0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ανάλγητοι είναι όσοι δεν δίνουν το δικαίωμα στους επιτυχόντες να αποκτήσουν προϋπηρεσία μέσω της αναπλήρωσης εφόσον το δικαιούνται. Πόσοι επιτυχόντες του 2008 δεν έχουν δουλέψει μετά από 6 χρόνια ούτε μία ώρα στα σχολεία;Το θεωρείς δίκαιο;Για τους διορισμούς δεν αρνούμαι σε ένα μεταβατικό στάδιο να υπάρξει πίνακας με όλους τους επιτυχόντες όλων των διαγωνισμών με βάση τη σειρά κατάξης. Άλλα όχι και προϋπηρεσία. Αυτό θα είναι κοροϊδία. Κάποιοι όμως πονηρά σκεφτόμενοι λένε:όλα μέσα και να δοθεί και μία βάση σε όσους δεν έχουν καθόλου ασεπ αλλά έχουν προϋπηρεσία. Δηλαδή ένας πχ με τη βάση στον ασεπ ή καθόλου ασεπ και 10 χρόνια προϋπηρεσία να προηγείται.
Και εμείς αυτό ζητάμε να δουλέψουμε ως αναπληρωτές αφού είμαστε επιτυχόντες του 2008. Δηλαδή εσύ θέλεις ακόμα να δουλεύεις ως αναπληρωτής επειδή ήσουν επιτυχών το 2001, δηλαδή πριν από 14 χρόνια;
Εχεις παρεξηγήσει μερικούς χιλιάδες ανθρώπους. Εμείς που έχουμε πετύχει και πήγαμε αναπληρψτές λόγω επιτυχίας, όπωςς πιστεύεις ότι είναι σωστό (οπότε εδώ έχεις μια αντίφαση), δεν υποστηρίζουμε την προυπηρεσία χωρίς ασεπ! Ούτε τις βυσματικές προυπηρεσίες. Εγώ θέλω να ελεγχθούν και να σβηστούν. Νομίζω πολλοί θέλουν το ίδιο.Ομως πήγες και μας τσουβάλιασες μαζί με αυτούς με τις μη αξιοκρατικά εγγυημένες προυπηρεσίες και τώρα μας αντιμετωπίζεις λες και τους υποστηρίζουμε ή, αν είναι δυνατόν ότι είμαστε το ίδιο. Ομοίως και για άλλους ανθρώπους που αισθάνονται διωκόμενοι όπως στην ειδική αγωγή.Δηλαδή επιδιώκεις να γίνεις κατι που μετά από δύο χρόνια αναμένεις να σε αντιμετωπίσουν όπως εσύ αντιμετωπίζεις εμας. Οι λόγοι που δεν δούλεψαν σαν αναπληρωτές οι 2008 είναι διαφορετικοί σε κάθε ειδικότητα. Εχει να κάνει κυρίως με το γεγονός, θα το πω από τη δική μου πλευρά επειδή ξέρω πως δεν έχουν όλοι την ιδια αποψη για το θέμα, ότι δεν υπήρχαν αρκετές θέσεις για όλους. Στο δικό μου κλάδο όλοι οι επιτυχόντες 2008 που έκαναν αίτηση αναπληρωτή δούλεψαν, επειδή οι προηγούμενοι επιτυχόντες ήταν λίγοι και οι ανάγκες ήταν περισσότερες. Σε άλλους κλάδους που το φαινόμενο βυματικών προυπηρεσιών ήταν πολύ έντονο και αυτή η προυπηρεσία έσβηνε την επιτυχία στον ΑΣΕΠ, οποιοδήποτε ΑΣΕΠ, υπάρχει πρόβλημα. Είναι κρίμα που οι επιτυχόντες του 2008 δεν πρόλαβαν να υπηρετήσουν και να μαζέψουν προυπηρεσία. Αλλά δεν είναι λάθος των προηγούμενων επιτυχόντων ΑΣΕΠ και δεν μπορείς να το φορτώνεις πάνω τους και να τους εξισώνεις με τα βύσματα που κατηγορούσαμε όλοι μαζί (και προφανώς εδώ είναι η ειρωνία για μενα).Και σου ξαναλέω, αν ζητάς να αντικατασταθούν οι προηγουμενοι επιτυχόντες από τους επόμενους, τότε αν τα καταφέρεςι ή θα αντικαταστταθείς και εσύ του χρόνου, ή ίσως να μην προλάβεις να αξιοποιήσεις καθόλου την επιτυχία σου (παρα΄θα τρέχεις στα δικαστήρια μαζί μου για να δικαιωθούμε για τις παλιές μας επιτυχίες πλέον) όταν θα γίνει νέος ασεπ με αποδεδειγμένα και ελεγμένα αυτή τη φορά αντικειμένικά κριτήρια που θα καταργεί και το 08 και το 06 και και. Κάνεις λάθος που προσπαθείς να προσπεράσεις τους πάντες στην σειρά. Συμφωνώ να εκτπίσουμε από την σειρά τις αναξιοκρατικές ΠΔΣ, ΟΑΕΔ, Σιβιτανίδειο, Εκλησσίες ναυτικά που αναφέρει άλλωστε το ΣΤΕ για να παρεις την θέση τους.
Το να πηγαίνουν αναπληρωτές οι επιτυχόντες του εκάστοτε ασεπ το λέει το ΣτΕ. Τότε όντως θα μπορούσε η προϋπηρεσία να προσμετράται χωρίς πρόβλημα.
άρα τι προτείνεις; να υπάρχουν στους πίνακες των αναπληρωτών βάσει των μορίων της προϋπηρεσίας τους κατά φθίνουσα σειρά μόνο όσοι από το 98 και μετά πέρασαν την βάση; σωστά καταλαβαίνω;
προτείνω α) πίνακες από τους επιλαχόντες ασεπ 2008.ήβ) πίνακες από όλους τους επιτυχόντες με βάση τη σειρά κατάταξης, χωρίς, φυσικά, προσμέτρηση της προϋπηρεσίας. Προσμέτρηση ίσως έτους κτήσεως πτυχίου και βαθμός πρώτου πτυχίου.Όσοι μετά από 16 χρόνια ασεπ δεν έχουν περάσει ούτε σε έναν ασεπ, απορώ πως δεν έχουν ήδη αλλάξει επάγγελμα. (Εξαιρώ την ειδική αγωγή).Φυσικά είμαι υπέρ και ενός νέου ασεπ. Αλλά κάθε 2 χρόνια, όχι κάθε 10 χρόνια.