0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
ποσοι αναπληρωτές πήγαν σε αυτά τα 33 σχολεία;
Mια είμαι εγω....σε δωδεκάρι δ δωδεκανήσου...στο σχολείο μου υπηρετούν άλλοι 9 αναπληρωτες εκ των οποιων ενας μειωμενου και υπάρχουν και 5 μόνιμοι...Ξεχωριστή αίτηση δεν έκανα..με το κουτάκι με πήραν..
Και εγω σε δωδεκαρι δ δωδεκανησου...εννια αναπληρωτες κι εμεις..Το πλαφον των 60 μηνων ισχυει μονο για το νομο 3848 της Διαμαντοπουλου. Αν γινουν νεοι πινακες λογικα δε θα υπαρχει πλαφον στους μηνες προυπηρεσιας.
Ισχυρίζονται κάποιοι ότι δεν φταίνε που ακολούθησαν τους νόμους μαζεύοντας προϋπηρεσία για να διοριστούν. Ούτε όμως οι επιτυχόντες προηγούμενων διαγωνισμών φταίνε που έμειναν άνεργοι ενώ θα έπρεπε να είχαν διοριστεί εάν το σύστημα διορισμών ήταν όπως το σύνταγμα όριζε.
Όχι δεν κάνεις εκτιμήσεις...Εκφραζεις τη βεβαιότητά σου για το ότι το υπουργείο θα αγνοήσει την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας κ εμφανίζεσαι να γνωρίζεις εκ των έσω το τι προτίθενται να κάνουν...Αν αυτό δεν είναι διαπλοκή τότε τι είναι? Μην ανησυχείς, κ οι επί 5ετίας αδιόριστοι ασεπίτες που βλέπαμε να διορίζονται τα 24μηνα που έλυναν κ έδεναν στους διαδρόμους του υπουργείου, κάτι ξέρουμε από διαπλοκή...Και τολμούν κάποιοι να λένε ότι η απόφαση του ΣτΕ βασιζόμενη στο Σύνταγμα της χώρας ήταν σικέ...Ισχυρίζονται κάποιοι ότι δεν φταίνε που ακολούθησαν τους νόμους μαζεύοντας προϋπηρεσία για να διοριστούν. Ούτε όμως οι επιτυχόντες προηγούμενων διαγωνισμών φταίνε που έμειναν άνεργοι ενώ θα έπρεπε να είχαν διοριστεί εάν το σύστημα διορισμών ήταν όπως το σύνταγμα όριζε. Είναι προκλητικό να λες 'τρέχα εσύ δικαστικά για να βρεις το δίκιο σου μετά από χρόνια, ενώ εγώ στο μεταξύ θα έχω διοριστεί πλαγιοτρόπως...' Το υπουργείο είναι υποχρεωμένο να νομοθετησει ακολουθώντας τη γνωμοδοτηση του ΣτΕ.
και σε αυτον που δεν εχει περασει ασεπ και εχει 50+ μηνες προυπηρεσια τι θα του πει? Δεν δουλευεις για να δουλεχει ο επιλαχοντας του 2008? πολυτεκνοι τριτεκνοι ειδικες κατηγοριες?
Το ΣΤΕ αποφάσισε μόνο για όσους προσέφυγαν, για ορισμένους διοριστέους του 2008, για κανέναν άλλο. Τις τελικές όμως αποφάσεις θα τις λάβει το υπουργείο, και αφού λάβει υπόψη όλα τα δεδομένα.
Με την απόφαση του ΣΤΕ πιστεύουν πως δικαιούνται διορισμό όλοι οι επιτυχόντες, αν συμβεί αυτό τότε θα εκτεθούν όλοι όσοι ψήφησαν νόμους και τροπολογίες, δεν ακυρώνονται τόσο απλά οι προϋπηρεσίες. Δεν είναι λάθος που μπορεί να διορθωθεί με το να διορίσουν τώρα τους επιτυχόντες προηγούμενου ασεπ. Αν γίνει αυτό θα πρέπει να απολυθούν οι υπόλοιποι που διορίστηκαν με παράνομο τρόπο. Αν από το 2003 έπρεπε να εφαρμοστεί ο νόμος Αρσένη τότε και το 2010 έπρεπε να γίνει ασεπ για να εφαρμοστεί ο 3848.Αναρωτιέμαι πως θα δικαιολογήσουν τα μόρια γραπτού διαγωνισμού στο νέο σύστημα υπό την εποπτεία του ασεπ. Τα ακαδημαϊκά - κοινωνικά κριτήρια και προϋπηρεσία τα έχουμε συνηθίσει , ποιο άρθρο του συντάγματος ορίζει διαφορετική μεταχείριση στους επιτυχόντες ασεπ 2008? Για να μπει ως κριτήριο δεν θα πρέπει να δώσουν σε όλους την ευκαιρία να διαγωνιστούν , υπάρχουν χιλιάδες νέοι πτυχιούχοι μετά το 2008.