0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το υπουργείο αρχίζει να αντιλαμβάνεται την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση του ΣΤΕ, Μένει να δουμε να την επικυρώνει, διότι δεν θέλει προσφυγές άλλες, όπως πολύ σωστά είπε και ο Κουράκης!
Εννοει τα φεκ. Αυτοι ειναι κιολας οι αδιοριστοι επιτυχοντες. Για μορια θα πιανουν ολοι οι ασεπ και η προυπηρεσια. Θα ειναι κατα ενα μεγαλο ποσοστο συμφωνος με το στε ο νεος τροπος διορισμου. Δεν θα εχει καμια μεγαλυτερη βαρυτητα ο ασεπ του 2008. Ολοι το ιδιο + προυπηρεσια .
αίσθημα διακαίου στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που βρίσκονται για χρόνια όμηροι στους πίνακες είτε αναπληρωτών είτε επιτυχόντων αδιόριστων του ΑΣΕΠ.Κι εδώ εννοεί φεκιτες;
Γνωμη μου..ο 3848 αναφερει " ....οσοι συγκεντρωσαν την βαθμολογικη ββαση σε αυτόν (εννοει καινουριο ΑΣΕΠ) και σε έναν τουλαχιστον από τους 2 προηγουμενους (06,08).Αφου δεν εγινε, καινούριος θεωρείται 0 08 και οι δυο προηγούμενοι 06,04.
αίσθημα διακαίου στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που βρίσκονται για χρόνια όμηροι στους πίνακες είτε αναπληρωτών είτε επιτυχόντων αδιόριστων του ΑΣΕΠ
Σε περίπτωση που πάλι πάει να γίνει επιλεκτική ανάγνωση των νόμων σε κάθε περίπτωση, και αυτό να γίνει εμφανές προς όλες τις κατευθύνσεις, υπάρχει και η δυνατότητα προσφυγής κατά δικαστικών αποφάσεων, μέτρων, εγκυκλίων ή νόμων που θίγουν δικαιώματα εργαζομένων επί πολλά έτη. Για αποφυγή πάλι εσκεμμένης ή μη παράβλεψης της Ειδικής Αγωγής διευκρινίζεται ότι στην πρωτοβάθμια υπάρχουν άτομα με 13 χρόνια προϋπηρεσία και στη δευτεροβάθμια με 9. Γραπτός διαγωνισμός ούτε έχει γίνει για την πρώτη περίπτωση, ούτε έχει προβλεφθεί για τη δεύτερη. Αντιθέτως, οι προσλήψεις έχουν γίνει αξιοκρατικά με αντικειμενικά και προκαθορισμένα κριτήρια, όπως ακριβώς ορίζει το Σύνταγμα αλλά και το καταστατικό του ΑΣΕΠ, ο οποίος τελευταίος μπορεί σαφώς να ελέγξει και αναδρομικά για παρατυπίες, κυρίως για την αποφυγή εσκεμμένης και δόλιας συκοφαντίας.Η απόφαση ΣτΕ η οποία δεν έλαβε υπόψη ολόκληρες κατηγορίες εκπαιδευτικών, δημιουργεί παράπλευρες απώλειες σε χώρους όπου ο γραπτός διαγωνισμός γενικής αγωγής δεν έχει κανένα απολύτως επιστημονικό, νομικό, ηθικό ή δεοντολογικό έρεισμα όπως ο ευαίσθητος χώρος της Ειδικής Εκπαίδευσης. Δυστυχώς δείχνει να είναι μια πρόχειρη απόφαση γνωμοδότησης η οποία αναφέρεται μεν σε λανθασμένες ή μη εφαρμογές νόμων όπως ο 3848/2010, δεν έχει λάβει καν υπόψη όμως άλλους σε ισχύ νόμους όπως αυτούς τους Ειδικής Αγωγής που μιλούν για αντικειμενικά και προκαθορισμένα κριτήρια σύμφωνα με το Σύνταγμα. Εν ολίγοις και επί του πρακτέου η απόφαση ΣτΕ λέει στους καθηγητές Ειδικής Αγωγής "συγγνώμη, 9 χρόνια σας προσλαμβάναμε λάθος, πρέπει να δώσετε διαγωνισμό που δεν υπάρχει για την κατηγορία σας". Μία ερμηνεία είναι ότι η απόφαση αυτή μας βασίστηκε σε μια κατηγορία συναδέλφων οι οποίοι κινούμενοι προς εξυπηρέτηση των δικών τους αιτημάτων σκοπίμως παραπλάνησαν τη δικαιοσύνη με εσκεμμένο και δόλιο συμψηφισμό κατηγοριών προσλήψεων, εμπλέκοντας δίκαιες και άδικες κατηγορίες ώστε να έχουν ίδιο όφελος. Αναφαίρετο δικαίωμα των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και κυρίως δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι να προσφύγουν και οι ίδιοι με τη σειρά τους στη Δικαιοσύνη, αυτή τη φορά με όλους τους νόμους χωρίς αποκρύψεις, τα άρθρα αυτών και με διάθεση διαφάνειας προς όλες τις κατευθύνσεις, πάντα σε περίπτωση που επιχειρηθεί μηδενισμός ή απαξίωση των απαραίτητων για αυτή την κατηγορία προσόντων ή προσθήκη άσχετων κριτηρίων όπως ο γραπτός διαγωνισμός γενικής αγωγής, του οποίου η μη σύνδεση έχει αναγνωριστεί εκ του νόμου με ξεχωριστούς διαγωνισμούς για την πρωτοβάθμια.Πρακτικές του τύπου "είστε λίγοι" ή "εσάς σας ξεχάσαμε", ή αποφάσεις που αποκλείουν επί δεκαετία εργαζόμενους απλά θα οδηγήσουν εκ νέου στις αίθουσες των δικαστηρίων.Κάθε επιτυχία στη δικαίωση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων συναδέλφων γενικής αγωγής με γραπτό διαγωνισμό. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.Οποιαδήποτε όμως σκόπιμη αποσιώπηση των δικών μας προσόντων ή λάσπη για την αξιοκρατία στον δικό μας χώρο θα μας βρει λυσσαλέα απέναντι.