0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχεις διαβάσει για τις μαζικές τους απολύσεις μονο μέσα στον Ιούνιο. Κάτι ξέρουν, κάτι τους υποσχέθηκαν. Το ότι ο Μπρατης το διαρρέει ειναι εκ του πονηρού, να μας κάνει να αντιδράσουμε, στην πρωτοβάθμια ειναι μεγάλο κι εκεί το πρόβλημα, αλλά και γιατι το φοβάται ως σοβαρό ενδεχόμενο.
Το ΣτΕ αποφάνθηκε ότι η προϋπηρεσία έτσι όπως αποκτήθηκε δεν τηρεί τις Συνταγματικές προϋποθέσεις. Τί άλλο θες να σου πει... Προφανώς καταλαβαίνεις ότι το ΣτΕ δεν θεωρεί ισοδύναμα Ασεπ και αυτή τη προϋπηρεσία.
Η προϋπηρεσία, πάντως, αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού επιτρεπτώς, κατ’ αρχήν (πρβλ. ανωτ. Σ.τ.Ε. 3593 - 3595/2008), λαμβάνεται υπόψη προκειμένου να προσαυξηθεί η βαθμολογία σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. για το διορισμό σε θέσεις μονίμων εκπαιδευτικών (άρθρο 1 παρ. 7 ν. 2834/2000 και ήδη άρθρο 3 παρ. 1 ν. 3848/2010)
βρε συνάδελφε μη λέμε παλι τα ιδια: απολύσεις γίνονται για να προλάβουν οι σχολάρχες τις ελεύθερες απολύσεις (υπουργείο εργάσιας ανήκουν τα ιδιωτικά τώρα) μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο που τους πάει στο παιδείας όπου σταματούν οι ελεύθερες απολύσεις. ξεκόλλα από αυτό το θέμα. εδώ δεν γινονταν μαζικές απολύσεις όταν ίσχυε η 6ετια.
δλδ συνάδελφε πορτοκάλι, όπως λες, δλδ οτι το ΣΤΕ δέχεται τη προσαύξηση στο βαθμό του ΑΣΕΠ, καταλαβαίνω ότι ο βαθμός του ΑΣΕΠ αποτελεί προϋπόθεση ή προαπαιτούμενο.σωστά;
Και πώς νοείται "προσαύξηση" που υπερβαίνει σε βαρύτητα (η έστω δύναται να υπερβαίνει) το βαασικό κριτήριο;
κατ' αρχήν μιλάμε για το νόμιμο της προσαύξησης που είναι δεκτή από το ΣτΕ...νόμιμος και ο συντελεστής-τον καθορίζει ο εκάστοτε εργοδότης...γι΄αυτό δεν χωράνε προσφυγές αλλά μηχανισμοί πίεσηςδεν ξέρω πως θεμελιώνεται νομικά η σκέτη προϋπηρεσία όπως μου είπε κάποιος συγγενής μου εκπαιδευτικός σχολιάζοντας το νέο σύστημα, ''βάζει μήλα με ντομάτες'' και κάνει μια δικής του έμπνευσης σαλάτα....
Μα απο τους σχολάρχες προέρχονται οι ελεύθερες απολύσεις και μόνοι τους οι εκπαιδευτικοί σε ιδιωτικά ρισκάρουν να απολυθούν με το να χρειαστεί και αν να ξαναπροσληφθουν; Τι λογική ειναι αυτή; Πεισε μας ότι δεν απολύονται για να προλάβουν διορισμούς μονο με προϋπηρεσίες στο δημόσιο.
αυτό είναι δικαίωμά του να το κάνει....είναι τι θέλει να έχει ως προσόν διορισμού ο εργαζόμενός του: εμπειρία....γι' αυτό το ΣτΕ δεν μπορεί να τον ελέγξει...