0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δε μπορεί να σταθεί νομικά η σκέτη προυπηρεσία. Οι αποφάσεις του Υπουργείου που θα είναι κόντρα στη γνωμοδότηση του ΣτΕθα ακυρωθούν με ασφαλιστικά μέτρα.
7. Η πρόσληψη υπαλλήλων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός καθορίζεται κάθε φορά, πλην των περιπτώσεων της παραγράφου 5, γίνεται είτε με διαγωνισμό είτε με επιλογή σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια και υπάγεται στον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής, όπως νόμος ορίζει.
Aρα,το ΣΤΕ το έγραψαν κανονικά, παρόλο που δήλωσαν οτι είναι δεσμευτική η απόφασή του;
όλα θα κριθούν στα δικαστήρια, αυτη τη φορα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα το αφήσουν να περάσει ετσι... +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Όπως προαναφέρθηκε θα ακολουθήσει σε επόμενο άρθρο ενημέρωση για την σχετική νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αφορά την προστασία των αναπληρωτών από την κατάχρηση διαδοχικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου και διασταυρώνεται με τη νομολογία του Σ.Τ.Ε.
μήπως η απάντηση βρίσκεται στο finale του άρθρου του αιρετού;
εμείς θα ζητάμε την εφαρμογή του συντάγματος και εσείς θα λέτε- μα ο αιρετός είπε....-αρκετα ασχοληθήκαμε με τις γνωμες των αιρετων καποια στιγμή θα πρεπει να αποφασίσουμε αν θα σεβόμαστε το σύνταγμα ή τις γνώμες των αιρετών.
εκτός αν αυτό που βγήκε την Παρασκευή συνιστά ένα ριζικά νεό σύστημα διορισμών διάφορο του νόμου Αρσένη οπότε μάλλον νομιμοποιείται
Εκατό φορές το εχουμε πει πάλι να σου το πω εμπέδωσέ το έπιτελους: ο νόμος Αρσενη ειναι συνταγματικά κατοχυρωμένος και κανένας καινούργιος νόμος δεν μπορεί να τον "ξεπεράσει". Μονο με αναθεώρηση Συντάγματος με άλλη
Στο Άρθρο 103 του Συντάγματος παρ. 7 αναφέρεται: «Η πρόσληψη υπαλλήλων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, …, γίνεται είτε με διαγωνισμό είτε με επιλογή σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια και υπάγεται στον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής, όπως νόμος ορίζει. …». Είτε ο ένας τρόπος είτε ο έτερος, όχι συνδυασμός των δύο, εφόσον υπάρχουν επιτυχόντες γραπτού διαγωνισμού μέσω της κατάταξης επιτυχίας στην ανεξαρτητη αρχη (που ειναι η μονη οδο που αναγνωριζουν τα ευρωπαικα δικαστηρια, για οσους δεν εχουν καταφερει την συναψη ακομα ) δεν μπορει να εχουμε και τους δυο τροπους συνεπως πρωτα πρεπει να τελειωσει με την μια και μετα να νομοθετησει, προλαβαινουν; Εδω θα ειμαστε να δουμε...... Και αντε ειναι μεταβατικη φαση λογικο ειναι να θελεις να ευνοησεις καποιους αλλα καταληγεις να μην τους ευνοεις αλλα να τους καις , ατομα με προυπηρεσια στο οργωμα και το αλετρι 80 και βαλε χρονια με επιτυχία μονο το 2006 χανουν 7 χρονια προυπηρεσιας το λιγοτερο σε σχεση με αυτους που εχουν επιτυχία το 2008. Σε λιγο θα τους δουμε να παρακαλανε καινουργιο γραπτο ΑΣΕΠ, γιαυτο μερικες φορες πρεπει να προσεχεις τι ευχεσαι.