0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πριν απο τρείς μήνες είχατε πλάκα. Αρχίζει και γίνεται όμως λυπηρό το θέαμα. Καλή διασκέδαση στην μικροαστική, μουχλιασμένη ψηφιακή γωνίτσα σας. Η επιτυχία μπορεί να είναι τυχαία κάπιες φορές η αποτυχία όμως όχι και είστε η νεκροζώντανη απόδειξη.
Δεν θυμάμαι αν απάντησα σωστά την ερώτηση αυτή στον Ασεπ. Το κείμενο του Συρόπουλο 'τυχαίνει' να το έχω διαβάσει. Κάποιοι πριν κάνουν κριτική τόσο εύκολα από το 'σπίτι' τους πάντως, καλό είναι να συμβουλεύονται λίγο τον υπολογιστή και την βιβλιοθήκη τους....
Οι μεγαλύτεροι εχθροί του ΑΣΕΠ είναι κάτι 40ρηδες, που έχουν προλάβει 3,4 ΑΣΕΠ και απέτυχαν σε όλους. Η επιτυχία μπορεί να μην είναι προυπόθεση για έναν καλό εκπαιδευτικό, αλλα η αποτυχία όπου δεν έπιασες ούτε την βάση δείχνει ανεπάρκεια. Η προυπηρεσία δεν σημαίνει απο μόνη της τίποτα, και το ΠΑΣΟΚ ήταν 20 χρόνια κυβέρνηση, το θέλεις να ξαναέρθει; Οι δεινόσαυροι πρέπει να εξαφανιστούν σιγά σιγά.
Οι επιτυχοντες στον ασεπ ειναι οι διοριστεοι συναδελφε . Οχι ολοι . Οι αλλοι χωρις παρεξηγηση απλα περασανε την βαση. Καθηγητες ειμαστε ...ειναι σαν καποιος να δινει πανελληνιες και επειδη περασε απλα την βαση να διεκδικει θεση στην ιατρικη και να εξισωνεται με αυτους που γραψανε 20. Και να θεωρει και τον εαυτο του καλυτερο απο αυτον που εχει 9 ενω αυτος εχει 10
συμφωνα με το ΣΤΕ ολοι οι διορισμοί επρεπε να γινονται από τους επιτυχόντες του ασεπ, αυτοί που χαρακτηρίζεις διοριστεους με όλα τα συστηματα καλύπτονται, για τους επιτυχόντες η δικαίωση έρχεται, με την εκδίκαση της προσφυγής πιθανολογώ και νωρίτερα....αρα πάρα πολλοί από τους επιτυχόντες προσεχώς διοριστέοι....οπως το σύνταγμα προβλέπει.
Πόσο αστεία μπορεί να είναι για κάποιους η προσπάθεια που έχουν καταβάλει ορισμένοι για να πετύχουν σε ένα γραπτό διαγωνισμό, τον οποίο η πολιτεία θέσπισε και η ίδια τελικώς τον απαξίωσε.Θα ήθελα μόνο να τονίσω,μια και παρατέθηκαν παραδείγματα από τον διαγωνισμό φιλολόγων, πως εκτός από "παπαγάλια" για να πετύχεις χρειαζόσουν κι άλλα πολλά...υπήρχαν ερμηνευτικές ερωτήσεις στο γνωστικό των Αρχαίων τις οποίες για να απαντήσει κανείς έπρεπε να διαθέτει γνώσεις από ευρεία "γκάμα" κειμένων(έπος,δράμα,ρητορικό λόγο,φιλοσοφικό λόγο).Όσο για το πλάνο μαθήματος, αναγκαία ήταν η γνώση παιδαγωγικών και διδακτικών μεθόδων, αναλυτικών προγραμμάτων, βιβλιογραφίας κλπ.Φυσικά και το στοιχείο της απομνημόνευσης έπαιξε σημαντικό ρόλο μια και, όπως ίσως γνωρίζετε οι περισσότεροι, αποτελεί και βασικό στοιχείο της ίδιας της επιστήμης της φιλολογίας.Κι επειδή έχουμε πια φτάσει στο σημείο να απολογούμαστε για την επιτυχία, να υπάρξει επιτέλους ΕΝΑΣ πίνακας στον οποίο θα μουν όλα μέσα(προϋπηρεσίες,ΑΣΕΠ,μεταπτυχιακά,τριτεκνία,πολυτεκνία,ξένες γλώσσες,αναπηρία)και θα ησυχάσουμε όλοι.Το μόνο πρόβλημα τότε θα είναι πως δε θα διοριζόμαστε γιατί πολύ απλά θα αποδειχθεί ότι δε θέλουν να διορίσουν.Καληνύχτα.
Το έγραψα και πιο παλιά, το γράφω και τώρα... Κατάντια η όλη κατάσταση στον κλάδο των εκπαιδευτικών. Οι ΕΠ.ΟΠ (χωρίς να έχω τίποτα μαζί τους) με απολυτήριο λυκείου να κάνουν τη ζωή τους και οι εκπαιδευτικοί με πτυχία/ΑΣΕΠ/μεταπτυχιακά να παλεύουν σαν κακομοίρηδες μέχρι τα βαθιά γεράματα κυνηγώντας το αυτονόητο... Αυτή είναι η εικόνα μας δυστυχώς.
Δεν έδωσα ποτέ ασεπ λόγω...ηλικίας ( πήρα πτυχίο φιλολόγου το 2012 ), είδα όμως αρκετά θέματα παλαιότερων εξετάσεων του κλάδου που όντως χρειάζονταν μελέτη, επιμονή και υπομονή για να καταφέρεις μια πολύ καλή βαθμολογία. Πάνω από όλα όμως, απαιτούσαν προσωπικές θυσίες. Εύχομαι οι θυσίες σας να πιάσουν τόπο και να σταματήσει αυτή η κοροϊδία ( μόνιμοι καθηγητές από το παράθυρο χωρίς ποτέ να έχουν περάσει ασεπ - με όσα παιδιά θέλετε, κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτό επιτέλους ). Επίσης, εύχομαι να γίνει το ίδιο και στους δασκάλους ( ξέρω δασκάλα 35αρα με πτυχίο από τον σεπτέμβριο του 2010 παντρεμένη με πλούσιο ( πολύ χρήμα όχι αστεία ) να έχει εργαστεί 13 μήνες ( τα τελευταία 4 χρόνια χωρίς να περάσει ασεπ ) και την ίδια στιγμή γνωστή μου ( 26 ετών με πτυχίο το 2011 να μην έχει εργαστεί ούτε μια ώρα σε σχολείο και να κάνει δεύτερο πτυχίο μέσω πανελληνίων στα τουριστικά για να ξεφύγει από την ανεργία). Αδικίες πάντα θα υπάρχουν, c'est la vie, απλά με ξεπερνά πως σε αυτή τη χώρα λίγοι μήνες ή λίγα χρόνια χαρίζουν απλόχερα ευκαιρίες σε κάποιους ( βολεμένους ήδη οικονομικά όπως το παράδειγμα που ανέφερα ) και σε άλλους καμία ευκαιρία . Εύχομαι επίσης οι νέοι συνάδελφοι όπως εγώ ( ευτυχώς όχι όλοι ) να σταματήσουν την καραμέλα ότι για μας δεν έγινε ποτέ ασεπ, ναι δεν έγινε. Αλλά οκ αν είναι να γίνει και να κατέβω εγώ ( ο νέος απόφοιτος που θα κάνω την πρώτη μου απόπειρα ) μαζί με τον-την συνάδελφο που μου ρίχνει 15-20 χρόνια που έχει ήδη μαζέψει μήνες-έτη προϋπηρεσίας, επιτυχίες ασεπ, μεταπτυχιακό , ίσως και διδακτορικό, ξένες γλώσσες, τότε να μη γίνει καθόλου !!Ο συνάδελφος να πάρει αυτό που του αξίζει γιατί πάλεψε για αυτό και του ανήκει !!Δεν παριστάνω την ανώτερη, αλλά ξέρω ότι το άδικο πρέπει να σταματάει και όχι να διαιωνίζεται . Γιατί όπως σας αδικούν τώρα, έτσι και εμάς σε 10-15 χρόνια θα μας αδικήσουν εάν δε σταματήσει αυτό. Οι νέοι τώρα ας αφήσουμε το διορισμό στο δημόσιο σχολείο που είναι κάτι μακρινό και ας επικεντρωθούμε στον ιδιωτικό τομέα, στη συνέχιση σπουδών ( είτε μεταπτυχιακό είτε δεύτερο πτυχίο ). Υπάρχει πάντα και το εξωτερικό ως επιλογή. Και με όλο το θάρρος, στα 23,24,25 έχεις χρόνο να βελτιώσεις τη ζωή σου κάνοντας και άλλες σπουδές που θα σε ωφελήσουν σε βάθος χρόνου. Απλά χρειάζεσαι επιμονή και υπομονή και πάνω από όλα πίστη ότι θα τα καταφέρεις να ανοίξεις τα φτερά σου και σε άλλους κλάδους αν το θες. Στο χέρι σου είναι...your life...your choices !!Καλή δύναμη σε όλους μικρούς και μεγάλους !!