0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι, χωρίς να θέλω να στενοχωρήσω κανέναν έχω να κάνω την παρακάτω παρατήρηση:Τα κριτήρια που επεξεργάζονται οι διάφορες συνδικαλιστικές οργανώσεις και πολλοί από όσους γράφουμε σε αυτό το topic είναι η βαθμολογία ΑΣΕΠ και η Προϋπηρεσία. Φοβάμαι ότι τα κριτήρια αυτά είναι λίγο "συντεχνιακά". Θέλω να πω ότι δε μας λέει κάτι καινούριο η ΟΛΜΕ όταν υποστηρίζει το σύστημα να συνεχίζει να τροφοδοτείται από το λίγο έως πολύ υπάρχον προσωρινό προσωπικό. Είναι κάτι που λένε όλες μα όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον κλάδο τους: Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.Ας μην ξεχνάμε ότι ο Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ δημιουργήθηκε για να καταργηθεί η επετηρίδα. Η λογική ήταν ότι θα γίνεται σε τακτά διαστήματα και θα μπορούσε ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ να συμμετάσχει. Πως μιλάμε για μόρια ΑΣΕΠ, όταν ο ΑΣΕΠ έχει σταματήσει να γίνεται; Άρα μιλάμε για μια νέα μορφή επετηρίδας όσων κατοχύρωσαν θέση σε έναν συγκεκριμένο πίνακα επιτυχόντων διαγωνισμού ΑΣΕΠ, ο οποίος δεν ανανεώνεται. Μιλάμε για μια ΑΣΕΠετηρίδα!!Θέλω να καταλήξω ότι ένα σύστημα διορισμού για να σταθεί οφείλει να παραχωρήσει μια έστω μικρή αλλά υπαρκτή δυνατότητα σε νέο κόσμο που θα ενδιαφερθεί για την εκπαίδευση. Η δυνατότητα σε νέο κόσμο προσφέρεται σε όλες τις προκηρύξεις με γραπτό διαγωνισμό και όλες τις προκηρύξεις με μοριοδότηση (βάσει του 50% των θέσεων και της ισάξιας μοριοδότησης προϋπηρεσίας και ακαδημαϊκών κριτηρίων). Δεν είναι παράνομο να μην προσφερθεί στους νέους εκπαιδευτικούς;Φυσικά όλα αυτά αφού αποκατασταθούν οι διοριστέοι των προηγούμενων διαγωνισμών ΑΣΕΠ. Να υπενθυμίσω ότι η άποψή μου εκφράζεται φιλικά με στόχο να προσελκύση γόνιμη κριτική και όχι πικρόχολα σχόλια.
Εχετε καποια ενημερωση για τη συναντηση των διοριστεων με τον κουρακη;συμφωνα με οσα λεγονται στο σχολειο μου τους απεκλεισε το ενδεχομενο διορισμων..μονο το ανοιγμα των πινακων θα γινει.ετσι τους ειπε.υπαρχει καποιος που να πηρε μερος στη συναντηση αυτη;αρα μας δουλευουν σε ο.τι αφορα τους διορισμους παλι.