube.com/watch?v=MAgZSWDTrWY

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2016
https://www.youtube.com/watch?v=Q8Co34E4Ns8
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Ιούνιος 27, 2016, 09:57:23 μμ
Αποτελέσματα πανελλήνιων 2016 ! (El Risitas parody)
https://www.youtube.com/watch?v=MAgZSWDTrWY

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2016
https://www.youtube.com/watch?v=Q8Co34E4Ns8

Πολύ καλό!  ;D
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: George_b στις Ιούλιος 08, 2016, 09:04:39 μμ
Που πιστεύετε ότι θα κυμανθούν οι βάσεις των Πανελληνίων 2016;
Τι νομίζετε ότι θα γίνει με το Ιστορικό (Κέρκυρας);
Εγω πιστεύω να πέσει στα 11.200
Τίτλος: Απ: Πανελλήνιες 2016
Αποστολή από: dpa2006 στις Ιούλιος 11, 2016, 12:57:29 μμ
Που πιστεύετε ότι θα κυμανθούν οι βάσεις των Πανελληνίων 2016;
Τι νομίζετε ότι θα γίνει με το Ιστορικό (Κέρκυρας);
Εγω πιστεύω να πέσει στα 11.200

Δες εδώ:
http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/paideia/114273/vaseis-2016-elaxistoi-oi-ypopsifioi-pou-aristefsan-ektimiseis
και εδώ:
https://xenesglosses.eu/2016/06/ti-symbainei-tis-baseis-ektimiseis-pos-tha-kinithoun/