0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο Αρσένης την κατήργησε παίρνοντας το σχέδιο έτοιμο από τον προηγούμενό του Παπανδρέου. Γι΄αυτό και έχω άχτι τον Γιώργο. Είμαι 40, ( πτυχιούχος από το 97 )και θα ήμουν διορισμένος φιλόλογος τώρα. Και καλά εγώ, δουλεύω από τα 25 στην εκπαίδευση (τότε που η κατάσταση στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν καλή) και έχω βρει τη σειρά μου! Οι νεότεροι απόφοιτοι;Αυτοί έχουν μετατραπεί σε ένα είδος αιώνιων φοιτητών και σεμιναριάκιδων. Αντί να δουλεύουν, σπουδάζουν! Υπερμορφωμένοι χωρίς φράγκο στην τσέπη, με χαρτζιλίκι από μπαμπά-μαμά-παππού-γιαγιά! Οι οποίοι πληρώνουν και τα μεταπτυχιακά τους! Είναι αυτοί που ήθελαν τον ΑΣΕΠ για να διοριστούν νωρίς και καλά! Τώρα βλέπουν ότι με την επετηρίδα θα διορίζονταν έως τα 40 τους ενώ τώρα με τον ΑΣΕΠ δε θα διοριστούν ποτέ, δεδομένης και της (ταυτόχρονης με την κατάργηση της επετηρίδας ) εκτίναξης της παραγωγής αποφοίτων υποψηφίων καθηγητών.
Ποση αξιοκρατια να αντεξει κανεις..Εχω παρει ισχυρες δοσεις από χθες.Θελετε να με πεθανετε;χα χα χα.Τωρα ξεθαψαμε και την πιτυριδα
Το ποιός θα γίνει καθηγητής έπρεπε να ξεκαθαρίζει από τις πανελλήνιες. Στην εποχή μου ήταν λίγοι, μόνο αυτοί με 18-19 μέσο όρο. Μετά βάλανε και τα 12, 13, 14 και τους τάξανε και διορισμό μέσω ΑΣΕΠ. Τα λυπηρά αποτελέσματα φαίνονται, εκτός των άλλων, και μέσα σε αυτό το forum.
Μα γιατί; Δεν είναι αξιοκρατικό και κυρίως ό,τι καλύτερο για την εκπαίδευση να διορίζεσαι γιατί... ήρθε η σειρά σου; Ξες δε ξες, κάνεις δεν κάνεις, επειδή πήρες πτυχίο στη Χ ημερομηνία, με τον οποιονδήποτε βαθμό και αποκομίζοντας τις οποιεσδήποτε γνώσεις, διορίζεσαι. Αλλά μετά η παιδεία έχει χάλια... Θυμηθείτε όλοι το ποσοστό των καλών εκπαιδευτικών που είχαμε στα δικά μας μαθητικά χρόνια, των διορισμένων με επετηρίδα. Μπορεί να θέλουμε όλοι να εξασφαλίσουμε μια δουλειά, αλλά ας μη ξεχνάμε και ποια είναι αυτή η δουλειά...Ούτε το 18,19 στις πανελλαδικές δεν εξασφαλίζει το επίπεδο γνώσεων που έχεις στο αντικείμενο σου, αλλά ούτε και πάνω στα παιδαγωγικά.
Κοίτα να δεις, εγώ τα έχω κονομήσει τα τελευταία χρόνια από φοιτητικά φροντιστήρια όπου φοιτητές και φοιτήτριες φιλοσοφικής δεν ξέρουν βασικά πράγματα στα αρχαία και στα λατινικά και όχι μόνο. Το καταφέρνω να τους βγάζω ένα πενταράκι, αλλά βέβαια αρχαία και λατινικά δε θα ξέρουν ποτέ. Δεν τραβάω ζόρι! Εγώ κονομάω και αυτές νομίζουν ότι θα γίνουν καθηγήτριες μέσω ΑΣΕΠ!
Πάντως το σύστημα χάλασε από τότε που έπεσαν οι βαθμοί και το επίπεδο...και από τότε που οι σχολές έγιναν άπειρες...
ΚΙ απο τοτε που καποια πιτσιρικια εχουν καβαντζωθει με τις προυπηρεσιες και δεν πιεζουν τον συνδικαλιστη τους για διενεργεια ασεπ.κι αυτο παραδοξο ειναι και ιδιοτελες
Πάντα υπηρχαν τα πιτσιρίκια...αλλά αυτά θα υπάρχουν και στο μέλλον...Ο ΑΣΕΠ δεν έγινε όχι λόγω των πιτσιρικιών αλλά λόγω κατάστασης και κορεσμού...Δες τον πίνακα αναπληρωτών....