0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και στη χημεία Γ λυκείου που τα άλλαξαν είναι επειδή άλλαξε η ύλη..
mixanitouxronou.gr Η συγγνώμη του καθηγητή Μπουραντά για βιβλίο του ΑΟΔΕ, στο οποίο εξετάζονται οι μαθητές στις Πανελλαδικές Αιφνιδίασε και εντυπωσίασε με την ευθύτητά του ο καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημήτρης Μπουραντάς , ο οποίος λίγες ώρες πριν από την εξέταση του μαθήματος «Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων» στις Πανελλαδικές ζήτησε συγγνώμη από μαθητές και γονείς για το βιβλίο που συνέγραψε πριν από χρόνια.Ο καθηγητής θεωρεί ότι το βιβλίο είναι ακατάλληλο για να αποτελέσει κριτήριο εισαγωγής σε πανεπιστημιακή σχολή.Στο κείμενο που ανάρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρει:«Αισθάνομαι έντονα απόψε την ανάγκη να ζητήσω δημοσίως συγγνώμη από χιλιάδες παιδιά και από το γιό μου που δίνουν αύριο εξετάσεις στο ΑΟΔΕ, βιβλίο που συνέγραψα μαζί με 3 καθηγητές του Λυκείου το 1998. Η ευθύνη είναι συνολικά δική μου. Τα λάθη που έκανα είναι: 1ο πίστεψα ότι το βιβλίο αυτό θα ήταν επιμορφωτικό και ότι ποτέ δεν θα έμπαινε στις πανελλήνιες, 2ο δεν δημοσιοποίησα ποτέ ότι ζήτησα να το ξαναγράψω χωρίς αμοιβή και οι αρμόδιοι αδιαφόρησαν 3ο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η ΠΟΛΙΤΕΙΑ θα διατηρούσε ένα βιβλίο που γράφτηκε πριν 16 χρόνια πριν καλά καλά εμφανισθεί το Internet . ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΜΟΥ. ΖΗΤΩ ΞΑΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ»Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής του Μάνατζμεντ, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA) και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Άντε καλά. Η φυσική και η χημεία δεν έχει αλλάξει πολύ (σε αυτά που διδάσκονται) τα τελευταία 20 χρόνια. Με την πληροφορική τι γίνεται? Θα τους κάνεις πώς ήταν ο υπολογιστής και το internet πριν 20 χρόνια?
Πολύ σωστα Κωνσταντίνε!Υπάρχουν και καθηγητές ΑΕΙ που ζήτησαν συγγνώμη που τα βιβλία τους έμειναν τόσα χρόνια ενεργά και δεν αντικαταστάθηκαν.
Σωστό αλλά και η Φυσική και η Χημεία δεν είναι στατικά αντικείμενα,για παράδειγμα με Γεωμετρική Οπτική και χωρίς γνώσεις Φυσικής Στερεάς Κατάστασης δεν μπορεις να ερμηνεύσεις πως υπάρχουν (τεχνητά υλικά) με αρνητικό δείκτη διάθλασης....!Και δεν υπάρχει κάν η Φυσική Γ Γενικής που περιείχε γεωμετρική και φυσική οπτική....Στο νέο βιβλίο της
Ναι τεχνητή νοημοσύνη!!! Επειδή το δίδαξα φέτος το βιβλίο αυτό, είναι μία από τις μεγαλύτερες βλακείες του υπουργείου.Σε 1 ώρα μάθημα τη βδομάδα θα πρέπει να διδάξεις, σε μαθητές που δεν σπουδάζουν πληροφορική (π.χ. ηλεκτρολόγους κτλ), από προγραμματισμό, μέχρι δίκτυα και τεχνητή νοημοσύνη!!! Απολύτως ανέφικτο και το γνωρίζουν οι πάντες και το λένε και όλοι οι σύμβουλοι.Στον δε σχεδιασμό ύλης του υπουργείου, αν προσθέσεις τις ώρες διδασκαλίας βγαίνουν πάνω από 50. Τώρα πώς γίνεται ένα διδακτικό έτος να έχει πάνω από 50 εβδομάδες μόνο αυτοί γνωρίζουν. Απλά τραγικοί...
Πράγματι είναι απίστευτο ότι πρέπει να διδάξεις AI σε μερικές παραγράφους...!Και ειδικα σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται απλά να πάρουν το Ενιαίο Απολυτήριο ή ενδιαφέρονται για άλλες κατευθύνσεις...Ένα σχετικό νήμα αν δεν το γνωριζεις ήδη.
Το έχουν γράψει πανεπιστημιακοί που δεν έχουν καμία σχέση με δευτεροβάθμια. Thanx για το Link
και κατά τη γνώμη μου δεν είνα κακό να γράφουν Πανεπιστημιακοί αλλά καλό.
Καλά είναι να έχουν εργαστεί οι συγγραφείς αρκετά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το εν λόγω βιβλίο μπορεί υπό άλλες συνθήκες να είναι ένα πολύ καλό βοήθημα. Δεν λέω ότι είναι κακογραμμένο. Κακός είναι ο προγραμματισμός της διδασκαλίας του. Ειδικά για τα επαλ. Στα ενιαία ίσως είναι λίγο καλύτερα. Είχα πάει και στην ενημέρωση της συμβούλου που αφορούσε ειδικά αυτό το βιβλίο και το μάθημα. Μας έλεγε καθαρά ότι όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να διδαχθεί σωστά αυτό το βιβλίο υπό αυτές τις συνθήκες αλλά ας κάνουμε ότι μπορούμε και ο θεός βοηθός. Υπήρχε και η τράπεζα θεμάτων ακόμη τότε...
Στο θέμα της συγγραφής σχολικών βιβλίων, που συζητάτε, το σωστό (όπως γίνεται και στις περισσότερες περιπτώσεις) είναι η συγγραφική ομάδα να αποτελείται από καθηγήτες τόσο της δευτεροβάθμιας, όσο και της τριτοβάθμιας. Ο καθένας συνεισφέρει από τη δική του σκοπιά, και όλοι αλληλοσυμπληρώνονται. Υπάρχουν π.χ. λεπτά σημεία, που ένας πανεπιστημιακός ίσως να έχει πιο καθαρή άποψη, όπως υπάρχουν και άλλα θέματα, όπου ο καθηγητής του σχολείου να έχει περισσότερη επαφή με τη σχολική πραγματικότητα.
Σε τι θέματα ο πανεπιστημιακός έχει πιο καθαρή άποψη;;