0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ένα μεταπτυχιακό σήμερα μπορείς να το αγοράσεις και να σου γράφουν τις εργασίες άλλοι έναντι αμοιβής. Το μόνο που δεν μπορείς να αγοράσεις ακόμα είναι ο χρόνος, αν και αυτός με τα distance learning προγράμματα γίνεται ακόμα λιγότερος.
Αν έχει τα ίδια προσόντα να το δεχθώ . Αν έχει λιγότερα απο εσένα και διορισθεί αυτός και όχι εσυ τι γίνεται ;
το ίδιο ισχύει όμως και για τα προπτυχιακά...μη το ξεχνάς οπότε το επιχείρημα αυτό..δε νομίζω ότι έχει βάση.
Δεν το αρνήθηκα, και στα προπτυχιακά μπορεί να γίνει. Εκεί που δεν μπορεί να γίνει ακόμη ίσως είναι στο πτυχίο της σχολής που έχουμε. Γιατί δεν έχει βάση; Πλέον τα μόρια τα αγοράζεις αν μπορείς. Αυτός που δεν έχει λεφτά έχει μόνο "όπλο" του την γνώση και μπορεί να το αποδείξει με τον ΑΣΕΠ.
Μπαίνεις σε μια σχολή με 7 και 8 και το θεωρούμε κατόρθωμα? αυτός μετά θα μπει σε τάξη να δώσει γνώση στα παιδιά?όλοι βγάλαμε μια σχολή και όλοι ξέρουμε τι γίνεται με ''βασιλικούς'' που τους πέρναγαν αέρα πατέρα χωρίς κόπο.Δε χρειάζεται να το αναλύσω νομίζωΣτο τελευταίο συμφωνώ και με το παραπάνω !!!!
Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένοςΛαός διχασμένος, για πάντα υποταγμένος
Δεν είναι κατόρθωμα, είναι κατάντια εκπαιδευτικοί να μπαίνουν στη σχολή τους με 7 και 8, εκτός αν αυτές οι βάσεις προέρχονται από χαμηλή ζήτηση. Επίσης βλέπεις ότι ζούμε σε μια εποχή που μπορείς να αγοράσεις μόρφωση. Αν την αγοράσεις για τον εαυτό σου καλώς, ως προσωπική επένδυση. Όμως αν σου δίνει πάτημα το σύστημα προσλήψεων με τα λεφτά να έχεις καλύτερες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης στην δημόσια εκπαίδευση με μόρια, τότε αυτό είναι ένα πρόβλημα αδικίας και ανισότητας. Ο μοναδικός, το κατά δύναμιν, δίκαιος τρόπος που μπορεί να προτείνει το κράτος είναι η προσλήψεις με γραπτή εξέταση του ΑΣΕΠ. Από εκεί και πέρα αν κάποιος έχει λεφτά μπορεί να πάει να προετοιμαστεί σε φροντιστήριο ή να κάτσει να διαβάσει μόνος του.
Θα μπορούσα να συμφωνήσω σε όλα με αυτά που έγαψες μόνο αν συμφωνήσεις με το παρακάτω.Γιατί η πολιτεία να καλεί τους αποφοίτους σχολών παιδαγωγικού και καθηγητικές σχολές για διορισμό/αναπληρωτές, λαμβάνοντας υπόψη προϋπηρεσία που αποκτήθηκε μετά από διαγωνισμό ΑΣΕΠ ( και όχι μόνο, βλέπε πλάγιους και μη ηθικούς τρόπους, προβλεπόμενους από την πολιτεία ωστόσο)και να μην δίνει το δικαίωμα/ευκαιρία εδώ και χρόνια άλλα και στο μέλλον για καινούριο διαγωνισμό στον οποίο θα έχουν και άλλοι το δικαίωμα/ευκαιρία αυτή (κριτήριο του σχεδιαζόμενου διαγωνισμού). Αν δε το κάνει είναι απλά ένας φωτογραφικός ''διαγωνισμός'' και τίποτε άλλο. Δύο μέτρα και δύο σταθμά? Υ.Γ. και επειδή ανέφερες τα φροντιστήρια, εκεί δεν υπήρχε και υπάρχει η ανισότητα για κάποιον που είχε λεφτά για δυνατά φροντιστήρια με κάποιον που δεν είχε την δυνατότητα για φροντιστήρια? Δεν υπήρχε περισσότερη πιθανότητα να περάσει κάποιος σε καλύτερη σχολή με δυνατά φροντιστήρια? ( βλέπε παιδαγωγικό/νηπιαγωγών)
για πρωτη φορα βλέπω μια θεση της ΟΛΜΕ ( την ανάφερε σωστά η anixia) , με την οποια υπο καποιες μικροαλλαγες τεινω να συμφωνησω. μιλατε για νομιμο η οχι. δηλαδη κολλαει ο γενικος γραμματεας του υπουργειου στον ΑΣΕΠ του 06 και δεν κολλαει να βαλει τους χωρις ΑΣΕΠ; η βαζει τους ιδιωτικους , ενω υπαρχει απόφαση του ΣΤΕ επί αυτού; θελω να πω ότι η ερμηνεια του νομιμου , ειναι κατι που αποδεικνυεται πολυ ευαλωτο και ερμηνευσιμο κατά το δοκούν. η προταση που διαβασα σημερα από την Ολμε, εχει πολύ στερεες ηθικες και υγιεις προυποθεσεις, αγγιζει το αισθημα δικαιου και θελει μικρες διορθωσεις. οπως να μπαινει ολος ο βαθμος του ΑΣΕΠ και επισης δεν διαβασα προβλεψη για ιδιωτικους. εκεί θελει πράγματι πολύ προσοχή! εκτος αν υπονοει ότι πρεπει να εξακολουθησει να ισχυει ότι ισχυε και στο παρελθον με τους ιδιωτικούς . αυτή ειναι η αποψη μου καθαρά και ξαστερα. και με την ΟΛΜΕ οχι μονο δεν εχω καμια σχεση , αλλα στριβω και στενα!