0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κανενας δεν εχει αμφιβολια περι της αξιοκρατιας του διαγωνισμου για αυτο εδωσα 4 φορες και πετυχα.Αλλα τι θα γινει ακριβως με τους συναδελφους που εχουν επιτυχιες και φτανουν τα 40 η 50 δεν πρεπει να δοθει μια προτεραιοτητα σε αυτους ;
Παρατηρω οτι απο την στιγμη που ανοιξε το θεμα των διορισμων ,υπαρχει μια κατηγορια χρηστων που συστημστικα απαξιωνει τον διαγωνισμο , ειτε προκειται για μονιμους διορισμενους ειτε για αναπληρωτεσ με ''τεραστιες προυπηρεσιες'''.Αν δεν υπηρχε οδιαγωνισμος εγω οπως και πολλοι συναδερφοι δεν θα ειχαμε ξαναδει την ταξη του δημοσιου σχολειο μετα τα σχολικα μας χρονια ,ΠΟΤΕ .Δεν τρελαινομουν απο την χαρα τοτε που διαβαζα για ασεπ και συναμα δουλευα για να βιοποριστω, δηλ για να μη πολυλογω, θυσιαζοντας 3 χρονια απο την ζωη μου καθως 3 φορες επιτυχεσα με τις 2 τελευταιες πατοκορφα . Αξιζε η ταλαιπωρια θα ρωτησει καποιος; Ναι για μενα αξιζε, για καταφερα να εχω μια δουλεια με ενσημα ,ασφαλεια κτλ. στην Ελλαδα της κρισης, η οποια αν και δεν ειναι μονιμη δουλεια την υπηρετω με ολο μου το ειναι. Σε βοηθησαν πουθενα αυτα που διαβασες για τον ΑΣΕΠ, θα ξαναρωτησει καποιος ; Ναι , με βοηθησαν και στο γνωστικο κομματι αλλα και παιδαγωγικο .....Ηταν απανθρωπος σαν διαγωνισμος;Ναι, θα μπορουσε να βελτιωθει σε πολλα πραγματα και κυριως οσο αφορα την εξεταση τησ διδακτηκης του που ζητουσαν παπαδες.Ομως,ο διαγωνισμος ηταν το τελευταιο ψηγμα αξιοκρατιας για τις προσληψεις στον χωρο των εκπαιδευτικων,και που παλευαν ολες οι κυβερνησεις να ξεπερασουν ,δες 24μηνα ,30μηνα 40% , για να εχουν κομματικη πελατεια, αν λοιπον η κυβερνηση καταργησει τον διαγωνισμο θα ειναι αξια της μοιρας της, που θα ειναι ........ πρωτη και τελευταια φορα'' αριστερα''.
Αν μαντευω σωστα ,λογω του ψευδονυμου σου mks75 εχουμε την ιδια ηλικια και εγω επισης θελω να διοριστω Αλλα αν δεν θελουμε να συνεχιζονται οι αδικιες ,οι μεταβατικες και οι προτεραιοτητες ...... ενας τροπος υπαρχει, διενεργεια νεου ΑΣΕΠ και μετα ενος νομου σαν τον 3848, αλλωστε μετα την αποφαση του ΣΤΕ οτιδηποτε αλλο μπαζει ......
Το θέμα είναι πόσοι διορισμοί θα γίνουν. πχ διαβάζω τώρα στο αλφαβήτα το παρακάτω:http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CE%AC-%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AEΓια το ΠΥΣΠΕ ανατολικής αττικής μόνο, οι αιρετοί δίνουν 982 οργανικά κένα. Άντε να δεχτώ ότι αυτά των ειδικοτήτων θα καλυφθούν με μετατάξεις, μεταθέσεις, εκπαιδευτικούς στη διάθεση. Τα υπόλοιπα 500 περίπου; Είναι σαν να μαλώνουμε ποιος είναι ο πιο δίκαιος τρόπος να μοιραστούν τα κομμάτια μιας πίτας, η οποία δεν έχει καν ξεκινήσει να ζυμώνεται και ο νοικοκύρης του σπιτιού δεν έχει πρόθεση να αγοράσει αλεύρι.