0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η εμπειρία είναι πολύ σημαντική και για αυτό η προϋπηρεσία πρέπει να μετρήσει. Ωστόσο τα τυπικά προσόντα είναι προϋπόθεση. Είμαι σίγουρη ότι μπορώ να διδάξω επιτυχώς πολύ περισσότερα αντικείμενα από αυτό που διδασκω αλλά δεν έχω τα τυπικά προσοντα. Η παιδαγωγική επαρκεια είναι είναι αντίστοιχη με την πιστοποίηση, το δίπλωμα οδήγησης κτλ, την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Ακριβώς όπως το δίπλωμα οδήγησης δεν σε κάνει καλό οδηγό αλλά χωρίς αυτό δεν έχεις δικαίωμα να βγεις στον δρόμο. Η εμπειρία τελειοποιεί. Πριν από 17 χρόνια όμως τι ήταν αυτό που σε έκανε κατάλληλο να μπεις στην τάξη. Και άσε την τρίτη λυκείου... Είναι σχεδόν ενηλικοι. Τι γίνεται όταν έχεις να κάνεις με παιδάκια; 12-13χρονων. Προσωπικά χρειάζεται να προσαρμοζομαι κάθε χρόνο σε ηλικιες από 6 χρονών εως 26 και βάλε. Είναι αδύνατον χωρίς στοιχειώδεις παιδαγωγικες αρχές και γνώση διδακτικής μεθοδολογίας.
Δεν διαφωνώ για την βαρύτητα της εμπειρίας. 8 χρόνια στο σχολείο και 16 στη διδασκαλία συναντησα πολλά και συνεχιζω. Όσο για την παιδεία, έχω αποφασίσει να τη διαχωρίζω στο μυαλό μου από την εκπαίδευση για να μην απογοτευομαι. Αλλά σε ένα τοπικ που αφορά έναν νέο τρόπο διορισμών πρέπει να είμαστε ξεκαθαροι για το τι είμαστε διατεθειμενοι να διαπραγματευτουμε.
Όντως μακάρι να βγεις ψεύτης. Στο τέλος κάθε μήνα παρακαλώ να πληρωθω και για αυτόν τον μήνα. Αλλά δεν είναι τόσο μακριά ο καιρός που γίνονταν διορισμοι. Δεν μπορούμε να διαγράψουμε μια εποχή έτσι απλά.. Κεκτημένη ταχύτητα...
Το θέμα των διορισμών είναι ανάλογο με το θέμα των μετατάξεων. Όλες οι δυσλειτουργίες προέκυψαν επειδή οι προηγούμενες κυβενήσεις δεν τήρησαν του νόμους που οι ίδιες θέσπισαν.Η κυβέρνηση είχε προεκλογικά πάρει θέση στη περίπτωση των διορισμών υπέρ των 'παρανόμων' (δηλ. τους προϋπηρεσάκηδες), και στη περίπτωση των μετατάξεων υπέρ των 'νομίμων᾿ (δηλ. εναντίον των 'παρανόμως' μεταταχθέντων).Το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης είναι ότι βασίστηκε στις κατευθύνσεις που έδιναν οι αιρετοί, κυρίως της πρωτοβάθμιας, και έσπευσε να πάρει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου... Πιστεύω, όπως και πολλοί άλλοι, ότι δεν μπορεί να ζητά η κυβέρνηση αυστηρότητα στη τήρηση των νόμων στη μια περίπτωση και στην άλλη περίπτωση να κάνει μια διασταλτική ανάγνωση των αποφάσεων του ΣτΕ, και να ψάχνει να βρει παραθυράκια.
Πολύ εύστοχο το σχόλιο σου. Με την μη τήρηση των νόμων είναι που γινόμαστε καθημερινά θύματα της κρατικής αυθαιρεσίας.
με 3 ασεπ!!! μαζι μας έπρεπε να είσαι εσύ.κοίτα πόσοι -προυπηρεσιάκηδες- χωρις ασεπ κρύβονται πισω από σένα.....