0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Προφανώς δεν ειρωνεύεσαι, ούτε εγώ αν έχεις παρατηρήσει έχω επιτεθεί πρώτος σε κανένα. Το θέμα της παιδαγωγικής επάρκειας είναι ένα θέμα που αναφέρει και ο νόμος Αρσένη και Διαμαντοπούλου και επρόκειτο να ενεργοποιηθεί. Όπως υπάρχουν άτομα που λένε μόνο ΑΣΕΠ, έτσι υπάρχουν και άτομα από την Ειδική Αγωγή που λένε προσμέτρηση και στους δύο πίνακες λόγω των παιδαγωγικών προσόντων τους. Εν όψει της επικείμενης διαμάχης για το νέο σύστημα, αποτελεί αντεπιχείρημα στη αποκλειστικότητα του γραπτού διαγωνισμού. Δηλαδή αν κινηθούν για αποκλειστικότητα διαγωνισμού ΑΣΕΠ, τότε πρώτα επάρκεια μέσω μεταπτυχιακού και μετά νέος ΑΣΕΠ μόνο για τους επαρκείς. Όντως αν δεν περάσει μεικτό σύστημα θα υπάρξουν πολλοί μικροί ή μεγάλοι εμφύλιοι.Για αυτό επιμένω ότι η ουσιαστική συζήτηση είναι ή μεικτά ή ακραία συστήματα.Προφανώς στηρίζω τα πρώτα με επάρκεια για όλους. Προφανώς είμαι φανατικά ενάντια στην αποκλειστικότητα διαγωνισμού και στις πονηριές να υπο- μοριοδοτηθούν τα άλλα προσόντα. Όταν λέμε ισότιμα, ισότιμα.
ΥΓ. Δεν απάντησες πλήρως στο ερώτημά μου: Γιατί ένας που κάνει αυτή την στιγμή μεταπτυχιακό στην Κύπρο, Ιταλία,
Η απορία μου είναι απλή: όποιος έχει μεταπτυχιακό, έχει και παιδαγωγική επάρκεια;
Είχα πει λίγο νωρίτερα ότι η προϋπηρεσία της ειδικής αγωγής πρέπει να μετράει και στη γενική αγωγή. Αυτό που λέω για τα μεταπτυχιακά Ιταλίας,
δε πρέπει να δίνουν παιδαγωγική επάρκεια τουλάχιστον στη γενική αγωγή.
Ρατσιστικός διαχωρισμός πρώτης τάξεως.Όντως ξεφεύγουμε.