0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτο το τρέμει ο Μπρατης φαντάζομαι. Αναρωτιέμαι: ο ΑΣΕΠ που θα τα εποπτεύει τη διαδικασία, θα τα δεχτεί ως νόμιμα; Θα βάλει την υπογραφή του;Συνεχίζετε να μιλάτε για ομάδες, όπως κατάλαβες ούτε παλιός ούτε τελευταίος ούτε νέος ΑΣΕΠ. Ιδιωτικοί που σπεύδουν τωρα να απολυθούν κι εσυ ακομη για τα δικαιώματα μιας υποομαδας της ομάδας, ω ομάδα!
μόνο σε πίνακα αναπληρωτών...
Σιγουρα ο διαγωνισμος ΑΣΕΠ δεν ειναι ΕΠΑΡΚΗΣ ορος για να κρινουμε ορθα εναν καθηγητη, αλλα μηπως ειναι ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ για την παροχη ισων ευκαιριων σε ολους. ...Γιατι να φαει στη μαπα εναν ''κακο'' καθηγητη...
Για το 4. δεν το ξέρω. Νομίζω πως απλά έχουν την υποχρέωση να παραιτηθούν αν προσληφθούν. Είσαι σίγουρος ότι δεν έχουν δικαίωμα να μπουν στον πίνακα αναπληρωτών όσοι παραιτούνται; Γενικά το σκεπτικό μου: όταν κάποιος συνδικαλιστής είναι σε δυσμένεια εξαιτίας των αγώνων του, θα προτιμήσει να παραιτηθεί εφόσον μπορεί να μπει σε πίνακα διορισμών με μεγάλες πιθανότητες διορισμού.
Ο ΑΣΕΠ δεν ορίζει τα κριτήρια, απλώς εποπτεύει να τηρηθεί η διαδικασία διορισμών.Ομως αυτοί που θα υπογράψουν το νέο τρόπο διορισμού ξέρουν ότι παρανομούν, αφού ορίζουν κριτήρια διορισμού που κρίθηκαν αντισυνταγματικά από το ΣτΕ. Οπότε εκεί το λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη.Θα είναι θερμό καλοκαίρι.
Εσυ θα τον ψάχνεις όταν δε θα κάνει ούτε ενα διορισμό στην ειδικότητά σου, εκτός αν είσαι απο ειδικότητα που εχει ιδιωτικούς οποτε θα σε φάνε αυτοί. Αλληλοφαγωμα ανθρωποφαγων.
περί προσμέτρησης της προυπηρεσίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση δημοσιεύω σήμερα την 802/10 απόφαση του διοικητικού εφετείου Αθηνών με την οποία απορρίπτεται η προσφυγή ιδιωτικών εκπκών,επειδή δεν προσμετρήθηκε η προυπηρεσία τους στη δημόσια εκπαίδευση.Πανομοιότυπη είναι και η απόφασή 2532/11 του ίδιου εφετείου για το ίδιο θέμα.Στην απόφαση,που αξίζει να διαβάσετε,άναφέρονται επί λέξει και τα εξής:" ...Ο λόγος ακυρώσεως είναι απορριπτέος ως αβάσιμος,καθόσον οι έκπκοί της ιδιωτικής εκπαίδευσης αποτελούν ιδιαίτερη κατηγορία ,ως προς την υπηρεσιακή τους κατάσταση,έναντι των υπηρετούντων στη δημόσια που δικαιολογεί τη διαφορετική μεταξύ τους μεταχείριση ,η οποία έχει τεθεί κατά τρόπο γενικό και αντικειμενικό...η διαφορετική τους μεταχείριση δικαιολογείται από το γεγονός ότι πρόκειται για δυο διαφορετικές κατηγορίες εκπκών ,αφού οι πρώτοι είναι υπάλληλοι του δημοσίου ,ενώ οι δεύτεροι τελούν απλώς υπό την εποπτεία του...εξάλλου τα ιδιωτικά σολεία δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους σε εκπαιδευτικό προσωπικό με τους ίδιους όρους και προυποθέσεις ,με τους οποίους καλύπτουν τις άνάγκες τους τα δημόσια σχολεία...για τους λόγους αυτούς απορρίπτει την αίτηση..."
Παρόλα αυτά το υπουργείο δεν μπορεί να διακινδυνεύσει το κύρος του Α.Σ.Ε.Π. ως θεσμό και ανεξάρτητη αρχή. Που ακούστηκε ακύρωση ΄΄διαγωνισμού΄΄, εννοώ διαδικασία επιλογής από το ίδιο το Α.Σ.Ε.Π. Τότε για ποιο λόγο θα τον έκανε αν πρώτα δεν έλεγχε την νομιμότητά του; Θα δημιουργηθεί τότε ένα νέο προηγούμενο, ίδιο με τις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις των υπουργών παιδείας όλα αυτά τα χρόνια. Θυμίζω ότι από και μπρος το Α.Σ.Ε.Π. θα κάνει ολόκληρη την διαδικασία διορισμών και αυτό είναι άμεσο αποτέλεσμα της απόφασης του ΣτΕ.Πάντως στις αρμοδιότητές του είναι:Το ΑΣΕΠ δεν υπόκειται σε εποπτεία και έλεγχο από κυβερνητικά όργανα ή άλλες διοικητικές αρχές αλλά σε κοινοβουλευτικό έλεγχο σύμφωνα με τον Κανονισμό της
portokali, σου αποδεικνύω ότι στην ίδια μασχάλη, δεν χωράνε δύο καρπούζια:Ισχυρίζεσαι ότι στους αναπληρωτές θα μετράνε διπλά τα δυσπρόσιτα.Ισχυρίζεσαι ότι τα απομακρυσμένα θα μετράνε διπλά μόνο στους αναπληρωτές.Πες μου τότε τι νόημα υπάρχει να διατηρείται η παράγραφος του Λοβέρδου ακόμη και στο νέο νομοσχέδιο περί διπλής πραγματικής προϋπηρεσίας στα απομακρυσμένα. Άποψή μου είναι ότι δεν μπορούμε να απαντήσουμε στην ερώτηση διότι δεν γνωρίζουμε το νέο νόμο διορισμού! Εκτίμησή μου είναι ότι θα μετράνε τελικά και στον πίνακα διορισμού.
ισχυρίζομαι πως μετράνε διπλά σε πίνακες αναπληρωτών και όχι σε πίνακες διορισμών η σχετική πρόβλεψη Λοβέρδου αφορούσε την περίπτωση που θα γινόταν ΑΣΕΠ
το ΑΣΕΠ έχει τηνεποπτεία της διαδικασίας τα κριτήρια της οποίας θέτει το Παιδείας
Και το άνοιγμα των πινάκων ΑΣΕΠ περίμενε για να συμβεί.....
To Α.Σ.Ε.Π. όπως έγραψα είναι ανεξάρτητη αρχή και ελέγχει την νομιμότητα των όσων κάνει. Επίσης δεν λογοδοτεί στον υπουργό.
Λέτε να προβάλει ένσταση..... χλωμο....