0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
55, διαφορετικά δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στην προϋπηρεσία κάτι που είναι αντίθετο με την απόφαση του ΣτΕ.
Ενώ με τον τρόπο που όρισαν δεν δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην προϋπηρεσία; Ο βαθμός κάποιου που πέρασε τη βάση του ΑΣΕΠ, αλλά δεν κρίθηκε διοριστέος είναι το πολύ 75 (σε κάποιες ειδικότητες μπορεί να είναι και πολύ πιο κάτω).Με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να έχει μέγιστο βαθμολογικής κλίμακας το 100 που είναι άπιαστο όνειρο και με την αρνητική βαθμολόγηση να σου κόβει μονάδες, είναι λογικό να συναγωνίζεσαι την προϋπηρεσία που δεν έχει ταβάνι;Η συνάρτηση γέρνει μεροληπτικά υπέρ της προϋπηρεσίας και αδικεί τους νέους απόφοιτους που δεν πρόλαβαν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή συμμετείχαν, πέρασαν τη βάση, αλλά δεν μπόρεσαν πότε να αποκτήσουν προϋπηρεσία.
Για όλα πλέον η συνέχεια θα δίνεται στα δικαστήρια... Απορώ τι θα έχει να πει το ΣτΕ για προϋπηρεσία από ιδιωτικά σχολεία... Δεν αποκλείω στο μέλλον να δούμε πέρα από δικαίωση των προσφυγόντων και ανακλήσεις διορισμών, κάτι που δε γινόταν μέχρι τώρα.
Μπορούν να γίνουν και ανακλήσεις διορισμών..;
Είναι η ίδια συζήτηση που έχει γίνει 2-3 φορές σε αυτό εδώ το θέμα. Κατά τη γνώμη μου η δικαστική απόφαση θέτει ως προϋπόθεση την επιτυχία σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ για να υπολογίσει την όποια προϋπηρεσία. Υπάρχουν και διαφορετικές ερμηνείες. Κατά τη γνώμη μου πάλι το σωστό είναι να γίνεται ΑΣΕΠ ανά 2-3 χρόνια ώστε να δίνεται δυνατότητα σε όλους να διεκδικούν διορισμό, αλλά και εδώ υπάρχουν διαφορετικές οπτικές ("νισάφι πια με τον ΑΣΕΠ", "δώσαμε τόσες φορές δε μπορούμε άλλο", "ο ΑΣΕΠ δεν κρίνει αν είσαι καλός εκπαιδευτικός, η πράξη στην τάξη το κρίνει" κλπ κλπ). Η αγαπημένη μου είναι η απάντηση προς τους νέους πτυχιούχους: "Ας διοριστούμε εμείς μια που τρέχουμε τόσα χρόνια και μετά να βρουν τρόπο να διοριστείτε κι εσείς"
Ναι αλλά αυτοί που ήδη έχουν διοριστεί θεωρώ ότι έχουν πτυχία..Πως μπορεί να τους απολύσει;;
Μακάρι..Κάτι τέτοιους να τους πετάνε έξω..
Είναι το ένα καλό που βγήκε από τη μανία του Μητσοτάκη για απολύσεις. Άρχισαν να ελέγχουν τα χαρτιά όλων.