0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παιδιά δυστυχώς και η δική μου πληροφόρηση είναι πως το υπουργείο προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ιδιωτικών που απολύονται ομαδικα.
th1 δε σας ξέρω αλλά συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Εγώ θα μιλήσω για τη δικιά μου τη γενιά, είμαι φιλόλογος 25 ετών με πτυχίο από τον Ιούνιο του 2012. Και τώρα σπουδάζω εργοθεραπεία. Αυτό που έχω δει ξεκάθαρα είναι ότι ναι μεν η χώρα έχει κρίση, αλλά η κρίση δεν έχει χτυπήσει όλα τα επαγγέλματα. Η εκπαίδευση είναι όμως ένας από τους κλάδους που χτυπήθηκε πάρα πάρα πολύ, πέρα από το τέλμα που επικρατεί στους διορισμούς, πώς εξηγείται το ωρομίσθιο στα ιδιαίτερα ( όχι σε όλα ) και στα φροντιστήρια που κυμαίνεται στα 3-5 ευρώ ; Τη στιγμή που άλλοι επαγγελματίες και νέοι ηλικιακά παίρνουν 3πλάσιο σχεδόν μισθό σε σχέση με τον κατώτατο μισθό. Τρανά παραδείγματα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον οικονομικό κλάδο και τον κλάδο της υγείας. Γνωστή μου λογοθεραπεύτρια με πτυχίο από το τει λογοθεραπείας, εργάζεται σε κέντρο σε συνοικία του Πειραιά, κάνει 8 συνεδρίες τη μέρα δευτέρα - παρασκευή και παίρνει 8 ευρώ/συνεδρία καθαρά ( που θεωρείται και σχετικά χαμηλό ωρομίσθιο για το επάγγελμα μιας και εργάζεται πρώτη φορά σε κέντρο και είναι 24 ετών ), και έχει και την ασφάλεια της από το ικα κανονικά. Δηλαδή η κοπέλα βγάζει σχεδόν 1300 ευρώ και μάλιστα στον ιδιωτικό τομέα τώρα, το 2015. Και δεν είναι η εξαίρεση, αλλά αυτό ισχύει γενικά για τα επαγγέλματα υγείας - ειδικά τα παραϊατρικά - . Επίσης, έχω παραδείγματα και οικονομολόγων 26-27 ετών που παίρνουν 1000+ καθαρά το μήνα και είναι κανονικά ασφαλισμένοι. Εγώ πιστεύω ότι η εκπαίδευση βάλλεται από παντού . Σαφώς είναι το τελευταίο μέλημα διαχρονικά των κυβερνήσεων, γιατί αλλού βρίσκεται ο κομματικός τους στρατός, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα πατάνε στην υπερπληθώρα των πτυχιούχων και μας κάνουν να νιώθουμε σαν να μην σπουδάσαμε, με τα 400-500 ευρώ/μήνα, τα voucher και τις εύκολες λύσεις που έχουν για εμάς, δε ζεις έτσι, με τα βίας επιβιώνεις... Καλή δύναμη σε μικρούς και μεγάλους και καλή τύχη !!
Τότε γιατί το υπουργείο στέλνει την ίδια απάντηση σε επιτυχόντες όλων των Ασέπ, ότι δηλαδή έχουν κλείσει οι πίνακες για όλους, πλην αυτών που εκκρεμεί ο διορισμός τους;
Ειναι η πρωτη φορα φετος που το υπουργειο δεν ανακοινωσε παραταση της μεταβατικης περιοδου.καθε χρονο μηνα απριλιο ειχαμε υπουργικη αποφαση.Δεν ξερω πως ερμηνευεται κατι τετοιο!!
Το θέμα είναι αν γίνουν μόνιμοι διορισμοί, μήπως διοριστούν τελικά μόνο οι έχοντες μεγάλη προϋπηρεσία (εφόσον έχουν πάρα πολλά μόρια) και ο παράγων ΑΣΕΠ επί της ουσίας να είναι ''άχρηστος''....
Χιλια ευρώ για ενα λογιστή ειναι πασατεμπο, δεν μας φτανουν ουτε να βγαλουμε το πρωτο δεκαπενθημερο, βεβαια εχουμε αυτα τα παιδακια οπως λετε και το παιζουν λογιστες ειναι αλεξιπτωτιστες με το επαγγελμα μας.